Чудене как да постъпя с некоректен търговец.
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Чудене как да постъпя с некоректен търговец.
KPETEH написа:Е ти си му дал ебаси избораИ аз да бех и аз щех да си те сложа на *ура. Те са го казали още едно време: Око да види, ръка да пипне. Хем си видял, хем си пипнал... Са търсиш кусури, че и него да набуташ... Писал си му даже, че си ги развалил, пилил, мил, магерил и какво очакваш? Той да са си припознае чарковете? Със същия успех той може да ти каже, че това не са неговите фарове и дотам. Квото било в Еконта... там приключва - Свидетели. Или се дигаш и отиваш са лично да му държиш сметка или си ги монтираш на колата... Занимаваш се със супер глупости! Драскай си там в olx-a че не е коректен и тфа е.
Тъй е.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Ясно, значи ще си го пиша просто некоректен търговец и т.н. и ще си имам един скъп урок за пазаруването от такива "търговци" 
А изборът, който съм му дал - явно изхождам от факта че хората трябва да сме честни един към друг, а в БГ не е такава действителността... от немския eBay къде-къде по-големи гафове са ставали и в крайна сметка сме се разбирали с хората съвсем по нормален начин, ама явно тука е малко по-различно

А изборът, който съм му дал - явно изхождам от факта че хората трябва да сме честни един към друг, а в БГ не е такава действителността... от немския eBay къде-къде по-големи гафове са ставали и в крайна сметка сме се разбирали с хората съвсем по нормален начин, ама явно тука е малко по-различно
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Cyberloner написа:Ясно, значи ще си го пиша просто некоректен търговец и т.н. и ще си имам един скъп урок за пазаруването от такива "търговци"
Така е, в НЕМСКИЯ еВаy не плащаш на продавача, а на пал-ла. Плащането се извършва месец след сделката.... Това е за защита от некоректности. Осъждан няна да пише на свидетелството, ако ще 1000 души с по 1000000 лева да са го осъдили да връща. Тази "обява" се появява само при наказателни дела с осъдителна присъда влязла в сила...
Проверката в Еконт също не е вариант, защото скритите дефекти са мнооого и се казват все пак СКРИТИ.....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Пиеш една студена вода и това е. Тия адвокати, съдилища, където си ги писал са научни фантастики.
Еbay няма нищо общо, и там стават фалове, но компанията прибира достатъчна комисионна от всяка продажба за да имаш застраховка като купувач, а и фирмата която е за разплащанията (и е една от най-големите в щатите) е тяхна. Така че не е в твой интерес да пробуташ боклук там и да запалиш с някой с едни пари, защото най-малкото няма да можеш да продаваш повече там. Докато в olx и еконта не е така и на никой не му дреме.
Еbay няма нищо общо, и там стават фалове, но компанията прибира достатъчна комисионна от всяка продажба за да имаш застраховка като купувач, а и фирмата която е за разплащанията (и е една от най-големите в щатите) е тяхна. Така че не е в твой интерес да пробуташ боклук там и да запалиш с някой с едни пари, защото най-малкото няма да можеш да продаваш повече там. Докато в olx и еконта не е така и на никой не му дреме.
Последна промяна b00st на 05 Фев 2015, 14:53, променена общо 1 път
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Онлайн търговията е риск, от където и да го погледнеш. Всячески се опитвам да я избягвам. Изхабеното време винаги е повече отколкото да идеш до магазина и да си ги купиш на ръка, а ако си и недоволен, врътката е невероятна... направо безмислена. Да разчиташ на сайт-а, полицията или съдебната система в България е като да разчиташ да не изгориш на плажа в слънчев ден само щото духа вятър...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
добре а в OLX някъде мога ли да напиша мнение за потребителя, или само темата във форума им.
Виждам, че в профила на потребителите има секция коментари, ама нещо не мога да разбера от къде се влиза за да напишеш коментар, а не сам ода четеш.
Виждам, че в профила на потребителите има секция коментари, ама нещо не мога да разбера от къде се влиза за да напишеш коментар, а не сам ода четеш.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Не става кой знае какво при жалба в OLX, собствениците на сайта са яко безхаберни копилета, и реално единствено искат да върви алъш вериша през техния новозакупен домейн.
Затова и гледат да има повечко потребителчета правещи сделки, коя тъмна коя светла - майната му.
Имаш 2 работещи и евтини варианта:
- отиди му начупи на тоя пефректната глава
- създай си 2-3 профила с телефони на други некоректни ако са те наигравали и ги карай да пращат тежки пратки един на друг
- тва последното е проверено
Затова и гледат да има повечко потребителчета правещи сделки, коя тъмна коя светла - майната му.
Имаш 2 работещи и евтини варианта:
- отиди му начупи на тоя пефректната глава
- създай си 2-3 профила с телефони на други некоректни ако са те наигравали и ги карай да пращат тежки пратки един на друг

