Low maintenance домашен любимец?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Low maintenance домашен любимец?

Мнение от Сондьора » 01 Фев 2017, 12:32

Що да смърди котката?
Разходи храна (уискас, феликс и др.) 30х0.45ст =13,50лв
Ароматизиран силиконов кенеф 2х5.50 = 11лв

Ако я научиш е така става наистина Low maintenance и може да я заебеш и за месец у вас:
https://www.youtube.com/watch?v=5dxjzAfExiU

Проблем идва малко точенето на ноктите обаче.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 01 Фев 2017, 12:38

Котките ако са гледани правилно, и кастрирани... Много лесно се гледат. Имам 2 на двора и един котарак вкъщи. Всичките кастрирани, имат си собствени места за спане, домашния си има високи места да стои където никой не го бара... Всичките са добрички и не правят проблеми. Стига първо да те подушат и да не им налетиш да ги мачкаш преди малко да те проверят.

Слагаш сутрин и вечер храна, и почистваш силиконовата тоалетна и готово. Моите са ангорски и пускат бая козина, желателно е да имате твърди настилки, по-лесно да се чисти.

Точенето на ноктите се решава като им се даде Лично тяхна табуретка, или кресло старо и там да не им се карате като точат нокти + 1-2 плетени ратанови чесалки.
Също е много важно да си играете с лазерче и играчки, да се гони, дебне и т.н. Животното иска социализация, иска и дива игра да гони хапе (плюшени играчки). Играете си 10мин (после им омразва) и за целия ден после са готови за спане и мъркане.

Безотговорен човек и нарцис не може да гледа животни. С такъв и не може да се живее. Вие може да си мислите, че живеете с него, а просто делите мястото.

Та, добре си мислете дали искате да се грижите за живо същество... Или просто искате нещо модерно и весело... Купете си нова чанта, смартфон и т.н. или огледало да може да се оглеждате.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 01 Фев 2017, 12:53

И аз мисля, че котката не иска голям мейнтенанс и са доста чисти животни. Но към миризмата може и просто да съм привикнал и затова да твърдя, че не мирише.
И гледането е лесно защото основното е слагане на храна и чистене на тоалетната, което е за 2 мин на ден работа. Хубавото е, че средностатистическата котка спи около 18 часа в денонощието (скоро четох тази информация).

Инак храна и тоалетна ако се взимат големи разфасовки излиза към и под 10лв/кг качествената храна (за месец ти трябват 1.5кг) и 5лв/месец тоалетна (пак при голяма разфасовка). 20 лева общо.
Проблемът е, че с това разходите не свършват, да не подлъжем колегите. Има си обезпаразитяващи (капки и таблетки), играчки също си трябват, ваксини, катерушка, четка, за да се обират космите, косвените разходи като чифт слушалки, 1-2 кабела, някоя саксия. Абе извън редовните разходи пак все излиза и по нещо друго.
Абе за котка грубият разход (с някакви завишения/буфери) е към 25лв/месец за храна и тоалетна и всичко останало, което изброих може да се разхвърля по месеците и да се осредни до към 15-20 лева/месец. Та с 40 лева/месец преспокойно се гледа котка. Аз мисля, че това си е лоу мейнтенанс - няма и 10 кутии цигари :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 01 Фев 2017, 12:59

Много хора са ми идвали на гости, не мирише. Просто котарака от ден 1ви винаги си в ходил на силиконова тоалетна, свикнал е да се къпе поне 2 пъти в годината, пудри ресане от време на време... Никав дерт.

Съгласен съм за разходите.

И от време на време медицински услуги, и специална храна за мъжките за уриниране, че имат проблеми от състава на сухите храни.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Фев 2017, 13:00

Сондьора написа:Що да смърди котката?
Разходи храна (уискас, феликс и др.) 30х0.45ст =13,50лв
Ароматизиран силиконов кенеф 2х5.50 = 11лв

Ако я научиш е така става наистина Low maintenance и може да я заебеш и за месец у вас:
https://www.youtube.com/watch?v=5dxjzAfExiU

Проблем идва малко точенето на ноктите обаче.

Я кажи, като падне елхата посред нощ не рипаш ли ? :mrgreen: :ok:
Последна промяна hell's angel на 01 Фев 2017, 13:01, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 01 Фев 2017, 13:00

Ако котката е вкъщи, може да сте сигурни в няколко неща. В храната ви винаги ще има котешки косми. По масата ви ще е ходила котка, която ще е стъпвала и в коридора и в тоалетната. По кухненските шкафове също. При тъщата живеят две котки, не знам защо когато остана там да спя и идват нощно време при мен. Лягат ми между краката и ме будят. Да не излезне че съм от тия изброените там от колегата нарциси и подобни ще кажа, че и аз си гледам домашни любимци - токачки - много ме кефят как крещят и прелитат насам натам, кефи ме и външният им вид - приличат на лешояди и някои са със ярко сини глави. Много по вкусни са от пилетата, а яйцата им са по-полезни.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 01 Фев 2017, 13:25

TheDriver написа:
devent написа:...

Дай съвет как да откажа някой който не е готов за тия компромиси, но се е фокусирал върху готините неща с галенето и играта, да си вземе куче. :mhihi:

Жената и е фикс идея да има куче(и аз искам ама да го затворя в апартамент ми се струва тормоз както за него така и за нас). А и двамата са ни такива смените, че ще трябва да го оставяме много време само и разходките са под въпрос, да не говорим че аз нямам и желание. Отгоре на това иска джак ръсел :mhihi: Аз нищо не разбирам от кучета и не правя планове да взимам, но си направих труда да прочета и разбрах колко не се връзва характера му с нашето ежедневие. Тя ме обвинява, че си измислям и го кара на мили клипчета в youtube :mhihi:

След като моето куче почина(от старост) много ми липсваха разходките с него, но понеже съм млад и не се застоявам много вкъщи прецених да не взимам ново на този етап. Таа това, което аз измислих са 2 неща: или взимам кучетата на приятели да ги разхождам понякога(винаги са съгласни, все пак им взимаш ангажимента) или ходя в приюта на Animal Rescue Sofia да разхождам тамошните. Като препоръчвам повече второто. Ем ще начешеш на жена ти крастата, ем ще помогнете на кучетата със социализацията. Ест, ако се кефи на кучета като цяло, а не само на марковите :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Фев 2017, 13:28

Мордехай написа:В храната ви винаги ще има котешки косми. По масата ви ще е ходила котка, която ще е стъпвала и в коридора и в тоалетната. По кухненските шкафове също.

Да не забравяме и произволното мяукане за щяло и нещяло и спонтанното желание за игра. Разравянето на саксии, събаряне на разни предмети, раздрани мебели и т.н. си е стандарт :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 01 Фев 2017, 13:38

На тъщата котките мълчат. Щото мамата си трака. Тя ги е кастрирала още като тийнейджъри и те сега само си лежат и мързелуват. Кастрираните нямат желание за живот. И нас ветеринарът ни караше да ги кастрираме, че така било правилно, но аз му казах първо той даде пример и вече не ме занимава.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Low maintenance домашен любимец?

Мнение от Missing » 01 Фев 2017, 13:48

Не знам дали е коментирано вече но:
Леопардов гекон...
Не шуми, не мирише, супер яи са... Има цветове за всеки вкус... Скъпо е първоначалното (терариум, подложка и укрития (ако имаш интерес мога да дам съвети на ЛС)).
Храната на месец е 5-15 лева.
ИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 01 Фев 2017, 14:01

Години гледах това животно :) дори забравях че имат грижи.
Изображение
Индийска пръчица.. Яде малко най -вече листа от малини или китайска роза и много други листа.. Вода се пръскат веднъж в седмицата със машинка за прозорцеи дето се пръска и това е и са супер яките гадини..
Тръгват да сменят кожи и стават двойни ... супер бавни и мудни не могат да избягат..
НЕ МИРИШЕ
МАЛКО ЯДЕ
НИКВИ ГРИЖИ
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Фев 2017, 14:23

A, не, такива тарантули, паяци, змии, гущери, влечуги и подобни екзотики не. Имам някаква фобия или там квото се нарича към подобни животинки :mhihi: В зоологическа градина или на видеоклипче нещо им се кефя, ама да го обгрижвам... :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 01 Фев 2017, 14:24

TheDriver написа:
Дай съвет как да откажа някой който не е готов за тия компромиси, но се е фокусирал върху готините неща с галенето и играта, да си вземе куче. :mhihi:

Жената и е фикс идея да има куче(и аз искам ама да го затворя в апартамент ми се струва тормоз както за него така и за нас). А и двамата са ни такива смените, че ще трябва да го оставяме много време само и разходките са под въпрос, да не говорим че аз нямам и желание. Отгоре на това иска джак ръсел :mhihi: Аз нищо не разбирам от кучета и не правя планове да взимам, но си направих труда да прочета и разбрах колко не се връзва характера му с нашето ежедневие. Тя ме обвинява, че си измислям и го кара на мили клипчета в youtube :mhihi:

Вземи за три дена някое малко куче без изградени хигиенни навици и сама ще се откаже, докато му чисти поразиите :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 01 Фев 2017, 15:28

Ходя при една жена, която има Джак Ръсел да й правя компютъра от време на време, е тоя пес направо не спира да ме лае и да се мъчи да се катери по мене едновременно. Аз лично имам котарак в къщи, ангорски, освен космалаците, други дертове особени нямам. Най-големият ми дерт е, че не ще да яде, изкл. придирчив е, купени храни почти не близва. И на ветеринар го водихме и хапчета му давахме, не та не, егати злоядата мачка. Други, ще ти вземат яденето от устата, тоя само души и отминава.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 01 Фев 2017, 15:58

Морското свинче е много лесно за гледане.
Мили гадинки са, можеш да ги гушкаш без проблем, не изискват много грижи - смяна на талаш редовно, да се храни всеки ден. Особеност на прасетата е, че не могат да издържат на прекалено високи температури, защото прегряват. Та трябва да се пази да не го напича слънце. Освен това изисква да се храни всеки ден. Максимум да го оставиш 1-2 дни без надзор. Храна, талаш, глезотийки - 50лв на месец (зависи от храната, големината на клетката - за талаша, какви други витаминчета и гризинки се купуват...). Трябва ти голяма клетка за животното - която е 50-100лв. В зависимост от породата, ако е някакво ангорско/дългокосместо, трябва и да се сресва редовно. Ноктите им се режат при ветеринар от време на време (и това се налага, ако животното не се разхожда достатъчно из апартамента да си тичка, че да си изпилява ноктенцата) - процедурата е под 10лв.

Хамстерите са пей сърце. Спокойно могат да остават с дни сами. И при тях се изисква единствено редовно да се сменя талаша. Складират си кльопачката, та като заминеш за 2 дни нанякъде - няма драма. Хамстерите могат и на по-малка клетка, но като цяло - колкото по-голяма можеш да осигуриш за животинките - толкова по-добре.

И хамстерите и морското свинче можеш да ги пускаш да се разхождат. Хамстерите се навират на наистина много дребни места и после ловенето е мъка. На морското свинче дупето му е дебело, та трудно се навира на криви места. И двете животинки гризат, хамстерите повече. Освен това хамстерите хапят една идея повече, морските свинчета много рядко го правят тоя номер. Е, сега, всяко животно ще те ухапе като го стиснеш, така че да му изскочат зъркелите :shock: ... :lol: :lol: :lol:

В повечето случаи като се разболеят няма много какво да направиш. При хамстерите особено, щото са много малки. Спокойно могат да живеят самостоятелно - да си гледате само една гадинка. Двойка хамстери горещо НЕ препоръчвам, защото после няма да можете да се оттървете от поколения... нямат спирка.

Каквото и животно да си вземеш - искат си внимание, гушкане, гледане ежедневно все пак :) душичка носят :)

Е те тва е в общи линии...
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата