Някой разбира ли от Hi-fi системи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 22 Юни 2007, 0:35

logout написа:ама то за музика повече от стерео си е чиста рекламна кампания...

:yes: Музика само на стерео.. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 22 Юни 2007, 9:39

Ми аз си имам един усилвател Ямаха,дето е на 14 годинки вече... :mhihi: железна машина,не е мръднал...а що купони и мероприятия съм озвучавал с него...поливан е с ракия,водка,кола,вода,абе с квото се сетиш... :mhihi: нищо му няма...и не мисля да го сменям за някоя измислена система за домашно кино,нищо че е обикновено стерео... ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 22 Юни 2007, 23:15

SlipKnoT написа:

5/6 каналните рисивъри на Ямаха (без най-евтините) имат режим direct stereo, при който се изключват повечето електронни бози по веригата и звука се пуска без допълнителни корекции.
Лично аз от моята RX-V 450 съм много доволен, надявам се дълги години още да гали слуха ми (въпреки че Ямахите по принцип имат малко по-специфично звучене - подчертават леко средните и високите, но за сметка на това ги "омекотявам" с тонколоните).

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 23 Юни 2007, 1:33

eddiebg написа:
SlipKnoT написа:

5/6 каналните рисивъри на Ямаха (без най-евтините) имат режим direct stereo, при който се изключват повечето електронни бози по веригата и звука се пуска без допълнителни корекции.
Лично аз от моята RX-V 450 съм много доволен, надявам се дълги години още да гали слуха ми (въпреки че Ямахите по принцип имат малко по-специфично звучене - подчертават леко средните и високите, но за сметка на това ги "омекотявам" с тонколоните).

Да.. за ресиивърите съм съгласен, но за 600 кинта кое по напред.. ресиивър ли, колони ли, двд ли.. ;)

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 26 Юни 2007, 13:53

В смисъл-за 600 кинта само ресийвъра.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 26 Юни 2007, 14:05

За тия пари само Yamaha или Pioneer ! и недей слуша винаги в магазина кво ти говорят те хората калпава стока нямат
:mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Юни 2007, 0:17

кви са тия шаблони дето му пробутвате? всеки човек си има индивидуален звуков вкус..

значи взимаш си едно хубаво оригинално цд със любима музика и тръгваш по магазините да го слушаш... то верно различните усилватели ще свирят през различни колони и ша е малко ябълки и круши ама пак ще е нещо... слушаш и купуваш този които най-ти харесва как звучи.. може също да си вземеш назаем едни хубави слушалки от някои и така да "изравниш" слушането- вярно това ще ти даде представа само за предусилвателя и качеството на разкодиране, но пак е по-добре от колкото да купуваш наизуст..

всяка фирма има силни и слаби модели.. има страшни сонита и боклуци денони и хармън кардън-и.. ямаха имат силни модели със "натюрал саунд" на други модели пък тоз "натюрал саунд" звучи като музиката да идва през одеало.... та фирмата не е гаранция за абсолютно нищо (освен ако не е макинтош ама.. друга тема) - всичко вече е "мейд ин чайна" така или иначе...

това което ще гледаш като параметри е мощноста да е дадена във RMS ватове и да е поне 50-75 на канал във стерео режим. ако е дадена само музикална мощност- несериозен усилвател е най-вероятно. също гледай във режим 5.1 (или там какъвто съраунд саунд кодиране подържа) да имаш поне 50 RMS вата към басовия говорител. съобразявам тези числа със парите които искаш да похарчиш.

един усилвател се определя от захранването му- колкото по-голяма консумация има усилвателя- горе долу толкова по-добро му е качеството (примерно ако е общо 200 вата рмс, консумацията трябва да е поне 200 вата (клас А, клас АА и тн... детайли)..

други неща....

ти-еч-екс е бозата на лукас и си е чисто маркетингово упражнение. не робувай на това

безжични колонки са красиви но са абсолютно "не" за качествено слушане...

и не забравяй че уредбата ще свири както най-слабото звено във нея..
алекс
трабант 601с
разни други возила

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 27 Юни 2007, 0:44

alx написа:кви са тия шаблони дето му пробутвате? всеки човек си има индивидуален звуков вкус.. ..........

Колега ти колко такива си прослушал ?
Какво ти свири у дома ?
или ще я караме пак на ум или ако си учил нещо подобно но каде чул и недочул ?!?!
А въобще погледна ли моделите които колегата си е избрал един вид ?
Единственото с което съм съгласен с теб е за на Лукас бозата !!
Относно Звуковия вкус хората за това са направили DSP-тата където всичко опира до настройки

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 27 Юни 2007, 1:15

alx написа:...

Мерси за помощта!
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Юни 2007, 2:06

Icco® написа:Колега ти колко такива си прослушал ?

ми.. имам няква идея

Какво ти свири у дома ?

веф202... щото ако се хвана да ти отговарям сериозно- едва ли ще си чувал... пък и аз съм малко олд скул та дори си нямам съраунд саунд процесор та съм сигурен че ша ти падна в очите отведнъж :) затова тая тема я остави..

или ще я караме пак на ум или ако си учил нещо подобно но каде чул и недочул ?!?!

със кое не си съгласен? все пак съм построил не едно и две крайни стъпала и предусилватели та разбирам това онова.. дори бях тръгнал да строя дбх компресор ама нямаше кои 85та да ми намери процесорните чипове та така си останах със младежкото желание само :)

А въобще погледна ли моделите които колегата си е избрал един вид ?

не. той попита генерално - аз му отговорих - а и както виждам - това което съм му написал го е намерил за полезно.

Относно Звуковия вкус хората за това са направили DSP-тата където всичко опира до настройки

човека попита за "хай-фи".. ти слагаш ли "хай-фи" и "дсп" във едно изречение? изобщо след цифровия първоизточник (цд и тн..) ти слагаш ли изобщо понятието "цифровизация" докато ти стигне до ухото? (жокер- задавал ли си въпроса защо най-страшните усилватели са...аналогови .. че да не кажа освен аналогови- лампови?

просто на момчето му казах да си купи това което му харесва как звучи... и понеже той ще си го слуша- мислиш ли че можеш да му дадеш по-добър съвет?
алекс
трабант 601с
разни други возила

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 27 Юни 2007, 2:51

Гледам доста си се постарал макар моята цел да не беше спора :)
Просто в днешно време можеш да накараш всичко що е качествено да засвири както ти харесва
Колегата може да е питал за хайфи но гледайки моделите на които се е спрял нещо нещата се разминават
абе може доста да поспорим по въпроса дори що е хайфи и така да си спорим до като ни е кеф

Предишна

Назад към Извън Темата