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
@Vra4anin - поставям се на негово място и на директен въпрос, дали има забележки по стоката не бих отговорил, че всичко и е идеално, ако това не е така. А в случая на моят въпрос беше отговорено че всичко е идеално(цитирал съм го в постовете ми на първа страница). В случая проблемът е принципен, а не за някакви 130 лева.
.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 10:46, променена общо 1 път
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Абе не е така има неща хубави втора употреба .. недей тъй се изказва.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Хората като цяло не са лоши, но се намират гадове, аз да чукам на дърво до сега не съм попадал на кофти типове при търговия през интернет, но винаги съм имал едно на ум и съм си преглеждал пратките преди да приема.
Извинявай приятелю, но не е трябвало да приемаш пратката още като си видял мръсният вид на стоката която си получил.
Опитай все пак да му обясниш че би желал да си оправите отношенията и не започвай със заплахи, защото това често отключва неразумни действия от ответната страна, като защитен механизъм, дори и после да съжалява.
Просто поговорете нормално, обясни му че желаеш да си оправите нещата, не се карай, не повишавай тон , съвсем спокойно и съответно бъди готов да прежалиш някаква сума като компенсация, и най-важното, не търси отговори ами направо действай, докато парите на онзи са му още чужди, че след ден вече ще мисли че са негови и край с възможността да си възвърнеш каквато и да е стойност.
Извинявай приятелю, но не е трябвало да приемаш пратката още като си видял мръсният вид на стоката която си получил.
Опитай все пак да му обясниш че би желал да си оправите отношенията и не започвай със заплахи, защото това често отключва неразумни действия от ответната страна, като защитен механизъм, дори и после да съжалява.
Просто поговорете нормално, обясни му че желаеш да си оправите нещата, не се карай, не повишавай тон , съвсем спокойно и съответно бъди готов да прежалиш някаква сума като компенсация, и най-важното, не търси отговори ами направо действай, докато парите на онзи са му още чужди, че след ден вече ще мисли че са негови и край с възможността да си възвърнеш каквато и да е стойност.
.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 10:40, променена общо 1 път
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Колега , като ти прочетох предложенията към него , чак аз се подразних наистина.Отметката "преглед" на товарителницата в Еконт , е точно за това.
По принцип , не казвам че той е прав в случая , преувеличил е за състоянието на тия фарове,но все пак те са ти биле в ръцете преди да ги платиш.
После си му говорил как си ги разглобявал , мил , чистил и .... аз лично не бих ги приел обратно на негово място.
Според мен най-добрият ти вариант е (при положение че си ги взел за толкова тънка цена) да си ги оправиш.Едно полиране + фолио 3М излиза на от 50 до 80лв за комплект , уплътнения и водачи от някъде пак втора ръка , една рециклация на рефлекторите и стават нови , и пак ще ти излязат на доста под пазарната им цена.Не съм ги гледал скоро , но Хела 2-ра ръка за Е39 май е към 400лв комплекта , ти си дал 130 ....
И да добавя само ... от ОЛХ никога нищо , освен ако не е профил на някаква верига магазини или нещо от сорта , с ясни координати адреси и т.н.
само форума и тва е.
По принцип , не казвам че той е прав в случая , преувеличил е за състоянието на тия фарове,но все пак те са ти биле в ръцете преди да ги платиш.
После си му говорил как си ги разглобявал , мил , чистил и .... аз лично не бих ги приел обратно на негово място.
Според мен най-добрият ти вариант е (при положение че си ги взел за толкова тънка цена) да си ги оправиш.Едно полиране + фолио 3М излиза на от 50 до 80лв за комплект , уплътнения и водачи от някъде пак втора ръка , една рециклация на рефлекторите и стават нови , и пак ще ти излязат на доста под пазарната им цена.Не съм ги гледал скоро , но Хела 2-ра ръка за Е39 май е към 400лв комплекта , ти си дал 130 ....

И да добавя само ... от ОЛХ никога нищо , освен ако не е профил на някаква верига магазини или нещо от сорта , с ясни координати адреси и т.н.
само форума и тва е.

- Black Cat
- Потребител
-
- Кара: Тротинетката на учинайка си
Binev_OuT написа:Колега , като ти прочетох предложенията към него , чак аз се подразних наистина.Отметката "преглед" на товарителницата в Еконт , е точно за това.
само форума и тва е.
Не е точно така – купила съм немалък брой артикули от частни лица в OLX, а към момента съм продала поне 3 пъти повече, но досега всичко е било точно.

Cyberloner, личи си, че си интелигентен и културен човек и искаш да се разбереш по човешки с въпросния търговец, но за съжаление, както са ти казали и по-назад в темата, няма какво да се направи по твоя казус. Явно той не е склонен да приеме обратно стоката си и да ти възстанови парите, а това, дали предварително е знаел за състоянието на фаровете или не, е без особено значение в случая. Следващия път, когато ти се наложи да прибегнеш до онлайн покупка на каквото и да е, или заложи на лично предаване (при което ще можеш щателно да огледаш състоянието на това, което получаваш), или отдели повече време и внимание при прегледа в Еконт – мисля, че имаш право до половин час (!) да оглеждаш стоката, така че – възползвай се занапред.

Отвори тема във форума на OLX, раздел "Некоректни потребители" (цък) – щом смяташ, че продавачът е постъпил непочтено с теб, напиши всичко там, поне да стои тази информация и евентуално да предпази бъдещите му клиенти.
А за коментара вече са ти обяснили – за да имаш възможност да поставиш оценка след приключена сделка, трябва предварително да си натиснал бутона "Оферирай" и продавачът да е приел твоята оферта – ако някое от тези две условия не е изпълнено, за съжаление, няма как да поставиш нито положителна, нито отрицателна оценка. Да, винаги имаш опцията да напишеш коментар под самата обява (или, ако е премахната, под някой друг листинг на въпросния продавач), но пък той има възможност да го изтрие, ако прецени, или дори да те блокира и да няма как повече нито да коментираш обявите му, нито да контактуваш с него чрез лични съобщения.
Успех от мен и дано казусът се развие в твоя полза!

AD ASTRA PER ASPERA
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3