Комерсиализира ли се прекалено форумът?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Комерсиализира ли се прекалено форумът?

Мнение от dr.peshev » 28 Юни 2017, 7:05

Форумът го правим всички ние- потребителите.
Добър-лош , той е огледало на всички нас.
Има комерсиални потребители , но от известно време
само те отговарят на въпросите на питащите.
По повечето въпроси в техническите раздели е писано многократно
и няма как да има нови и интересни теми в Е36,Е46,Е39......, но
се появява нов потребител , който го мързи да чете и иска отговори на
своите конкретни проблеми на готово. Модератора се чуди дали да одобри темата ,
защото новия потребител не е запознат с правилата , а трябва да бъде привлечен.
Пуска се нова безумна тема със стари проблеми , в която никой не иска да пише.
Тогава идва ред на "комерсиалните" потребители , които виждат , че този колега нищо
не разбира и го МЪРЗИ да чете и те са готови да помогнат.Не виждам обаче нищо лошо в това!
Който го мързи да чете е нормално да плаща за улугата. Щом има търсещи , ще има и предлагащи.
Ако е истински ентусиаст , ще попрочете , ще понапише нещо , ще дойде на някоя сбирка ,
ще поговори с колеги със същия проблем , ще намерят решение.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Юни 2017, 7:32

Що бе, аз продължавам да си пиша в темата какво съм сменил по колата всеки път. :)
Нещата се промениха, по простата причина, че марката стана много достъпна и много хора дойдоха след нея. И аз си спомням с умиление времената, когато Пенчеви, Косата, Шаро, Гъзара, Влади, Росен Коларов и хх други пишеха и пишеха и пишеха..
Знаете какво мазало е по фб групите, мазало е и тук!
Преди малко трябваше да одобря тема в Е36 - здравейте, взех си Е36, колата е читава и има голям потенциал, но много неща за правене. Предницата ми е разбита и нищо не разбирам, можете ли да ми изпратите линкове с кои точно неща трябва да се сменят". :lol:
Естествено, че като си тук от 10 години и видиш такава тема ще ти се отще да влизаш повече. :D
Аз също като се събирам с приятели и не само си помагаме без да очакваме нещо в замяна. По нощите съм ходил в дъжда да тегля катастрофирал колега с кабриото, пък после до тях да го закарам и така..
В крайна сметка сме тук, защото споделяме любовта си към марката. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 28 Юни 2017, 8:23

Ми турете му по една година само четене преди да поства и нещата ще се оправят! Който му се чете, ще си намери отговора, който не иска, ще си намери решение, чрез сервизите в комерсиалната секция!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 28 Юни 2017, 8:32

c04 написа:Не е само форума, навсякъде е така. Много от хората станаха дребни душици, гледащи от къде да вземат някой лев.

Това е... И точно това ме шашка най-силно в ежедневието - стремежът на някой хора да пипнат ония 5 лева и майната им на морал, достойнсто, възпитание и всичко останало. Сблъсквам се понякога с такива, дори и във Форума. Няма какво да се направи, явно ще трябва да свикваме...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Юни 2017, 8:39

Добре де, аз друго се питам - защо просто не си пуснат реклама в платения раздел като всички останали?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 28 Юни 2017, 8:43

KPETEH написа:Ми турете му по една година само четене преди да поства и нещата ще се оправят! Който му се чете, ще си намери отговора, който не иска, ще си намери решение, чрез сервизите в комерсиалната секция!

Е то заради това първите 20 мнения трябва да минат първо одобрение. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 28 Юни 2017, 8:51

Ем то затфа автора пуска тема и повече не пише в нея, щото вече си е решил проблема заради зарилите го ЛС-та и после го боли кура да сподели. Помислете по-добре.... Вие ги четете за да не влезе с псувните, не за друго...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 28 Юни 2017, 9:04

Не знам дали се комерсиализира форума обаче със сигурност замря и то много. Най-вероятно заради фейсбука.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 28 Юни 2017, 9:31

Фейсбука не ми се иска и да го коментирам ... признавам си, участвам там (като наблюдател) - впечатленията ми са по-скоро все едно гледам страницата "Простотията българска".
Факт е, че форума се комерсиализара при това все повече, с всеки изминал ден. Но е фатк, че самите ние - хората - ставаме такива във всяко отношение в живота ни. Дори да не го признаваме така е ... няма как да се делиш от обществото - искаш или не, малко или много то винаги влияе.
Не съм майстор, нито разбирач, специалист или нещо друго въпреки това неколкократно съм помагал на колеги (както от форума така и извън него) дали със съвет, мнение, идея или физическа помощ - освен усмивка - друго не съм и искал. Мен лично ме радва да видя усмивката на нечие лице, като може би ми се иска ако някой ден аз имам нужда от помощ - да получа такава ...знам какво е да се чудиш какво и е "болното" на страстта ти, а понякога нещо дори дребно - да не го осъзнаваш.
Затова и съм още тук, ако мога да помогна - супер. Благодарен съм и на всеки един от хората във форума, който е отговорил и помогнал, дориу въпроса ми или гледната ми точка да е била абсурдна.
Но е факт - разни хора - разни идеали.
Не веднъж съм забелязал колко затворени и дори наплашени са станали хората, както и егоисти. Спирем преди време на около връстното на София, че видях едно закъсало Ауди, и една мацка седи гледа го, кляка гледа отдолу - спирам аз след нея на аварийни, слизам от колата, отивам към нея а тя се уплаши , качи се в колата и се заключи - само попитах от разстояние (за да не я притеснявам допълнително) - всичко наред ли е, мога ли да помогна с нещо ? - сопнато ми каза "да" и се затвори. Ами ок, усмихнах се, качих се и си пропдължих по пътя.
Една вечер се прибирам късно в квартала - гледам едно момче и едно момиче имат проблем с колата, вдиганли капаци а у (някаквос таро пежо май беше) - намалям, свалмя прозореца - питам ги най-учтиво и усмихнато - здравейте, има ли проблем, мога ли да помогна ? - почти ми се скараха и се преместиха от другата страна на колата. Ами ок- живи и здрави. Аз моето съм го направил. Но е факт (притеснителен) колко се е видоизменило обществото, в което уви, всеки гледа в паничката си, пък ако може и да попречи на другия а не да помогне - ще го направи.
Жалко, тъжно - но факт.
Познавам няколко човека лично, и още доста с които не сме се виждали никога - но всеки от тях приемам за приятел ...
Дано се съживи форума и добрината в хората, защото така ... не се върви напред ... :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Юни 2017, 11:00

То във фейсбука не са ли 99% от мненията "продавам Х" или не съм в правилната група?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 28 Юни 2017, 11:26

dextuar написа:То във фейсбука не са ли 99% от мненията "продавам Х" или не съм в правилната група?

mute- Нал съм го ...но да :) и .. "покажете си ..."; "ко ши кайти"; "ела на живо уе *****"; "za ko mi sfeti tas lampa" и прочие . :paranoid: :conf:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 28 Юни 2017, 11:49

FuRoRR написа:Всичко вече е супер размито и се изтърва нишката от преди години . Няма трипове, няма тунинг,няма проекти.

Denmark написа:Според мен една от главните причини тук е, че хората не споделят какво правят с колите си. Като погледнеш по улиците е пълно с BMW-та, но никой не пише, че си е сменил окачването, салона, волана и т.н.

Аз бях един от много ентусиазираните да споделям "know-how" с конкретна тема в тунинг раздела. Разбира се, в темата ми си пишех едва ли не сам, като почти нямаше въпроси, съвети или решения на проблемите от останалите с малки изключения. Докато един ден съвсем случайно не попаднах на това:
http://e30reload.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=973

Ожесточено обсъждане на колата ми от виден форумен трол и група негови последователи, зад гърба ми разбира се. И в този момент осъзнаваш, че няма никакъв смисъл да се хабиш и е по-добре всичко, което знаеш и си отсял като полезна информация от тоновете вайна в нета да си го запазиш за себе си. Съответно темата беше изтрита и след това получих много ЛС-та къде е и защо я няма, както и технически въпроси, на които отговарях подробно и се надявам да съм бил полезен. Към момента много искам да пусна нова тема с нова полезна информация, тъй като доста неща се случиха, но нямам желание :mhihi:

Истината е, че не всеки заслужава помощ, както и отказ на такава, просто покрай сухото гори и мокрото. И те така :)
Последна промяна In_Memoriam на 28 Юни 2017, 11:53, променена общо 1 път
Изображение

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 28 Юни 2017, 11:50

Е има и други групи, които не са за продаване.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 28 Юни 2017, 11:53

dr.peshev написа:Форумът го правим всички ние- потребителите.
Добър-лош , той е огледало на всички нас.
Има комерсиални потребители , но от известно време
само те отговарят на въпросите на питащите.
По повечето въпроси в техническите раздели е писано многократно
и няма как да има нови и интересни теми в Е36,Е46,Е39......, но
се появява нов потребител , който го мързи да чете и иска отговори на
своите конкретни проблеми на готово. Модератора се чуди дали да одобри темата ,
защото новия потребител не е запознат с правилата , а трябва да бъде привлечен.
Пуска се нова безумна тема със стари проблеми , в която никой не иска да пише.
Тогава идва ред на "комерсиалните" потребители , които виждат , че този колега нищо
не разбира и го МЪРЗИ да чете и те са готови да помогнат.Не виждам обаче нищо лошо в това!
Който го мързи да чете е нормално да плаща за улугата. Щом има търсещи , ще има и предлагащи.
Ако е истински ентусиаст , ще попрочете , ще понапише нещо , ще дойде на някоя сбирка ,
ще поговори с колеги със същия проблем , ще намерят решение.

Много вярно. Това за четенето обаче е малко... Не е много лесно понякога да намериш онова, което търсиш - често модераторите заключват теми с въпроси по които вече е писано, насочват потребителя към "супертеми" със стотици мнения, които обективно няма как да бъдат прочетени и потребителя предпочита да реши проблема срещу някакви пари вместо да прочете темата "Тупкане отзад при включване на задна" и да установи, че има написани безброй мнения, които не му помагат. Някой колега по-горе спомена някои англоезични форуми, където обаче модераторите не са толкова агресивни. Ако преди 10-12 години е било правилна идеята всичко по даден въпрос да се пренасочва в една тема, с натрупването на мнения, потребители и информация, дори и ако си изчел една тема изцяло не е лесно да намериш някъде в нея дадена информация, а ако си нов потребител и колата ти е с проблем става неприятно. Като цяло аз не съм разчитал много на информацията във форума, но все пак съм се допитвал и също съм изпадал в дразнещото положение да питам, веднага в темата да пише някой с линк за ремонтите, които прави.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Юни 2017, 12:10

Нз какво толкова може да се реве. Има липса на споделяне на идеи и решения просто защото е безсмислено.

In_Memoriam го е написал. Ако се опитате да споделите нещо има няколко варианта за реакция

1 - виж го тоя къв е смотан, скрапер е, няма пари, прави боклуци и си мисли че прави нещо
2 - виж го тоя ква е надувка кво ми се прави, че има пари, то с пари и аз мога
3 - не може да измислиш нещо по-добре от колкото е направено, супер смотан си и т.н.
4 - тоя е много як щото е нарязал 20 коли на варели, мята им "читави" мотори,... тва е истината, ти си бог

да не говорим какво става ако се критикуват някой, дали основателно или не, и почват едни сръдни, нападки

Та, такива са четящите, такива са пишещите. Вместо са си губиш времето да те обиждат, да ти се присмиват и накрая да няма кой нещо с мислено да каже... По-добре да излезеш да се поразходиш, да си покараш колата, да си гледаш семейство.

Никой не е длъжен да дава готови отговори, като няма уважение сред потребителите, а има само "ходи при ХХХХХ, тел. ХХХХ"... нормално е да замяса на обърнат вариант на "малки обяви".

Само като се види темата за търсене на e46 как върви... Показателно е. Споменавам нея защото още има някакъв интерес там по-масов.

Успех на всички, и според мен с повече мислене и уважение от страна на всеки могат да вървят нещата във всичко, не само във форума... Ама дали има желание.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата