За или против приемане на еврото ?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: За или против приемане на еврото ?
Илюзиите, че някой отвътре го интересува доброто на България, продължават. Не виждам какъв е проблема
Ако ЕЦБ реши, че печата яко и парите в обръщение станат х2... според мненията в темата нас това не ни засяга ? Ние сега сме си имали фискална политика
От държавите, запазили своята си валута, колко от тях са в борд, вързани с еврото

Ако ЕЦБ реши, че печата яко и парите в обръщение станат х2... според мненията в темата нас това не ни засяга ? Ние сега сме си имали фискална политика

От държавите, запазили своята си валута, колко от тях са в борд, вързани с еврото

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Абе професоре, слушай сА…
Ако еврото се накъка , махаме борда и се оправяме как ни е угодно.
Ако сме С еврото , без механизъм за излизане от там , се накъкваме и ние !
Сложно ли ти е?
Ако еврото се накъка , махаме борда и се оправяме как ни е угодно.
Ако сме С еврото , без механизъм за излизане от там , се накъкваме и ние !
Сложно ли ти е?

- TNT
- младши ентусиаст
-
Слушай ти сА
Да не си 2000 набор, че не помниш старите левчета колко нули имаха ? Когато не бяха BGN, а BGL
Не е много сложно да се види ние как се оправяме угодно. Според теб еврото като се накъка, махаме борда и 1лв = 5 euro ?
Бойко ще ни поведе към нов Ренесанс 
Не знам кой си мисли, че ще падне борда и лева ще поскъпне

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Един близко страничен въпрос - има ли смисъл да обръщаме спестяванията в евро според вас преди да дръпнат шалтера на лева? Или в някаква друга валута - франкове, долари, монголски тугрици и т.н.
---
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз не мисля, че франка или долара ще се повлияат. В край на сметка една крадлива малка държава с малък БВП ще приеме валута, към която и сега е обвързана. Не мисля, че ще стане някакъв апокалипсис. Ако ще се застраховам с друга валута, ще е франк или долар. Евро/лев и да има промяна, поне спестяванията да се запазят. Аз лично съм на мнение, че всичкия cash is trash и така или иначе не държа големи суми.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Тая тема се очератава да е силна
"Против съм, ама не знам защо."
"Еврото ще се оака, но ние не."
Някои хора изобщо не знаят на кой свят са

"Против съм, ама не знам защо."
"Еврото ще се оака, но ние не."

Някои хора изобщо не знаят на кой свят са

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Пропусна и курс лев/евро 10:1, наложен от ЕЦБ, за да ограбят спестяванията на хората

- TNT
- младши ентусиаст
-
По принцип има адекватни доводи и за двете страни, но наистина започна да тръгва силно
Света не е черен или бял. Сигурен съм, че повечето от пишещите дори не знаят, че сме си сменили валутата преди 25 години.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
theraven_nz написа:Един близко страничен въпрос - има ли смисъл да обръщаме спестяванията в евро според вас преди да дръпнат шалтера на лева? Или в някаква друга валута - франкове, долари, монголски тугрици и т.н.
Левовете в евро задължително!
Подозирам че ще гризнем дървото с тази Еврозона.
Аз съм за запазване на лева.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
TNT написа:Сигурен съм, че повечето от пишещите дори не знаят, че сме си сменили валутата преди 25 години.
Смяна на кода в някаква номенклатура не е смяна на валутата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Категорично против! Нямам желание да купуваме дългови книжа на южните страни, да сме на 100% зависими от ЕЦБ / дори и да има + в редки случаи/. Нещо, от което няма излизане. Относно цените ще има поскъпване и то осезаемо, дори да няма обосновка за такова, да не забравяме къде живеем.
гласувах с "нямам мнение" и не мисля, че валутата на една държава до колкото не може да си я печата (което е основия регулационен лост) е от значение.
валутите се делят на две- такива дето ти си ги печаташ и можеш да ги манипулираш в полза на държавата/ икономиката според световния пейзаж ..... и такава дето някой друг я печата и ти като ти кажат "скачай" ти можеш само да контрираш с "колко високо желаете да скоча?"
валутите се делят на две- такива дето ти си ги печаташ и можеш да ги манипулираш в полза на държавата/ икономиката според световния пейзаж ..... и такава дето някой друг я печата и ти като ти кажат "скачай" ти можеш само да контрираш с "колко високо желаете да скоча?"
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
TNT написа:Слушай ти сАДа не си 2000 набор, че не помниш старите левчета колко нули имаха ? Когато не бяха BGN, а BGL
Не е много сложно да се види ние как се оправяме угодно. Според теб еврото като се накъка, махаме борда и 1лв = 5 euro ?
Бойко ще ни поведе към нов Ренесанс
Когато бяха многото нули , вече не се оправяхме ние , тогава вече ни оправяха тия които днеска ще ни доуправят!

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Първо, ЕС няма да ни пуснат в еврозоната, дори и да искаме, така че обсъждаме някакъв фантастичен сценарий 
По принцип и бордът върши работа, но много се дразня на комисионните при обмяна на валута и теоретично съм за еврото.
Поскъпване след приемане на еврото не мисля, че ще е проблем, защото инфлацията в еврозоната е много по-ниска, отколкото в България.

По принцип и бордът върши работа, но много се дразня на комисионните при обмяна на валута и теоретично съм за еврото.
Поскъпване след приемане на еврото не мисля, че ще е проблем, защото инфлацията в еврозоната е много по-ниска, отколкото в България.
I love the sound of V8 in the morning...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS