Ляв / десен волан ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С каква дирекция е вашият автомобил?

лява
250
95%
дясна
12
5%

Общо гласове : 262
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Ляв / десен волан ?

Мнение от PIONEER » 20 Окт 2011, 12:31

Никакви разлика и ядове не откривам за себе си.Даже сякаш ми е по-интересно с десния...случвало се е и да седна отдясно да карам в личния си автомобил,който е с лява дирекция :mhihi:
Изображение
8.32

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 20 Окт 2011, 12:34

alx ме съсипа преди време с това, че на междуградски път при изпреварване с кола с десен волан си като прилеп с уолкмен

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 20 Окт 2011, 12:39

За мен също е много убиташко да караш "оттатъка". :mhihi: Най-ми е смешно пък като видя някой да гледа кисело от десняка. :mhihi: Знам, че има и от форума хора с такива коли и с риск да ги засегна, моето лично мнение е, че хем е за смях, хем е за псуване. Понеже няма как някой да ме убеди, че нямало разлика в изпреварванията и т.н. Ако нямаше значение нямаше да ги има тия дирекции и в Англия и някои други държави нямаше да карат в лявото платно.

А днес даже видях един тип с едно Субаро (пак десняк), а на задна лява седалка имаше и бебешко столче... Оставям на вас да си правите изводите за какви хора става въпрос. :banghead:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 12:43

Пилев написа:Десния волан се избира само поради една единствена причина - по-евтино е. Няма плюсове на десния волан в страна, в която се кара от дясно. Само минуси.

+ като слизаш да пикаеш край пътя , не обикаляш колата
+ имаш по-добра видимост към пешехдките по тротоара
+ момата ти е по-близо до сърцето

:smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 12:44

t060 написа:Затаете дъх, направете пуканки и започвайте да четете, кога Ачо види темата. :mhihi:

:mhihi: Абе да ти кажа знам за още поне 10ина от форума с десняци , някой доста активно пишат , ма си мълчат като се заговори :lol:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 20 Окт 2011, 12:53

Мен ми бяха казали за един номер като си с десен волан. Слагаш си една камера от лявата страна и едно мониторче пред теб и като тръгнеш да изпреварваш поглеждаш монитора. Не знам колко е добре с това, аз лично не бих рискувал.
Иначе се возих лятото в едно Волво S40 от новите, вкарано от Англия. Като се качих от ляво ми беше доста странно :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 20 Окт 2011, 12:55

:OT: alpina-ma6inata сподели за какви хора става въпрос? От сега да си кажа, че не исам да се заяждам, а просто те питам. Не съм от хората, които ще започнат да се заяждат особено пък из форумите.
Познавам доста хора с десен волан, сред тях и едно младо семейство с бебе. Не виждам какъв е проблема? Както всички знаем, нещата винаги опират до задкормилното изчадие :mhihi:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 20 Окт 2011, 12:56

acho.rs написа:
Пилев написа:Десния волан се избира само поради една единствена причина - по-евтино е. Няма плюсове на десния волан в страна, в която се кара от дясно. Само минуси.

начи за ора с ниска кулура си е перфектно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 12:59

Е ти па - не знаеш ли че черните БМВта са за селски комлексари , квито "сме" всички. ...
Последна промяна acho.rs на 20 Окт 2011, 13:27, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 20 Окт 2011, 13:00

BMDrago написа:
acho.rs написа:

начи за ора с ниска кулура си е перфектно

е ти пък, виж колко неща свързани с шофирането е изредил...
и е забравил да спомене за огледалата и фаровете... дето се регулират
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 13:03

Колите с дясна дирекция илзизат от завода с еднакво големи леви и десни огледала ... за разлика от кенефите 0000 с лява дирекция , на които дясното огледало по необяснима причина е със размерите такова от велосипед БАЛКАН . Явно не са предвидени за престрояване и движение по многолентови пътища, тези коли :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 20 Окт 2011, 13:05

randity написа:Мен ми бяха казали за един номер като си с десен волан. Слагаш си една камера от лявата страна и едно мониторче пред теб и като тръгнеш да изпреварваш поглеждаш монитора. Не знам колко е добре с това, аз лично не бих рискувал.
Иначе се возих лятото в едно Волво S40 от новите, вкарано от Англия. Като се качих от ляво ми беше доста странно :mhihi:

Махни ги тези камери и монитори нямам им вярва не е ли оченцето да види и да прецени... :nono:. Както каза този в репортажа по-отгоре просто пускаш дадения обект пред теб на по голяма дистанция и после газ,но и това не гаранция :mrgreen:
или просто няма да предприемаш рискови изпреварвания.Само на сигурно. :dunno:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Окт 2011, 13:09

acho.rs написа:Колите с дясна дирекция илзизат от завода с еднакво големи леви и десни огледала ... за разлика от кенефите 0000 с лява дирекция , на които дясното огледало по необяснима причина е със размерите такова от велосипед БАЛКАН . Явно не са предвидени за престрояване и движение по многолентови пътища, тези коли :mhihi:

интересно- моя кенеф е с еднакво големи огледала... Да не се бъркаш със старите мерници нещо- при тях са различни огледалата...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 13:11

Визирам автомобила , който е разпада по пътя - А4 Б5 и негвата по-добра алтернатива Пасат Б5 , Б5,5 , както и А6 - на тия коли десните им огледала са като бурканчета лютеница :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Окт 2011, 13:13

acho.rs написа:Визирам автомобила , който е разпада по пътя - А4 Б5 и негвата по-добра алтернатива Пасат Б5 , Б5,5 , както и А6 - на тия коли десните им огледала са като бурканчета лютеница :mhihi:

не че те разбрах за кои модели говориш, ама щом казваш... стига ми, че карам кенеф, не ми трябва да им знам моделите на тея :mhihi:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата