Сателитна телевизия
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Сателитна телевизия
Значи накратко казано да се простя с мечтите за по-качествена телевизия и единствената разлика би била, че за шеринг ще плащам 10лв да речем, а за Булсат 16?
виждам че си писал сателитна, виж там където си има ли МСАТ кейбъл , аз съм на тях в Нова Загора, 5 ТВ вързани, единия ми е с карта вкарана в ТВ-то качеството е уникално, има 140 канала цифрови и 60 HD, има и тея канали които търсиш , аз съм на 14лв и ми ги пускат само по празниците ама за 2лв още мога да си ги пусна.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
cherepa83 написа:виждам че си писал сателитна, виж там където си има ли МСАТ кейбъл , аз съм на тях в Нова Загора, 5 ТВ вързани, единия ми е с карта вкарана в ТВ-то качеството е уникално, има 140 канала цифрови и 60 HD, има и тея канали които търсиш , аз съм на 14лв и ми ги пускат само по празниците ама за 2лв още мога да си ги пусна.
Колега и на мен ми е голям мерак да си ползвам тунера за картата на тв-то ми.Никога не съм го ползвал защото не мога да намеря доставчик който предлага такава услуга.На всякъде ми вдигат рамене и ми предлагат декодери и разни други варианти.И ако може да обясниш как точно работи.В смисъл само ръгаш картата и готово или има някво устройство.По какъв начин доставя сигнал тая карта,че грам не ми е ясно.
Ти ако можеш да ми препоръчаш някой оператор ще съм много благодарен.Става дума за Габрово.И без Близута и виватели само че съм им сърбал попарата на тях не ща да ги чуя

Благодаря!

bum_bum написа:единствената разлика би била, че за шеринг ще плащам 10лв да речем, а за Булсат 16?
Toва би била твоята гледна точка. За мен предимствата са много повече.
bum_bum написа:Значи накратко казано да се простя с мечтите за по-качествена телевизия
Кажи кои канали те дразнят откъм качество и какво разбираш под качествена телевизия, че май за различни неща говорим

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Кажи ми за предимствата, че аз не съм много наясно и за това питам.
Кабелна ТВ не ми е много оферта, защото понастоящем съм в някакъв затворен комплекс и предполагам няма голям избор, а след година някъде живот и здраве ще си набия шута и искам да имам някакво постоянно решение, което да си го нося с мен.
90% от каналите ме дразнят.
Телевизора на който гледам е 46-ца, не знам дали от там идва проблема но картината не е особено добра на повечето канали. Има случаи в които буквите трудно се четат. 

Кабелна ТВ не ми е много оферта, защото понастоящем съм в някакъв затворен комплекс и предполагам няма голям избор, а след година някъде живот и здраве ще си набия шута и искам да имам някакво постоянно решение, което да си го нося с мен.
90% от каналите ме дразнят.

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Предимствата са ако искаш да гледаш чужди ТВ. Там има качествени ХД канали и ако си фен на спорт, музика а и филми на други езици това е решението .Ако е само за була да набиваш пари няма смисъл. Утре ще секне кранчето и изгаряш (макар и в.2 карти да се четат от някой) . Относно качеството особенно на SD каналите не се надявай над 32" тв да намериш качество при булсат. Ти булсатския през HDMI го гледаш предполагам,че през скарт е мазало голямо.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И през скарт съм гледал.
То освен това там ги нямаше и доста от каналите. Бяха ми донесли някакъв стар приемник като сключвах договора, хем платих за HD, а те ми носят някакъв със скарт, че нямало сега от другите
На втория ден им се обадих да дойдат да си събират боклуците и да прекратяваме договора. Тогава се оказа, че всъщност се намерил един ZHD200 точно като за мен
В момента рисивъра ъпскейлва сигнала уж до 1080 и като е през него е по-добре но винаги съм мислел, че сигнала е по-добър, а проблема е в скапаното операторско оборудване.
Спорт гледам, но основно тежка и лека атлетика, а те ги дават по Евроспорт и реално други не ми трябват. Филми при наличието на торенти ..
Музика- само VH1 поне съм дърт и съвременните музики не ме вълнуват особено
Явно няма да има много смисъл от цялото упражнение.

Спорт гледам, но основно тежка и лека атлетика, а те ги дават по Евроспорт и реално други не ми трябват. Филми при наличието на торенти ..

Явно няма да има много смисъл от цялото упражнение.
bum_bum написа:Кажи ми за предимствата, че аз не съм много наясно и за това питам.![]()
90% от каналите ме дразнят.Телевизора на който гледам е 46-ца, не знам дали от там идва проблема но картината не е особено добра на повечето канали. Има случаи в които буквите трудно се четат.
Буквите трудно се четат, на някой HD-та ти излиза на квадрати викаш...така, като гледам проблема е в булшиткома. Не е нормално да имаш такива артефакти. Аз съм с 42-ка, но и при най-умрелия SD канал ако седна на метър си се вижда ОК. HD-тата няма смисъл да казвам, че са огледални от всякакво разстояние. Имай в предвид и друго. С нормална антена ще хващаш да кажем Евроспорта директно от дадения сателит в космоса нали. При булшита взимат сигнала от сателита на Евроспорт, криптират го(може и да го компресират, не съм запознат точно как процедират булшитовци) и го качват на техния, от който вече ти приемаш каквото ти пуснат. Та в този ред на мисли на теория е възможно и това да е проблема и ако смениш на собствена антена да се оправи качеството на каналите. НО това ще важи само за небулшитком канали т.е. евроспорт, нейшънъл и т.н. Другото, което да имаш в предвид преди да вземеш антена. Преценяваш си кои канали искаш да гледаш и проверяваш дали ще можеш да ги ловиш. На този сайт - http://en.kingofsat.net/lists.php можеш да търсиш по каталог името на канала. Да кажем NatGeo Wild HD. Вижда се, че можеш да го хванеш от 10-на различни сателита, както и че на различните сателити е кодиран с различно криптиране - Connax, Irdeto и т.н. Тоест трябва да помислиш как евентуално ще ги декодираш. Шеринга пак ти е опция и пак е най-лесното. Иначе трябва да следиш и набиваш декриптиращи ключове за всеки отделен канал. При някои обновяването на ключове става 1 път седмично, при други 1 път на 10мин.

Отделно можеш да разгледаш първия сайт или те този http://www.flysat.com/satlist.php за списък с всички сателити по света и да видиш на кой сателит какви канали се ловят. Тези обозначени с FTA(Free-To-Air) са със свободно приемане т.е. некодирани са. Има ли да пише Viaccess, BISS, Griffin, Videoguard, Irdeto и т.н. значи е кодиран.
Ако желаните канали ги няма на един единствен сателит ще ти трябва мотор да въртиш антената. Другия вариант е, ако сателитите са близки, да кажем 1-2 градуса може да минеш и с моноблок. Тва е пак конвертор, но двоен и не двоен, като с два изхода, а двоен, като два конвертора в едно тяло:

Другия вариант, който съм виждал при 10 градуса разлика в сателитите(че и повече) е мултифийд. Много инвертори закачени на една чиния :

И те така, няма да се плашиш

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Гледам че има запознати и искам да задам един въпрос.
Как ви се струва качеството на БНТ ХД - тъй като в момента върви олимпиадата и върви само тоя канал и честно да си кажа качеството хич не е лошо , даже е доста по-добро от повечето ХД-та по 5 , 6 гб от замунда.
Та въпроса ми е това ХД което ни представят истинско ли е и това ли е ефекта който трябва да търсим когато даваме пари за повечко качество?
Как ви се струва качеството на БНТ ХД - тъй като в момента върви олимпиадата и върви само тоя канал и честно да си кажа качеството хич не е лошо , даже е доста по-добро от повечето ХД-та по 5 , 6 гб от замунда.
Та въпроса ми е това ХД което ни представят истинско ли е и това ли е ефекта който трябва да търсим когато даваме пари за повечко качество?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
http://en.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=9217
Гледам примерно това. Има го само на един сателит. Тия, които са на този сателит ме устройват но ако не ползвам шеринг как става декриптирането?
Гледам примерно това. Има го само на един сателит. Тия, които са на този сателит ме устройват но ако не ползвам шеринг как става декриптирането?
bum_bum написа:http://en.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=9217
Ами трудничко. Трябва ти булсат карта от първите. Черга ли как ги водеха. Другите не важат. После трябва да си сложиш OSCAM на приемника. Не знам със СССаm-a направиха ли нещо и дали върви. И тук вече трябва да дириш ключове евентуално. Тази комбинация преди важеше, само за SD канали, без HD-та.
Не знам кво толко държиш на тва Филм+, но за мен не си заслужава цялата хамалогия за един канал. Ако ти е за формулата си има и други начини за гледане, даже и чиния не ти трява, а пак си е HD

Както и да го въртиш в момента "тренда" е шеринга. Даваш 5-10лв. и гледаш целия пакет без ограничения. Преди години го нямаше тва и се мъчехме с ръчно набиване на ключове и пр., но сега няма смисъл просто. Мисли го, като съвременните аудио рисийвъри. Навремето е нямало, а малкото модели на пазара са стрували майка си и баща си и всеки можещ да държи поялника и малко наясно с транзистори и кондензатори си е правил усилвателчета. А сега за 300-400-500лв. взимаш 5, 6, 7 х 100, 110 и нагоре вата

Писал съм ти на ЛС шеринг за жълти стотинки

Binev_OuT написа:Как ви се струва качеството на БНТ ХД
Като за DVB-T става. Аз през сателит го гледам пак на HD и има осезаема разлика. Не толкова откъм детайл, колкото откъм цветност. БНТ-то е супер бледо и по-мазничко един вид. През сателита е много по-светло и цветно и по-crispy(не се сещам кадърен български аналог на думата

Binev_OuT написа:Та въпроса ми е това ХД което ни представят истинско ли е и това ли е ефекта който трябва да търсим когато даваме пари за повечко качество?
Тва трябва да е минимума на HD сигнал. За истинско, зависи кво разбираш под HD. За някои хора всичко под 1080 не е HD. За мен и 720 и 1440 си е HD и честно казано на мен и 720 ми стига. Както казах и в някой от предните постове всичко зависи от канала. Има SD канали почти 1:1 с HD такива, има и HD-та, на които да им се чудиш какво им е HD-то

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Булсат преди имаха такива карти IRD без договор обаче си ги изкупиха от клиентите .Приемника ми още стои.По начало със сателит и то малка чиния 60-80 см е шит работа и качество.Ползвах доста време но ми писна .Духне вятър завали дъжд сняг насича размества се влошава качеството и куп неприятности после по въртене на чиния и настройки.Сега съм на оптичен кабел и се родих .Качеството няма нищо общо със булсат.Тия горките толко са изпаднали че продължават да ми предлагат оферти плащаш 24лв гледаш 6месеца премиум макар че 2 години вече не ги ползвам.Между другото тая оферта я пускат веднага щом прескочиш една сметка.Стига да не си на договор .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- AGT
- старши ентусиаст
-
Търси си версия 1 карта ...но не съм сигурен дали може да се плати на нея филм+хд с оскам се чете и ъпва . Само с оскам и мгкамд върви в момента гледането от шер......заргата горе долу става като шейх ... Старите ирдето карти не работят а само тези с блокер но там няма кой знае какво останало. В момента всички карти се водят "черга" но са различни версий. Пак ти казвам ако ще е само за булсат да гледаш не набивай пари в техника различна от тяхната.
P.S. CCCam не чете була....ключове няма !!!
Не ти е била монтирана и настроена антената както трябва . Иначе няма проблем особенно с 90см . От 1992г. съм с антени и такива грижи никога не съм имал.
P.S. CCCam не чете була....ключове няма !!!
Jordana написа:Булсат преди имаха такива карти IRD без договор обаче си ги изкупиха от клиентите .Приемника ми още стои.По начало със сателит и то малка чиния 60-80 см е шит работа и качество.Ползвах доста време но ми писна .Духне вятър завали дъжд сняг насича размества се влошава качеството и куп неприятности после по въртене на чиния и настройки.Сега съм на оптичен кабел и се родих .Качеството няма нищо общо със булсат.Тия горките толко са изпаднали че продължават да ми предлагат оферти плащаш 24лв гледаш 6месеца премиум макар че 2 години вече не ги ползвам.Между другото тая оферта я пускат веднага щом прескочиш една сметка.Стига да не си на договор .
Не ти е била монтирана и настроена антената както трябва . Иначе няма проблем особенно с 90см . От 1992г. съм с антени и такива грижи никога не съм имал.
Съвет от КАТ !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Баща ми има някакви много стари приемници на над 10 години може би с карти. Трябва да взема да ги прегледам какви са. 

- AGT
- старши ентусиаст
-
Освен за коша за другаде няма да стават.
Съвет от КАТ !
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3