КАТ ще проверява за неплатени глоби и пътниците в колите
Модератор: Общи модератори
- julyan10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
- Мечтае да кара: X5M5 5.0D
Re: КАТ ще проверява за неплатени глоби и пътниците в колите
За нас ясно, ще ни глобяват, ще плащаме, въпроса е кога братята роми ще почнат да ги глобяват и да плащат. Не съм чул някой от тях нещо да плаща на държавата. Те май са в правилния списък данъци не плащат, ток, вода, пътуване с градския безплатно за едно е*не 300 лв помощ от държавата и много други екстри.
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Ромите си плащат редовно, те си имат дори абонамент.Както е написал borymeckata по назад, само ,че им се спестява ходенето и разкарването и си плащат на рака. Или просто на края на деня патрулката влиза в махала пребира абонаментните си такси и всичко е платено и изчистено.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
По тоя повод едно не мога да разбера. При избори всеки втори Омен реве във форума и във фейса- гласувайте, че да не избират циганите вместо нас.
После тия дето ние сме ги избрали обслужват циганите. За тях няма ред, правила и закони. Е.. след като ние ги избираме тия защо те работят за циганите?
После тия дето ние сме ги избрали обслужват циганите. За тях няма ред, правила и закони. Е.. след като ние ги избираме тия защо те работят за циганите?
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Те тези от Гроб видяха много добра събираемост на данъците преди година,като бяха ги вързали за прегледа. Сега ще оправят глобите като ги вържат към катаджиите,ще им обещаят малко по-големи заплати и готово. А тези събраните пари къде ще потънат,той бат Бойко си знае. Следващата година ще мисли и как да върже данъците за имотите и такса смет,че да събере и тях. И след това му остава само да вкара всички пари на гражданите по банките,за да може да се фалират и те. Това вече си мисля,че ще е достатъчно,за да се оттегли спокойно!
Последния да не взема знамето,няма нужда от такава държава!
Последния да не взема знамето,няма нужда от такава държава!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Borymeckata написа:Може и от КАТ периодично да обявяват промоции. Например: Платете си глобата за 4 нарушения - петото е безплатно! За VIP-нарушители измерената скорост се намалява с 10 км/час! Само тази събота, десният завой на червено е безплатен! Станете член на КАТ-френдс клъб и непрекъсната линия за вас става прекъсната! За лоялни нарушители - колани и фарове не са задължителни!!

смях се с глас!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Добре де, спирате милицията и ти обяснява "имаш 50 лева глоба"...
И какво от това, да не би да те джобят и да ти вземат парите.
Масово ще казват "неАм" и до там. Единични ще са случаите, дето някой ще извади пари или разплащателна карта (понеже чувам, че и пост терминали щели да си носят) и ще платят.
Да направят като в Гърция, каквато и по размер глоба, сваля ти номерата на колата ако не платиш веднага и ти вика репатрак, като всички допълнителни разходи се пишат на газягата ти.
Пък ако до 2 месеца не си погасиш дълга- колата отива на търг.
Да видим тогава, дали ще има такива с не платени глоби или ще кара някой с превишена скорост, както и дали ще спазва всякакви правила .
Тогава съм убеден, че масово хората ще почнат да ползват градският транспорт и колелета
Даже да направят така, полицаят да взима и % от глобата, тоест този % да отива в заплатата му, разбира се, полицаите да са като английските им колеги- с камери на реверите и всички разговори се записват.
Масово ще казват "неАм" и до там. Единични ще са случаите, дето някой ще извади пари или разплащателна карта (понеже чувам, че и пост терминали щели да си носят) и ще платят.
Да направят като в Гърция, каквато и по размер глоба, сваля ти номерата на колата ако не платиш веднага и ти вика репатрак, като всички допълнителни разходи се пишат на газягата ти.
Да видим тогава, дали ще има такива с не платени глоби или ще кара някой с превишена скорост, както и дали ще спазва всякакви правила .
Тогава съм убеден, че масово хората ще почнат да ползват градският транспорт и колелета

Даже да направят така, полицаят да взима и % от глобата, тоест този % да отива в заплатата му, разбира се, полицаите да са като английските им колеги- с камери на реверите и всички разговори се записват.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
НА 1ви ЮЛИ МИ ВЗЕХА КНИЖКАТА И МЕ НАКАРАХА ДА СЕ ЧУВСТВАМ КАТО ПРЕСТЪПНИК ЗАРАДИ ФИШ ЗА ФАРОВЕ ОТ 20 ЛВ ОТ 2015 ГОДИНА!
Ето и случката по-подробно. Бях ходил от Пловдив до София по работа в най-голямата жега. На връщане към Пловдив около 17:30 след тунела ме спират за проверка. Взеха ми документите и отидоха в кабинката, след малко ме викат и ми обясняват как имам неплатен фиш от 2015г. за фарове и неприятното в случая било, че трябвало да ми вземат книжката
Аз гледам като гръмнат.. Веднага се сещам, че миналата година преди да регистрирам БМВто, ходих до НАП, за да си платя всички глоби и фишове (2 или 3 не помня колко бяха), защото вече проверяваха в КАТ Пловдив, и ако имаш нещо неплатено не можеш да регистрираш кола. Така, платих си ги, след това си регистрирах колата и всичко 6 точки. Този месец (юни 2017г.) регистрирах още една кола и разбира се нямах никакви проблеми в КАТ и не излезнаха никакви задължения. И аз си карам спокоен, че нали всичко да му *ба ***ката ми е по конец! Нямам фишове, нямам актове, имам си данък, преглед, гражданска, винетка, с коланче съм, с фарове съм, всичко съм си платил на тая шибана държава, за да имам невероятната привилегия да карам по страхотните ни пътища и един страхотен слънчев ден на 40+ градуса, родната милиция ме спира и ми казва, че ми взима книжката
След половин час опити да се разбера с тях и да им обясня, че е станала грешка и че тая грешка е именно в тяхната система, имах чувството че говоря на котката в двора - гледа ме и не ме разбира. Иначе бяха така любезни да ме пратят до Пазарджик да си платя фиша и след това до 20ч. да ги намеря след отбивката на Ихтиман, за да ми върнат книжката, ако ли не успея в Понеделник с рейсчето към Софето. Ааа да, имал съм право да карам без книжка до 00:00ч. същия ден.. добре че не ме спряха други такива будни милиционери до Пазарджик и обратно, че сигурно и в затвора щяха да ме вкарат, че карам без книжка. И така, успях до 20ч. да стигна до почивната им станцийка, върнаха ми книжката, остана ми акта за неплатения фиш, и следва ежемесечното разкарване до КАТ Пловдив, за да дочакам някой ден евентуално тоя акт, за да мога да си го платя и да ми върнат синия талон.
Да, и това ще мине, но ще остане горчивината и обидата от гаврата, от това че институциите тъпчат обикновения българин и го карат да се чувства безсилен и жалък в собствената си държава..
Ето и случката по-подробно. Бях ходил от Пловдив до София по работа в най-голямата жега. На връщане към Пловдив около 17:30 след тунела ме спират за проверка. Взеха ми документите и отидоха в кабинката, след малко ме викат и ми обясняват как имам неплатен фиш от 2015г. за фарове и неприятното в случая било, че трябвало да ми вземат книжката

Да, и това ще мине, но ще остане горчивината и обидата от гаврата, от това че институциите тъпчат обикновения българин и го карат да се чувства безсилен и жалък в собствената си държава..
- vicho
- старши ентусиаст
-
ylaine написа:НА 1ви ЮЛИ МИ ВЗЕХА КНИЖКАТА И МЕ НАКАРАХА ДА СЕ ЧУВСТВАМ КАТО ПРЕСТЪПНИК ЗАРАДИ ФИШ ЗА ФАРОВЕ ОТ 20 ЛВ ОТ 2015 ГОДИНА!
добър ден...
с тия няма оправия (рима)
по закон не трябва ли да прибират книжки само при неплатени наказателни постановления, а не при фишове?!?
ама дори да си прав по закон - кел файда... все едно можеш да си я вземеш обратно насила

ПОЛИЦАЙ = обида

- julyan10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
- Мечтае да кара: X5M5 5.0D
Е.Димитров написа:Добре де, спирате милицията и ти обяснява "имаш 50 лева глоба"...
Тогава съм убеден, че масово хората ще почнат да ползват градският транспорт и колелета![]()
Колега нещо не мога да разбера за кой отбор играеш. Дано бат Бойко да не чете тука.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И като започнат да са на процент - гледай как всяка кола ще е спряна и се почва със заяждането.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ylaine написа:НА 1ви ЮЛИ МИ ВЗЕХА КНИЖКАТА И МЕ НАКАРАХА ДА СЕ ЧУВСТВАМ КАТО ПРЕСТЪПНИК ЗАРАДИ ФИШ ЗА ФАРОВЕ ОТ 20 ЛВ ОТ 2015 ГОДИНА!
На мен ми извадиха глоба от 2013г. нема да се пУашиш

За щастие прескочих филма с ходене насам натам щото беше на 2 преки от нас ...
Пълни нещастници!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Има и развитие:
Може би ще бъде добре и да разстрелват всеки 10-ти нарушител, за по-добър ефект върху събираемостта.
Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата, когато шофьорът бъде спрян за проверка. Това обяви началникът на сектор „Пътен контрол“ в отдел „Пътна полиция“ Росен Рапчев пред БНТ. „Пътните полицаи имат вече таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения постоянен адрес. Ако се установи подобно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място“, обясни Рапчев.
Той добави, че може дори да се отнема книжката на хора с неплатени глоби, които не шофират, а само се возят.
Може би ще бъде добре и да разстрелват всеки 10-ти нарушител, за по-добър ефект върху събираемостта.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
и в същото време, тези които убиват по пътищата не им се взима дори книжката.. родната полиция ни пази
vicho, нали там като мине една седмица, фиша се превръща в НП или греша.. ама както и да е, както каза насила не мога да си я взема

vicho, нали там като мине една седмица, фиша се превръща в НП или греша.. ама както и да е, както каза насила не мога да си я взема
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
julyan10 написа:Е.Димитров написа:Добре де, спирате милицията и ти обяснява "имаш 50 лева глоба"...
Тогава съм убеден, че масово хората ще почнат да ползват градският транспорт и колелета![]()
Колега нещо не мога да разбера за кой отбор играеш. Дано бат Бойко да не чете тука.
Не бе пич, не за друго, и аз мразя некакви нефелни ограничения от 20 км на някакви прави улици и съответно те чакат с радара там и други подобни изгъзици, но установих, че повече ме дразнят някакви гъзарчета, дето си карат както намерят за добре, на магистралата съм натиснал със 140 км/ч и тъкмо отминавам някакъв камион, и ме настига някакъв "бог" и почва да ми светка, щото бърза за на м@йка си в п...та. Или пък карам с 65 км/ч в ограничение 50 км/ч в населено място на един булевард и от двете ми страни ме отминават 2 тира с над 100. Помислих че съм спрял ебаси. Или пък от най-лява лента прави десен завой и обратното...
Те така ми се иска, да направят ебахти и рестрикциите и да ги изловят всякакви олигоелементи дето "карат" по пътищата, да ги опраскат с глоби и дано стане малко по-нормална обстановката по пътищата.
- vicho
- старши ентусиаст
-
ylaine написа:и в същото време, тези които убиват по пътищата не им се взима дори книжката.. родната полиция ни пази
в тази връзка
жената, която блъсна и уби полицай в Пловдив пак си кара (без книжка разбира се)

как може да има такива хора, не знам...