Избор на гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Избор на гуми

Мнение от PIONEER » 30 Окт 2011, 19:18

© написа:завиждам на тези които могат да карат с 14 или 15 цола зимата - за 120-130лв за гума взимате най-доброто
при 16-ките под 200 всичко е "бюджетно решение"

Кой както си го направи колега.Аз примерно карам с 13 цола и минавам съвсем тънко...да не говорим,че е много по-проходима колата с 13 отколкото 14,15,16,17 и т.н. цола 8) :mhihi: За 50-80лв. се намират всякакви гуми-от най-евтините до такива от среден и по-висок клас :driving:
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 30 Окт 2011, 20:24

Пичове, пак почнахте да разводнявате темата :mhihi:

Значи - размерът е 195/60/15. Имам вече едни Клебери, които за предни не ми харесаха как стоят, а са чистак нови, щото ги взех миналата година. Така че тая година искам да ги сменям.

Иначе НордФроста няма как да ви харесва за нашите условия - хората си я дават само за държави с много сняг. Иначе за южна и централна Европа дават ЕвроФрост, защото са за киша, мокро и сухо. А и въпросът не опира до бюджет, а по-скоро до опит. Карал съм с Пирели, Континентал и Вредещайн...и никоя не отговаря на парите си!!! Да не говорим, че Контито беше по-зле от Дебица, която беше дори и по-дърта! Така че тоя момент с "Вземи си скъпи"...айде, не, мерси. Искам качествена, а не скъпа или евтина гума! А иначе се спрях на Гиславед и Сава, защото от цялото разпитване и четене тези излезнаха като читави, особено Гиславеда...поне тях всички ми ги хвалят досега, та затова реших все пак да питам и хора, дето карат задно :)
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 30 Окт 2011, 20:27

С Rumburak-a миналата зима такова фиаско правихме по Витоша, че много малко други гуми на тая цена ще изкарат и половината.
Определено гласувам за САВА понеже с очите си знам на кво е способно ескимото :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 30 Окт 2011, 20:39

deyan-enchev написа:С Rumburak-a миналата зима такова фиаско правихме по Витоша, че много малко други гуми на тая цена ще изкарат и половината.
Определено гласувам за САВА понеже с очите си знам на кво е способно ескимото :yes:

Деяне, на влажно ме интересува как е. За сняг е друга бира...
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 30 Окт 2011, 21:01

Еми Мишо - бичи му 1 ЛС или жи си ем толк, аз сега точно ще купувам САВА ескимо 3, ако не си намеря като моите старите гуменки.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blue&White » 30 Окт 2011, 21:21

© написа:след като семперит спийд грип 2 се оказаха оскъдни...

В Медина Мед ги има 16-ки на добри пари, но са скоростен индекс Т. Един приятел си взе 15-ки от тях и са с ДОТ от миналата седмица :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Окт 2011, 21:28

знам ги, дори проверих ДОТ-а по телефона и бях на крачка да ги поръчам, но този индекс Т ме отказа :mhihi:
Не дадоха надежди за скорошно получаване на индеск Н и така май ще се отиде към Нокиан
Между другото без да им правя реклама, цените на Медина мед относително най-добри от онлайн магазините

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 30 Окт 2011, 21:57

Чудно ми е... тия скоростни индекси... кво толкова ви боли? Като че ли ще карате с 180км/ч+ със зимните гуми...

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 30 Окт 2011, 22:09

Някои караме и с 260 със зимните гуми :mhihi: :mhihi: :mhihi: Има хубави, слънчеви дни, когато е сухо и си се дава газ на дебело... :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Окт 2011, 22:13

да не ме нападнете пак, ще кажа, че обичам да оставям аванс от 40-50км/ч до максимума на скоростния индекс и тогава 130км/ч е твърде близо до 190 и индекс Т. За това не ги взех :mhihi:
Сегашните гуми са ми на три сезона. Имат грайфер 4-5мм и въпреки това ще ги сменям т.е. определящо за мен е да са по-близо до летните, отколкото до зимните и въпреки това да бъдат зимни

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 30 Окт 2011, 22:21

© написа:Кажи нещо за Нокиан (ms), че след като семперит спийд грип 2 се оказаха оскъдни, надолу в класацията следват Nokian WR D3
Иначе между Сава и Gislaved мисля, че разликата не е голяма и няма кой знае какво да се избира. Карал съм с вторите не БМВ, горе долу бяха добре

Миналата година и аз взех Nokian W+ и съм очарован. Неномрална гума! Сега ще им е втори сезон. Тази година копувах на бащата на голфето зимни и отново търсих Nokian, но от няколко места ми казват, че тази година имали много дефекти грайфери и в крайна сметка взехме GoodYear Ultragrip 8.

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Окт 2011, 22:27

ако GoodYear Ultragrip 8 не струваха 243 лв. за брой, нямаше да се занимавам с никакви ноикан-и (по 185лв/бр)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blue&White » 30 Окт 2011, 22:40

В такъв случай взимай тия и не се чуди повече :)

Потребител
Аватар
Кара: E36 318 touring

Мнение от vankokuko » 30 Окт 2011, 23:30

GoodYear Ultragrip 8 -185 65 15 e 136лв. във Варна.По тестовете ги дават добри.Кат завали сняг ша ги видим

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 19 Ное 2011, 18:41

© написа:знам ги, дори проверих ДОТ-а по телефона и бях на крачка да ги поръчам, но този индекс Т ме отказа :mhihi:
Не дадоха надежди за скорошно получаване на индеск Н и така май ще се отиде към Нокиан
Между другото без да им правя реклама, цените на Медина мед относително най-добри от онлайн магазините

Колега и аз без да правя реклама цените на Медина мед са добри
Но за колеги от форума винаги съм успявал да направя по добри цени от колегите!
Иначе Савата е с добри характеристики но вносителя дава малка търговска отстъпка и сравнено с качеството на Нокиан и това че там отстъпките са много по сериозни
За моите клиенти винаги в тази категория препоръчвам Нокиан
За да не разводнявам темата или на лс или на сбирките в четвъртък може
Да дам конкретни цени за размери!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата