"ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: "ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА

Мнение от BMW_POWER » 14 Апр 2013, 2:55

То бива бисери, бисери, ама тази тема определено може да засрами кандидатстудентските такива. Щом имаш пари за М3, 1000 лева застраховка не те плашат, нали? Някой някого насила да е накарал да купи кола? Когато си изсипал две-три годишни минимални работни заплати за скрап нов внос, за какво плачеш? Явно можеш да си позволиш :dunno: Още повече, сега има неограничен избор. Факт е, че младите шофьори (нищо лично) правят повече ПТП-та. Ми нормално е да плащат повече. Искате заплащане като на запад. Отдавна го написах. Пишлеме (син на колежка 18 годишен) си хареса спортно Субару. Застраховката му беше по-висока от цената на колата (над 5000$). Двете ми коли струват 1000-1200$, плащам 700$ (и то защото не живея в голения град) застраховка... Кара М3 и иска 100$ застаховка, нещо куца май :banghead:

За тези дето са недоволни, имам страхотна оферта (очаквам % за което). Съберете се, регистрирайте едно застрахователно дружество и продавайте ГО дори за по 10 лева. Искам да видя колко полици ще трябва да продадете, за да си избиете един иск за 500 000 евро от Германия примерно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 14 Апр 2013, 3:48

Пиша я на баща ми и готово ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Апр 2013, 4:07

Цената на го не знам каква трябва да е- не съм гледал тефтерите на застрахователите, че да знам. Но това което знам е че при всяко нарушение и акт трябва да скача х2.

И всичко ще се самоотрегулира- много бързо опасните на пътя ще се окажат, че не могат да си позволят да карат.

А не да се гонят тия със скъпите коли защото статистически те не са тези дето правят няй- големите зулуми.
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Апр 2013, 4:52

///Maximalniq написа:Пиша я на баща ми и готово ;)

Мда, и като те няма в списъка на оторизираните да карат тази кола си аут при произшествие. Те застрахователите патки пасат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 14 Апр 2013, 5:42

F3P написа:1: Да пътува с влака бе- кое му е сложното :?: Че е и по-евтино.
...

Аха, като няма хляб да се ядат пасти. Ами-и-и-и, ПОЖЕЛАВАМ ти ГО.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е70 35sd
Мечтае да кара: x5 m50d
Детайли за колата: много хубава,много гиздава

Мнение от smeltera » 14 Апр 2013, 7:35

Ами ако ГО за БГ бъде съобразена с БГ заплатите а зелените карти спорет изискванията на западните застрахователи няма ли да е по добре.Също и когато си млад шофиор плащаш по-голям процент ГО,и пак съобразено с БГ заплатите.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 14 Апр 2013, 8:22

Beamerdriver написа:...Ако на теб всичко ти е на 6, ако разчиташ на ваще за всичко при много хора като мен не е така, работи се много за заплата която eдвам стига за всичко (погасяване на всички сметки),до кога ще се увеличават тези данъци и го?!Не е ли напълно естествено на човек да му писне! (няма какво да ти обяснявам)...

Не ми е на 6, докарвам го до към 4-4,50... А на родителите си не разчитам от дълги години, за нещастие се налага те да разчитат на мен щото пенсиите им са "страхотни и стигат за всичко" :banghead:
Пак питам- като не ти стигат доходите да си платиш разходите (сметки, наем, храна и т.н.- минимума) отде пари изобщо за кола :?: Това, че масово българина си надскача нивото и иска да има неща които не може да си позволи не е мой проблем. А и в крайна сметка ЗК не са социално подпомагане за да ти дават по-ниски цени щото дохода ти е нисък- това са търговски дружества които ще плащат ако утре с умрялата Фиеста влезеш във вратите на някое Бентли, а познай какво следва да платят ако убиеш човек в бяла държава. Май ще хвърчат 7-цифрени суми в € ;)

ogata написа:Работата мирише на едно картелно споразумение...

Силно вероятно да си прав.

KepeHcku написа:... нека плащаме наистина толкова колкото плащат и НОРМАЛНИТЕ хора ... но не в относителни стойности ... а в проценти... не виждам какво е несправедливото на предложението ми ...

Напълно справедливо е, но има 1 сериозен проблем които пречи да се случи:
Взимаме 10 пъти (примерно) по-малко от немеца, ама БМВ-то у магазина НЕ струва 10 пъти по-малко- и в Германия, и в БГ М5-цата си струва 100 000+€. Е как да се плащат по-ниски застраховки като ще искаш да ти платят ремонта ако някой с умрялата Фиеста ти размаже колата за 100+ бона.

///Maximalniq написа:Пиша я на баща ми и готово ;)

В момента в който ГО започне да се прави на ВОДАЧА, а не само на собственика (в полицата да са описани хората които могат да я карат тая кола) ще отпадне и този вариант. За съжаление няма да се случи.

Chapai написа:
F3P написа:1: Да пътува с влака бе- кое му е сложното :?: Че е и по-евтино.
...

Откога пътуването с влак се равнява на пасти :?: НЕ съществува кола с която да минеш 500км. за по-малко пари от цената на билета за влака.

BMW_POWER написа:...

и
alx написа:...

Е това е нормалното положение, но май и двамата живеят зад голямата вода :winky:
Нормално е:
1: Младежа да плаща повече- липсата на опит (да не броим колко му е акъла) си е риск.
2: Мощна кола в ръцете на горният е огромен риск.
3: Ако предизвикаш ПТП (независимо от годините) да ти скочи х2 сумата по ГО.
4: Ако имаш 2-3 акта за превишена скорост също да скочи сумата по ГО.

Ама понеже не ви е изгодно да плащате повече ревете като вдовици за ***. Това, че е справедливо да има такова определяне на сумата НЕ ви интересува- важното е да се реве, независимо дали сте прави или не...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 14 Апр 2013, 9:26

Код: Избери целия код
Chapai написа:
F3P написа:
1: Да пътува с влака бе- кое му е сложното  Че е и по-евтино.
...

F3P Стегни се малко.Първо не карам умряла фиеста , a живо BMW .Второ в бентлита не влизам .Трето внимателен шофьор съм.Колегата горе ти го е казал повече от добре (Аха, като няма хляб да се ядат пасти),колата не е лукс а необходимост ,социално подпомагане не желая от никой от теб най малко благодаря за загрижеността за доброто на българският народ,явно си от хората които разнасят по начина :не искам на мен да ми е добре искам на "съседа" да му е зле, заплатите са ниски и само искат пари от хората ,а хората ли са ти виновни че искат да водят нормален живот които им се полага по право, но в действителност това направо им се отнема, кога заплатите ще са над 1000 лв ? такива комунисти разсъждаващи като теб ни докараха до тук. :dummy: :kuku: :roll: замисли се и недей да пишеш глупости.

F3P написа:
Ама понеже не ви е изгодно да плащате повече ревете като вдовици за ***. Това, че е справедливо да има такова определяне на сумата НЕ ви интересува- важното е да се реве, независимо дали сте прави или не...

Ама май точно вие искащите Го да е 1000 лв ревете точно тaка,и такъв *** заслужавате че просто не е истина.
Последна промяна Beamerdriver на 14 Апр 2013, 11:24, променена общо 4 пъти
39470

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 14 Апр 2013, 11:00

малко си ги пляскаш....две за едно....

Специално за Германия и големите градове колата е повече лукс отколкото необходимост. Както и да го гледам винаги ми идва по - скъпо да отида до някъде с колата отколкото с градският транспорт (търсене на място, такси, повечето паркинги са тясни, задръстване и като за капак не мога да изпия една бира). Но...за съжаление го правя.

За Пловдив - личните ми наблюдения са, че става и без кола.

Само не разбирам, защо трябва да е живо БМВ а не умряла фиеста? Или да, отговорът е защото и на две застраховките им са горе - долу еднакви. Ако има огромни разлики в ГО сигурно поне 50% ще се замислят дали да е живо БМВ или умряла фиеста.

А това с внимателен шофьор, в бентлита не влизам и т.н. - на всеки се случва. Колкото и да внимаваш - може да се случи. И като се случи, дори и дроболия да е - излиза бая дебело.

Аватар

Мнение от F3P » 14 Апр 2013, 11:24

Beamerdriver написа:...такива комунисти разсъждаващи като теб ни докараха до тук...

Съвсем официално заявявам, че "комунист" го считам за тежка обида към мен и следващият който си позволи да ме нарече такъв ще бъде нахранен подобаващо. Това, че моето мнение не кефи теб или друг си е ваш проблем...

По другото изписано:

1: Това "живо" БМВ силно вероятно е над 15 годишно- разликата с умрялата Фиеста е минимална.
2: Моли се да НЕ влизаш в Бентли-та, еС класи, Порше-та и подобни коли за 6-цифрени суми.
3: Внимателен бил- колко такива "внимателни" вече реваха знаеш ли :?: Моли се да НЕ си следващият ревящ като чуе "Виновен" в съда щото "внимателно" е сгазил някоя луда бабичка изскочила пред колата- само миналата година 2-ма познати го ядоха тоя *** с ударен човек + 1 дето смачка (не много- само 15 бона за ремонт) джип Инфинити.

