Евтина работна кола
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Евтина работна кола
Преди време един комутатор избиваше цяла кола за части за три дни
Сега трябва да продадеш и още нещо дребно 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
BMW E36 touring- не е много голямо но става, средна поддръжка
BMW E34 touring-по-големия вариант на първото, по-скъпо от 124-ката и има повече какво да сдаде багажа
VW Passat variant-това нито е много евтино нито става за нещо като цяло особено с прословутите си 124646636 носача по предницата въобще не го гледай(Ако е този, за който си мисля де)
Mercedes C-class W202-нямам наблюдения над този модел
Mercedes E-class W210-става за работен кон, но не си заслужажа
Mercedes W124-най-добрия работен кон с евтина поддръжка, малък разход при дизелите, обаче като станат на по 2 000 000 км и почват да се трошат
Subaru Forester скъпо за правене, не си заслужава
Volvo S/V40-не знам нищо там
Saab 9-3-тук също
Honda Accord- а и последните 3 не ме впечатляват с нищо
Бих добавил и първите 2 пасата, като лично аз за магаре използвам 2-я и съм много доволен от магарето
BMW E34 touring-по-големия вариант на първото, по-скъпо от 124-ката и има повече какво да сдаде багажа
VW Passat variant-това нито е много евтино нито става за нещо като цяло особено с прословутите си 124646636 носача по предницата въобще не го гледай(Ако е този, за който си мисля де)
Mercedes C-class W202-нямам наблюдения над този модел
Mercedes E-class W210-става за работен кон, но не си заслужажа
Mercedes W124-най-добрия работен кон с евтина поддръжка, малък разход при дизелите, обаче като станат на по 2 000 000 км и почват да се трошат

Subaru Forester скъпо за правене, не си заслужава
Volvo S/V40-не знам нищо там
Saab 9-3-тук също
Honda Accord- а и последните 3 не ме впечатляват с нищо
Бих добавил и първите 2 пасата, като лично аз за магаре използвам 2-я и съм много доволен от магарето

ATR-42/72
За работна кола перфектен избор е пасат комби с 1.8моно двигател. Друг добър избор е опел астра комби 1.6моно или 1.6si. Бмвта ,субарута и работна кола нещо не ми се връзват в едно изречение.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
barty написа:Били споделил какво му е кекавото на 111? Ей така от любопитство.....
Дросел, кабели, бобини и не на последно място - комутатор .. Да. краднат се още на поразия

Стигат, или ?!
В комбинация с ръждивото шаси на В202/210 е невероятна комбинация - караш си и изпадаш през пода ... Недай Боже да минеш през някой легнал полицай и да клекнеш ... После заварки на уши, пружини - не, благодаря ..
DLVasilev написа:Mercedes W124-най-добрия работен кон с евтина поддръжка, малък разход при дизелите, обаче като станат на по 2 000 000 км и почват да се трошат![]()
Вуйчо, моля те осъзнай се ... С тоз мултилинк отзад е толкова приятно, колкото ръждив опел за кърпене !
После се почват централните щанги отпред ( добре че поне са мги направили със сменяеми накрайници, не като при Е34

И Като приемем факта че всички Т модели на 124 са с кривомат - Адио, Рио ...
Ето го търсеният работен кон:

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Това отгоре наистина е много здрав и непретенциозен автомобил. Най-добрият ми приятел ползва такъв 1.9TDI и като разход/вървеж/поддръжка и т.н. не се сещам за по-изгодна кола, а във версия комби си е уникален работен кон!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
ивчо написа:barty написа:Били споделил какво му е кекавото на 111? Ей така от любопитство.....
Дросел, кабели, бобини и не на последно място - комутатор .. Да. краднат се още на поразия![]()
![]()
Стигат, или ?!
В комбинация с ръждивото шаси на В202/210 е невероятна комбинация - караш си и изпадаш през пода ... Недай Боже да минеш през някой легнал полицай и да клекнеш ... После заварки на уши, пружини - не, благодаря ..DLVasilev написа:Mercedes W124-най-добрия работен кон с евтина поддръжка, малък разход при дизелите, обаче като станат на по 2 000 000 км и почват да се трошат![]()
Вуйчо, моля те осъзнай се ... С тоз мултилинк отзад е толкова приятно, колкото ръждив опел за кърпене !
После се почват централните щанги отпред ( добре че поне са мги направили със сменяеми накрайници, не като при Е34)
И Като приемем факта че всички Т модели на 124 са с кривомат - Адио, Рио ...
Ето го търсеният работен кон:
Бацинка, за 10 години, не съм чул да съществува такава щанга на мерцедеса, от тебе сефте чувам

Аз съм доволен само от това, че съм го взел за без пари почти, че като го оставя отключен пред блока и никой не го бара, а и да го откраднат ми е през оная работа.

ATR-42/72
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Аз през целия си смислен живот се чудя какво толкова им харесват, че чак боготворят тия пусти 124-ки
Страшната здравина, страшната класа. Страшните двигатели... най-напред с флагмана на всеки български шофьор на камион 300д щото каквото му сипеш от нафтата от камиона, до маслото на камиона нищо не връща. А за лукса и класата на тоя същия мотор заедно с автоматична трансмисия.. класа! Да не съм пристрастен бензинови двигатели имат не лоши! Е всека вечер преди лягане по една молитва да не прегори инсталацията, че става страшно. Вземе комутатора да замине, ужас сега на скрап ли да я давам или нов комутатор да търся два - три месеца със същия номер. Но това е класата, какво от това
И едно такова с класа изгниват, не е като Опелите грозно! И возия имат и упавление страхотно, чак от време на време се чудиш караш ли, не краш ли. Въртиш геврека и се чудиш ще стигне ли за следващия завой.

И едно такова с класа изгниват, не е като Опелите грозно! И возия имат и упавление страхотно, чак от време на време се чудиш караш ли, не краш ли. Въртиш геврека и се чудиш ще стигне ли за следващия завой.

Подкрепям мнението на колегите, дали гласът си за Пасат b4, 1.8 моно. Кара се леко, широк и удобен е, адски здрав, непретенциозен и с доста евтини части. Важното е да се избере в добро състояниe.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:Аз през целия си смислен живот се чудя какво толкова им харесват, че чак боготворят тия пусти 124-киСтрашната здравина, страшната класа. Страшните двигатели... най-напред с флагмана на всеки български шофьор на камион 300д щото каквото му сипеш от нафтата от камиона, до маслото на камиона нищо не връща. А за лукса и класата на тоя същия мотор заедно с автоматична трансмисия.. класа! Да не съм пристрастен бензинови двигатели имат не лоши! Е всека вечер преди лягане по една молитва да не прегори инсталацията, че става страшно. Вземе комутатора да замине, ужас сега на скрап ли да я давам или нов комутатор да търся два - три месеца със същия номер. Но това е класата, какво от това
![]()
Значи Е38-цата за няма и година не спрях да я правя, пасата за година 3 пъти му правих ремонти, мерцедеса за 10 години 2пъти се строши така, че аз си правя изводите на базата на опит, а не на приказки. Пък ти ако щеш плюй още една седмица все ми е тая

А ако искаш да ми кажеш, че пасата е по-кола от 124-ката няма как да ти повярвам просто. Карал съм ги и двете и продължавам да ги карам и ще продължавам да твърдя същото

ATR-42/72
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
пасатор 1990-1996(мисля че до тогава беше Б4-ката, на която колегата по-горе е дал и снимка)
Здрав, кара се леко, място бол и разходите за поддръжка са подобни на голф 2-3.
Мотора - или 1,8 90 коня ABS/RP или 1,8 75 коня AAM и двата са се доказали като много бзпроблемни и понасят добре газифициране.
Здрав, кара се леко, място бол и разходите за поддръжка са подобни на голф 2-3.
Мотора - или 1,8 90 коня ABS/RP или 1,8 75 коня AAM и двата са се доказали като много бзпроблемни и понасят добре газифициране.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Според колите, които си споменал и аз ти препоръчвам пасатора, даже за тея пари може и някоя б5-ца да изкочи. Иначе помеждудругото за по-малко пари можеш да си вземеш някой астерикс ф 1.7 дизел или 1.4/1.6 и на бензин да го караш нямаш грижа, с хечбека колко събирам с комбито трябва да си перфе. Даже имам чуството, че събират повече от е36-ката 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Пасат Б5 не му трябва за работна кола, макс до Б4. Те също имат основни "екстри" като ел. прозорци, абс и климатик. На Б5-цата ще полудее като почне да прави окачването.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
И аз бих препоръчал една Астра (хеч или комби) 98-2000г. Ако си намериш читава бройка, ще отваряш капака само за масло и филтри! Окачването е желЕзно. От опит го казвам. Това е евтина икономична и здрава кола. Само че аз препоръчвам бензин (1.4, 1.6, 1.
. Дизелите на опел не са особено впечатляващи.

Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4