Каране на халогени (фарове за мъгла)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E87 120i 2005

Re: Каране на халогени (фарове за мъгла)

Мнение от mark_933 » 05 Юни 2019, 15:31

Simbazz написа:Колега, нормално е да има кофти реакции при положение, че не случайно е забранено да се кара на халогени, когато има добра видимост .. и не просто е закон, а наистина е дразнещо някой срещу теб да кара на халоген... Може и да е по-красиво с тях, но повечето хора няма да се радват, че им вадиш очите и няма да оценят красотата на едни халогенни крушки....

Прав си колега. Мисълта ми беше за по-рядко използване (не постоянно). И мен са ме заслебявали с такива халогени и други лед подобрения по колите, така че знам какво е чувството. Ще се използват по предназначение и през тъмната част на деня от време на време и то само градско. През деня както бях написал няма никакъв смисъл от тях. А и като ги знам колко карат едни лед крушките, няма да се включват много-много. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 05 Юни 2019, 16:21

mark_933 написа:Здравейте
...Ако си ги взема през повечето време ще карам с тях (разбира се и с включени къси светлини – демек при мен с ксенон). :

Това не ми звучи като по-рядко използване, а като постоянно използване.
Съвсем дружелюбно питам, защо след като знаеш колко е гадно някой да ти свети с халогени, след като знаеш кога точно се използват и след като е забранено със закон, ти все пак искаш да светиш на хората с такива???
Така са ме заслепявали на свечеряване с тея гадни халогени, че не е истина. Просто ума ми не побира как интелигентни и трезво мислещи хора биха го правили съзнателно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mark_933 » 05 Юни 2019, 16:36

pampo написа:
...Ако си ги взема през повечето време ще карам с тях (разбира се и с включени къси светлини – демек при мен с ксенон). :

Това не ми звучи като по-рядко използване, а като постоянно използване.
Съвсем дружелюбно питам, защо след като знаеш колко е гадно някой да ти свети с халогени, след като знаеш кога точно се използват и след като е забранено със закон, ти все пак искаш да светиш на хората с такива???
Така са ме заслепявали на свечеряване с тея гадни халогени, че не е истина. Просто ума ми не побира как интелигентни и трезво мислещи хора биха го правили съзнателно...

Вече се отказах да си взимам. Досега халогените съм ги включвал един единствен път при мъгла и това им беше. Няма да си взимам лед крушки, че ако ги взема ще ги включвам постоянно, а се не бях замислил колко е гадно някой да те заслепява. Бях го погледнал само от тази страна, че не е законно да се кара постоянно с тях. Пък и нито ми се плащат глоби за глупости, нито ми се иска да заслепявам другите само за единия външен вид на колата. :nono:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 05 Юни 2019, 16:41

Правилно си решил :-)

iPhone X и Тапаталк
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 05 Юни 2019, 16:45

Забелязвам, че има доста сравнително нови модели коли, на които дневните светлини са ниско долу до/във фаровете за мъгла. Но са направени за дневни светлини и мисля в отделна секция. Та е възможно да си се подвел по тях, че карат на фарове за мъгла през деня.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mark_933 » 05 Юни 2019, 16:50

TheFreeRider написа:Забелязвам, че има доста сравнително нови модели коли, на които дневните светлини са ниско долу до/във фаровете за мъгла. Но са направени за дневни светлини и мисля в отделна секция. Та е възможно да си се подвел по тях, че карат на фарове за мъгла през деня.

Да. Даже до скоро си мислих, че и полицейските кии карат с фарове за мъгла, но се оказа, че са си фабрични дневни светлини. Карането с тях ще се да е единствено заради това, че колата ще изглежда по-добре с тях особено както е и с ксенон. Не си струва проблемите с ченгетата и задлепяването, което ще причиня особено с лед крушките. :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mark_933 » 05 Юни 2019, 16:56

Понеже съм подхванах тази тема. Някой сменявал ли си е крушките на Angel eyes-а. Днес ми пристигнаха 40W лед крушки, но нямах време да ги сложа. Утре ще видя как ще е с тях. Предишните който взех бяха пак бяха лед 5W, но едната се прецака само след 3 месеца употреба, а уж бях с много часове живот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2019, 17:32

Мислиш ли, че някой китаец си е играл да свети амнайсе часове с крушката, че да види колко точно й е живота? Това, което го пише по опаковките, волтове, ватове, луксове, келвини, очакван живот са на 99% изсмукани от пръстите твърдения без никакво реално значение.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mark_933 » 05 Юни 2019, 17:53

bum_bum написа:Мислиш ли, че някой китаец си е играл да свети амнайсе часове с крушката, че да види колко точно й е живота? Това, което го пише по опаковките, волтове, ватове, луксове, келвини, очакван живот са на 99% изсмукани от пръстите твърдения без никакво реално значение.

Да ти каза, че и аз съм го забелязал особено от сайта от който ги взех JOOM. Същите крушки на едно място са 1000 лумена, на друго 1500, а на трето стават дори 2000 лумена. Аз затова взех на евтините, та поне ако се прецакат да не ме е толкова яд. Ако и тия се преебат си слагам оригиналните Хелла и си свиркам, едната ми е 2013, а другата 2016. Как оригиналните изкарват с години , а тези за отрицателно време се преебват? За тия 3 месеца, надали има и 200 часа да са светили. :banghead: :ranting: :censored:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Юни 2019, 18:40

Намислил съм да си взимам лед крушки H11 за халогените. Ако си ги взема през повечето време ще карам с тях (разбира се и с включени къси светлини – демек при мен с ксенон). Знам, че е забранено да се включват освен при дъжд, мъгла или намалена видимост. Забелязвам, че все повече се кара само с тях, без включени други светлини. До колко се спазва този закон и има ли опарени от това? Какъв е размера на глобата при употребата им? За моя град може да минеш метър, но по другите места не знам как стоят нещата. :dunno:

не бъди един от "онези"...

това което си го замислил е страшна цигания, пречи на другите и ако те видят и не са на кеф ще те глобят плюс, че отиваш нагоре в келвините и при една мъгла такова сияние ще си заформиш, че нищо няма да виждаш.. . няма печеливш елемент за тебе тука. просто недей.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Юни 2019, 18:43

Ако може и да не си пускате дългите на %. Процент или не право в очите ми блещят.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 05 Юни 2019, 19:30

Защо ли се казват фарове за МЪГЛА , и се надявам всички каращи на такива фарове да запомнят че се ползват САМО и единствено при мъгла.
И в града СЪЩО не може да се ползват.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 05 Юни 2019, 19:53

Китайските лед крушки не стават. Имат резистори с идеята да не се кодира нищо по колата (естествено пак дава грешка ако не се кодира) и греят много яко. Съответно, за да са по-хладни светят по-малко и накрая пак се прецакват за нула време. Има лед крушки h8/11 и други на Osram, скъпи са, но светят равно или по-силно от халоген и не се прецакват, защото не загряват. Отделно имат и по-добър фокус, на което се дължи отчасти и по-доброто светене.
Моята кола на автоматични фарове си пуска съответния фар за мъгла при завой и при подаден мигач. На задна пуска и двата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от raid » 05 Юни 2019, 20:16

Брех, споделят се пинизи за каране на халогени, а преди години имаше блек-лист тука и един колега с видеорегистратор постваше БМВ-та на халогени. :mhihi:

Моджо написа:Ако може и да не си пускате дългите на %. Процент или не право в очите ми блещят.

Първата работа на Ганьо като седне в Е46 е това, аз си го обяснявам с душевния кеф, как е заобиколил закона и свети съседната секция. :mhihi:
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art." - Chris Bangle

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mark_933 » 05 Юни 2019, 21:12

Отказах се от идеята ми да си сменям крушките. Хем няма да светят добре когато наистина ми потрябват, хем мога да си навлека и главоболия с кат. Отделно и ще заслепявам всички наред, което не е никак ок. Просто днес ми хрумна това и реших да го споделя в форума. Добре, че ме разобедихте от тази цигания, която бях намислил. :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата