5-те най- добри екстри в една кола?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: 5-те най- добри екстри в една кола?
Binev ....напълно нормално поведение на изправен ДВГ е да загрее бързо .И сеата и служебните сандерота са настроени АГУ да обръщат на газ при 40° на охлаждащата течност.Дори ЕКУ работи на преобогатена смес сутрин и е обърнала горивото.
Съвременен комън рейл дизел няма голяма разлика в загряването с бензинов,а и повечето са опаковани с кори отвсякъде .Това не са едновремешните печки дето ти тракат зъбите в колата
.
Съвременен комън рейл дизел няма голяма разлика в загряването с бензинов,а и повечето са опаковани с кори отвсякъде .Това не са едновремешните печки дето ти тракат зъбите в колата

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Духалка в седалката, дето ти духа топло на вратлето - е няма такава глезотия.
Дистроника е топ екстра.
Автоматични дълги.
Дистроника е топ екстра.
Автоматични дълги.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Естествена кожа, алкантара, карбон, алуминий навсякъде където може. Ненавиждам гола, евтина, рециклирана пластмаса, "еко" кожа и платове, с каквито е тенденцията да се пълнят вътре все по-висок клас коли. Мразя да лъха на евтинийка, ако е така поне да не си личи
Същото се отнася и за коли по 300к с изкуствени накрайници, които са декорация към бронята, а зад тях се спотайват ръждивите пишки на гърнетата 

бензинов мотор, 360 камери, автоматизирано каране/умен темпомат с центриране на лентата, дистанционно палене и повече физически копчета с по-малко екрани и съм доволен.
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
c04 написа:Двг с вътрешно горене - сила и звук
E, че то има ли други двг?
Лудия.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Интересна тема, която може да се гледа от различни ъгли
Ако съм постоянно в колата най-яките екстри са тези, които ми свалят напрежението: дистроник, асистент за лента, асистент за светлини, обезшумяване, возия и безопасност
Ако обаче я ползвам за ходене на работа, до магазин и като цяло чести, но кратки ползвания: всичко, което би ми повишило и улеснило комфорта: безключов достъп + палене, предварително подгряване/охлаждане, асистенти за паркиране и наблюдение на мъртви точки + спирачка
Ако съм постоянно в колата най-яките екстри са тези, които ми свалят напрежението: дистроник, асистент за лента, асистент за светлини, обезшумяване, возия и безопасност
Ако обаче я ползвам за ходене на работа, до магазин и като цяло чести, но кратки ползвания: всичко, което би ми повишило и улеснило комфорта: безключов достъп + палене, предварително подгряване/охлаждане, асистенти за паркиране и наблюдение на мъртви точки + спирачка
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Разглезели сте се с тия БМВ-та и сте го приели за даденост, но затъмняването на огледалата е една от най-добрите и задължителни екстри.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
То всички тез благинки накуп ги има в луксозният клас возила ,и радват водача колата като е нова .Втора радост като е вземеш и почват един по един да раждат те заболява джоба.В средният ценови диапазон пък ако ги има ,за да е продаваема колата е спестено от нещо друго ,дали пластмаса от рециклирани бъркалки за кафе ,дали неудобни седалки с кофти тапицерия,дали ламарини с дебелината на капачки за буркани .И крайна сметка кът се качиш в един такъв технологичен автомобил почваш да се чувстваш като зеленчук
За line assistant ....половината пътища са с маркировка от Дедо Тошово време ,напълно излишна е .

За line assistant ....половината пътища са с маркировка от Дедо Тошово време ,напълно излишна е .
Обдухване вече задължително, уви за това не бих се качил пак на 3ка или Х3... Камера за задно ми е важна, 360 парктроник за другото. Темпомата също е задължителен и вече като имам и автопилот, който държи лентата и кара само цяла магистрала, и това бих искал за бъдеще, макар че бих се примирил на дистроника само. Ел седалки бих казал са пропуснати, това кола за такива пари и да дърпам ръчка да наместя седалката след автомивка, никога повече.
Ивайло Димов написа:То всички тез благинки накуп ги има в луксозният клас возила ,и радват водача колата като е нова .Втора радост като е вземеш и почват един по един да раждат те заболява джоба.В средният ценови диапазон пък ако ги има ,за да е продаваема колата е спестено от нещо друго ,дали пластмаса от рециклирани бъркалки за кафе ,дали неудобни седалки с кофти тапицерия,дали ламарини с дебелината на капачки за буркани .И крайна сметка кът се качиш в един такъв технологичен автомобил почваш да се чувстваш като зеленчук![]()
Line assist не работи само с маркировка. При мен хваща цепнатина та между лентите или външния край на асфалта. Разбира се с нова маркировка държи по свободно, но определено е полезен по нашите пътища.
За Ел. задвижвани ята признавам само ел. стъкла. Защото като заключва да се затварят. Инак седалки, волан, багажник си ги ползвам с мусколи. Според мен Ел. мотор четата тежат и само се возят в 99%от времето, хйч не е environment friendly.
В анкетата отбелязах системите за сигурност. Аз се пазя, но другите не ме пазят.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Задължителни екстри: подгрев,обдухване,висок клас музика, хедъп, софт клоуз (мразя тряскане на врати), хубави фарове (ако може да са и автоматични).
Екстри, които вече не са чак толкова задължителни ама пък веднъж като си ги имал после не искаш да пестиш от тях: подгрев на волана, дистроник, камери за паркиране, ел. багажник с отваряне с крак, шибидах, масаж, кейлес и разни такива глезотии.
Това всичкото го давам от опит и сравнение с доста базово Е60 и понатрупана Ф10. Еми не ми се иска следващата да има по-малко от предишната може да не ги ползвам постоянно всичките ама друго си е като знаеш,че я има
Екстри, които вече не са чак толкова задължителни ама пък веднъж като си ги имал после не искаш да пестиш от тях: подгрев на волана, дистроник, камери за паркиране, ел. багажник с отваряне с крак, шибидах, масаж, кейлес и разни такива глезотии.
Това всичкото го давам от опит и сравнение с доста базово Е60 и понатрупана Ф10. Еми не ми се иска следващата да има по-малко от предишната може да не ги ползвам постоянно всичките ама друго си е като знаеш,че я има

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Редови шестак!
Останалото са буржоазни предразсъдъци!

Останалото са буржоазни предразсъдъци!
Докато един човек не седне и не покара (ама не за ден ами за ежедневно) една кола то трудно може да даде точен отговор коя екстра е най-добрата. Примерно за мен до преди година и половина това да можеш да си управляваш колата от телефон (сиреч отопление/охлаждане и т.н.) изглеждаше като някоя супер глезотия, то в момента се е превърнало в must have екстра ако трябва да избирам пак кола. Същото обаче с обратен ефект за head-up дисплея , много му се кефих и исках а като покарах седмица две го изключих. Умния дистроник също е голямо удобство на дълъг път и влиза в графата Must have.
- VNikiforov90
- Потребител
-
Както казва мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече".
Аз съм малко пристрастен на тема екстри и за мен няма по-добра и по-лоша, защото определено обичам колите да имат глезотийки.
Ако трябва да избирам, то бих се спрял на поне 4-5 екстри, които ми допадат най-много - подгреви на седалки и волан, автоматични дълги светлини, автопилот, софт клоуз, кийлес, амбиентно осветление, добра оригинална музика.
Лично аз не харесвам коли, в които като влезеш има само волан и педали, просто не ми достава удоволствие, особено пък при дълги пътувания.
Аз съм малко пристрастен на тема екстри и за мен няма по-добра и по-лоша, защото определено обичам колите да имат глезотийки.
Ако трябва да избирам, то бих се спрял на поне 4-5 екстри, които ми допадат най-много - подгреви на седалки и волан, автоматични дълги светлини, автопилот, софт клоуз, кийлес, амбиентно осветление, добра оригинална музика.
Лично аз не харесвам коли, в които като влезеш има само волан и педали, просто не ми достава удоволствие, особено пък при дълги пътувания.