КАТ ще проверява за неплатени глоби и пътниците в колите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
Мечтае да кара: X5M5 5.0D

Re: КАТ ще проверява за неплатени глоби и пътниците в колите

Мнение от julyan10 » 05 Юли 2017, 12:26

За нас ясно, ще ни глобяват, ще плащаме, въпроса е кога братята роми ще почнат да ги глобяват и да плащат. Не съм чул някой от тях нещо да плаща на държавата. Те май са в правилния списък данъци не плащат, ток, вода, пътуване с градския безплатно за едно е*не 300 лв помощ от държавата и много други екстри.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 05 Юли 2017, 12:36

Ромите си плащат редовно, те си имат дори абонамент.Както е написал borymeckata по назад, само ,че им се спестява ходенето и разкарването и си плащат на рака. Или просто на края на деня патрулката влиза в махала пребира абонаментните си такси и всичко е платено и изчистено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юли 2017, 12:37

По тоя повод едно не мога да разбера. При избори всеки втори Омен реве във форума и във фейса- гласувайте, че да не избират циганите вместо нас.

После тия дето ние сме ги избрали обслужват циганите. За тях няма ред, правила и закони. Е.. след като ние ги избираме тия защо те работят за циганите?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 05 Юли 2017, 13:17

Те тези от Гроб видяха много добра събираемост на данъците преди година,като бяха ги вързали за прегледа. Сега ще оправят глобите като ги вържат към катаджиите,ще им обещаят малко по-големи заплати и готово. А тези събраните пари къде ще потънат,той бат Бойко си знае. Следващата година ще мисли и как да върже данъците за имотите и такса смет,че да събере и тях. И след това му остава само да вкара всички пари на гражданите по банките,за да може да се фалират и те. Това вече си мисля,че ще е достатъчно,за да се оттегли спокойно!
Последния да не взема знамето,няма нужда от такава държава!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Юли 2017, 14:00

Borymeckata написа:Може и от КАТ периодично да обявяват промоции. Например: Платете си глобата за 4 нарушения - петото е безплатно! За VIP-нарушители измерената скорост се намалява с 10 км/час! Само тази събота, десният завой на червено е безплатен! Станете член на КАТ-френдс клъб и непрекъсната линия за вас става прекъсната! За лоялни нарушители - колани и фарове не са задължителни!!

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

смях се с глас!

:driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Юли 2017, 14:07

Добре де, спирате милицията и ти обяснява "имаш 50 лева глоба"...
И какво от това, да не би да те джобят и да ти вземат парите.
Масово ще казват "неАм" и до там. Единични ще са случаите, дето някой ще извади пари или разплащателна карта (понеже чувам, че и пост терминали щели да си носят) и ще платят.
Да направят като в Гърция, каквато и по размер глоба, сваля ти номерата на колата ако не платиш веднага и ти вика репатрак, като всички допълнителни разходи се пишат на газягата ти.
Пък ако до 2 месеца не си погасиш дълга- колата отива на търг.
Да видим тогава, дали ще има такива с не платени глоби или ще кара някой с превишена скорост, както и дали ще спазва всякакви правила .
Тогава съм убеден, че масово хората ще почнат да ползват градският транспорт и колелета :mhihi:
Даже да направят така, полицаят да взима и % от глобата, тоест този % да отива в заплатата му, разбира се, полицаите да са като английските им колеги- с камери на реверите и всички разговори се записват.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 05 Юли 2017, 14:21

НА 1ви ЮЛИ МИ ВЗЕХА КНИЖКАТА И МЕ НАКАРАХА ДА СЕ ЧУВСТВАМ КАТО ПРЕСТЪПНИК ЗАРАДИ ФИШ ЗА ФАРОВЕ ОТ 20 ЛВ ОТ 2015 ГОДИНА!

Ето и случката по-подробно. Бях ходил от Пловдив до София по работа в най-голямата жега. На връщане към Пловдив около 17:30 след тунела ме спират за проверка. Взеха ми документите и отидоха в кабинката, след малко ме викат и ми обясняват как имам неплатен фиш от 2015г. за фарове и неприятното в случая било, че трябвало да ми вземат книжката :dummy: Аз гледам като гръмнат.. Веднага се сещам, че миналата година преди да регистрирам БМВто, ходих до НАП, за да си платя всички глоби и фишове (2 или 3 не помня колко бяха), защото вече проверяваха в КАТ Пловдив, и ако имаш нещо неплатено не можеш да регистрираш кола. Така, платих си ги, след това си регистрирах колата и всичко 6 точки. Този месец (юни 2017г.) регистрирах още една кола и разбира се нямах никакви проблеми в КАТ и не излезнаха никакви задължения. И аз си карам спокоен, че нали всичко да му *ба ***ката ми е по конец! Нямам фишове, нямам актове, имам си данък, преглед, гражданска, винетка, с коланче съм, с фарове съм, всичко съм си платил на тая шибана държава, за да имам невероятната привилегия да карам по страхотните ни пътища и един страхотен слънчев ден на 40+ градуса, родната милиция ме спира и ми казва, че ми взима книжката :banghead: След половин час опити да се разбера с тях и да им обясня, че е станала грешка и че тая грешка е именно в тяхната система, имах чувството че говоря на котката в двора - гледа ме и не ме разбира. Иначе бяха така любезни да ме пратят до Пазарджик да си платя фиша и след това до 20ч. да ги намеря след отбивката на Ихтиман, за да ми върнат книжката, ако ли не успея в Понеделник с рейсчето към Софето. Ааа да, имал съм право да карам без книжка до 00:00ч. същия ден.. добре че не ме спряха други такива будни милиционери до Пазарджик и обратно, че сигурно и в затвора щяха да ме вкарат, че карам без книжка. И така, успях до 20ч. да стигна до почивната им станцийка, върнаха ми книжката, остана ми акта за неплатения фиш, и следва ежемесечното разкарване до КАТ Пловдив, за да дочакам някой ден евентуално тоя акт, за да мога да си го платя и да ми върнат синия талон.
Да, и това ще мине, но ще остане горчивината и обидата от гаврата, от това че институциите тъпчат обикновения българин и го карат да се чувства безсилен и жалък в собствената си държава..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 05 Юли 2017, 14:27

ylaine написа:НА 1ви ЮЛИ МИ ВЗЕХА КНИЖКАТА И МЕ НАКАРАХА ДА СЕ ЧУВСТВАМ КАТО ПРЕСТЪПНИК ЗАРАДИ ФИШ ЗА ФАРОВЕ ОТ 20 ЛВ ОТ 2015 ГОДИНА!

Да, и това ще мине, но ще остане горчивината и обидата от гаврата, от това че институциите тъпчат обикновения българин и го карат да се чувства безсилен и жалък в собствената си държава..

добър ден...

с тия няма оправия (рима)

по закон не трябва ли да прибират книжки само при неплатени наказателни постановления, а не при фишове?!?

ама дори да си прав по закон - кел файда... все едно можеш да си я вземеш обратно насила :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПОЛИЦАЙ = обида :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
Мечтае да кара: X5M5 5.0D

Мнение от julyan10 » 05 Юли 2017, 14:43

Е.Димитров написа:Добре де, спирате милицията и ти обяснява "имаш 50 лева глоба"...
Масово ще казват "неАм" и до там. Единични ще са случаите, дето някой ще извади пари или разплащателна карта (понеже чувам, че и пост терминали щели да си носят) и ще платят.
Да направят като в Гърция, каквато и по размер глоба, сваля ти номерата на колата ако не платиш веднага и ти вика репатрак, като всички допълнителни разходи се пишат на газягата ти.
Да видим тогава, дали ще има такива с не платени глоби или ще кара някой с превишена скорост, както и дали ще спазва всякакви правила .
Тогава съм убеден, че масово хората ще почнат да ползват градският транспорт и колелета :mhihi:
Даже да направят така, полицаят да взима и % от глобата, тоест този % да отива в заплатата му, разбира се, полицаите да са като английските им колеги- с камери на реверите и всички разговори се записват.

Колега нещо не мога да разбера за кой отбор играеш. Дано бат Бойко да не чете тука.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Юли 2017, 15:29

И като започнат да са на процент - гледай как всяка кола ще е спряна и се почва със заяждането.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Юли 2017, 15:37

ylaine написа:НА 1ви ЮЛИ МИ ВЗЕХА КНИЖКАТА И МЕ НАКАРАХА ДА СЕ ЧУВСТВАМ КАТО ПРЕСТЪПНИК ЗАРАДИ ФИШ ЗА ФАРОВЕ ОТ 20 ЛВ ОТ 2015 ГОДИНА!

На мен ми извадиха глоба от 2013г. нема да се пУашиш :mhihi:
За щастие прескочих филма с ходене насам натам щото беше на 2 преки от нас ...

Пълни нещастници!
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Юли 2017, 15:59

Има и развитие:

Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата, когато шофьорът бъде спрян за проверка. Това обяви началникът на сектор „Пътен контрол“ в отдел „Пътна полиция“ Росен Рапчев пред БНТ. „Пътните полицаи имат вече таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения постоянен адрес. Ако се установи подобно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място“, обясни Рапчев.
Той добави, че може дори да се отнема книжката на хора с неплатени глоби, които не шофират, а само се возят.

Може би ще бъде добре и да разстрелват всеки 10-ти нарушител, за по-добър ефект върху събираемостта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 05 Юли 2017, 16:22

и в същото време, тези които убиват по пътищата не им се взима дори книжката.. родната полиция ни пази :bowdown:

vicho, нали там като мине една седмица, фиша се превръща в НП или греша.. ама както и да е, както каза насила не мога да си я взема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Юли 2017, 16:24

julyan10 написа:
Е.Димитров написа:Добре де, спирате милицията и ти обяснява "имаш 50 лева глоба"...

Колега нещо не мога да разбера за кой отбор играеш. Дано бат Бойко да не чете тука.

Не бе пич, не за друго, и аз мразя некакви нефелни ограничения от 20 км на някакви прави улици и съответно те чакат с радара там и други подобни изгъзици, но установих, че повече ме дразнят някакви гъзарчета, дето си карат както намерят за добре, на магистралата съм натиснал със 140 км/ч и тъкмо отминавам някакъв камион, и ме настига някакъв "бог" и почва да ми светка, щото бърза за на м@йка си в п...та. Или пък карам с 65 км/ч в ограничение 50 км/ч в населено място на един булевард и от двете ми страни ме отминават 2 тира с над 100. Помислих че съм спрял ебаси. Или пък от най-лява лента прави десен завой и обратното...
Те така ми се иска, да направят ебахти и рестрикциите и да ги изловят всякакви олигоелементи дето "карат" по пътищата, да ги опраскат с глоби и дано стане малко по-нормална обстановката по пътищата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 05 Юли 2017, 16:26

ylaine написа:и в същото време, тези които убиват по пътищата не им се взима дори книжката.. родната полиция ни пази :bowdown:

в тази връзка

жената, която блъсна и уби полицай в Пловдив пак си кара (без книжка разбира се) :banghead: :banghead: :banghead:

как може да има такива хора, не знам... :ranting:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата