протестче

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 12 Фев 2007, 19:40

_r3sp3c7_ написа: "Закръглете ги на 5" примерно, а чака да му върнеш по твое осмутрение, а ние връщаме 6, защото няма да обеднееме със тея 20 стинки, ама и вие няма да забогатеете със другите 80 който икономисали...:evil: :evil: :uups:
А пък за другото... на 16.02 без таксита... е тва пък чупи глупомера на темата :mhihi: :mhihi: че ако не сме ние кой ще ви прибира пияните кратуни по нощите бе драги ми другари...???
Бакшишите били прости и аругантни... е вие не сте ли, колкото хора са се качили толкова си гховорат на какъвто тон искат и за каквото си пойскат... че ние да не сме длъжни да слушаме за вашите проблеми и прочие... на пръсти се броят хората който са се съобразили с това наше "право" - да шофираме необезпокуявани, даже питат дали ще е удобно да проведат разговор по телефона, оценявайки факта, че те са се качили по свое желание и трябва да спазват някакви норми. Се едно да влезнете в нечии офис, кабинет, стая и да го давате на свободия :evil:
Направо сте невероятни моралисти

Айде със здраве :confused:
.

Абсолючно винаги оставям бакшиш и никога не ми се е случвало таксиметров шофьор от столицата да ми "опрости 5-10-15 ст. Имало е случай, в който ми е искал 2 ст., а тогава бях максимално нервиран, защото маршрут, който по принцип ми струва макс. 3лв, в случая беше 6 и то през нощта.

Факт е, че беше супер тъпо да използват трагедията на един човек, за да поставят условия... Ебати тъпотийте- искаме паник бутон- ми нали си имате шефове- нека се грижат за тези, които им носят пари... парламента кво го интересува... илии пък лизинговите условия... може би трябваше да поискат гаранцията на нови автомобили да важи и след като сложат газова уредба... даже може да се организира една манифестация с това искане... и да затворят представителствата на Хюндай и Киа, каквито коли главно карат...

Като на всякъде и при бакшишите има точни, има и ебати тапаците...

ПС. А па, ако ги няма бакшишите, винаги ще се намери алтернатива, която да ми закара пияния гъз до вкъщи :lol:
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 12 Фев 2007, 20:34

Сега им гледах поредния цирк по новините.. и те незнаят какво искат..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 12 Фев 2007, 20:46

Току що казаха и по новините за тази инициатива!!! МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН!

Писнало ми е от киесли бакшиши, които се мислят за мутри ли не знам и аз за какво! :evil:

Това което направиха ония ден, да се възползват от едно отвратително убийство и да блокират София, за да си просят парични облаги и някакви незаслужени преференцийки е наистина смешно и свинско!

Ебати палячовците!

Сега трябва линейките да спрат да се движат, за да им дадат да карат пияни, автобусните шофьори да блокитрат цяла България, за да може да карат с отворени врати през лятото и изобщо............ НАПРАВО СЪМ БЕСЕН! :evil:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Фев 2007, 20:46

_r3sp3c7_ написа:.........

Колега, явно караш такси в момента или си карал доскоро... И аз да ти обясня няколко неща като бивш вече бакшиш:
1: Това е една от най-ш***ните професии с които съм се захващал- предпочитам да работя някъде за 200лв. отколкото пак да се кача зад геврека
2:Недей да обясняваш какви простаци качваш в колата- обясни ми колко от бакшишите се държат с нужното уважение към клиента :?: Израза "Негово величество клиента" познат ли ти е :?:
3: 3а оставянето на бакшиш- всеки оставя или не според виждането си. Ако си се чувствал комфортно и ти е било приятно пътуването оставяш бакшиш- според цифрата на апарата разбира се, я 20ст., я 2лв. ...Ако ти закръгляваш сметките надолу като нямаш дребни си от малкото изключения- поздравления за което
4: Я ми кажи колко от вас като качат клиент си намяват станцията за да не пречи :?: Щото ви е много важно да се чуе ясно и силно кой ви търси да пиете кафе някъде, нали :?: И пътника докато говори по тел. сигурното пречи, а диспечерката не ви е проблем, нали:?: Я ми обясни и колко бакшиши се сещат да попитат клиента дали музиката му харесва или не :?: Не всеки слуша това което и ти...
5: Относно прибирането като сме пияни- аз лично винаги съм с такси, ако ли няма таксита мога и пеша да тръгна- тъкмо ще поизтрезнея. 3а тези които и прави не могат да стоят все някой от компанията ще се погрижи. А в най-краен случай мога да звънна на някой познат да ме подбере от адреса...
6: Обясни ми едно елементарно нещо- защо толкова много народ си е наслагал помпи на апаратите :?: При положение, че народа бива лъган по най-нагъл начин ти какво отношение очакваш - никой не харесва бакшишите. А да не говорим изобщо за начина на шофиране- по-опасно нещо на пътя от такси не съм виждал.
Ако имаш въпроси или искаш да поспорим- на ЛС или ICQ- не е нужно да задръстваме темата...
Изображение
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 12 Фев 2007, 21:00

Един въпрос ,иницииран от новините!
Може и да не e вярно за този случай,но принципно е много възможна ситуация при возене в такси!
Тоя/наркоман ли е къф е не знам/ е казал,че няма пари ,шофьора е приел да му вземе паспорта за гаранция,но после се е отказал и го е заплашил ,че ще натисне паник-бутона и ще дойдат колегите и оня се е опитал да скочи,шофьора го е задърпал и наркоманчето го е наръгало!
Още веднъж подчертавам-- не оправдавам убийството!
Просто обърнете внимание! И не е въпрос за конкретния случай ,а принципната реакция на клиент при заплаха от сбор на бакшишите ,камо ли ако е пиян или друсан!!! Как би реагирал всеки от вас при заплаха,че ще ви линчуват 20 бесни бакшиша!?!?!.....Предполагам ,че няма да убивате,но всеки би се замислил как да си спаси кожата! Отново казвам-не оправдавам убиеца-просто подсказвам какво е настроението на клиент на такси при "усложнена ситуация"!
И тва с бакшишите нещо не ми е ясно! В банковата ми карта всеки месец влизат точно определени лева и стотинки!!! Ни повече-ни по-малко! Защо някой да получава бакшиш ,а друг да работи за точна надница! Сега пък вече и ще си избират данъка кеф ти патент-кеф ти корпоративен!!! Ми направо да им дадат - кеф ти да го плащаш!!!
Понеже през ден се возя с такси по принуда-от утре ще си снимам всеки път ,когато се возя да видите какви филмчета стават.....
Последна промяна Гост на 12 Фев 2007, 22:38, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 12 Фев 2007, 21:55

_r3sp3c7_ написа:Коооооооооооолко глупости са изсипани в тая тема, направо не ми го побира акъла :!: :!: :!: "Да не им се оставя бакшиш на таксиметровите шофиор" - ХаХаХаХа ... че вие защото оставяте... айде нема нужда... мн малко са широко скроените хора, оставящи бакшиш, да не кажеме, че болшинството илим оставя точно или при сметка 4.20лв ти дава 10 и не ти казва "Закръглете ги на 5" примерно, а чака да му върнеш по твое осмутрение, а ние връщаме 6, защото няма да обеднееме със тея 20 стинки, ама и вие няма да забогатеете със другите 80 който икономисали...:evil: :evil: :uups:
А пък за другото... на 16.02 без таксита... е тва пък чупи глупомера на темата :mhihi: :mhihi: че ако не сме ние кой ще ви прибира пияните кратуни по нощите бе драги ми другари...???
Бакшишите били прости и аругантни... е вие не сте ли, колкото хора са се качили толкова си гховорат на какъвто тон искат и за каквото си пойскат... че ние да не сме длъжни да слушаме за вашите проблеми и прочие... на пръсти се броят хората който са се съобразили с това наше "право" - да шофираме необезпокуявани, даже питат дали ще е удобно да проведат разговор по телефона, оценявайки факта, че те са се качили по свое желание и трябва да спазват някакви норми. Се едно да влезнете в нечии офис, кабинет, стая и да го давате на свободия :evil:
Направо сте невероятни моралисти

Айде със здраве :confused:

НЕ РАЗБИРАМ ЗА КАКВО НЕДОВОЛСТВАШ :!: :!: :!: Като всеки един бизнес,услугата се предлага според клиента,а не според изпълнителят!!!Не казвам ,че всички бакшиши са еднакви-напротив-имало е случаи дори когато му казвам:"спри тук,нямам толкова пари" и пича си ме закара ,без да да му платя цялата сума!Обаче с действията си миналият петък,баш "бакшишите" си ивоюваха силно негативното мнение на обществото!и съм сигурен,че голяма част от свестните шофери,не са участвали,най-малкото защото беше пълно с таксита в софия тогава!но заради протеста,и те влизат в общият кюп! :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 12 Фев 2007, 22:24

SKISABMW написа:Един въпрос ,иницииран от новините!
Може и да не вярно за този случай,но принципно е много възможна ситуация при возене в такси!
Тоя/наркоман ли е къф е не знам/ е казал,че няма пари ,шофьора е приел да му вземе паспорта за гаранция,но после се е отказал и го е заплашил ,че ще натисне паник-бутона и ще дойдат колегите и оня се е опитал да скочи,шофьора го е задърпал и наркоманчето го е наръгало!
Още веднъж подчертавам-- не оправдавма убийството!
Просто обърнете внимание! И не е въпрос за конкретния случай ,а принципната реакция на клиент при заплаха от сбор на бакшишите ,камо ли ако е пиян или друсан!!! Как би реагирал всеки от вас при заплаха,че ще ви линчуват 20 бесни бакшиша!?!?!.....Предполагам ,че няма да убивате,но всеки би се замислил как да си спаси кожата! Отново казвам-не оправдавам убиеца-просто подсказвам какво е настроението на клиент на такси при "усложнена ситуация"!
И тва с бакшишите нещо не ми е ясно! В банковата ми крата всеки месец влизат точно определени лева и стотинки!!! Ни повече-ни по-малко! Защо някой да получава бакшиш ,а друг да работи за точна надница! Сега пък вече и ще си избират данъка кеф ти патент-кеф ти корпоративен!!! Ми направо да им дадат - кеф ти да го плащаш!!!
Понеже през ден се возя с такси по принуда-от утре ще си снимам всеки път ,когато се возя да видите какви филмчета стават.....

:yes:
до колкото разбрах от медиите в точния момент на убииството колата се е движила и когато е намушкан таксиметровия шофьор (лека му пръст!)колата се е качила на бордюр и е спряла. много странно на къде се е движел шофьорът когато вече е знаел че пътника не може да си плати сметката...По никакъв начин не искам да оправдавам убиеца и съм 100% за това той да получи справедливо наказание, но нали се досещате каква заплаха го е грозяла. Саморазправата на таксиметраджиите е много опасна (един път съм бил свидетел на такава при ПТП с такси). Събират се за отрицателно време, действията им са крайни, почти винаги с големи последствия и също толкова бързо както са дошли изчезват и по никакъв начин не могат да бъдат издирени (може да е бил всеки напрактика). За обслужването не искам да коментирам, свестните шофьори на които съм попадал се броят на пръсти...А за протестът трябва да благодарим на г-н кмета Борисов който позволи един български делник да се превърне в ужас за столичани (е какво да се прави човека печели гласоподаватели...)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shuttle » 12 Фев 2007, 23:22

Вярно е че във всяко стадо има мърша но при бакшишите тя е 90%.Моя баща беше УБИТ 2000г. НО ОТ БАКШИШ пак в Люлин.Не си спомням да съм блокирал цяла София.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 13 Фев 2007, 0:44

с двете ръце ЗА
даже викам да блокираме някой път всички метан станции :twisted: :twisted: :twisted:
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 13 Фев 2007, 1:18

Колкото и да ги хлебите, надали скоро по-голямата част от бакшишите ще си променят отношението към клиентите си :evil: Найстина много малко са бакшишите, който се отнасят както подобава с клиенти те си, но няма просто такава държава сме и такъв ни е манталитета :!: :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 13 Фев 2007, 1:25

долу гадните бакшиши ... мризерници особено това за спирането
колко пъти съм си мислил да си имаш 1 хамер и да ги мелиш подред като спират кога им е кеф и как им е кеф само и само да фанат клиент ... да ми фанат у..пиииип...я :evil:
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 13 Фев 2007, 1:46

колега БАКШИШ, вие продължавате да се имате за господ. С ква наглост ги пишеш тия простотии, като знаеш ква зган е 99% от такситата? Искате бронирани стъкла? Ми искайте си ги от шефовете бе. Как да го сложиш това стъкло в тая малка кола? Ми да си взел по-голяма бе. Как можахте да оскверните трагичния ден на човека? Вие сте гнусни, долни, гадни, мазни използвачи. Що небарикадирате парламента заради дупките бе? Що не го барикадирахте заради катастрофата в Бяла? Що не го барикадирахте за гражданската отговрност? Що не го борикадирахте за цената на бензина? Що не го барикадирахте за спирането на 3 4 блок на АЕЦ-а? Щото нямате полза май, няма да имате кирия,А? Има точно толкова свестни хора при вас, колкото и свестни и бели хора да ровят по кофите, а това е нищжен процент. Познавам бая бакшиши и от нито един нестава нищо. Вика ми цървула ми като ми казва клиента да спра тук, ще спра, като няма място кво да правя и се почва една опашка 20 коли. Имал съм случай да влизат срещу знака в квартала, да си свалят клиента и да ме карат да връщам назад за да минели, да им еба майката цървулска. Заяждат се по пътя, щото знаят, че ако му се изрепчиш и ще викне още 20 тъпанари и ще те смажат. Къв бутон искат БЕ? Ми те по станцията само като кажат: ПРОБЛЕМ и на мига се изсипват 100 жълтура. Тая жълта мафия е по-страшна и гадна от мутрите през 90те.
Още повече, броя на мангалите таксиджии, нараства главоломно, а това не ме кефи, вътре смърди. Кво ревете да вдигате цените, като карате на метан? Ми то ви излиза горивото 9ст на км. Погледнете една част от вас кви бараки карат и после искайте.

Последното нещо е, че нямахте право на този ден, когато загина ваш колега, да се съберете, не за да го почетет, а за да си искате вашето

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 13 Фев 2007, 2:04

Ти остави другото ма в същия ден е имало бакшиши дето са карали хора от крайните квартали до гарата за по 40-50лв.. макс 5% от всики са пичове..

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 13 Фев 2007, 2:30

SlipKnoT написа:Ти остави другото ма в същия ден е имало бакшиши дето са карали хора от крайните квартали до гарата за по 40-50лв.. макс 5% от всики са пичове..

Аз кат казвам, че са използвачи, не ми вервате. На една новая година, един жълтур взе на един френд от Надежда до Люлин 15 кинта. Ми ако момчето нямаше толкоз, хпри положение, че знае, че тожва разтояние е 2.5 и си носи 10лв, щото е на купон и кинти не му трябват :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: модерен ВАЗ

Мнение от _r3sp3c7_ » 13 Фев 2007, 2:42

ms написа:....

1. Всеки избира начина по който да си изкарва парите, независимо по принуда или по свое желание :winky:
2. Относно клиентите си се отнасям достатъчно добре, за да слезнат от колата ми със усмивка, та даже да ми пойскат и визитка 8)
3. ....
4. Винаги се съобразявам, защото аз слушам абсолютно всякаква музика и за мене е безразлично какво ще дрънка....
5. ....
6. Относно помпите - мене ще ме е срам да цакам повече пари на клиента, защото малко или много хората използват ТАКСИТА все повече и повече и занят горе доло цените за дадените разтояния. А относно начина на безопансо шофиране - за мене е приоритет, все пак съм излезнал да изкарвам пари а не да се състезавам ;)

Към колегата екзотик... не веднъж или два пъти съм возил хора който не могат да си позволят я да си се приберат до вкъщи(недостиг на пари) я просто като ослуга, когато ми е на път

Към колегата СОНИ... виждам едно много негативно отношение 1во към всички "бакшиши", слагани некоректно под общ знаменател и 2ро конкретно към мене. Аз може би звуча малко крайно и бутафорно пред вас със свойте си изказвания, но аз говора от свое лице, имайки предвид мойте действия.
Относно онзи ден... не съм изказвал абсолутно нищо в мойте постове в защита на това, каквото направиха мойте колеги (найтина беше мн грозно да изявяват свойте искания, точно в този момент на скръб, да не говориме за тези колеги пък който са пердпочели да работят и да "забогатяват" докато други стачкуват) точно по този повод аз нито работих, нито бях на "митинга".

И пак казвам не ме разбирайте погрешно, аз също имам мн негативно мнение към някой от колегите ми, но нека да не причисляваме всички към една група(черни овци)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата