Към хората които не вдигат на непознати.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Към хората които не вдигат телефона на непознати

Мнение от kulov » 07 Дек 2012, 17:22

laviatan написа:
LizarD написа:Пичове, защо го правите? Аз имам много познати които го правят и не могат да ми дадат реално обяснение. Аз вдигам на всички и до сега не съм имал проблеми?

На непознат или на "скрит" номер имаш в предвид ? :mhihi:
Значи щом някой си крие номера има и да крие нещо - а аз с такъв не искам да си говоря :roll:

не си баш много прав. пролетта бях ангажиран като преводач от южнокорейска фирма, производител на акумулатори, която се опитваше да стъпи на българския пазар. разговорите се осъществяваха през скайп между офиса на фирмата, офиса на агенцията, която ме ангажира, моя милост и различни български фирми. и като им звъним на българските фирми в над 50% от случаите бях набеждаван, че съм измамник, понеже звъня от скрит номер (на тях не им изписва нищо). хората са много предубедени, и си има защо де. просто констатирам. има си мошеници колкото искаш, но не е задължително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Re: Към хората които не вдигат на непознати.

Мнение от ylaine » 07 Дек 2012, 17:32

И на мен са ми много странни хората, които не вдигат на непознат номер. От какво ви е страх? В 50% от случаите е някой познат, който ми звъни от друг номер или който си е сменил номера, а в другите 50% е грешка.

Най-мразя като ми се обади от непознат номер някой познат/а и директно почва да се обяснява нещо без да се представи. На мен гласа ми е познат, но не мога да се сетя кой е и като питам кой се обажда следва или "хахаха, познай" или "как може да не ме познаеш?!" (обикновено женския пол е така чувствителен :mhihi: ).

Наскоро пък явно някъв си беше объркал номера и е написал моя на автоморгата си за Волво :lol: По няколко пъти на ден ми звъняха, докато тоя най-накрая се усети да си смени номера (предполагам де).

Иначе от "скрит" номер.. не се сещам да са ме търсили, освен фирми, банки, мобилни оператори, такива глупости..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Дек 2012, 18:50

Ами всеки има право да избира на кого да вдига. Щом го няма в указателя, значи може би не е важно. Та да не говорим че и на хора в указателя не винаги вдигам ако върша нещо в момента. Винаги се е случвало когато имам много работа и ръцете ми са заети, да ме търси непознат номер, вдигам и отсреща някакви анкети, проучвания, спамери...Чак съм се ядосвал че не е нещо важно.
Имал съм и ситуации в които звъня но отсреща ми нямат номера. В такъв случай пиша смс и съобщавам кой съм и какво искам.
п.п. Да не говорим колко пъти се е случвало да вдигна на скрит номер и отсреща да ми говорят глупости някакви лапета. :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 07 Дек 2012, 18:57

Защото по този начин си избираш с кого да говориш и с кого- не. Mного често хората с които не си струва да си говориш са точно тези които ти звънят от непознат номер.

На който му трябвам, ще ми остави гласова поща

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 07 Дек 2012, 19:01

Аз не вдигам на нерознати номера понеже с времето отсях важните за мене хора, останалите не ме интересуват.Ако някой от важните е сменил номера или поради някаква причина ми звъни от друг телефон винаги може да пише смс а ако е спешно на 112 винаги ще са му по полезни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 07 Дек 2012, 19:31

LizarD написа:За заинтересованите ще обясня смисъла на темата. Имам един доста добър приятел от миналото с който изгубихме връзка. Случайно намерих номера му и му звънях доста в продължение на седмици и след като го срещнах на улицата го попитах защо не ми вдига и той ми каза че ми няма номера и не вдига на непознати. Като го попитах защо, той ми каза "Дълго за обяснение". Само евтини спамери в тоя форум.

Без да влизам в излишни спорове да кажа и аз не вдигам често на непознати. Но на когото му трябвам ако не му вдигна от третия път ми праща смс с текст - " Аз съм ... вдигни/звънни ми ! " и толкова по въпроса. А ти защо не прати на твоя познат подобен смс, най малко на мен ми се е случвало няколко пъти телефона просто не индикира неприети повиквания и то с месеци не съм разбирал и като се видя с някой звънял и се почва "Ти що не вдигаш....." ми прати смс да не е 100лв.

Поздрави и нищо лично към никой !!! :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 07 Дек 2012, 19:53

LizarD написа: Само евтини спамери в тоя форум.

:nono:
Очаквам извинение :!:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 325
Мечтае да кара: е30 325

Мнение от tinkata » 07 Дек 2012, 19:55

Аз лично гледам да вдигам на всички (като го чуя защото често се случва да пропусна без да искам), освен като съм в чужбина. в 80% от случайте докато не съм си в България ми звънят от Мтел да ми предлагат невероятни оферти и то от скрит номер. След втория път естествено спрях да вдигам. Трупат си парички от роуминга кучетата...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Дек 2012, 20:15

Последният път като вдигна жена ми телефона на скрито номерче в 23:30 беше някакъв дрисльо, представящ се за криминалист в СДВР взе да обяснява, че срещу нея имало пусната жалба на притежание на наркотици :kuku: :wave: Как не се усетих да го нахраня не знам и още ме е яд. Моя ща не ща го вдигам, понеже 90% ми звънят по служебна работа и няма как :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Дек 2012, 21:51

ylaine написа:И на мен са ми много странни хората, които не вдигат на непознат номер. От какво ви е страх? В 50% от случаите е някой познат, който ми звъни от друг номер или който си е сменил номера, а в другите 50% е грешка.

Най-мразя като ми се обади от непознат номер някой познат/а и директно почва да се обяснява нещо без да се представи. На мен гласа ми е познат, но не мога да се сетя кой е и като питам кой се обажда следва или "хахаха, познай" или "как може да не ме познаеш?!" (обикновено женския пол е така чувствителен :mhihi: ).

Наскоро пък явно някъв си беше объркал номера и е написал моя на автоморгата си за Волво :lol: По няколко пъти на ден ми звъняха, докато тоя най-накрая се усети да си смени номера (предполагам де).

Иначе от "скрит" номер.. не се сещам да са ме търсили, освен фирми, банки, мобилни оператори, такива глупости..

+1
имам познат, който не вдига,понякога дори на познати,ама той си знае прекрасно защо :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 07 Дек 2012, 21:53

щото е досадно, 9/10 от непознатите номера са на банки, реклами, справочници, застрахователи, досадни роднини.. аз затова си смених номера и си го браня.. така държа надалече и "приятели" дето те търсят само за услуги.. в крайна сметка с който имаш близки отношения трудно ще се "загубите"

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Дек 2012, 21:59

на непознат или на скрит номер? Аз отговарям на всички, не за друго, ами защото със сигурност ще пропусна нещо, за което ще ме е яд после. Ако са реклами, просто затварям без обяснения. Ако непознат номер ме търси и затвори веднага, първо го псувам :mhihi: и после задължително му звъня. Всичко зависи от работата, познавам хора които се крият от клиентите си, но това не е масов случай

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Дек 2012, 22:15

аз много добре мога да обесня. вдигат тия дето не са ги занимавали с глупости ;)
от непознати номера само глупости ми са се случвали. който иска ще остави гласова поща или смс. до сега не съм пропускал разговора за един милион долара :)

в повечето случай са маркетинг обаждания, измами... един път вдихнах щото си мислех, че е един приятел и някъф индииец ми обесняваше, че е от майкрософт и как трябвало да му дам достъп до компютъра ми... послушах го малко и му казах да пътува ;). пак така се прецаках да вдигна и бяха някакви събирачи на заеми и ми обесняваха как съм еди си кой и глупости. обаждат се да те питат дали си доволен от банката дали не знам си какво. и в българия същата работа беше (телефонните измами някой да си спомня?), ама тука е още по-зле на Нта степен. въпреки, че е незаконно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Дек 2012, 23:07

Вдигам на абсолютно всеки номер, който ми звънне. Впоследствие вече или се разбираме, или има храна :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: Каквото има

Мнение от v1e9s8o8 » 07 Дек 2012, 23:12

Имай на предвид, че и ти и alx сте в САЩ, там (от други хора го знам) доста тормозят с реклами и "спамове" по телефона, вас ви разбирам. Но в БГ са рядкост такива ситуации, дори и за корпоративни клиенти. Не вдига този, който очаква някой да го притеснява за нещо конкретно за което се знае, тва е истината (без да искам да намеквам или обиждам някого).

Сестрами е от тия дето не дигат че знаят за какво ще е и после почват да звънят на мен защото съм лице за контакт :banghead: :mhihi: писна ми да и казвам да им дига че по лошо за нея ама кои слуша ас дигам няма смисъл да се криеш или да се правиш на интересен а извинение от сорта аз работя и не мога да дигам изобщо няма смисъл да се коментира то пък една работа работиш както казва един колега когато си дига телефона "нищо работя" :ok:
Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата