Улично куче в общи части на блок

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Улично куче в общи части на блок

Мнение от alekangg » 10 Апр 2016, 10:16

След като си пробвал с разговор и не става, не мисля, че има начини, особено след като на болшинството от живущите не им прави впечатление и не им пречи.
Примиряваш се и това е, всеки втори блок си има любимци с или без колибки, дузина котки и т.н., все пак това е България

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 10 Апр 2016, 11:19

dreadx написа:p.s. Ейй, много ме изкефи къщичката! Пред нашия блок са се развъдили котки и не става, но хората от съседния блок си гледат едно кученце. И са му постлали с разни черги на стълбите пред входа на блока, и си го завиват. А когато беше студено една жена си го водеше вкъщи. Ама къщичката много ми хареса - ще им предложа и ако искат, ще им съдействам да му сглобим една такава.

In_Memoriam: Дай още снимки ако има, и подробности за конструкцията, може и в отделна тема.

За стените и покрива ползвах импрегниран талашит. Покривът е с наклон. Отначало входът беше напълно отворен, но после му добавих преграда, зад която се кашира, когато е студено :D

Изображение Изображение

smamf написа:
alekangg написа:Това добре, но и две колибки да сковеш, докато има кой да го пуска вътре и да го храни, то няма само да напусне входа и да се премести в колибката.

Еми моята идея с тая тема беше как да намерим решение на проблема с пускането (съседите), не самото куче.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Ако има къде да спи няма да има нужда никой да го пуска във входа. След като му сглобите къщата го изведете, покажете му я :mhihi: и натам е лесно. Важно е да я направите достатъчно, голяма, в противен случай няма да я погледне даже.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Апр 2016, 13:18

ИЗВЕДЕТЕ, тук е ключа, а както се каза, освен него, друг няма кой да го извежда. За това казах, че докато съседката го пуска вътре и му дава храна, няма сила, която да го накара да остане навън за постоянно.
Ако все пак тя склони, работата е лесна.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 10 Апр 2016, 13:45

Абе ако си има къщичка, нещата са коренно различни...Както всеки човек се радва на свой дом, така е и с животните.
А, In_Memoriam- евала човече... :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 10 Апр 2016, 14:43

И 100 колибки да му направиш все ще иска да стои във входа, защото вече така е свикнало. Най-добре е да говориш със съседите да не го пускат, ако не се съгласят и продължават да го пускат направи някаква подписка.. :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 10 Апр 2016, 18:30

В Пловдив имам съседи (поне няколко знам), които хранят улични котки, като директно им изсипват храна от (примерно) 6-я етаж (уливайки половината тераси под тях)... после се "наслаждават" на доброто, което са направили :ok:

п.с. Не се шегувам! :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Апр 2016, 19:24

Ако не пишеше р-н Южен, щях да помисля, че сме комшии :mhihi: И аз имам един такъв с котки и ме вбесява на моменти. И той им е сложил кашонче, но пак има и пред входа, както и във входа. Общо са 17-18 котки (един път толкова преброих, постоянно се множат). Тука на 90% от моралистите в темата не им е било на главата такъв проблем и затова имат такова мнение.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 10 Апр 2016, 19:32

Аз специално много обичам котки и особено пък ако има кой да ги храни тези котки край блоковете ви не виждам какъв е толкова проблема. Да, вярно косми има и особено ако уринират във входа тогава вече е неприятно, но реално погледнато тези кучета и котки ако не са агресивни, не виждам с какво могат да ви пречат. Не засягам темата с малките деца, щото има толкова семейства пък с котки и с кучета които съжителстват с бебета и много малки деца.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 10 Апр 2016, 19:38

Larbi написа:.....

