пичове, помагаите решил да взема климатик за вкъщи
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Има три групи марки. Едната е така да се каже "но-нейм" като Осака,Мидея и тнт сглобени тук от евтини части,тези ги забравяме.Особено щом искаш и да те топли.Да охлаждат по го могат,но зимата замръзват,пукат и 'арчат ток,беги,мани заеби.
Втората група са не'кви марки.Те са по-модерни,тихи,ефективни и икиномични.Представител-Панасоник
Послената група са БМВ-то на климите
Дайкин и тнт,супер качествени обаче и супер скъпи.
Аз си взех Панасоник инвертор 12-ка/CS-XE12DKE/и вече две зими се топля,не ми качва сметката с повече от 20лв и то на отопление! Никога не се е обледявал.
Втората група са не'кви марки.Те са по-модерни,тихи,ефективни и икиномични.Представител-Панасоник
Послената група са БМВ-то на климите

Аз си взех Панасоник инвертор 12-ка/CS-XE12DKE/и вече две зими се топля,не ми качва сметката с повече от 20лв и то на отопление! Никога не се е обледявал.
[quote="NeoPrint"]Има три групи марки. Едната е така да се каже "но-нейм" като Осака,Мидея и тнт сглобени тук от евтини части,тези ги забравяме.Особено щом искаш и да те топли.Да охлаждат по го могат,но зимата замръзват,пукат и 'арчат ток,беги,мани заеби.
няма нищо вярно в това за мидеите аз сам от 2 години с 2 в нас и нито харчат много нито брамчат много
П.С според мен вземиси 12 мидеа и си готов но ако си имаш повечко парички японски инверторен

няма нищо вярно в това за мидеите аз сам от 2 години с 2 в нас и нито харчат много нито брамчат много
П.С според мен вземиси 12 мидеа и си готов но ако си имаш повечко парички японски инверторен

- NeoPrint
- бай печатар
-
12-ka за 14 квадрата
Вярно е,че трябва да има сериозно презастраховане,но това е безумие и пари на вятъра.Човека иска ниска сметка за ток все пак.
Аз Мидея нямам,както нямам и Тико,просто под едно средно ниво смятам,че не бива да се пада.Нали знаеш какво са казали англичаните "Не съм толкова богат за да купувам евтино".

Аз Мидея нямам,както нямам и Тико,просто под едно средно ниво смятам,че не бива да се пада.Нали знаеш какво са казали англичаните "Не съм толкова богат за да купувам евтино".
- NeoPrint
- бай печатар
-
Ами хайде тогава да сравним ТТ данните на два идентични климатика,единия 9-ка,а другия 12-ка,ще видиш,че безплатен обяд няма.По-голямата мощност води и до по-голяма консумация.
Освен това ще се набута с по-скъп климатик още в магазина.
Освен това ще се набута с по-скъп климатик още в магазина.
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
NeoPrint написа:Има три групи марки. Едната е така да се каже "но-нейм" като Осака,Мидея и тнт сглобени тук от евтини части
Колко Мидеи или Осаки си използвал че говориш глупости.. Мидеята си е Китайска марка която има най големия и най хубави завод за пройзводство в Китай.. така, че не си мисли, че нещо като е по ефтино от Панасоника е по слабо, може да се окаже даже обратно.
Осаката също е много добра японска марка (макар и тя да се сглобява в Китай) и като съотнощение цена/качество трудно някои ше я бие (може би Мидеата).
Не се изказвайте така компетентно като като че ли сте се занимавали цял живот с климатици..
- NeoPrint
- бай печатар
-
Осака се сглобява до Бургас и не е марка а български сбирток на китайски чаркове. До преди 2 години дори нямаха сайт.Това е моята информация.
А откога евтините неща са станали по-добри от по-скъпите може доста да поспорим,но решението си е на пича с темата,нека не я усираме. Аз написах каквото смятам,че би било от полза само защото и аз преди 2 години бях изправен пред същия избор и тогава изчетох камара неща.
От бюджетните само Хайера пишат,че си заслужава.
Успех.
П.С. При монтажа да настояваш да използват вакуумпомпа.
П,С.2 А зимата ще те водя да видиш Осака 18 как се обледява,защото електрониката е пълно дърво или пък в офиса са все Осаки също и нема такива дървета. А при отговорните машини бичи нон-стоп Панасоник. Не е като да не съм ползвал.
А откога евтините неща са станали по-добри от по-скъпите може доста да поспорим,но решението си е на пича с темата,нека не я усираме. Аз написах каквото смятам,че би било от полза само защото и аз преди 2 години бях изправен пред същия избор и тогава изчетох камара неща.
От бюджетните само Хайера пишат,че си заслужава.
Успех.
П.С. При монтажа да настояваш да използват вакуумпомпа.
П,С.2 А зимата ще те водя да видиш Осака 18 как се обледява,защото електрониката е пълно дърво или пък в офиса са все Осаки също и нема такива дървета. А при отговорните машини бичи нон-стоп Панасоник. Не е като да не съм ползвал.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Осаката е боклук квото и да си говорим....
АЗ от две години ползвам Мидея 12-ка инвертор и немам грижи.
Другия ми е Тошиба 9ка на цена два пъти по-висока от Мидеята
Има много ако-та при покупката и ползването...
Ако ти е за стая в която не се спи
Ако ти е за спалня
Ако ти е само за охлаждане
Ако ще се охлаждаш и топлиш
Ако не ти се дават два пъти повече пари от необходимото само за да си кисел
и т.н. и т.н.
АЗ от две години ползвам Мидея 12-ка инвертор и немам грижи.
Другия ми е Тошиба 9ка на цена два пъти по-висока от Мидеята

Има много ако-та при покупката и ползването...
Ако ти е за стая в която не се спи
Ако ти е за спалня
Ако ти е само за охлаждане
Ако ще се охлаждаш и топлиш
Ако не ти се дават два пъти повече пари от необходимото само за да си кисел
и т.н. и т.н.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
[quote="NeoPrint"][/quote]
Преди известно време когато се занимавах с тея работи Осаката си идваше от китай.. явно вече не е така, НО Мидея'та съм им гледал каталози и имат ебаси заводището новопостроено преди няколко години с нови технологии и т.н. за тях мога да кажа, че са добри.От осаките оплаквания също не бях чувал, но вече може да не са това което бяха преди няколко години.
Недей да заклеймяваш така всичко по ефтино.. под един знаменател.
Преди известно време когато се занимавах с тея работи Осаката си идваше от китай.. явно вече не е така, НО Мидея'та съм им гледал каталози и имат ебаси заводището новопостроено преди няколко години с нови технологии и т.н. за тях мога да кажа, че са добри.От осаките оплаквания също не бях чувал, но вече може да не са това което бяха преди няколко години.
Недей да заклеймяваш така всичко по ефтино.. под един знаменател.
- Гост
-
Бе не знам 10г занимаване с климатици дали е цел живот ,ма аз толкова съм работил във фирма за климатизация. И си мисля,че съм понаучил нещо. Човека ни е дал некакви изисквания-ние му казваме кво горе-долу си струва като се смята съотношението цена-качество!
Най - ми е лесно да му кажа : земи си един Дайкин 12ка за тия 12квадрата и нема да имаш грижи... и нема и да има.Ама тва е като да си купиш Ролс да ходиш до Била за салам. За тва малко помещение една 9ка му стига / едно време имаше и седмици даже/ и ако не иска да се набутва да си земе една Мидейка или Хайер/ не барай LG-наистина са като излиташ самолет външното тяло/ и е готов. Ако си от София или можеш да го купиш от София -обади се ше ти уредя отстъпка за Мидея ако решиш. Ако си малко по-паралия земи нещо по-така .-...Панасоник например...Хитачи също бива!
Най - ми е лесно да му кажа : земи си един Дайкин 12ка за тия 12квадрата и нема да имаш грижи... и нема и да има.Ама тва е като да си купиш Ролс да ходиш до Била за салам. За тва малко помещение една 9ка му стига / едно време имаше и седмици даже/ и ако не иска да се набутва да си земе една Мидейка или Хайер/ не барай LG-наистина са като излиташ самолет външното тяло/ и е готов. Ако си от София или можеш да го купиш от София -обади се ше ти уредя отстъпка за Мидея ако решиш. Ако си малко по-паралия земи нещо по-така .-...Панасоник например...Хитачи също бива!
Последна промяна Гост на 28 Юни 2007, 10:33, променена общо 1 път
- Гост
-
naskoksan написа:аз ползвам едни хитачита,
около 6-7 бройка са и вече
десета година не са отказали!!!
А се ползват постоянно и зиме
и лете и то душманската...
Никога дори не е идвал техник
за каквото и да било
......ми начи е време да викнеш техник! поне филтрите чистите ли!?хем ше види ако трябва да се дозареди с фреон-за толкова време няма начин да не трябва.и ше се дигне КПДто.
за Осаки-те аз съм с такъв 12-ка ъглов и съм страшно доволен.От 3 години бичи здраво и в жегите и най големите студове и никога не се е обледявал.А и ми е качвал максимум 30-40 лв. сметката,имам още 3-ма познати със същия модел и всички са много доволни
затова че слухове може да има всякакви а аз говоря от личен опит:)

затова че слухове може да има всякакви а аз говоря от личен опит:)
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
аз съм с Мидеа и не съм страдал до сега. Дръвце е ама за тая цена толкова - и топли зимата, без да обледенява, и разхлажда лятоска. Не ми се трува шумен, но определено не е икономичен откъм ток 

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4