ПТП :))
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Eratosten написа:Има Каско, ама не щял да го ползва (за някакви 20% премии ми говорише и че щели другият път да му искат повече пари за Каското ... нещо такова беше).
Прав е човекът да не иска да си ползва каското. Просто догодина ще го третират като рисков клиент и ще го одрусат повече. Най-добре се разберете с пари двамцата и готово.
THuGGy написа:Според мен актовете трябва да се плащат!
За да не отварям нова тема имам няколко въпроса.. Ноември месец ми писаха акт за неправилно паркиране пред ТУ-София..Като полицая ме убеждаваше да се притеснявам само неква глоба от 20-30 лева съм щял да платя и аз му казах еми хубаво пиши акт! Да ама сега пристигна постановление в нас за глоба от 300 лева?!?!?! кажете има ли смисъл да обжалвам и трупат ли се лихви по времето за обжалване?
Има разбира се:)
Лихви не се трупат по времето на обжалване, дори се спира изпълнението на акта, докато тече обжалването. Ако е 300 лв. глобата аз ще те посъветвам намери си някое адвокатче, което да те предтсавлява и да ти свали глобата. За малки суми не си струва да се наема адвокат, но за 300 лв... Адвокатът със сигурност ще ти вземе по-малко.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
toper78 написа:Eratosten написа:Има Каско, ама не щял да го ползва (за някакви 20% премии ми говорише и че щели другият път да му искат повече пари за Каското ... нещо такова беше).
Прав е човекът да не иска да си ползва каското. Просто догодина ще го третират като рисков клиент и ще го одрусат повече. Най-добре се разберете с пари двамцата и готово.
Ама аз това не го разбирам. Ако се викне КАТ и се пише акт на виновния, а потърпевшият с протокола от ПТП си ползва каското, КАК ще му вдигнат вноската и защо да го водят него рисков?!? Или аз нещо не разбирам... Или става въпрос за варианта, когато няма КАТ, а той да ходи за това, че някой го е ожулил. Ама и така да е, защо ТОЙ да е рисков водач? И такива работи се случват... Питам, защото лично аз никога досега не съм правил/ползвал каско и не съм в час.
It's not who You are, it's who You know...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ако изобщо в Бъглария има вече модел на каско въз основа рискове, ПТП и т.н. , то се оскъпява само при ПТП в които е виновен дадения клиент. Ако примерно мен ме удрят през 2 дена без да имам вина, каското ми няма да мръдне.
случая с 'ударен на паркинг' е може би по-заплетен ако няма виновен - но има ли виновен и той е друг - няма никакво значение колко удара имаш. Освен ако няма някаква много специална анти-тарикатлъшка БГ схема и за това
п.с. но по този модел стартово се плаша примерно 150% (зависи възраст, ГРАД, опит, и доста неща!), и с годините пада до 50% да кажем. не съм чул някой да го предлага тук това
случая с 'ударен на паркинг' е може би по-заплетен ако няма виновен - но има ли виновен и той е друг - няма никакво значение колко удара имаш. Освен ако няма някаква много специална анти-тарикатлъшка БГ схема и за това

п.с. но по този модел стартово се плаша примерно 150% (зависи възраст, ГРАД, опит, и доста неща!), и с годините пада до 50% да кажем. не съм чул някой да го предлага тук това
logout написа:toper78 написа:Eratosten написа:Има Каско, ама не щял да го ползва (за някакви 20% премии ми говорише и че щели другият път да му искат повече пари за Каското ... нещо такова беше).
Ама аз това не го разбирам. Ако се викне КАТ и се пише акт на виновния, а потърпевшият с протокола от ПТП си ползва каското, КАК ще му вдигнат вноската и защо да го водят него рисков?!? Или аз нещо не разбирам... Или става въпрос за варианта, когато няма КАТ, а той да ходи за това, че някой го е ожулил. Ама и така да е, защо ТОЙ да е рисков водач? И такива работи се случват... Питам, защото лично аз никога досега не съм правил/ползвал каско и не съм в час.
Обяснявам:
Моето каско е в Булстрад и се формира така:
Основна премия - 500 лв. примерно.
Остъпки:
- 20% ако нямам произшествия през периода, без значение кой е виновен, важното е да не си ползвам застраховката.
- 5% за плащане в брой.
- 5% ако за предходния период не съм си ползвал застраховката. Това важи само ако съм бил застрхован при тях де.
Или най-общо казано, понеже съм им втора година подред клиент, не съм си ползвал застраховката, за тази година вместо 500 платих около 360 лв.
Ако недай си Боже се случи нещо и се наложи да си ползвам застраховката първо трябва да довнеса онези първите 20%.
Дано съм бил ясен...
- logout
- старши ентусиаст
-
toper78 написа:...Ако недай си Боже се случи нещо и се наложи да си ползвам застраховката първо трябва да довнеса онези първите 20%.
Е нема такова малоумие просто! Ами ако премията на колата ти е 5000 (скъпа кола, да речем)? И няк'во трабантче те одере на паркинга (нищо лошо против трабантите, просто не се сетих за друго по-евтино, може и лада, заз и прочие...)? Ще трябва да внесеш 1000 лева, преди да ти оправят драскотината? Кретения абсолютна...

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Колеги, според мен трябва да си зверски тъп и да не си ползваш каското щото другата година щяла да ти бъде по-малка премията...ами по тая логика некой на паркинга ще ме зажули и аз ще си го оправя с пари от джоба за да мога догодина да дам с 20% по-малко
За кво го плащаш тогава това каско?!? Та и ако стане нещо да им внасяш онея си 20%
Ебаси тъпите обиржий
Аз мойта ако я бях застраховал сигурно щяха да ме отлъчат от компанията с референдум
Ами както се пукат често халогените - кво правиш?!? Не ги завеждаш ми отиваш и си купуваш нови
Ами фар ако някой ти чукне? Или както на мен 2 пъти камъчета ми чупят предния джам?!? тъпа история!
днес ще спести тея 20%, и другата година като трябва да сменя преден джам ще си ги внесе кат поп! И за кво за тоя дето вее гората!
Айде в случая като има друг виновник и той може да поеме щетата - ДА! Ама от гражданската по добре да си дири парите, на ръка никога!
А и ако не се лъжа той по гражданска не може да ги заведе щото гражданската на виновника ще пита за Пълно каско и по веригата...

За кво го плащаш тогава това каско?!? Та и ако стане нещо да им внасяш онея си 20%

Аз мойта ако я бях застраховал сигурно щяха да ме отлъчат от компанията с референдум

Ами както се пукат често халогените - кво правиш?!? Не ги завеждаш ми отиваш и си купуваш нови

днес ще спести тея 20%, и другата година като трябва да сменя преден джам ще си ги внесе кат поп! И за кво за тоя дето вее гората!
Айде в случая като има друг виновник и той може да поеме щетата - ДА! Ама от гражданската по добре да си дири парите, на ръка никога!
А и ако не се лъжа той по гражданска не може да ги заведе щото гражданската на виновника ще пита за Пълно каско и по веригата...

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

logout написа:toper78 написа:...Ако недай си Боже се случи нещо и се наложи да си ползвам застраховката първо трябва да довнеса онези първите 20%.
Е нема такова малоумие просто! Ами ако премията на колата ти е 5000 (скъпа кола, да речем)? И няк'во трабантче те одере на паркинга (нищо лошо против трабантите, просто не се сетих за друго по-евтино, може и лада, заз и прочие...)? Ще трябва да внесеш 1000 лева, преди да ти оправят драскотината? Кретения абсолютна...
Бате, не знам дали е кретения, но на мен ми се стори идейно да платя по-малко за каското. Е, като чукнах малко предната маска и ремонта излезе 50-60 лв. просто не заведох щетата, ама...
Щото виж сега, ако нямам злополуки през периода, ония колкото и да съм им дал все са си напред от мен. Верно, че за пукнат халоген почваш да се замислиш дали да си купиш нов или да отидеш при застрахователя, но ако я намелиш яко колата и ремонта се очертае 1000-2000 лв. отиваш, доплащаш 100 и си в джаза. Не ги защитавам, просто обяснявам схемата и вероятните причини човека да не иска да си разваля рейтинга пред застрахователя.
Дилян Пенчев написа:Колеги, според мен трябва да си зверски тъп и да не си ползваш каското щото другата година щяла да ти бъде по-малка премията...ами по тая логика некой на паркинга ще ме зажули и аз ще си го оправя с пари от джоба за да мога догодина да дам с 20% по-малко![]()
![]()
Колега предполагам, че определението "зверски тъп" не е на лична основа и вярвам, че не си искал да ме обидиш, така че всичко е ок.
Виж сега как стоят нещата при мен. Отидох там и ми казаха:
- или плащаш 500 лв. каско /в моя случай бяха към 650, но за да е верен примера ми ги пиша пак 500/;
- или плащаш 400 и ако имаш щета внасяш още 100, ако нямаш - здраве да е, за нас твоите 400 са си 100% печалба.
Така че, батка, всеки си избира как да се застрахова.
Освен това в конкретния ми случай за първата година 20-те процента бяха 130 лв., за втората година около 100 и като прибавиш 5-те процента остъпка за втората, защото през първата не съм имал щети се получават едни 250 лв. по-малко, които не съм им платил.
- logout
- старши ентусиаст
-
Всъщност си прав. В крайна сметка човек сам си прави сметките и кое му е по-изгодно. В Германия например можеш да сключиш каско със самоучастие. Плащаш по-малко, но ако направиш беля, първите еди си колко стотин евро си ги вадиш от джоба, а останалото над тия пари дава компанията. Така, ако често мачкаш ламарини по собствена вина, винаги ти си плащаш, а за тях, каквото остане...
Просто варианта за това да си доплащаш, ако заведеш щета не по твоя вина, ми се струва силно нелогичен. Излиза, че играеш хазарт. В смисъл, ако си ожулиш три пъти бронята за по 50-60 лева, вече си вътрешно отвсякъде. Но както вече казах, всеки си решава за себе си. На каквито условия си подпишеш каското, на такива. Всеки търси далаверата. Често пъти обаче се получава - хитрата сврака с двата крака 

Щом човека неще да си ползва каското, апък ти си виновен. Прсото отидете при един бояджия питайте го колко струва ремонта и го плати. Защото за ПТП по вина на водача се вземат 10 точки и 100лв глоба, да оставим настрана разкарването, висенето по опашки, евентуално удължаване на акта и така, ще загубиш повече време и пари. Ремонта ще струва както каза Ицо драйвъра 80-120лв
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
пак няква тъпотия на застрахователите!!! Нали за тва е каско, за да се ползва! Педераси! Ще си купа пак планаджийка и ще платя 300лв каско и ще направа щети за 3000лв!
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2