Мой филм, за живота на хората в бежанските лагери в Сирия!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Мой филм, за живота на хората в бежанските лагери в Сири

Мнение от Е.Димитров » 02 Апр 2013, 13:37

Petrolhead написа:чаршаф ли ме изкара бе димитров :)

един човек, който наследява баща си като президент на държава, не знам как да ог нарека, ама със сигурност не е демократично избран

Ами тогава каква е разликата с Кувейт,Саудитска Арабия и голяма част от тези страни дето са партия със силните на деня...
Щото както знаеш и в тези страни са същата форма на управление.
Освен това кой си ти че ще налагаш някаква форма на управление на който и да е било,ще определяш кое е добро или зло,някой харесват да имат господар,други дори не признават никаква власт освен примерно Божествената...

п/п
Налучвам,след като не си както се изразяваш "чаршаф",какъв си по народност?

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 02 Апр 2013, 14:27

аз не искам да налагам нищо никому, но авторитарните, наследствени, диктаторски режими са отживелица.
това че онази част на света все още живее с 200 години назад, си е тяхно решение. но ако нямаха бензин едва ли щяха да си тряят султаните.

човечеството се развива и тази форма на управление е част от миналото, за добро или за лошо.
зачетох малко биографиите на сирийския мустак и баща му, ами те са си избивали народа на общо основание от 50 години.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 02 Апр 2013, 14:42

Тъжна работа. Дано да се свърши по-скоро :|
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Апр 2013, 15:31

alx написа:много хора не осъзнават че тези които бутнаха египет и либия и сега се опитват да бутнат сирия са... общо взето ислямски "ултраси".

......или по - скоро тези дето им плащат и ги школуват въпросните партизани са едни и същи. После ги и "демократизират" ....глобално-пак тия същите :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 02 Апр 2013, 23:45

E34 написа:Охооо любима тема! Сирия е малко по-голяма от България по територия, но е 22 милиона и половина население! Едно мижаво лагерче с 7000 мангусти, които за 20 доларес са готови и майка си да наредят нема как да ме впечатлят или убедят, че Асад е мама си и джаса лошото копеле. Май си си изхабил лентата пич и времето, ама като за толкова пари такова и качеството, нали? Ама можеше да отидете в маалата, декора е същия, да съберете сирийските дюнерджии на една сбирка и пак да сретнете същата постановка. И много ама много ми е любопитно, така и така си бил път, разкажи ни поне от първа ръка, кое те накара твърдо да заемеш позицията на бунтовниците, ама честно!

Не съм заемал ничия позиция. Отразих това, което видях. Снимал съм бежанци, защото отидох с хора от хуманитарна организация, които доставят помощи за такива на които "ал Асад мамата им джаса"!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: (Втори) Мой филм, за живота на хората в Сирия!

Мнение от ka4i » 26 Апр 2013, 8:58

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Апр 2013, 9:28

ka4i написа:
E34 написа:Охооо любима тема! Сирия е малко по-голяма от България по територия, но е 22 милиона и половина население! Едно мижаво лагерче с 7000 мангусти, които за 20 доларес са готови и майка си да наредят нема как да ме впечатлят или убедят, че Асад е мама си и джаса лошото копеле. Май си си изхабил лентата пич и времето, ама като за толкова пари такова и качеството, нали? Ама можеше да отидете в маалата, декора е същия, да съберете сирийските дюнерджии на една сбирка и пак да сретнете същата постановка. И много ама много ми е любопитно, така и така си бил път, разкажи ни поне от първа ръка, кое те накара твърдо да заемеш позицията на бунтовниците, ама честно!

Не съм заемал ничия позиция. Отразих това, което видях. Снимал съм бежанци, защото отидох с хора от хуманитарна организация, които доставят помощи за такива на които "ал Асад мамата им джаса"!!!

Браво колега! :yes: :yes: :yes: :bchug:
Според мен обаче,направо ще избиеш рибата ако отидеш да направиш и филм за асад или там както му е името,да направиш и другата гледна точна и абсолютно безпристрастно (каквато журналистика в България НЯМА) да не вменяваш собствена визия и изречения ами да оставиш зрителите сами да преценят обстановката!
Нали,знаеш как се правят тези неща,няма аз да те уча,защото гледам си прекрасен режисьор и всичко останало,както и че си сърцато момче :bchug:
Просто не взимай страна,не снимай примерно на едните само тъжната страна и нещастната,снимай живота,после отиди при другите и снимай отново живота,не примерно да поставиш разни акценти и така да се манипулира мнението на зрителите...
И аз ти казвам че филма ти ще прескочи границите на България и ще предизвика фурор и отзив,както и много дебати...
Смел ли си да поставиш нещата на равна основа..?

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 26 Апр 2013, 11:11

Отишъл съм там с хуманитарни организации, а те ходят в бедстващи райони и с тях няма как да припаря до президента и обкръжението му. А и от чисто човешка гледна точка, не разбирам и не оправдавам позицията му, да избива народа си, да управлява с терор, насилие и страх и при положение, че всички искат той да НЕ е на власт, той да продължава да управлява!!! Не искам нищо да пропагандирам. Бях там, видях това положение и тези хора с техните истории. Посетих болници, лагери, видях деца без крака, деца "оцелели" - с пълна парализа след като се попаднали под артилерийски и снайперистски обстрел, деца без бъдеще, деца без родители, деца и много хора без дом, без документи, пари и без да знаят, какво е бъдещето им.
Не съм имал възможност да покажа позицията на режима и президента, не защото искам да го изкарам лошият, а защото не съм имал достъп до него. И въпреки всичко, не смятам, че е прав и че действията му са хуманни и са в тон с века в които живеем!!!

ps.Благодаря :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 26 Апр 2013, 12:46

Не си прав, колега...Поне от моя гледна точка, и сега ще ти кажа защо!

Асад сам, с голи ръце не убива никого! Силите, които са верни на правителството, на него, вярват, че той е фигурата, която ще запази целостта на Сирия се бият срещу (мое мнение) терористи...

Не мисля за необходимо да публикувам изказванията на един от водачите на Ал-Нурса, който казва, че са останали изненадани и разочаровани от гражданите на Алепо, които не са се вдигнали, заедно с тях...Алепо, за който се говори, че е крепост на "опозицията" (терористи). Има го цялото интервю публикувано в няколко сайта и форума, може да се провери.

Не мисля и за необходимо да се "добираш" до президента...Преди 3 месеца имаше огромен митинг в подкрепа на правителството и на Асад в Дамаск...Можеше да заснемеш който и да е от присъстващите...Защо е там, какво мисли за "опозицията" и т.н. и т.н...Можеше и да заснемеш хората, прогонени от Алепо и Хомс от "бунтовниците", тези, загинали в атентатите в столицата и т.н. и т.н...

По-горе те поздравих за това което си направил, но за мен лично, това си е художествен филм. Не представя ситуацията обективно (мое мнение).

Западните медии отразяват позицията на "опозицията". Руските и китайските - на правителствените сили...Нещата са коренно противоположни.
Без страх, без спирачка!

Предишна

Назад към Извън Темата