България<=> Чужбина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: България<=> Чужбина

Мнение от kulov » 16 Яну 2012, 19:14

емиграция

може да попрехвърлите тази тема. бая изписано има там за най-различни държави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 16 Яну 2012, 19:53

Аз лично не препоръчвам да заминавате с агенция!
Много мои приятели заминаха чрез агенция, като разбира се договорът се подписва още в Бг. След това се оказа, че агенцията получава пари на час, колкото и те за работата си. Отделно от това договорът ги задължава, след изтичането му да се върнат в България.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 20:03

Добре какъв е варианта да заминем без агенция?Нямаме приятел там.И 2мата имаме по един заем от 8 000 лева към банки.Единия от нас имаше дело за притежание на разни работи но му се размина само с глоба.Обяснете ми вариянтите за заминаването?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 16 Яну 2012, 20:31

Като начало, колега - заемите не те интересуват, доколкото си спомням неотдавна приеха закон, че не могат да те върнат от границата и 200 000лв да дължиш.
Що се отнася до варианта без агенция и без да имаш кой да те посрещне и насочи, трябва да си доста оправен. Като начало да отидеш с налични пари, за да можеш да си наемеш квартира и за разходите ти, за времето, за което ще си без работа. Зависи и в коя страна ще отидеш, доколко знаеш език и какъв е редът за наемане на българи.
Ще дам пример с Франция. За да те наемат на работа там, работодателят трябва да е пуснал обява във всекидневник и в продължение на една седмица да не се е явил нито един французин, който да иска работата. След това може да бъде нает българин, като имаш предвид, че преди теб отново са германци, белгийци, испанци...туземци, караконджули и т.н.
За свидетелството за съдимост, вече в Бг навсякъде искат такова, какво остава за Европа.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Яну 2012, 20:37

Nasko_ написа:...За свидетелството за съдимост, вече в Бг навсякъде искат такова, какво остава за Европа.

тука вярно искат, ама то си важи 6м.- к'во правим като му изтече срока, а ти си на 2000км. от БГ :?:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 20:42

Моя съквартирант 3 години ходи в САЩ на бригада и никой не му е искал свидетелство за съдимост???

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Яну 2012, 20:45

ms написа:
Nasko_ написа:...За свидетелството за съдимост, вече в Бг навсякъде искат такова, какво остава за Европа.

тука вярно искат, ама то си важи 6м.- к'во правим като му изтече срока, а ти си на 2000км. от БГ :?:

вадиш си го от местните служби-нали си пребивавал там през това време..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Яну 2012, 20:49

alx написа: и им кажа "българин" (щото не знаят достатъчно американски за да усетят че говоря с много лек акцент) и... моментално виждам как им се променя (към по-лошо) отношението им за мене. мене ми е все тая, но не е като да не го отчитам.

еми, анонсирай се като МАКЕДОНЕЦ, може да ти потръгне :ok:
No bling at the Ring

Потребител
Аватар
Кара: E38 740iL
Детайли за колата: V8

Мнение от barona_777 » 16 Яну 2012, 20:51

Здрасти колега! Виждам, че си от Ямбол! Бил съм на няколко бригади в Англия, на лично ще ти напиша номера ми, за едно кафе ще намерим време и ще ти обясня каквото те интересува! ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 16 Яну 2012, 20:56

Bogat-Beden написа:
ms написа:

вадиш си го от местните служби-нали си пребивавал там през това време..

Още повече, че те искат да видят свидетелството при започване на работа, няма да му искат на всеки 6 месеца :)
Аз съм бил на бригади в САЩ, преди да започна работа в Германия, от там ми искаха и свидетелство за съдимост от САЩ, защото съм пребивавал и работил там известно време. :)

Аватар

Мнение от ms » 16 Яну 2012, 22:12

това е интересно- я го разяснете щом знаете, все ще е от полза...

1: вадим съдимост от БГ- ясна история, ама важи 6м....
2: отиваме на майната си в чужбина и почваме работа с тоя документ- и това ясно...
3: След 1г. сменяме работата, пак в чужбина и вадим съдимост на място, поне така разбрах- е как става тоя номер е въпроса :?:
За мен поне варианта е да ти се издаде от посолството, ама е луда работа-може посолството да ти е на стотици километри... или може би местната полиция изисква документа от БГ служебно :?: от местната полиция могат да издадат справка дали съм бил примерен гражданин на тяхна територия- това ясно, ама за справката от БГ как става номера е интересно...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 16 Яну 2012, 22:14

ms написа:това е интересно- я го разяснете щом знаете, все ще е от полза...

1: вадим съдимост от БГ- ясна история, ама важи 6м....
2: отиваме на майната си в чужбина и почваме работа с тоя документ- и това ясно...
3: След 1г. сменяме работата, пак в чужбина и вадим съдимост на място, поне така разбрах- е как става тоя номер е въпроса :?:
За мен поне варианта е да ти се издаде от посолството, ама е луда работа-може посолството да ти е на стотици километри... или може би местната полиция изисква документа от БГ служебно :?: от местната полиция могат да издадат справка дали съм бил примерен гражданин на тяхна територия- това ясно, ама за справката от БГ как става номера е интересно...

далеч по-просто е -отиваш на крака в местното "РПУ" и си вадиш справка,че не си при тях на отчет :)
а за бг само с пълномощно мисля ставаше ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от ms » 16 Яну 2012, 22:17

че при тях не се водиш е лесно- цъка на компютъра и е готово... въпроса беше издаване на справката за колко лош си бил в БГ от чужбина ;)
к'во идва то- тука с 5-7-10 присъди, отиваш навън и "Не се води на отчет" :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Яну 2012, 22:19

ms написа:че при тях не се водиш е лесно- цъка на компютъра и е готово... въпроса беше издаване на справката за колко лош си бил в БГ от чужбина ;)
к'во идва то- тука с 5-7-10 присъди, отиваш навън и "Не се води на отчет" :mhihi:

ако идеш в ЮАР, може би

но в европа.. комуникират си по между си и знаят кой какъв е
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 16 Яну 2012, 22:21

ms написа:че при тях не се водиш е лесно- цъка на компютъра и е готово... въпроса беше издаване на справката за колко лош си бил в БГ от чужбина ;)

еми трудно е,щото само с нотариално заверено пълномощно става играта..
Но при положение,че ти важи само 6 месеца ,а го имаш вече и последната година си бил в другата държава-какво-да си се прибирал да вършееш ,че и присъда да имаш,че и да те пуснат,малко става
:)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата