Кажете за гаражите...
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Re: Кажете за гаражите...
IceMan_SF написа:Според мен няма значение каква кола караш - сега караш такава за 5000 лв, догодина може да караш за 15000, а след няколко години за 50000 лв. (дай Боже всекиму). Както казаха някои колеги по-горе - гаражът отвсякъде погледнато си е инвестиция а и дори човек да няма 8000-10000 евро на куп, при желание не са непосилна за намиране и събиране сума. За ползите от гаража няма да коментирам, достатъчно ясно са казани нещата.
При мен например нещата се стекоха така, че ми изпадна гараж на 5 мин. пеша от вкъщи и изобщо не се замислих дали има смисъл да го взимам. Да, нямах цялата сума пари, всъщност имах съвсем малко. Но намерих, взех малко от роднини, теглих малък кредит и го купих. По това време колата, която карах, струваше 3-4 хил лв, но решението ми се основаваше на бъдещето. Ако разсъждавах "абе тя колата струва еди колко си, за какво да давам 5 пъти повече пари от цената й за гараж", сигурно нямаше да си го купя.
Но няколко месеца след това си взех кабрио - нещо, което ако нямах гараж никога нямаше да стане. Така че човек трябва да разсъждава в перспектива, не само от днешната си гледна точка.
А и освен това, данъкът на гаража ми за 1 година е 38 лв! Не мисля, че това е голям разход.
14 000 Евра ще дадеш ли за гараж 20кв. ??? Щото днес разпитах за гараж в съседния блок и тази цена ми обявиха...честно казано...колата ще стои на улицата явно.
А иначе, ако беше евтин...щях да го взема.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Ами както каза колегата лавитан.. докато нямах гараж - равносметката е лайсни 3 пъти, чистачки 2 пъти, огледала, броня, 2 злобни надирания с пирон.... това застрахователя не го покрива!!! Нерви безброй, сутрен е бетон през зимата, лятото е фурна... мъка. Взех гараж, е няма такъв кеф, чепкаш си вътре, колата суха, умерена температура... мислих мислих, взех и на жената един ама тоя път под наем, че финанса удари лошо. Ми в квартала е ужас, няма къде колело да спреш.. та гаража за мен е вече в графата задължителни. Лошото е че наистина са много скъпи гадовете.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Доста години търсих гараж в близост до блока ми и преди година и половина купих подземен масивен гараж (не парко-място) в съседния блок с охрана през нощта. Е голям кеф е зимата сутрин да ти е топло в колата и да не чистиш (лятото да ти е хладно), а вечер да не мислиш за паркиране. Гумите и джантите също си намериха мястото. Ако имате парите не се колебайте, защото възможностите за паркиране стават все по-ограничени и гаража със сигурност е добра инвестиция. Цената му само може да се покачи за в бъдеще, а текущите разходи за него не са големи.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
cHaunepucTa написа:IceMan_SF написа:Според мен няма значение каква кола караш - сега караш такава за 5000 лв, догодина може да караш за 15000, а след няколко години за 50000 лв. (дай Боже всекиму). Както казаха някои колеги по-горе - гаражът отвсякъде погледнато си е инвестиция а и дори човек да няма 8000-10000 евро на куп, при желание не са непосилна за намиране и събиране сума. За ползите от гаража няма да коментирам, достатъчно ясно са казани нещата.
При мен например нещата се стекоха така, че ми изпадна гараж на 5 мин. пеша от вкъщи и изобщо не се замислих дали има смисъл да го взимам. Да, нямах цялата сума пари, всъщност имах съвсем малко. Но намерих, взех малко от роднини, теглих малък кредит и го купих. По това време колата, която карах, струваше 3-4 хил лв, но решението ми се основаваше на бъдещето. Ако разсъждавах "абе тя колата струва еди колко си, за какво да давам 5 пъти повече пари от цената й за гараж", сигурно нямаше да си го купя.
Но няколко месеца след това си взех кабрио - нещо, което ако нямах гараж никога нямаше да стане. Така че човек трябва да разсъждава в перспектива, не само от днешната си гледна точка.
А и освен това, данъкът на гаража ми за 1 година е 38 лв! Не мисля, че това е голям разход.
14 000 Евра ще дадеш ли за гараж 20кв. ??? Щото днес разпитах за гараж в съседния блок и тази цена ми обявиха...честно казано...колата ще стои на улицата явно.
А иначе, ако беше евтин...щях да го взема.
Ами зависи, принципно това са си доста пари, но в някои квартали такива са цените. Аз лично бих търсил друг гараж на по-ниска цена, но ако не може да се намери, няма много варианти - или плащаш 14 к евро, или не ги плащаш и си държиш колата на улицата. Всеки човек си преценява лично за него кой вариант е по-добър. За мен си струва да се дадат до към 20 к лева за гараж, повече вече е доста...
laviatan написа:Май съм най-лудия . Където живея имаме гараж , сега където правиме магазините си взехме пак гараж. Изкарвам си е сутрин от гаража и е вкарвам в този на работното място и вечер обратното.
Не си, аз правя същото, но плюс още един при родителите ми

Това е цената да се чувстваш сравнително спокоен и да не мислиш за глупости - като ти спукат 2 гуми и ти дръпнат емблемите, обършат те на паркинга ... остави парите като разход, но само от нервите като теглиш чертата си заслужава.
Човек като се замисли, цената на колата ще падне 10х по-бързо от цената на гаража - тоест за разлика от колата, гаража по-прилича на инвестиция в дългосрочен план.
virtue and tranquillity
Разбира се, че гаража е в пъти по-добре от някакъв паркинг. Не виждам никакъв смисъл да се плащат суми от порядъка на 60-70 и нагоре лева на месец за да ми стои колата пак на открито. Аз си купих гараж преди близо две години и това за мен са може би най-добре похарчените пари в последните години. Бях решил да сменям колата с по-скъпа, но след като случайно разбрах, че се продава последния свободен гараж в кооперацията, реших, че ако ще сменям колата с по-добра, то първо трябва да и подсигуря подслон.
На момента изобщо не се замислих скъп ли е евтин ли е, имах парите и буквално на другия ден бяхме при нотариуса. После като поогледах, се оказа, че цената е доста изгодна, малко по-късно асфалтираха наново и облагородиха квартала наоколо и сега може и да си е покачил цената. Гаража ми е в кооперацията, където живея, на 10 метра от входа, 20 кв.м., с изолация, вода и ток. Днес излизам в 8:30, навън -6 градуса, в гаража +7. Съседите стържат стъкла, аз си паля и тръгвам. 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Интересното е, че гаражи сравнително рядко излизат за продажба, независимо от цената. И сравнително бързо се продават. Ако имаш намерение да купуваш, трябва да си готов с парите, да проверяваш всеки ден обявите и да не разчиташ само на тях. Трябва да обявиш пред комшии, приятели и познати, че търсиш гараж и периодично да им досаждаш, защото много оферти изобщо не излизат като обява. Хората обменят информация помежду си и сделката става много бързо, а ти даже няма и да разбереш.
В нашият блок има двайсетина гаража - помещения на приземния етаж, с врати към улицата или към задния двор. Всички имат ток, повечето имат и вода. От години дебнех да купя един (независимо кой от всичките), но въпреки това изпуснах две сделки - докато разбера, че се продава, и гаражът заминал... Миналата година успях с голям зор, взех един за 5 500лв., но скоро установих, че ми трябва още един гараж. Зад блока има гаражни клетки "на пакет" - става и там. Казаха ми, че един се продава, обадих се веднага на човека, поговорихме и се разбрахме. Поиска ми 6 000 лева и аз приех, не съм се пазарил и за един лев. Гаражът е гола клетка с метална врата (без мазилки и подова настилка, без инсталации), но за мен беше много удобен, защото идваше точно срещу пътеката и жена ми щеше да вкарва колата без никакви маневри. Отивам на уговорения ден и час, с парите в джоба. Но продавачът се изметна - дъщерите му не давали да се продава, къде щели да си вкарват колите, като му идвали на гости, такива глупости... Явно е решил, че е поискал ниска цена и ще се мине, защото не се пазарих... Гледал съм и други гаражи в същия "пакет" - седят празни и с разни вехтории, но не се продават. Питах една бабичка, дето едва ходи и си брои стотинките за един хляб, а гаража така или иначе не ползва за нищо - не го продава и това е. Викам й - за какво ти е тоя гараж, дъщеря ти е от години в чужбина, не го ползваш? Ще ти дам за него 5 000 лева - ще ти стигнат за няколко години за лекарства, за храна, за дрехи, за отопление... Не и не! Ами майната му, какво да направя - пазарна икономика...
В нашият блок има двайсетина гаража - помещения на приземния етаж, с врати към улицата или към задния двор. Всички имат ток, повечето имат и вода. От години дебнех да купя един (независимо кой от всичките), но въпреки това изпуснах две сделки - докато разбера, че се продава, и гаражът заминал... Миналата година успях с голям зор, взех един за 5 500лв., но скоро установих, че ми трябва още един гараж. Зад блока има гаражни клетки "на пакет" - става и там. Казаха ми, че един се продава, обадих се веднага на човека, поговорихме и се разбрахме. Поиска ми 6 000 лева и аз приех, не съм се пазарил и за един лев. Гаражът е гола клетка с метална врата (без мазилки и подова настилка, без инсталации), но за мен беше много удобен, защото идваше точно срещу пътеката и жена ми щеше да вкарва колата без никакви маневри. Отивам на уговорения ден и час, с парите в джоба. Но продавачът се изметна - дъщерите му не давали да се продава, къде щели да си вкарват колите, като му идвали на гости, такива глупости... Явно е решил, че е поискал ниска цена и ще се мине, защото не се пазарих... Гледал съм и други гаражи в същия "пакет" - седят празни и с разни вехтории, но не се продават. Питах една бабичка, дето едва ходи и си брои стотинките за един хляб, а гаража така или иначе не ползва за нищо - не го продава и това е. Викам й - за какво ти е тоя гараж, дъщеря ти е от години в чужбина, не го ползваш? Ще ти дам за него 5 000 лева - ще ти стигнат за няколко години за лекарства, за храна, за дрехи, за отопление... Не и не! Ами майната му, какво да направя - пазарна икономика...
Excellent! Steven is my name!
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Колеги,а дали има вариант примерно да си купиш от общината парче 20 квадрата и сам да си построиш гараж
има ли някой инфо по този въпрос 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Това е трудна работа, по-лесно ще получиш право на строеж върху общинска земя. Но ако се мине по цялата процедура на проектиране и одобряване на проекта - ще отнеме много време, нерви и средства. Най-лесният вариант е да купиш готов гараж или да получиш разрешение да си монтираш готова гаражна клетка, със статут на "временен" обект.
Excellent! Steven is my name!
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
burnou7 написа:Колеги,а дали има вариант примерно да си купиш от общината парче 20 квадрата и сам да си построиш гаражима ли някой инфо по този въпрос
Навремето можеше да си купиш право на стоеж от общината и да си построиш, ама тая далавера я спряха преди няколко години ако не се лъжа. Масово започнаха да бутат и незаконните, но гледам че още доста си стоят.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
А ако мястото е на общински паркинг около 2 декара,че и малко повече няма ли да е по-лесно 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Да ви кажа ли парадокс?
Ето го: гр.София, кв.Борово, ул.Солун: трафик до побъркване, тясно, не можеш да минеш с кола, задръстено отвсякъде и о чудо! Barty продава перфектен подземен гараж за приемливите 6500 евро... е познайте какъв е интереса? Точно 0, "зеро" както казва кака Нешка
Обаче имам и друг пример: в кв.Манастирски ливади - запад, ул.Иван Сусанин: няма къде да паркираш, продавам гараж или го давам под наем за 60лв/месец - интерес също 0.
Пак в Ман.ливади но на друг адрес: ул.Проф.Велизар Велков: място за паркиране бол, а се избиват за гаражи

Ето го: гр.София, кв.Борово, ул.Солун: трафик до побъркване, тясно, не можеш да минеш с кола, задръстено отвсякъде и о чудо! Barty продава перфектен подземен гараж за приемливите 6500 евро... е познайте какъв е интереса? Точно 0, "зеро" както казва кака Нешка

Обаче имам и друг пример: в кв.Манастирски ливади - запад, ул.Иван Сусанин: няма къде да паркираш, продавам гараж или го давам под наем за 60лв/месец - интерес също 0.
Пак в Ман.ливади но на друг адрес: ул.Проф.Велизар Велков: място за паркиране бол, а се избиват за гаражи

Колега можеш ли да разясниш като купиш подземен гараж, какво купуваш. Последно когато исках да купя такъв така и не стана ясно какво получавам срещу сумата. Като документ
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
barty написа:Да ви кажа ли парадокс?
Ето го: гр.София, кв.Борово, ул.Солун: трафик до побъркване, тясно, не можеш да минеш с кола, задръстено отвсякъде и о чудо! Barty продава перфектен подземен гараж за приемливите 6500 евро... е познайте какъв е интереса? Точно 0, "зеро" както казва кака Нешка![]()
Пак в Ман.ливади но на друг адрес: ул.Проф.Велизар Велков: място за паркиране бол, а се избиват за гаражи![]()
Офф съм на тази улица Иван Сусанин се продава яко кво ли не и гледам не върви грам, явно хората не ги кефи и аз имам имоти в манастирски ливади и тъсене има яко, всичко е божа работа
ОН, в Лозенец ми даваха 20 000 евро за гаража ми, но не го дадох, поне за сега де
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
няма по-голяма екстра от надземен гараж... а ако има и топла връзка към входа на блока - това е нещо незаменимо. Зимата може и по пижама да си стигнеш до колата - въобще нямаш досег с външната температура. Такъв гараж колкото и да струва си заслужава.
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3