Колата била необходимост казваш. Не съм на 100% съгласен, но да кажем, че е така. Нужна ти е кола- ОК, купуваш си. Но това дето ще ти свърши БМВ-то (щото колата е НЕОБХОДИМОСТ- значи ТРЯБВА да ходиш от т.А до т.Б) ще ти го свърши и всяка друга кола. Изобщо НЕ е НЕОБХОДИМО да караш БМВ.

Как трябва да се напише, че да схванете защо младите ТРЯБВА да плащат повече :?:

ГО е застраховка покриваща РИСКОВЕ от ПТП. 100% доказано е, че младите предизвикват повече такива- липса на опит, самоувереност в уменията (дето ги нямат), масовото мислене с грешната глава и т.н. Като сложим и мощен автомобил рискът се умножава сериозно.
Логично е по-рисков клиент да плаща повече. Логично е и в полицата на ГО да са описани водачите дето могат да карат колата. Логично е като имаш причинени ПТП-та да ти скочи сумата по ГО. Логично е като имаш няколко акта и си доказано далеч от примерен шофьор пак да ти скочи сумата по ГО. Всичко дотук е логично, но за съжаление НЯМА да се случи в БГ. Може да се случи в 1-2 компани, но до там.

ПС: Не ми пука колко са заплатите, не ми пука и как е съседа- всеки да се спасява както може. Дразни ме обаче когато някой дето кара БМВ реве "Скъпо ми е да плащам ГО, данък и т.н."- щом ти е скъпо значи си беден за да караш БМВ. Или ще караш умряла Фиеста (и пак ще псуваш, но по-малко), или ще ходиш пеша/с ГТ-то, или ще си траеш- през **** ми е за такива дето не могат да смятат кое им е по-джоба и кое не е... И на мен не ми стигат парите да отида за 3 месеца на Карибите да почивам (стигат за 15 дни само)- ще се трогнеш ли ако почна да ти рева колко съм зле :?:

ПС2: Лично аз мога да карам БМВ, но НЕ карам (мога и на жената да купя, ама няма)- ще харча излишни пари по него които мога да изхарча за себе си, жената и децата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 14 Апр 2013, 11:43

Това че младите шофьори са рискова група не е валиден предлог. Не може заради някой некадърник всички да плащат. Осъзнаваш ли колко безумно оправдание за вдигането на цената е това?

Не може заради единици да плащат всички. Аз лично се смятам за разумен шофьор и не мисля заради разни идиоти да плащам повече, просто защото сме в една възрастова група.

ЕДИНСТВЕНИЯТ валиден предлог за увеличаване на ГО е ако си имал ПТП в последната година, да ти увеличат ГО за следващата. Или пък ако имаш много актове и т.н. Тогава може да се каже че си рисков. Всичко друго е противозаконно, противообществено и т.н. Ама да ми казват че съм рисков, защото някой друг до 25г възраст правил ПТП - нема нужда.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beamerdriver » 14 Апр 2013, 11:47

F3P написа:
Beamerdriver написа:...такива комунисти разсъждаващи като теб ни докараха до тук...

Съвсем официално заявявам, че "комунист" го считам за тежка обида към мен и следващият който си позволи да ме нарече такъв ще бъде нахранен подобаващо. Това, че моето мнение не кефи теб или друг си е ваш проблем...

По другото изписано:

1: Това "живо" БМВ силно вероятно е над 15 годишно- разликата с умрялата Фиеста е минимална.
2: Моли се да НЕ влизаш в Бентли-та, еС класи, Порше-та и подобни коли за 6-цифрени суми.
3: Внимателен бил- колко такива "внимателни" вече реваха знаеш ли :?: Моли се да НЕ си следващият ревящ като чуе "Виновен" в съда щото "внимателно" е сгазил някоя луда бабичка изскочила пред колата- само миналата година 2-ма познати го ядоха тоя *** с ударен човек + 1 дето смачка (не много- само 15 бона за ремонт) джип Инфинити.

Колата била необходимост казваш. Не съм на 100% съгласен, но да кажем, че е така. Нужна ти е кола- ОК, купуваш си. Но това дето ще ти свърши БМВ-то (щото колата е НЕОБХОДИМОСТ- значи ТРЯБВА да ходиш от т.А до т.Б) ще ти го свърши и всяка друга кола. Изобщо НЕ е НЕОБХОДИМО да караш БМВ.

Как трябва да се напише, че да схванете защо младите ТРЯБВА да плащат повече :?:

ГО е застраховка покриваща РИСКОВЕ от ПТП. 100% доказано е, че младите предизвикват повече такива- липса на опит, самоувереност в уменията (дето ги нямат), масовото мислене с грешната глава и т.н. Като сложим и мощен автомобил рискът се умножава сериозно.
Логично е по-рисков клиент да плаща повече. Логично е и в полицата на ГО да са описани водачите дето могат да карат колата. Логично е като имаш причинени ПТП-та да ти скочи сумата по ГО. Логично е като имаш няколко акта и си доказано далеч от примерен шофьор пак да ти скочи сумата по ГО. Всичко дотук е логично, но за съжаление НЯМА да се случи в БГ. Може да се случи в 1-2 компани, но до там.

ПС: Не ми пука колко са заплатите, не ми пука и как е съседа- всеки да се спасява както може. Дразни ме обаче когато някой дето кара БМВ реве "Скъпо ми е да плащам ГО, данък и т.н."- щом ти е скъпо значи си беден за да караш БМВ. Или ще караш умряла Фиеста (и пак ще псуваш, но по-малко), или ще ходиш пеша/с ГТ-то, или ще си траеш- през **** ми е за такива дето не могат да смятат кое им е по-джоба и кое не е... И на мен не ми стигат парите да отида за 3 месеца на Карибите да почивам (стигат за 15 дни само)- ще се трогнеш ли ако почна да ти рева колко съм зле :?:

ПС2: Лично аз мога да карам БМВ, но НЕ карам (мога и на жената да купя, ама няма)- ще харча излишни пари по него които мога да изхарча за себе си, жената и децата.

Ще се трогна !ако ми кажеш колко си зле,сълза се стича вече ,защото горкият ти не можеш да отидеш на карибите ,колко тъжна история ,всъщност не чак толкова след като
F3PКарибите да почивам (стигат за 15 дни само)
Ма що не отидеш па да не се върнеш повече ,твоите разсъждения и тъпи фантастични романи никого не интересуват, имай си мнение но не го Haлагай на нас трезво мислещите xopa ,

- регистрацията ти в този форум е излишна след като си написал това,
това е форум за бмв ентусиасти фенове и хора за които това e начин на живот ,не е форум за мелници (да не кажа e*aлници) (говоря по принцип)

да не навлизаме в излишни спорове ще ти кажа че ми е през к*а за хора като теб,
нищо лично , :winky: Хайде със здраве
39470

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Апр 2013, 12:02

Аз пък смятам, че F3P е напълно прав... Всеки с по 500лв. заплата се е качил на кола. Но според мен е по-правилно да е според актове и ПТП-та. Познавам доста хора на години с опит, които ще си пишат бързо колите на синове и дъщери :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.П. Не знам откъде е тази мания за социално равенство и злоба към "богатите". Като ви блъснат 20 годишните кошници и застрахователя плати със 200лв. по-малко от ремонта се реве, ама ако сте с Бентли и ви платят 20 000лв. по-малко... Тоя с Бентлито си има. Ама той си има, щото не дава 20 бона ей така, за тоя дет духа. А и аз примерно познавам само едно момиче с кола, което в първата година след като е взела книжка НЕ Е направила ПТП. Всички други ги одраха, пукнаха броните, блъснаха бакшиш :mhihi: и т.н.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beamerdriver » 14 Апр 2013, 12:09

:mhihi: 3абавлява ме коментара ти приятелю йода , говорете вие c Bentley-tata ,щото на някой като му е промит мозъка той си знае неговото (в момента карам E39 Стара ама си ми харесва) нещата се измениха в съвсем различни посоки.Така одобрявате тази анти българска идея, че човек би си помислил че някой има полза. Hаистина смятам да не пиша повече.
39470

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 14 Апр 2013, 12:24

Успокойте се малко, гражданската няма да стане 1000 лева ... И да искате и да не искате.

То по тая логика дето има F3P защо изобщо на младите им дават книжка на 18 ? Да го направят да карат на 25 тогава... F3P, сега най-вероятно си преуспял, голям мъж, ама винаги ли си бил такъв бе да му... И ти си бил на 18 и не вярвам дохода на тази възраст да ти е бил 2000 на месец, за да си позволиш колата, която си карал тогава. Ако го направят така, както искаш ти, кола от 18-годишните ще карат само пишлеметата спонсорирани главно от родителите им, а те са най-голямата измет на пътя. Едно е да имаш кола да си я пазиш, друго е да ти купят кола и да я караш и баща ти да има пари да я оправя...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата