Интернет на нещата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Интернет на нещата

Мнение от Jordana » 03 Апр 2016, 20:33

Да така си е :D проклятието " да ти умре интернет доставчика " добива нова сила . Ще ходиш не изпран , не умит и гладен :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 03 Апр 2016, 20:40

Jordana написа:.... Ще ходиш не изпран , не умит и гладен :mhihi:

Точно, като над 80 %-та от БГ народонаселението през 2016 г. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Интернет на нещата

Мнение от steeN » 03 Апр 2016, 21:34

От друга гледна точка... Интернет не е нищо повече от телефон и телевизия на стероиди. Преди да има интернет комуникацията със всякакви автоматизирани системи е ставала през телефонните мрежи. Компютрите са заемали стаи, сега може да ги носиш на ръката си. Дори cloud computing-a е добре забравеното старо... мейнфрейм и много терминали ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Апр 2016, 21:52

nqmam_bmw написа:
Jordana написа:.... Ще ходиш не изпран , не умит и гладен :mhihi:

Точно, като над 80 %-та от БГ народонаселението през 2016 г. :mhihi:

Това е, защото нетът е слаб по селата... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Апр 2016, 22:01

Според мен хората трябва по-малко да разчитат на тия технологии в ежедневието си. И е крайно време като цяло света да си спре фейсбоклука и да си пусне живота. :yes:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Апр 2016, 18:55

Top Gun Maverick написа:Според мен хората трябва по-малко да разчитат на тия технологии в ежедневието си. И е крайно време като цяло света да си спре фейсбоклука и да си пусне живота. :yes:

Аз го направих това нещо преди три месеца (не, че го използвах за нещо различно от това да ми пищи за разни рождени дни и фън клипчета) и да Ви кажа много е интересно.
Сега като се возя в метрото и само аз и някой и друг пенсионер сме с вдигнати глави, без да гледаме синия екран.

И още един плюс (според мен), като го затрих фейса, и на рождения ми ден разбрах кои хора наистина го/ме помнят.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Апр 2016, 19:43

мда. света е по- на фокус ако не се отплесваш по нета. аз нямам нито фейсбук, нито туитър, нито инстаграм и тн.

но, истината е, че днешното подрастващо поколение, ще е (и вече е) клиента на утрешния ден. а всичко опира до пари както е известно. затова технологиите ще вървят не толкова накъдето е гот да вървят, а накъдето има да се правят пари. аз накъде искам да вървят е немеродавно независимо от професиналния ми опит.

всяко поколение си има своя наркотик. гледам ги децата в къщи - като залепнат за компютрите и могат цял ден да не отлепят очи от екрана. на мене ми се струва прекалено и определено вредно, но като се замисля- едно време нашите родители реагираха по същия начин за четенето на книги, целенасоченото слушане на музика и тн... та си мисля, че просто сме свидетели на поредния цикъл в заетоста на подрастващото поколение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 04 Апр 2016, 19:57

Аз пък си мисля, че и-нета и технологиите са тотален + за младите....Аз едно време карах TOEFL на хартия и за да разбера какви стипендии се предлагат по унитата съм си поръчвал книга за 50$ само и само да прочета къде какво има....Сега вече всичко е в пъти по-лесно, и с малко акъл, може да се стигне далече... :yes:

п.с.и аз не вися във ФБ, но няма как да вървим назад :mrgreen:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Апр 2016, 20:06

nqmam_bmw написа:Аз пък си мисля, че и-нета и технологиите са тотален + за младите....Аз едно време карах TOEFL на хартия и за да разбера какви стипендии се предлагат по унитата съм си поръчвал книга за 50$ само и само да прочета къде какво има....Сега вече всичко е в пъти по-лесно, и с малко акъл, може да се стигне далече... :yes:

п.с.и аз не вися във ФБ, но няма как да вървим назад :mrgreen:

да. и това съм го мислил. тука има един друг момент. живота не е станал по-лесен заради технологиите. дори напротив- те го правят доста по-сложен. както ти сам каза- позволяват да се стигне по-далече, да се прави повече, да си част от много повече неща. това неиминуемо води до усложняване на логистиката и като теглш чертата накрая- до повече стрес и бързо сдухване. щото като си млад на по 20-30 години и си устойчив на тези постоянни дразнители, но след започват бавно (или бързо) да ти нарушават баланса. и или взимаш крути мерки за опростяване на ентропията или Бог да ти е на помощ..
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Интернет на нещата

Мнение от steeN » 04 Апр 2016, 20:13

Аз пък днес си говорех с един приятел точно на тази тема, че за мен нещата не са се променили много. Като цяло много малки инкрементални подобрения. Аз ползвам Интернет от началото му горе долу в Бг. И тези смарт устройства, които сега всички се побъркват с тях още от началото на 2000те (Palm). Общо взето само екраните са по-плоски, интернета е по-бърз и компютрите са в по-малки кутийки. Само сега тези неща са масови и хората са се побъркали...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 04 Апр 2016, 20:58

alx написа:...

Когато ти се натрупа стрес и се стигне до "сдухване" .... просто помисли за нещата, които ги приемаш за даденост, как ти искаш да живееш и какво да постигнеш ... и светът ти ще се подреди. :mhihi: И тук някъде идва добре познатата "мантра" за малките неща ....

п.с.Всички реалистични цели са постижими, но балансът (във всяко едно отношение) е по-труден днес, отколкото е бил вчера. :yes:

Пример - Аз лично винаги бих си купил нова кошница пред премиум лачен автомобил втора ръка засъщите пари, защото искам да не мисля за ... детски болести, скрити дефекти, изненади, маскирани ремонти и т.н., които при новия автомобил са все пак драстично по-малко.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Апр 2016, 21:28

Зависи от новата кошница защото има такива, които още от нови почват да ти поднасят неприятни изненади. :mhihi: Там се почват едни други болести от сорта кое е е в гаранция точно, кое не и как, да не говорим за времето, което изисква все пак дадено нещо просто за да му обърнеш внимание. И зависи за какво нещо ти е колата, аз лично съм на други полюс от твоето мнение, общо взето колкото хора, толкова и мнения.
И аз нямам фейсбоклук, никога не съм имал и тотално отказвам да имам. Не ми липсва и честно казано като гледам и слушам коментарите на 80%-та от потребителите му, това са хора на които изобщо не бих завидял в това отношение като се сетя колко лигавщини и позьорщина има вътре. :help:
Трябва да пуснем тема колко народ имат и колко нямат клюкарник.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Апр 2016, 22:20

Поздравления за хубавата тема :yes: До сега все я засягахме малко или много, но никой не се наемаше да отвори специална тема. Аз лично бях предубеден, че няма да има достатъчно ентусиасти да си дискутираме. Но явно съм бъркал :ok:
Иначе има бъдеще и то сериозно. За мен лично на този етап на развитие на технологията предизвикателството е комуникацията, и най-вече захранването, на много много малките, прости и евтини устройства. Да речем тапата на бурканче с таблетки :ok:
В тая връзка интересни са ми LiFi и PoWiFi, въпреки че на пръв поглед са малко взаимноизключващи се, но най-вероятно ще се съчетаят :ok:
Иначе горко му на бекенда и секюритито, дето каза Алекс :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Апр 2016, 10:33

Нещата ще се развиват, докато не стане някъде фал. Прекалено опасно ще стане, когато абс. всичко зависи от нет, ток и т.н... Така си мисля аз...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Апр 2016, 11:04

За какъв "фейс " и комуникации става въпрос ?
Доколкото разбрах въпроса е за интегриране на съвременните технологии в домашни уреди и дейности ?
Какъв диалог да водя с печката или хладилника ? Това е извратено в самата си същност . Не стига че хората днес не си говорят изобщо , само цъкат на тия скапани таблети и телефони и на това отгоре още опции да има да цъкам из менютата на някаква скапана печка ама през интернет ? :puke:
Хора и хора всякакви , обаче не е нормално 2 часа двама души да стоят на един диван с таблета в ръката без да обелят дума . Това вервайте ми е в много семейства вечер като се приберат.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата