Първи парламентарни избори 2026

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За кого ще гласувате

"Продължаваме промяната - Демократична България"
26
46%
МЕЧ
0
Няма гласували
"Прогресивна България" (коалицията на Р.Радев)
11
20%
ГЕРБ
6
11%
ДПС на Делян Пеевски
0
Няма гласували
Има такъв народ
0
Няма гласували
БСП
0
Няма гласували
Възраждане
1
2%
Величие
3
5%
"Алианс за права и свободи" на Ахмед Доган
0
Няма гласували
партия "България може"
2
4%
коалиция "Синя България"
1
2%
"Партия на зелените"
0
Няма гласували
Ще гласувам за друга партия
4
7%
Няма да гласувам
2
4%

Общо гласове : 56
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Първи парламентарни избори 2026

Мнение от nickstorm » 12 Мар 2026, 19:53

Nickelback написа:А какво мислите за "Сияние" - почерненият татко, който мисля, че успя да регистрира партия за изборите?
Признавам, че не съм имал време да се поинтересувам и прочета програмата им, цели и т.н. :dunno:

Опитва се да монетизира, изцяло користни подбуди го карат да се изявява по медиите. Нещо като професор Кантарджиев примерно
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 12 Мар 2026, 19:56

Top Gun Maverick написа:И в тоя ред на мисли, аз ли съм единственият, който евентуално ако гласува ще е за Бойко? :mhihi: :dummy: :mhihi:

И сам воинът е воин. Аз съм единствения, който ще гласува за Коста..... :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Мар 2026, 22:06

Супер, може с теб да играем Сентасе. :mrgreen:
До края на изборите пък ако някой гласува за ИТН, МЕЧ или Величие, може да заформим 3-5-8 или в най-добрия случай Белот. :ok:
Ама те ги е страх да кажат за кой ще гласуват бе. :mhihi:

Между другото имам един познат, който е химик, от Възраждане е(член имам предвид, все се кандидатира за нещо)ходи насам натам по всякакви хубави инициативи като примерно разширяването на един завод тук, който трови водите на язовира(той е против естествено, особено като химик)та имам много добро мнение за него. Едно време баскетбол се въртяха да играят с нас даже, регионалния на партията също играеше с нас, абе хубави момчета са, по-малки от мен.
Сега ще видите Костадинът като влезе пак в Парламента и е единствената националистическа партия.
Между другото за мен във всеки един парламент трябва да има една националистическа партия за да казва някои неудобни истини и да кара обикновения човек просто да се замисля над някои неща. Дори в масата време да говори напълно популистки, то това си е част от играта за да поддържа настроенията в определен кръг избиратели.
Та да, аз лично се надявам Копейкин да влезе, плюс това да се знае кой е с Русия. :ok:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Мар 2026, 22:09

Нормално , няма нужда да се оправдаваш . Нали вече си призна че си русофил по неволя ...??!!! :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 12 Мар 2026, 22:58

Top Gun Maverick написа: Това що Бойко построи докато крадеше за толкова години, не виждам кой след него ще го постигне. :mrgreen: Сега, че го слагат в МВР мутрите като наше момче защото при тях не го е бивало нито за момче за всичко мръсно, нито за нещо голямо е друг въпрос. Ама пък си намери мястото.
И в тоя ред на мисли, аз ли съм единственият, който евентуално ако гласува ще е за Бойко? :mhihi: :dummy: :mhihi:

Това звучи като изказване на някой дърт комунист за Тато... :lol:

Не знам как може да си фен на някой, който очевидно е прост, слабообразован и нискограмотен...? Всяко интервю му е излагация, всяка среща с чуждестранни лидери е срам, не говори един чужд език... Как го виждаш да управлява държава, като не е постигнал нищо в никоя сфера освен в мутренската, като дори и там е бил второ качество... :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Мар 2026, 0:49

nickstorm написа:
Top Gun Maverick написа:И в тоя ред на мисли, аз ли съм единственият, който евентуално ако гласува ще е за Бойко? :mhihi: :dummy: :mhihi:

И сам воинът е воин. Аз съм единствения, който ще гласува за Коста..... :mhihi:

Ще взема и аз да пусна за него, да ти ударя едно рамо като колега русофил. :yes:
И Маверика каквото написа почти ме убеди, а доколкото разбрах, освен всичко друго, е и про-американска тази партия. :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2026, 10:31

dhtj, какъв фен, ако си чел през годините ще знаеш защо съм гласувал, като ми намериш някой, който с нещо да ме грабне, с радост тичам с 200. Някаква смеска между ПП-ДБ и Възраждане ако има, отивам да гласувам за нея. По всяка моя логика иначе би трябвало да гласувам за ПП-ДБ, хора с мои виждания гласуват за тях масово, ама просто за мен да си още едни предатели и кадри на ДС начело с кмета на София. Вчера даже гледам пак някакъв скандал с някакви имоти в София, щял да строи социални заведения и такива неща, ама така го казваше, че ми звучеше точно като някой, който се оправдава, ама не знае как да го направи. Естествено го захапаха за тия имоти. Отделно Асен Василев в сравнение с Бойко като е интелигентен и се изказва по-добре каква полза след като има доказано лабилни нерви и почва да се държи като обсебен малко като го провокират? Как да гласувам за тоя? Киро повече ми лягаше макар да имаше вид на наркоман, ама някак го разкараха. Тоя Христо Иванов го харесвах най-много, то се оказа нещо, че с Костов имаше, отделно продаде и идеите.
Бойко...поне е предвидим и съм видял какво прави - краде, но и прави защото онези от ЕС искат средства и обратно. Или мислите, че Бойко краде без знанието и ПОЗВОЛЕНИЕТО на ЕС и САЩ? :ahah: Ей тази наивност у хората винаги ме е учудвала. Те се спукаха да дават информации за това как Бойко връща пари на европейците, обаче всеки вика Бойко краде. Абе за него ли краде само, какво ще ги прави тия пари като една къща в БарЦилЬона не успяха да докажат, че е негова, но стана ебати скандала. Бойко има пари за сто живота сигурно, притрябвало му е да краде още по толкова. Както викаше той, него ли го снимаха по яхти и не знам си къде? Всяка една гнида, която дойде през тези години се спукаха да я снимат по партита, яхти, свързваха ги с всякакви сенчести, обаче само Бойко нищо не бил направил. Забравихте кога околовръстното ви беше една скапана уличка в която една вечер щях да пропадна в един трап тип локва около 2006-та, цялата кола скочи, цялото беше все едно си в Бейрут, ама по време на бомбандировки. Много бързо забравихте една камара неща с тая България къде беше преди 20 години, ама Бойко не бил направил, ама те ЕС дали парите, ама той бил на правилното място в правилното време, аааааа...а дали е така? :mhihi: А дали други ако не бяха на негово място щяхме да имаме и половината от нещата, които направиха за толкова години? Майка Тереза и Иисус Христос ли щяхме да изберем за водачи, че да не се краде? Посочете ми някой политик от последните 30 години, който ако беше на мястото на Бойко щеше да направи нещата по различен начин и нямаше да краде и за който сте сигурни, че щеше да направи колкото Тиквоний? Ако искате вземете за пример и тези преди него, Костов, Станишев или царя направиха нещото и не крадоха или кой?
Хубаво викате марш, ама дайте да видим кой щеше.
ПП като дойдоха нужно ли е да казваме какво стана? Нямаше скандали с митници, с пудели и пачки или какво? И накрая като доказани вече пълни неножачи се оакаха и те, от страх какво да правят почти се разпаднаха, Бубо ги пише, че някой го било страх от тях защото много са се засилили и Бойко активирал спящата клетка Радев. Той може наистина да се окаже спяща клетка и да не е баш копейка, ама де да знам, според мен ПП-ДБ си се оказа сами или пък...те са били спяща клетка на Бойко. А ако Радев и той е такава какво излиза? Че Бойко е направил схемата да пусне нарочно Цачева(защото всеки друг щеше да спечели)за да стане неговото магаре, но от БСП, да се явява спяща алтернатива толкова години, да пусне през това време самия той ПП-ДБ и да излезе, че всичко е на Бойко. :mhihi: Ебати схемите в тая държава. :mhihi:

С радост ще гледам създаването на алтернатива, че току виж никой няма да краде, ама ще може и да получава средства от ЕС, които да не краде защото то можачеството не е само в това да не крадеш, защото ако се окаже, че няма от какво толкова да крадеш...все тая, че ще го правиш в по-малки размери. :mhihi:

Накрая и аз ще гласувам за Копейкин, поне шоу ще прави, а и не го бърка да казва нещата за педофили и педали и тяхното лансиране. :mhihi:
Ама постигнатото от Бойко никога няма да го отрека. Лично от Бойко защото не може всеки път да се вика когато им изнася на хората, че тая партия се разпадала като стане дума за напускането на Бойко, а когато става дума за успехите и да се вика как...абе той Бойко нищо не бил направил. :mhihi:

Ама иначе за гласуването аз не се вълнувам хич за кого ще гласувам, понеже разликата не е голяма. Гласувал съм по някакъв начин на световната сцена по единствения смислен начин, който смятам, че нещо може да промени без да съм гражданин на нито една световна сила, но се надявам, че ще окаже влияние на нещо по света. Аз съм на корабът на най-добрия възможен протест и най-силния лост за оказване на влияние върху нещо в света, не се заблуждавам, че нашите избори тук ще променят нещо съществено защото както много пъти съм казвал, истински важните неща за БГ и нейния курс идват отвън.
Нали чухте ПП неможачите как се оставиха и да ги запишат даже как министрите са съгласувани с американското посолство? :mhihi: Неможачи, ужас, пълно с предатели сред тях. :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Мар 2026, 10:50

Ако нямаш икона на Бойко, мисля че крайно време някой да ти подари... и една снимка на ръководството на ППДБ със скилидка чесън да си защитен :)
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 13 Мар 2026, 10:55

Маверик, не мога да се съглася с теб за Бойко. Точно той спря АЕЦ Белене и Набуко, ако не си спомняш. Освен едни криви магистрали, които трбва да се ремонтират още на първата година, не се сещам какво толкова е направено по време на неговото управление. За сравнение, в Сърбия магистралите са в пъти по-добре поддържани и направени (особено новия участък от Калотина до Ниш), без да са в ЕС дори :dunno: И да не споменавам абсурдните крайни цени на километър българска магистрала :kuku:

п.с като ти чета ферманите съм готов да се обзаложа, че по БЕЛ си бил отличника на класа :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Мар 2026, 11:39

Само е чакал да чуе заветният въпрос "какво е искал да каже автора" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

По Бойково време, държавата е намаляла с 1 млн. души. Съгласен съм обаче, че не е имало и други алтернативи през годините. Бойко дойде на власт след Станишев - Доган - Царя :dunno:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2026, 11:57

Прав си за намаляването на населението, ама това основно беше заради емиграцията и безпаричието, което ни беше налегнало от 90-те и трая до около 2010-та. Аз мога да ти дам друга гледна точка, по Бойково време емиграцията се забави и вече все по-малко хора искат да емигрират, колкото и някои емигранти във форума да живеят с илюзията, че тука е зле, подклаждана и от Зак. :ok:
По Бойково време, звучи почти като по бай Тошово време. :mhihi:
За какво е искал да каже автора... :mhihi: абе те повечето ми се виждаха някакви луди авторите. :mhihi: То малко като художникът какво е искал да каже, иди го разбери с тая драсканица, че и автора така, може да ти пише за лимони, а да има предвид шоколади или още по-зле - пише за лимони, а е имал предвид песъкливата почва на Луната. :mrgreen:

nickstorm написа:
п.с като ти чета ферманите съм готов да се обзаложа, че по БЕЛ си бил отличника на класа :mhihi:

Е, много ясно, освободих се от матура. :mhihi: Като правя грешки в писането обикновено са защото бързам и не гледам докато пиша много, каквото стане с коректора, после ако имам време поправям...което видя. :mhihi:
Почти по всичко бях, даже по математика, ама нея я пуснах по инерция някъде 10-ти клас. :mhihi:
Бях се засилил за адвокат, че отличник по история и литература, ама после реших, че образованието не е особено нужно, коли ми се караха на мене. :dummy: :mhihi: Психологията ме влечеше, ама тогава в БГ изглеждаше, че е безперспективно, всеки го подценява, накрая в Симеоново щях да влизам, викам там можеше да се изкара право докато учиш за ченгел, но законово направих едни тъпотии и трябваше да изчакам някоя година, а после ми мина мерака, а и бях щастлив по цял ден да карам, бързо, яко, като луд на млади години... :mhihi: :dummy: че и пари да ми дават не лоши, че и девойки бол, че и те плащаха... :mhihi:

Давайте да гласуваме за Копейкин всички и толкова, на Бойко портрет няма да сложа както вика Стийна, тая мода умря с Бареков и Слави Трифонов :mhihi: ама виж харесвам бая руски неща, Лада бих си купил, а и ще има кой да напомня на ПП, че са педофили. :ahah:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Мар 2026, 13:05

Информативен въпрос. При смяна на постоянен и настоящ адрес в ГРАО, колко време отнема да се ъпдейтнат списъците и да гласуваш на "новото място" ?
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2026, 13:14

Бащата преди 15 години сменя за да гладува в едно село, ама от тогава в изтекло вода. Ето какво вика Джембо:
Въпросът ти е много на място, особено ако планираш размествания около избори. В България системата на ГРАО (Гражданска регистрация и административно обслужване) работи относително бързо като база данни, но избирателните списъци са „друга бира“ и имат законови срокове по Изборния кодекс.

Ето как стоят нещата в детайли:

1. Ъпдейт в системата на ГРАО
Когато отидеш в общината и смениш адреса си, служителката го нанася в Националната база данни „Население“ веднага (или до края на работния ден). От този момент нататък ти официално се водиш на новия адрес за всички държавни институции.

2. Гласуване по ПОСТОЯНЕН адрес
Ако смениш постоянния си адрес (този в личната карта):

Ти автоматично влизаш в избирателния списък на новата секция.

Срок: Избирателните списъци се отпечатват окончателно малко преди изборите. Ако си сменил постоянния си адрес дотогава, ще те има в списъка.

Важно: Ако изборите са утре, а ти си сменил адреса днес, няма да те има в разпечатания списък, но можеш да бъдеш дописан от секционната комисия с удостоверение от общината.

3. Гласуване по НАСТОЯЩ адрес (Ключовият момент)
Тук е „капанът“, който много хора пропускат. За да гласуваш на мястото, където живееш (настоящ адрес), а не където си по лична карта, трябва да подадеш Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

Срокът: Това заявление се подава най-късно 14 дни преди изборния ден.

Условие: Трябва да си регистрирал настоящия си адрес в ГРАО поне 6 месеца преди датата на изборите (т.нар. принцип на уседналост за местни избори и избори за ЕП). За парламентарни избори това ограничение обикновено не важи толкова строго, но заявлението за 14-те дни е задължително.

Обобщение на времето:
Административно (ГРАО): До 24 часа.

Изборно (за да те има в списъка): Трябва да си „чист“ пред закона поне 2 седмици преди вота.

Един тънък момент: Ако си сменил постоянния адрес и си извадил нова лична карта, но списъците вече са разпечатани със стария ти адрес, ще трябва да се разходиш до общината за едно „Удостоверение за гласуване на друго място“ или да те впишат ръчно в деня на вота, ако законът го позволява за конкретните избори.

Искаш ли да проверя какви са специфичните изисквания за следващите избори, които предстоят, за да не изпуснеш някой скрит срок?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Мар 2026, 13:17

В Х си имат @grok , време е във форума да има @Top Gun Maverick , за да го питаме това онова :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Мар 2026, 13:18

Top Gun Maverick написа:Давайте да гласуваме за Копейкин всички и толкова, на Бойко портрет няма да сложа както вика Стийна

Ти няма да сложиш, затова викам да ти подари някой, че да няма как да се извърташ. :ok: Педофили, наркомани, геЮве... тя и сегашната американска администрация така тръгна на нож... накрая се оказа пълна с точно такива и като гледам не им помага на тия дето са срещу тях. Поне на това се радвам на Гумен, че ще намали тая простащина, на която толкова се радваш... и поне един път да не взимаме най-лошите мурафети от чужденците.

п.с. копейката нали знаеш, че седят разни неща на трупчета и е въпрос на едно гласуване в парламента, ако започне да говори неправилните неща :lol:
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата