Каране на халогени (фарове за мъгла)
Модератор: Общи модератори
- mark_933
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E87 120i 2005
Re: Каране на халогени (фарове за мъгла)
Simbazz написа:Колега, нормално е да има кофти реакции при положение, че не случайно е забранено да се кара на халогени, когато има добра видимост .. и не просто е закон, а наистина е дразнещо някой срещу теб да кара на халоген... Може и да е по-красиво с тях, но повечето хора няма да се радват, че им вадиш очите и няма да оценят красотата на едни халогенни крушки....
Прав си колега. Мисълта ми беше за по-рядко използване (не постоянно). И мен са ме заслебявали с такива халогени и други лед подобрения по колите, така че знам какво е чувството. Ще се използват по предназначение и през тъмната част на деня от време на време и то само градско. През деня както бях написал няма никакъв смисъл от тях. А и като ги знам колко карат едни лед крушките, няма да се включват много-много.

mark_933 написа:Здравейте
...Ако си ги взема през повечето време ще карам с тях (разбира се и с включени къси светлини – демек при мен с ксенон). :
Това не ми звучи като по-рядко използване, а като постоянно използване.
Съвсем дружелюбно питам, защо след като знаеш колко е гадно някой да ти свети с халогени, след като знаеш кога точно се използват и след като е забранено със закон, ти все пак искаш да светиш на хората с такива???
Така са ме заслепявали на свечеряване с тея гадни халогени, че не е истина. Просто ума ми не побира как интелигентни и трезво мислещи хора биха го правили съзнателно...
- mark_933
- кандидат ентусиаст
-
pampo написа:mark_933 написа:Здравейте
...Ако си ги взема през повечето време ще карам с тях (разбира се и с включени къси светлини – демек при мен с ксенон). :
Това не ми звучи като по-рядко използване, а като постоянно използване.
Съвсем дружелюбно питам, защо след като знаеш колко е гадно някой да ти свети с халогени, след като знаеш кога точно се използват и след като е забранено със закон, ти все пак искаш да светиш на хората с такива???
Така са ме заслепявали на свечеряване с тея гадни халогени, че не е истина. Просто ума ми не побира как интелигентни и трезво мислещи хора биха го правили съзнателно...
Вече се отказах да си взимам. Досега халогените съм ги включвал един единствен път при мъгла и това им беше. Няма да си взимам лед крушки, че ако ги взема ще ги включвам постоянно, а се не бях замислил колко е гадно някой да те заслепява. Бях го погледнал само от тази страна, че не е законно да се кара постоянно с тях. Пък и нито ми се плащат глоби за глупости, нито ми се иска да заслепявам другите само за единия външен вид на колата.

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Забелязвам, че има доста сравнително нови модели коли, на които дневните светлини са ниско долу до/във фаровете за мъгла. Но са направени за дневни светлини и мисля в отделна секция. Та е възможно да си се подвел по тях, че карат на фарове за мъгла през деня.
- mark_933
- кандидат ентусиаст
-
TheFreeRider написа:Забелязвам, че има доста сравнително нови модели коли, на които дневните светлини са ниско долу до/във фаровете за мъгла. Но са направени за дневни светлини и мисля в отделна секция. Та е възможно да си се подвел по тях, че карат на фарове за мъгла през деня.
Да. Даже до скоро си мислих, че и полицейските кии карат с фарове за мъгла, но се оказа, че са си фабрични дневни светлини. Карането с тях ще се да е единствено заради това, че колата ще изглежда по-добре с тях особено както е и с ксенон. Не си струва проблемите с ченгетата и задлепяването, което ще причиня особено с лед крушките.

- mark_933
- кандидат ентусиаст
-
Понеже съм подхванах тази тема. Някой сменявал ли си е крушките на Angel eyes-а. Днес ми пристигнаха 40W лед крушки, но нямах време да ги сложа. Утре ще видя как ще е с тях. Предишните който взех бяха пак бяха лед 5W, но едната се прецака само след 3 месеца употреба, а уж бях с много часове живот.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мислиш ли, че някой китаец си е играл да свети амнайсе часове с крушката, че да види колко точно й е живота? Това, което го пише по опаковките, волтове, ватове, луксове, келвини, очакван живот са на 99% изсмукани от пръстите твърдения без никакво реално значение.
- mark_933
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Мислиш ли, че някой китаец си е играл да свети амнайсе часове с крушката, че да види колко точно й е живота? Това, което го пише по опаковките, волтове, ватове, луксове, келвини, очакван живот са на 99% изсмукани от пръстите твърдения без никакво реално значение.
Да ти каза, че и аз съм го забелязал особено от сайта от който ги взех JOOM. Същите крушки на едно място са 1000 лумена, на друго 1500, а на трето стават дори 2000 лумена. Аз затова взех на евтините, та поне ако се прецакат да не ме е толкова яд. Ако и тия се преебат си слагам оригиналните Хелла и си свиркам, едната ми е 2013, а другата 2016. Как оригиналните изкарват с години , а тези за отрицателно време се преебват? За тия 3 месеца, надали има и 200 часа да са светили.

mark_933 написа:Здравейте
Намислил съм да си взимам лед крушки H11 за халогените. Ако си ги взема през повечето време ще карам с тях (разбира се и с включени къси светлини – демек при мен с ксенон). Знам, че е забранено да се включват освен при дъжд, мъгла или намалена видимост. Забелязвам, че все повече се кара само с тях, без включени други светлини. До колко се спазва този закон и има ли опарени от това? Какъв е размера на глобата при употребата им? За моя град може да минеш метър, но по другите места не знам как стоят нещата.
не бъди един от "онези"...
това което си го замислил е страшна цигания, пречи на другите и ако те видят и не са на кеф ще те глобят плюс, че отиваш нагоре в келвините и при една мъгла такова сияние ще си заформиш, че нищо няма да виждаш.. . няма печеливш елемент за тебе тука. просто недей.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ако може и да не си пускате дългите на %. Процент или не право в очите ми блещят.
Хм,хм...
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Защо ли се казват фарове за МЪГЛА , и се надявам всички каращи на такива фарове да запомнят че се ползват САМО и единствено при мъгла.
И в града СЪЩО не може да се ползват.
И в града СЪЩО не може да се ползват.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Китайските лед крушки не стават. Имат резистори с идеята да не се кодира нищо по колата (естествено пак дава грешка ако не се кодира) и греят много яко. Съответно, за да са по-хладни светят по-малко и накрая пак се прецакват за нула време. Има лед крушки h8/11 и други на Osram, скъпи са, но светят равно или по-силно от халоген и не се прецакват, защото не загряват. Отделно имат и по-добър фокус, на което се дължи отчасти и по-доброто светене.
Моята кола на автоматични фарове си пуска съответния фар за мъгла при завой и при подаден мигач. На задна пуска и двата.
Моята кола на автоматични фарове си пуска съответния фар за мъгла при завой и при подаден мигач. На задна пуска и двата.
Брех, споделят се пинизи за каране на халогени, а преди години имаше блек-лист тука и един колега с видеорегистратор постваше БМВ-та на халогени.
Първата работа на Ганьо като седне в Е46 е това, аз си го обяснявам с душевния кеф, как е заобиколил закона и свети съседната секция.

Моджо написа:Ако може и да не си пускате дългите на %. Процент или не право в очите ми блещят.
Първата работа на Ганьо като седне в Е46 е това, аз си го обяснявам с душевния кеф, как е заобиколил закона и свети съседната секция.

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle
- mark_933
- кандидат ентусиаст
-
Отказах се от идеята ми да си сменям крушките. Хем няма да светят добре когато наистина ми потрябват, хем мога да си навлека и главоболия с кат. Отделно и ще заслепявам всички наред, което не е никак ок. Просто днес ми хрумна това и реших да го споделя в форума. Добре, че ме разобедихте от тази цигания, която бях намислил.