Избор на гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Избор на гуми

Мнение от alekangg » 09 Апр 2012, 23:49

Andronoff написа:Каквото знам аз за сликовете е, че искат загряване, за да получиш максимума, който гумата може да предложи и, че при дъжд/стояща вода аквапланингът е гарантиран, а това е много неприятно преживяване. Това за мен са 2 минуса, които биха се компенсирали, ако бях "тракдей" фен, понеже там гумата щеше да покаже истинските си възможности, но за стрийт не виждам особен смисъл, освен ако не живея някъде, където не вали.
Трябва ми гума, която има много добро сцепление, както на сухо, така и на мокро. Да държи на "екстрийм брейкинг", което ще рече да не ми се сурне при по-рязко натискане на спирачките (щото немам абс), да не е шумна и да е комфортна.
Аз съм турист :mhihi:

Като гледам какво искаш, тойото е точно обратното на това което искаш.. много мек борд и на много топло и при напъване, започва да изтърва сериозно. Общо взето, изискванията са ти за малко по-друг клас гуми. Каквото и да взимаш, гледай да е с по-висок товарен индекс, така ще е с по-твърд борд.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 10 Апр 2012, 0:02

И Vredestein Ultrac Sessanta влезе в списъка.. Всъщност списъкът го сведох до KUMHO & Vredestein. Вторите обаче са с по 90 кинта повече на гума, а по параметри са малко над първите.
Според теб какви гуми ми трябват на мен? Я сподели, че аз съм лаик :oops:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Апр 2012, 0:13

Разгледай и Hankook Ventus V12 K110 215/40 ZR17 87Y XL, на едни цени е пак с тези и специално за стабилност е много добра!! Конкурира се с мишелин пилот, но по-бързо се търка. За мен в случая ханкука или кумото. Vredestein не е с по-добра стабилност от кумото. Точно този модел на ханкук е с много голямо сцепление. Пак ти казвам, гледай скоростни и товарни индекси, колкото по-високи, толкова по-добре. На този размер товарните индекси основно са 83 и 87, като 87 е по-добре, ще са по-твърди бордовете, а вече скорстният индекс варира от V,W,Y, колкото по-висок, по-добро сцепление ще имаш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 coupe IS
Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ

Мнение от Dafy » 10 Апр 2012, 0:23

отзад карам с мишелин пилот -много добра гума... но поостаряха и затова са отзад.
отпред с клебер

а гледам, че на новите коли масово слагат ханкук и фалкен
сигурно има защо ...

другите изброени според мен са та*ак... и в никакъв случай Тойото ... много гадна гума ... като и гудиър ф1 ... тия само за бърнаут и в коша ... имам лоши спомени от такива гуми ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Апр 2012, 0:25

Пилота е ясен, но тук не е в вероятния избор, затова не говоря за него.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 10 Апр 2012, 0:28

Гледах го. И не само него, гледах също и Falken FK452 и ZE912. Днес цял ден чета отзиви и класации в http://www.tyrereviews.co.uk и главата ми пищи вече. Затова и питах тук, уж някой с опит да намеря и явно ти си първият. Според горепосоченият сайт KUMHO е по-добрата от Hankook. В реалния живот не знам как е :confused:

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 10 Апр 2012, 0:30

alekangg написа:Пилота е ясен, но тук не е в вероятния избор, затова не говоря за него.

Аз не изключвам никоя гума, при мен нещата са динамични, първото ми мнение е за насока към ценовия диапазон, а именно до около 300 лева на гума. Тия варианти просто ми ги предложиха в един магазин днес, а аз като седнах на компютъра и намерих същите гуми на много по-добри цени, нищо, че в магазина ми ги дават с отстъпка..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Апр 2012, 0:39

Pilota несъмнено ще прескочи 300лв, ако намериш намаления избирай между двете корейки. От друга страна, мишелините карат повече км и реално цената им се изравнява с другите конкуренти, но ако не ти се дават толкова пари, взимай ханкука ево на много места е сравнен с мишелин и някои бриджове. От сайт до сайт има разлика, потърси и други сравнения, но на него това му беше славата, много добро сцепление! Ако кумото е на по-ниска цена, което ме съмнява, взимай пък него. Аз лично имам подобни на твоите изисквания и съм пробвал всякакви марки, но по-добро от пилотите няма, не зависимо дали е пилот ексалто 2 или пилот спорт 3. Просто мога ли, винаги ще си взимам от тях и занапред.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 10 Апр 2012, 0:45

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 10 Апр 2012, 1:00

T1R-a е отвратителен с тоя мек борд.Гумата е Proxes R1R... :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 10 Апр 2012, 1:16

Аз бих ти препоръчал да погледнеш и Unyroyal за евридейката. До сега карах със R550 сега минах на RainExpert и отново се убедих, че тия правят страшни гуми за мокро, а на сухо също се представят много добре. Сравнително меки са, та предполагам, ще се износват малко по бързо, ама няма пълно щастие :mhihi:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 10 Апр 2012, 1:20

Аз за евридейката направо забравих, че й търся гуми, добре, че ме подсети :mhihi: :mhihi:
Заблях се в 17-ките за другата и изключих за евридейката :oops:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 10 Апр 2012, 10:21

Andronoff написа:Аз за евридейката направо забравих, че й търся гуми, добре, че ме подсети :mhihi: :mhihi:
Заблях се в 17-ките за другата и изключих за евридейката :oops:

Преди 5 дена сложих на VW Golf 4 V6 2.8 4 motion -Michelin Pilot Sport 3 гумата е прекрасна размер 205/55/16, всичко друго отпада от класацията!
На Е31 съм с Michelin Pilot Super Sport, няма такава гума изключително поведение, изключителни гуми но мисля че няма размер за теб. За задни
поради липса на Michelin Pilot Super Sport в размера който ми трябва сложих - Bridgestone Potenza RE 050 A - 275/35/18 не ми харесват и съжалявам че ги купих гумите са ДОТ2011 и са на 2000 км. и не ми са на сърце. Даже ако някой желае може да ги вземе на цена доста под цената за нови а са чисто нови никога не са виждали кал, мокро и т.н. Сега съм заложил или отново на Michelin Pilot Sport 3 или много ми се иска да пробвам Michelin PILOT SPORT Cup не знам все пак е семислик и се притиснявам дали няма да имам проблеми. Та ако ме питаш мен заложи на хубави гуми винаги ще си върнат парите в качество и сигурност! Може да пробваш и Goodyear EXCELLENCE това са гумите на моята Е34 и имат перфектни качества а цената е доста прилична.

Успех

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 10 Апр 2012, 10:28

Съветвам те и аз за Мишелин-а няма такава гума но и цената и е стабилна като самата нея.
Другият вариянт е Кумхото-лично за мен,Ханкук-а също става.
В момента карам с Йокохама Адван Спорт и съм много доволен като характеристики

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 10 Апр 2012, 11:17

Hankook Ventus V12 evo k110... гумата тествано е супер ;)

Иначе ако имаш възможност за Мишелина - това е гумата. PS2 e брутална, сигурен съм че и PS3 е така :yes:
Семи, на което аз съм се спрял е Yokohama Advan Neova AD-08 - уникална във всяко отношение, а е добра и на мокро... Мога да съдействам за хубава цена.
Чувам добри неща за Falken Azenis RT-615K... Lex-а си купи такива за Е30ката и са тук ама още не са карани да кажа как са :yes:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата