Моторно масло K-CLASSIC

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Re: Моторно масло K-CLASSIC

Мнение от GKuzmanov » 13 Окт 2012, 18:35

jordanov написа:ако не друго поне е оферта ...

нали ... аз мисля да изчакам БИЛА да пусне масло за да си взема от тяхното (не че друго ама имам карта) :dunno:

п.п. Колега колкото и да мразиш колата си не и причинявай това ... а ако чакаш информация от извора за възможностите на това масло пробвай в друг форум :mhihi: едва ли тука някой ще сипе тоз вълшебен елексир ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Окт 2012, 18:41

Ми да сме честни цялата тема е спам. Да не говорим, че напоследък всеки ден излиза по една нова за масла... Нищо, че в други теми сме говорили надълго и нашироко и който го вълнува може да се хване и да почете малко. Лесно е направо да се пита ама затова после човек като затърси нещо смислено и не може да го намери. Оферта... каква оферта може да е евтино масло с неясен произход и още по-неясни (не)качества? Тя колата за да е вече счупена, значи "подобаващо" са се грижили за нея.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 13 Окт 2012, 18:44

GKuzmanov написа:
jordanov написа:ако не друго поне е оферта ...

нали ... аз мисля да изчакам БИЛА да пусне масло за да си взема от тяхното (не че друго ама имам карта) :dunno:

п.п. Колега колкото и да мразиш колата си не и причинявай това ... а ако чакаш информация от извора за възможностите на това масло пробвай в друг форум :mhihi: едва ли тука някой ще сипе тоз вълшебен елексир ...

Има хора, които си сипват, споко :mrgreen: Ще се насоча към Liquil Moly или Mobil, ще видим.
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 13 Окт 2012, 19:01

наливното BMW 10W40 е некви си 8 кинта за литър
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е39 2000 ванос 09.98година

Мнение от ceco2311 » 13 Окт 2012, 19:01

по добре с м10 да караш от колкото тоя боклук

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Окт 2012, 3:06

jordanpar написа:
alx написа:
jordanpar написа:препоръчителна смяна при 15% спадане на нивото на щеката независимо от пробега ,без възможност за доливане..

?

Еми така пише в спецификацията.При спадане на нивото с дадения толеранс се предполага, че маслото е изгубило достатъчно от вискозитетните си свойства за да не продължи употребата му.Ако е 6 лева литъра какво му е чудното.

Консумацията на масло няма нищо общо с това какво качество е маслото или какъв пробег има до този момент.
алекс
трабант 601с
разни други возила

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 14 Окт 2012, 3:18

kokala написа:Някой карал ли е с такова масло? Чудя се дали да го взимам, защото ходих да си взема LIQUI MOLY 10w40 но съм изпуснал промоцията и видях, че това масло също е на промоция, почти без пари е.
Моля, хора които са запознати с това масло да си кажат впечатлението от него.
Изображение

По-добре си купи 10-40 Приста, отколкото това ... аз поне Приста-та съм го ползвал преди време и грижи не съм имал! Най-добре иди на радиала или някъде другаде (където продават наливно марково масло) и си го смени там ... цените са от 9-15 лв. на литър но ще спиш спокойно (аз лично си сменям маслата на радиала под моста Чавдар от 15 години и нямам забележки)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 14 Окт 2012, 3:55

Както каза колегата Zapa, наливно масло на bmw за 8лв. литъра. Най-вероятно това ще сипя на колата. Излиза най-на оферта а и уж е bmw масло... ще видим.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 14 Окт 2012, 11:35

kokala написа:Както каза колегата Zapa, наливно масло на bmw за 8лв. литъра. Най-вероятно това ще сипя на колата. Излиза най-на оферта а и уж е bmw масло... ще видим.

кауфланд също е сериозна фирма! а и в момента дават точки за възглавници дормео, така поне ще спиш споконо.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 14 Окт 2012, 11:49

alx написа:
jordanpar написа:
alx написа:
jordanpar написа:препоръчителна смяна при 15% спадане на нивото на щеката независимо от пробега ,без възможност за доливане..

?

Еми така пише в спецификацията.При спадане на нивото с дадения толеранс се предполага, че маслото е изгубило достатъчно от вискозитетните си свойства за да не продължи употребата му.Ако е 6 лева литъра какво му е чудното.

Консумацията на масло няма нищо общо с това какво качество е маслото или какъв пробег има до този момент.

Шегаджия. :mhihi: Естествено че и това има значение --качеството на маслото,произхода и автентичността му.Незнам зад Голямата вода как сте и дали купувайки нещо се питате дали сте си дали парите за правилния продукт,ама ние тук в скромната България очите са ни на четири относно ''оригиналността'' на това важно смазочно вещество,че не един и двама са плакали вече от ''евтино и качествено''.
Ти налей ментак пък да видим колко километра ще те изкара и дали въобще ще си изпълнява функциите качествено.
Или казваш след 15-20К километра маслото ще си е със все едно току-що-отворено качества????Особено при високооборотни и турбо двигатели???Да не би вече и лайф-лонг двигателно масло да има на пазара???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 14 Окт 2012, 13:38

:!: Как мога да разбера, че маслото което купувам не е менте особено при наливните?

User
Аватар

Мнение от b00st » 14 Окт 2012, 14:58

Спокойно бутилираните не са менте, никой не се занимава за масло къде е 8-10лв литъра :mhihi:
Виж кастрол, мобил там вече е друго нещо ;)

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 14 Окт 2012, 15:13

Така е по- неизвестни марки масла и по-тънки като пари няма кой да се хаби да им прави ментаци. Аз лично карам е39ката с eurol 10w40 вече 4та година и си е на 6 мотора. По 7кинта литъра го взимам и си е много добро маслото. Преди имах един голф 1,8 него го карах с wolf пак 10w40 и пак си беше пушка. За това кауфландското незнам, обаче за стари двигатели на километри наливаш по-дебело масло на по-тънки пари и караш. Маркови масла оригиналдъ за много пара като дай боже вземем нови машини някой ден! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokala » 14 Окт 2012, 15:16

dbanchev написа:Така е по- неизвестни марки масла и по-тънки като пари няма кой да се хаби да им прави ментаци. Аз лично карам е39ката с eurol 10w40 вече 4та година и си е на 6 мотора. По 7кинта литъра го взимам и си е много добро маслото. Преди имах един голф 1,8 него го карах с wolf пак 10w40 и пак си беше пушка. За това кауфландското незнам, обаче за стари двигатели на километри наливаш по-дебело масло на по-тънки пари и караш. Маркови масла оригиналдъ за много пара като дай боже вземем нови машини някой ден! :bchug:

:yes: Ходи им обяснявай на някои, че няма смисъл на стара кола да сипваш масло за по 70-100 кинта и нагоре.
Интересно ми беше, как мога да разбера, че не ме пързалят с някое масло, как да разбера, че не е менте? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2012, 16:27

След 3 смени като не блокира мотора, значи е ОК :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата