Ако си купим 2 нови гуми
Модератор: Общи модератори
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Хаха !!! Кире питай дрифтърите къде кви гуми слагат
а техните действия са контролирани 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
при кола с приоритет към ъндерстиър отпред ... при тия със склоност към оверстиър отзад ...

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
t_andonov написа:веднъж гледах по дискавъри какво се случва при висока скорост да ти се спука задна гумаоня дето тества колите забравих му името едва успя да я узапти колата ами ако имаше мантинели? не ми се мисли просто от тогава аз винаги слагам новите гуми отзад
А ако спука предна кво става? Плюс това пукането на гума не зависи много от колко е нова или стара (ако приемем че стара не означава до жицата изтъркана с балон от страни)
Имаше един лаф че като задницата се плъзга, пасажерите ги е страх, но като се плъзга прединцата, шофьора го е страх.
Демек ги слагам отпред и това е.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Аз тая годниа, за първи път слагам чисто нови гуми отзад, 245/40/17, и трябва да ви кажа, че поведението на колата в завой е коренно различно. Който е гледал на на събора италянското видя че колко и газ да и давам на колата няма тръгване настрани (верно е че нямам шпер), но преди с едни 4 годишни галошки колата се чудеше с коя страна да се удари.
Иначе подкрепям всички че новите гуми трябва да са отпред щото ако ми тръгне газъ ше го спасявам някъкси, ма изправиме ли завоя - сери се
Иначе подкрепям всички че новите гуми трябва да са отпред щото ако ми тръгне газъ ше го спасявам някъкси, ма изправиме ли завоя - сери се

R.I.P Landikar
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
rtzankov написа:Иначе подкрепям всички че новите гуми трябва да са отпред щото ако ми тръгне газъ ше го спасявам някъкси, ма изправиме ли завоя - сери се

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bravo написа:по правило по неизносените гуми се слагат винаги отзад, независимо колата дали е с предно или задно

При условие че автомобилите спират и завиват с предните гуми не мога да разбера защо трябва да слагаш по-добрите гуми отзад

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bmwfena написа:отзадееее....дане фърля много газо че не ми се оди у треволяко![]()
![]()
![]()
![]()
Да не стане само като мене да уцелиш някое дърво с предната емблема

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
па който си нема шпер хака отзаде едни динени кори и е шпросан на момента
едно време бая ме вадиха от градинките шото имах същия шпер
и от канавките даже ама един път самичак си излязох

zAcK написа:bravo написа:по правило по неизносените гуми се слагат винаги отзад, независимо колата дали е с предно или задно
![]()
![]()
И това правило на кой е
![]()
![]()
При условие че автомобилите спират и завиват с предните гуми не мога да разбера защо трябва да слагаш по-добрите гуми отзад![]()
![]()
Ами ако вземеш да черпиш авто-информация от някой книжки, а не само от форуми ще разбереш къде го пише това.
Остарелите представи бяха че гумите се слагат на задвижващите колела....ДА АМА НЕ !!!
Абсолютно всички коли излизат от завода настроени да ъндърстийрват

Това е защото кола която ъндърстийрва е по-лесна за контрол от кола която оувърстийрва.Защото когато ъндърстийрва напуска желаната от шофьора траектория, но движейки се направо и един неопитен или средноопитен шофьор запазва самообладание до края най-малкото защото вижда накъде отива.
Да не говорим че когато отзад са ти по-лошите гуми колата и с предно и с задно няма контролиране. Не ми говорете че дрифтвате ежедневно и че е кеф да имаш износени гуми отзад. Дрифта не е скорост, дрифта е каскада с определена цел, който дрифти губи време.В ситуация на изненада нямаш шанс. С износените гуми отзад направи един слалом и се опитай да не преплъзваш, опитай се да държиш линия в завой,карай на мокро и аквапланинг........ и пак ми кажи с кои гуми завиваш. Нали много дрифтват всички таааа, то като се дрифтвасе завива с газ и задните гуми какъв е проблема тогава

Да не говорим че при странично излитане от завой се превърта през таван колата или се удря в Б конзолата което е най-слабото място изобщо.
Абсолютно непрепоръчително е да се кара с два различно износени чифта гуми и ако това се направи то се слагат по-добрите отзад ако ще да е задно или предно. Казвам го от опит и инормация.
П.П. zAcK разбирам че имаш хиляда мнения напразно но поне реагирай по кротко.....
Най-мразя да съм прав!!!
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Е така де, и аз нямам щпер, съответно хубави гуми отзад ми пречат да се лъзгам.
А между другото преди 1 година като си слагах нови гуми от пред и в гумаждийницата ми казаха че било закон в Австралийско по хубавите гуми да се слагат отзад. Псувахме се 15 минути, казах им че аз съм клиент а те са комунисти, и т.н., но на края ми ги туриха на задните и после сам си ги въртях в гаража. . . да им го тура и отзад на разбирачите тъпи.

А между другото преди 1 година като си слагах нови гуми от пред и в гумаждийницата ми казаха че било закон в Австралийско по хубавите гуми да се слагат отзад. Псувахме се 15 минути, казах им че аз съм клиент а те са комунисти, и т.н., но на края ми ги туриха на задните и после сам си ги въртях в гаража. . . да им го тура и отзад на разбирачите тъпи.
БИАД Авто-Пазар Тийм
- hyena
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
t_andonov написа:веднъж гледах по дискавъри какво се случва при висока скорост да ти се спука задна гумаоня дето тества колите забравих му името едва успя да я узапти колата ами ако имаше мантинели? не ми се мисли просто от тогава аз винаги слагам новите гуми отзад
да де, ама гледал ли си, какво се случва, ако при висока скорост ти се спука предна гума

"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5