Щом не виждаш проблем да се изсипе канче с леща + половин кило суров свински дроб от тераса на 6-я етаж на жилищен блок (уливайки първите 3 етажа с кръв и леща) в 8:00 ч. сутринта, за да се нахранят "котенцата", значи всичко е нормално. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Апр 2016, 20:39

Larbi написа:Аз специално много обичам котки и особено пък ако има кой да ги храни тези котки край блоковете ви не виждам какъв е толкова проблема. Да, вярно косми има и особено ако уринират във входа тогава вече е неприятно, но реално погледнато тези кучета и котки ако не са агресивни, не виждам с какво могат да ви пречат. Не засягам темата с малките деца, щото има толкова семейства пък с котки и с кучета които съжителстват с бебета и много малки деца.

Е защо щом толкова ги обичаш тея котки не ги вземеш да си ги гледаш в къщи. Много са ми интересни такива хора, обичат животните ама няма да си го вземе у тях. Нека разнасят зарази по улицата, ама в къщи няма да го взема, ама иначе много го обичям. Не случайно в едно изследване преди няколко години България е на първо място по заразени хора с кучешка тения в Европа.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Апр 2016, 20:56

adovet написа:Защо просто не махнете кучето от входа. Ако Ви е толкова жал за него, нека някой да си го прибере и да си го гледа в къщи както си му е реда - чип, ваксинации и т. н

Ти добре ли си? Ще умре горкото :mhihi: А бе за вас коя е естествената среда за кучето? Вътре във входа? Защо не му направите апартамент да живее горкото. Не се намесвайте в природните закони, няма нужда. Тук име телефон на приют, звъня, идват и веднага се стичат двама трима будни граждани да се разправят с кучкарите - не можело така, ама що за хора сте и т.н. :kuku: :kuku: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Апр 2016, 21:04

[COPYRIGHT SIGN] написа:
adovet написа:Защо просто не махнете кучето от входа. Ако Ви е толкова жал за него, нека някой да си го прибере и да си го гледа в къщи както си му е реда - чип, ваксинации и т. н

Ти добре ли си? Ще умре горкото :mhihi: А бе за вас коя е естествената среда за кучето? Вътре във входа? Защо не му направите апартамент да живее горкото. Не се намесвайте в природните закони, няма нужда. Тук име телефон на приют, звъня, идват и веднага се стичат двама трима будни граждани да се разправят с кучкарите - не можело така, ама що за хора сте и т.н. :kuku: :kuku: :mhihi:

На мен ли говориш?

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 10 Апр 2016, 21:45

nqmam_bmw написа:
Larbi написа:.....

Щом не виждаш проблем да се изсипе канче с леща + половин кило суров свински дроб от тераса на 6-я етаж на жилищен блок (уливайки първите 3 етажа с кръв и леща) в 8:00 ч. сутринта, за да се нахранят "котенцата", значи всичко е нормално. :mhihi:

Изобщо не виждам как може да е нормално да се изсипе леща или каквото и да е от 15-тия етаж или който и да е етаж. Говоря за другите неща.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 10 Апр 2016, 23:00

Е, при нас съседите слизат и си носят остатъците от храната на котките, не изсипват паницата от 6-тия етаж. Но всичко е въпрос на култура и да се мисли като се изхвърлят през прозореца хранителни отпадъци, върху какво може да попаднат. Но сигурно не навсякъде е така.

Например в някои квартали е много полулярно вместо да се слиза до кофите, да се засилва торбата с боклука директно през прозореца.

Също и да си изтупват покривката от масата, с някакви недоядени парчета салам, които падат и директно се залепват по паркираните отдолу коли. Това сериозно може да повреди боята - ама тъпанарите, които го правят, може би не са се и замисляли по този въпрос.

Ето, че проблемът е в тъпотията на хората. А животинките никога не се е случвало да ми пречат.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 11 Апр 2016, 2:22

Абе вие сериозно ли?Добре,че вече не живея във блок....ами то станало страшно бе....Ако бях във блока щях да говоря с домоуправителя да свика събрание и да се вземе решение за животното,но в никакъв случай това не може да продължава.Как ще живее в блока това е ненормално,нехигиенично,неприятно,смърдящо и си е просто лудост.Общите части си има закон за тях можеш и него да погледнеш,но съм сигурен,че това ще бъде недопустимо ако има някой против....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата