Конфискувана кола при регистрация! Мнения и съвети!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Re: Конфискувана кола при регистрация! Мнения и съвети!

Мнение от A-style » 06 Юни 2014, 23:14

Е това се вика скапано законодателство ,че допуска някакъв жабар( с помощта на Бай Ганьо) да прави мизерии и главоболие на бедните хора :banghead: Колата ще е регистрирана примерно 2 м в България и в 1 прекрасен момент хоп пуска я за издирване и изкара някакво алиби , ама аз бях на екскурзия и не съм видял ,че колата ми е открадната в рамките на 2 месеца и за това сега я пускам...Е ТОВА Е ЗАКОНЕН НАЧИН ДА СИ ИГРАЕШ С НЕРВИТЕ И ПАРИТЕ НА НИЩО НЕПОДОЗИРАЩИЯТ КЛИЕНТ :idea:
П.п. Колега надявам се да свърши всичко благополучно и възможно най-бързо , знам какво ти е в момента и на мен ми задържаха бмв-то на хърватската граница за 3 седмици за проверка и няма да ти казвам колко дни не съм спал...
За подобен случай съм гледал и специален репортаж на някаква медия , можеш да потърсиш , но не вярвам да ти е от полза..
Good luck

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 07 Юни 2014, 9:56

Гледам,че чат пат се пускат такива теми,сценарият ми е ясен още от зората на прехода,когато се вадеха пари от всичко така да се каже. Един познат тогава(1995 или 1996) си купи едно ауди 90 2,3 за около 25000 марки,доста пари си бяха за сравнение наще купиха апартамент за 9000 :mhihi: в Пловдив. Всички много се кефихме ,снимки тва онова,голям кеф щото освен ладите и москвичите ,чат пат се мяркаха по някой форд ескорд или хлопел кадет,та беше си кола мечта,и вървеше много повече от на дъртия е 30ката :mhihi:
Всичко точно и радостта беше кратка,когато на случайна проверка,ушевите го задържат ,оказва се издирвана от интерпол. Шест месеца в паркинга на КАТ,дела,прокуратури и тн.,моят човек беше болен,щото 25к тогава не бяха кат сега 25 :mhihi: ,върнаха му я на отговорно пазене ,и той беше полудял,преди спираше пред всяка неравност,след случката обаче я караше като за последно,ебати здравата кола излезна спука я от каране и 2007 я бракува уж,че е катастрофирал,и я продаде за 2500 на един циганин :mhihi: Та мислех,че вече са отминали тия неща ама явно не са,сега тряаа да хванат гадния ,алчен жабар и да го изнасилят за застрахователна измама :dummy: ,що се мисли за мнго хитър.

Потребител
Аватар

Мнение от Natural1881 » 07 Юни 2014, 10:54

ico530d написа:A защо не пробваш в номера на рамата в КАТ да ги натиснеш за проверка, защото от Интерпол не се издирва колата, нямат право да я запорират в България (дори и в Италия да е обявена). Правомощията на полицията са в границите на една страна. Услугата се заплаща някакви пари, но оттам за 5 работни дни ти правят справката. :bang: :bang: :conf:

Колега, за това сигурен ли си? Защото след повторна проверка колата наистина не е задържана от Интерпол, а някаква друга инстанция и казаха че разследването трае 1-2 месеца, докато се произнесе прокурора.

@stefan8898 лично аз няма как да проверя в Италия, но една приятелка, която знае италиански и баща и внася коли от Италия, каза че в този сайт може да се види чрез номера на рамата - http://www.sevim.it/gratis/targa.asp . Някаква идея дали този сайт може да даде точна представа?

@A-style по данни в КАТ, още на място когато ми взеха колата, казаха че е обявена за издирване 10 месеца след първата регистрация в България (а тя е обявена преди няколко месеца тази година).

Като цяло чакаме за удостоверение от този в Италия, че колата не е пусната за издирване там и че историята на колата е чиста... С тези документи, силно се надявам да стане ясно, за какво иде реч. Надявам се да е някаква грешка и да си получа колата обратно.

Благодаря на всички отзовали се по темата, още веднъж!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 07 Юни 2014, 14:50

Natural1881 написа:
ico530d написа:A защо не пробваш в номера на рамата в КАТ да ги натиснеш за проверка, защото от Интерпол не се издирва колата, нямат право да я запорират в България (дори и в Италия да е обявена). Правомощията на полицията са в границите на една страна. Услугата се заплаща някакви пари, но оттам за 5 работни дни ти правят справката. :bang: :bang: :conf:

Колега, за това сигурен ли си? Защото след повторна проверка колата наистина не е задържана от Интерпол, а някаква друга инстанция и казаха че разследването трае 1-2 месеца, докато се произнесе прокурора.

@stefan8898 лично аз няма как да проверя в Италия, но една приятелка, която знае италиански и баща и внася коли от Италия, каза че в този сайт може да се види чрез номера на рамата - http://www.sevim.it/gratis/targa.asp . Някаква идея дали този сайт може да даде точна представа?

@A-style по данни в КАТ, още на място когато ми взеха колата, казаха че е обявена за издирване 10 месеца след първата регистрация в България (а тя е обявена преди няколко месеца тази година).

Като цяло чакаме за удостоверение от този в Италия, че колата не е пусната за издирване там и че историята на колата е чиста... С тези документи, силно се надявам да стане ясно, за какво иде реч. Надявам се да е някаква грешка и да си получа колата обратно.

Благодаря на всички отзовали се по темата, още веднъж!

Ами колега, както казах италианската полиция има правомощия само в Италия, колата след като е в България и българската полиция я задържа трябва да има данни от Интерпол. Ако такива липсват/изтича давността на заповедта за издирване, не мисля, че могат да ти приберат колата. Натискай ги да ти обяснят И ПОКАЖАТ ЗАКОН, където изземването е законно СПОРЕД българското законодателство. Пробвай така, пък да видим. :idea:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Natural1881 » 09 Юни 2014, 18:56

Колеги,

Дочух нещо напоследък, което ме озадачи и ми се иска някой по запознат ако може да хвърли светлина по темата.

Вярно ли е че кола от Италия може да се пусне за износ в друга страна само ако преди това е обявена за бракувана?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 10 Юни 2014, 7:17

Не знам кое е истина и кое не, но всичко това е схема за изнудване. Попадал съм в тая схема,излизането е по два начина: пари или дебели връзки :bang:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 10 Юни 2014, 8:19

Natural1881 написа:Колеги,

Дочух нещо напоследък, което ме озадачи и ми се иска някой по запознат ако може да хвърли светлина по темата.

Вярно ли е че кола от Италия може да се пусне за износ в друга страна само ако преди това е обявена за бракувана?

Не. Просто трябва да се 'отчисли' от тамошната версия на КАТ, но това в никакъв случай не е еквивалентно на бракуване.

ПП Мисля че е необходимо понеже номера на коли не се сменят там - с какъвто ти сложат с такъв си караш докато това е кола. Затова и в талоните пише 3-4-5 собственика през годините.

Потребител
Аватар

Мнение от Natural1881 » 10 Юни 2014, 16:37

Четох по темата за "бракуването" и явно това е начина по който колата се отписва от Италия за може да си пусне за износ и регистрира някъде другаде. Надявам се да е такъв и случая тук.

Друго нещо, което исках да питам, успяхме да се сдобием с два оригинални документа от Италия, единия от които удостоверява, че колата е бракувана за износ, а другия удостоверява, че официалния собственик не е подавал сигнал за издирване. След консултация с адвокат, разбрах че ако разследването се водеше изцяло на територията на България и случая беше изцяло Български, тези два документа биха били достатъчни за да се прекрати разследването и да ми се върне колата.

Според вас, тези документи веднъж представени в Италия, биха ли свършили същата работа, защото в крайна сметка нали това трябва да се случи за да ми върнат колата - в Италия да я свалят от издирване?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 14 Юни 2014, 23:13

Natural1881 написа:Четох по темата за "бракуването" и явно това е начина по който колата се отписва от Италия за може да си пусне за износ и регистрира някъде другаде. Надявам се да е такъв и случая тук.

Друго нещо, което исках да питам, успяхме да се сдобием с два оригинални документа от Италия, единия от които удостоверява, че колата е бракувана за износ, а другия удостоверява, че официалния собственик не е подавал сигнал за издирване. След консултация с адвокат, разбрах че ако разследването се водеше изцяло на територията на България и случая беше изцяло Български, тези два документа биха били достатъчни за да се прекрати разследването и да ми се върне колата.

Според вас, тези документи веднъж представени в Италия, биха ли свършили същата работа, защото в крайна сметка нали това трябва да се случи за да ми върнат колата - в Италия да я свалят от издирване?

Преди години за да отчислиш от Италия се правеше точно деморализационе пер експортационе и си свиркаш !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 Sport Line
Мечтае да кара: 458 Italia

Мнение от Jorata » 23 Юни 2014, 14:32

Toва ми звучи, като да е спряна от движение. Следователно трябва да "я пуснеш в движение". Не знам дали технотест няма да искат. Тя не случайно е била за експорт, а България не е експорт. ;)
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Предишна

Назад към Извън Темата