Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
ако говориш за преместване за постоянно, какво значение има, че САЩ и Австралия са далече, нали един път ще се преместиш
САЩ е може би най-добрия избор - просто има всичко там.
на твое място бих преценил сектора, в който искам да се развивам и тогава да си избера място. не знам на колко години си, но е добре да запишеш някакъв местен университет (където и да си, не само в САЩ). в скандинавските страни са безплатни, в Германия са смешни пари.
щом брат ти е там, предполагам той ще ти помогне в началото.
п.с. знам, че има колеги в САЩ, на мен би ми било интересно да разбера по какъв начин става заминаването и установяването там (квартира, документи, разни агенции/съюзи в които да се запишеш и т.н.). добре развити ли са онлайн системите: например в Дания почти всичко можеш да правиш онлайн и не се налага разкарването до разни институции. и естествено заемите/кредитите за жилище
другите да допълнят

САЩ е може би най-добрия избор - просто има всичко там.
на твое място бих преценил сектора, в който искам да се развивам и тогава да си избера място. не знам на колко години си, но е добре да запишеш някакъв местен университет (където и да си, не само в САЩ). в скандинавските страни са безплатни, в Германия са смешни пари.
щом брат ти е там, предполагам той ще ти помогне в началото.
п.с. знам, че има колеги в САЩ, на мен би ми било интересно да разбера по какъв начин става заминаването и установяването там (квартира, документи, разни агенции/съюзи в които да се запишеш и т.н.). добре развити ли са онлайн системите: например в Дания почти всичко можеш да правиш онлайн и не се налага разкарването до разни институции. и естествено заемите/кредитите за жилище

другите да допълнят

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Kroki-to сега е там , па ще доживеем да видим какви впечатления са му останали. Никой нищо не спомена обаче за социални контакти , плашите ме 

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
u`F`o написа:GecataBMW-E46 написа:ПП.В България с 1000 лв заплата можеш да живееш така както в германия с 3000 евро заплата
Вече разбрах кой не е ходил в чужбина (да поживее и поработи) и взима около 1000-ка в БГ. Нищо, всички се учим

Не е фатално да се говори наизуст. То и аз като взимах 1300 кинта без бонусите си мислех, че е ОК, ама бързо слязох на земята. И не става дума за това кой къде си държи ръцете, а главата, щото ако си я подаде колегата навън (в чужбина) ще научи някои истини...

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Имам приятели, които са живели в САЩ, имам и такива, които са все още там. Всички ми казват едно - еднообразие. Всеки ден е един и същ, работа->вкъщи и край.. Там не е като при нас, прибереш се от работа, па идеш с приятели на по бира, па на сбирчица - не. Там тези неща са рядкост, хората са роботи, работят безбожно много. Това са само неща, които са ми казвали тези хора и мога да им вярвам. Вече всеки, видял от първо лице може да каже различно. Бих отишъл и в САЩ и в Германия и на много места, но нещото, което ще ме дърпа обратно към България са семейството ми и приятелите.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
randity написа:Имам приятели, които са живели в САЩ, имам и такива, които са все още там. Всички ми казват едно - еднообразие. Всеки ден е един и същ, работа->вкъщи и край.. Там не е като при нас, прибереш се от работа, па идеш с приятели на по бира, па на сбирчица - не. Там тези неща са рядкост, хората са роботи, работят безбожно много. Това са само неща, които са ми казвали тези хора и мога да им вярвам. Вече всеки, видял от първо лице може да каже различно. Бих отишъл и в САЩ и в Германия и на много места, но нещото, което ще ме дърпа обратно към България са семейството ми и приятелите.
Значи ти си щастливец и от малкото със семейство и приятели.
Дай сега разборка на живота на българина, но не тея по сф дето имат накакъв читав живот, а на тези по малките градчета и селца.
Дето са едни 70-80 % от населението.
Те живеят по-зле и от роботи.
Работа (400-500 кинта) биричка с "приятели" (останали малко поради чалганацията) и сбирчици с лицемерни хорица (поради чалганацията и изкривяването).
И в крайна сметка живота ти минал на по бирички и нямаш 2 лева у джоба.
Това ако се замислиш е бай ганьовския живот като цяло ... да си е дома, да си порка ракийчица,да муа доматки и салатка и да няма никакво развитие/бъдеще и минало.
И през почивните дни да псува и да хейти всичко де що мърда и е живо.
Жилище на кредит за 30 години и кола поне за 5 в допълнение на горната "цветна" картинка.
Така, че живота си върви и някои хора имат цели като пича, а не искат живота да им минава в бирички пред блока и затъпяване от простото чалга обкръжение.
Пожелавам му успех , пък като иде ще драска как е там и как е спрямо тук, макар, че на всички ни е ясно как е.
п.п. ония роботи от уса поне като им дойде време за отпуска може да си позволят сигурно къде им е кеф и се радват на живота
а ганьо бяга на слънчака и умира от кеф и си мисли, че това е ебаси якото нещо на света

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Бих посъветвал хората с образование или тия дето им се учи да се насочат към Норвегия. Кое,как,защо-ползвайте гугъл 

magareto_yori написа:Бих посъветвал хората с образование или тия дето им се учи да се насочат към Норвегия. Кое,как,защо-ползвайте гугъл
Според мен, толкова общо не може да се каже...много зависи от бранша, в който си.
На мен, друго ми е интересно - развитие, кариера, добър живот. Какво точно си представяте, като чуете тези думи? Защото развитие и кариера....положението е малко, как да кажа, сложно. Повечето пъти една успешна кариера е съвкупност от много събития и късметът играе доста важна роля. Добър живот - според мен всичко е относително.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Бих емигрирал в Канада или Нова Зеландия...Само заради по-малкото негри и араби. Никъде другаде, заради тия.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
magareto_yori написа:Бих посъветвал хората с образование или тия дето им се учи да се насочат към Норвегия. Кое,как,защо-ползвайте гугъл

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
Сондьора написа:Бих емигрирал в Канада или Нова Зеландия...Само заради по-малкото негри и араби. Никъде другаде, заради тия.
Станахме 2ма.Само да придумам жената,че му е дошло времето докато малката не е почнала училище.Не че и после не може ама защо и на нея да и е по-трудно.
Сондьора написа:Бих емигрирал в Канада или Нова Зеландия...Само заради по-малкото негри и араби. Никъде другаде, заради тия.
ти с това изказване, по - добре си стой в къщи.....
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз за тва си седя в България, а съм обиколил доста. Ако хванеш един парижанин или марсилец, или лондончанин, щи каже същото, ма те са се преевали вече.
По принцип емигриране го разбирам, къде ще е по-добре за живеене.
По принцип емигриране го разбирам, къде ще е по-добре за живеене.
има доста голяма разлика между обиколил и живял....нали се усещаш, че ако всеки ден ходиш на работа и тамошните говорят и мислят същото за теб, няма да ти е кой знае, колко комфортно.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Извода е, че повечето от нас явно не са доволни от средата в която живеят, което е напълно нормално. Предвид политическото и икономическото състояние на държавата, масовото затъпяване е нещо нормално... Съгласен съм с вас ще чалгата допринася най-много за това, адски е възмутително. С риск да ме нападнете, набедите, че съм простак или с ниска култура, понякога ме хваща малко срам. България е със сравнително малка територия, която не е особено известна в Европа и отвъд, а хората който знаят за нея знаят или Съни бийч(българската жена секс,леле евтино пиене) или как изглежда и проси българския циганин (българин за тях), което е страшно, далеч от Българската история и култура за която всички сме чели и учили в часовете по история или виждаме само по музеите! 
Може би, за това желанието ми е да съм далеч от ЕС.. и цялото излишно създаващо се напрежение с алкаида, ислямска държава и т.н ...

Може би, за това желанието ми е да съм далеч от ЕС.. и цялото излишно създаващо се напрежение с алкаида, ислямска държава и т.н ...

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Аз реших да се местя към Швеция, но другата година. Сега уча езика и ще съм благодарен ако някой сподели инфо за Швеция (знам, че има и гугл)