България<=> Чужбина
Модератор: Общи модератори
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: България<=> Чужбина
Аз лично не препоръчвам да заминавате с агенция!
Много мои приятели заминаха чрез агенция, като разбира се договорът се подписва още в Бг. След това се оказа, че агенцията получава пари на час, колкото и те за работата си. Отделно от това договорът ги задължава, след изтичането му да се върнат в България.
Много мои приятели заминаха чрез агенция, като разбира се договорът се подписва още в Бг. След това се оказа, че агенцията получава пари на час, колкото и те за работата си. Отделно от това договорът ги задължава, след изтичането му да се върнат в България.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Чанев
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше за стария E36 Team Sofia
- Мечтае да кара: M3 E36
Добре какъв е варианта да заминем без агенция?Нямаме приятел там.И 2мата имаме по един заем от 8 000 лева към банки.Единия от нас имаше дело за притежание на разни работи но му се размина само с глоба.Обяснете ми вариянтите за заминаването?
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Като начало, колега - заемите не те интересуват, доколкото си спомням неотдавна приеха закон, че не могат да те върнат от границата и 200 000лв да дължиш.
Що се отнася до варианта без агенция и без да имаш кой да те посрещне и насочи, трябва да си доста оправен. Като начало да отидеш с налични пари, за да можеш да си наемеш квартира и за разходите ти, за времето, за което ще си без работа. Зависи и в коя страна ще отидеш, доколко знаеш език и какъв е редът за наемане на българи.
Ще дам пример с Франция. За да те наемат на работа там, работодателят трябва да е пуснал обява във всекидневник и в продължение на една седмица да не се е явил нито един французин, който да иска работата. След това може да бъде нает българин, като имаш предвид, че преди теб отново са германци, белгийци, испанци...туземци, караконджули и т.н.
За свидетелството за съдимост, вече в Бг навсякъде искат такова, какво остава за Европа.
Що се отнася до варианта без агенция и без да имаш кой да те посрещне и насочи, трябва да си доста оправен. Като начало да отидеш с налични пари, за да можеш да си наемеш квартира и за разходите ти, за времето, за което ще си без работа. Зависи и в коя страна ще отидеш, доколко знаеш език и какъв е редът за наемане на българи.
Ще дам пример с Франция. За да те наемат на работа там, работодателят трябва да е пуснал обява във всекидневник и в продължение на една седмица да не се е явил нито един французин, който да иска работата. След това може да бъде нает българин, като имаш предвид, че преди теб отново са германци, белгийци, испанци...туземци, караконджули и т.н.
За свидетелството за съдимост, вече в Бг навсякъде искат такова, какво остава за Европа.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Nasko_ написа:...За свидетелството за съдимост, вече в Бг навсякъде искат такова, какво остава за Европа.
тука вярно искат, ама то си важи 6м.- к'во правим като му изтече срока, а ти си на 2000км. от БГ

- Чанев
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше за стария E36 Team Sofia
- Мечтае да кара: M3 E36
Моя съквартирант 3 години ходи в САЩ на бригада и никой не му е искал свидетелство за съдимост???
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ms написа:Nasko_ написа:...За свидетелството за съдимост, вече в Бг навсякъде искат такова, какво остава за Европа.
тука вярно искат, ама то си важи 6м.- к'во правим като му изтече срока, а ти си на 2000км. от БГ
вадиш си го от местните служби-нали си пребивавал там през това време..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
alx написа: и им кажа "българин" (щото не знаят достатъчно американски за да усетят че говоря с много лек акцент) и... моментално виждам как им се променя (към по-лошо) отношението им за мене. мене ми е все тая, но не е като да не го отчитам.
еми, анонсирай се като МАКЕДОНЕЦ, може да ти потръгне

No bling at the Ring
- barona_777
- Потребител
-
- Кара: E38 740iL
- Детайли за колата: V8
Здрасти колега! Виждам, че си от Ямбол! Бил съм на няколко бригади в Англия, на лично ще ти напиша номера ми, за едно кафе ще намерим време и ще ти обясня каквото те интересува! 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:ms написа:Nasko_ написа:...За свидетелството за съдимост, вече в Бг навсякъде искат такова, какво остава за Европа.
вадиш си го от местните служби-нали си пребивавал там през това време..
Още повече, че те искат да видят свидетелството при започване на работа, няма да му искат на всеки 6 месеца

Аз съм бил на бригади в САЩ, преди да започна работа в Германия, от там ми искаха и свидетелство за съдимост от САЩ, защото съм пребивавал и работил там известно време.

- ms
-
-
това е интересно- я го разяснете щом знаете, все ще е от полза...
1: вадим съдимост от БГ- ясна история, ама важи 6м....
2: отиваме на майната си в чужбина и почваме работа с тоя документ- и това ясно...
3: След 1г. сменяме работата, пак в чужбина и вадим съдимост на място, поне така разбрах- е как става тоя номер е въпроса
За мен поне варианта е да ти се издаде от посолството, ама е луда работа-може посолството да ти е на стотици километри... или може би местната полиция изисква документа от БГ служебно
от местната полиция могат да издадат справка дали съм бил примерен гражданин на тяхна територия- това ясно, ама за справката от БГ как става номера е интересно...
2: отиваме на майната си в чужбина и почваме работа с тоя документ- и това ясно...
3: След 1г. сменяме работата, пак в чужбина и вадим съдимост на място, поне така разбрах- е как става тоя номер е въпроса

За мен поне варианта е да ти се издаде от посолството, ама е луда работа-може посолството да ти е на стотици километри... или може би местната полиция изисква документа от БГ служебно

- Bogat-Beden
-
-
ms написа:това е интересно- я го разяснете щом знаете, все ще е от полза...
За мен поне варианта е да ти се издаде от посолството, ама е луда работа-може посолството да ти е на стотици километри... или може би местната полиция изисква документа от БГ служебноот местната полиция могат да издадат справка дали съм бил примерен гражданин на тяхна територия- това ясно, ама за справката от БГ как става номера е интересно...
далеч по-просто е -отиваш на крака в местното "РПУ" и си вадиш справка,че не си при тях на отчет

а за бг само с пълномощно мисля ставаше ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ms
-
-
че при тях не се водиш е лесно- цъка на компютъра и е готово... въпроса беше издаване на справката за колко лош си бил в БГ от чужбина
к'во идва то- тука с 5-7-10 присъди, отиваш навън и "Не се води на отчет"

ms написа:че при тях не се водиш е лесно- цъка на компютъра и е готово... въпроса беше издаване на справката за колко лош си бил в БГ от чужбина![]()
ако идеш в ЮАР, може би
но в европа.. комуникират си по между си и знаят кой какъв е
No bling at the Ring
- Bogat-Beden
-
-
ms написа:че при тях не се водиш е лесно- цъка на компютъра и е готово... въпроса беше издаване на справката за колко лош си бил в БГ от чужбина![]()
еми трудно е,щото само с нотариално заверено пълномощно става играта..
Но при положение,че ти важи само 6 месеца ,а го имаш вече и последната година си бил в другата държава-какво-да си се прибирал да вършееш ,че и присъда да имаш,че и да те пуснат,малко става