E39 лукс или практичност?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: E39 лукс или практичност?

Мнение от latrel » 10 Авг 2011, 13:05

Алигаторе карай си голфа и не питай 1000 пъти едно и също, очаквайки различни отговори. :bchug:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Авг 2011, 13:13

Поредната безсмислена тема :idea:

Най са ми странни въпросите за цената на поддръжката. Лично аз гледам да купувам само оригинални
части (от дилъра или ОЕМ-ски) и съм супер доволен,
защото съм имал възможност да ги сравня с 3 пъти по-евтините различни от ОЕМ-ски такива!!!!!!!!!!
Качеството е в пъти по-добро. А тия с опелчетата сигурно купуват от най-евтините части и затова им е евтино.
Ако идат да ги вземат от София Ауто сигурно ще излезнат колкото тези на БМВ-то, че дори и по-скъпи!!!!!!

Какво искаш да ти кажем. Лично аз карам бензинова Е39-ка и съм и навъртял около 110000 км.
Автомобила е супер и съм си доволен от него и смятам да го карам още доста, докато стане
време за Е60 с x-drive :mhihi: Иначе карам и градско и извънградско и ми е кеф.

И какво значи практична. Картофи ли ще разнасяш с нея, на лов ли ще ходиш, жената ли ще кара децата с нея или?

Иначе като чета какво си писал, по-добре си вземи един Опел и си карай практично, че много
станаха темите за откраднати огледала и т.н. във форума............
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 10 Авг 2011, 13:18

За мен 5-та серия на БМВ винаги е била кола, която дава от всичко по много, в сравнение с другите марки в същия клас. Е39 не прави изключение. Прекрасна возия - стегната, не много твърда, но не и много мека; отлична управляемост - като всяко БМВ; прилична динамика - разбира се не с най-малкия двигател; практичност - има огромен багажник и 5 човека се возят без проблем; разход - според мен харчи дори малко за теглото и динамиката (визирам М52Б25 и Б28); поддръжка - колко да е скъпа, като имаме търговци в форума, които продават части и консумативи на едрови цени, както и приятели/майстори, които са насреща да отстранят дори и сложен проблем почти без пари (бирите не се броят :mhihi: ). Според мен 5-цата (и в частност М5) най-добре олицетворява слогана на БМВ "the ultimate driving machine", точно защото дава всичко, което човека зад волана желае.

Към автора на темата - ти от доста време се колебаеш дали да се метнеш на Е39. Имаше и други твои теми за конкретни коли преди време. Щом досега, след толкова питане и четене, пак не си сигурен, вероятно Е39 не е твоят автомобил :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 10 Авг 2011, 13:26

ALiGaToR написа:В момента съм на вълна сменяне на автомобила. И както всеки човек си имам пристрастия към марка и модел. В случая Е39 520i.
Но винаги има хора които като им кажа Е39 и веднага ми казват, че това е кола със скъпа поддръжка и не въобще практична. И веднага ми се обяснява как една Opel Vectra B (примерно) е в пъти по-практична и удобна за всекидневна употреба. А Omega B е много по-широка и удобна вътре.
В случая давам сравнение с Opel защото повечето ми познати карат Opel. Но и по тeхни думи всичко друго е по-практично за всекидневна употреба от BMW (в частност E39).
Как смятате Е39-тката. Все още ли е кола лукс или просто е една практична кола на добра цена(достъпния премиум клас).
Ако смятате и вие, че има нещо по-практично от Е39, с радост приемам примерите, ако е възможно обосновани.

Тебе май хем те сърбо, хем те боли. Ся Е39 е било лукс(в истинския смисъл на думата), ама преди едно 10-на години. Сега вече не е. Обаче ако се сравнява с хлопели разни...ми там и новите им модели имат да се учат на лукс от Е39-ката :mhihi: . Опела аз не знам кой модел, като изключим инсигнията, е направен и да се води за лукс класа и верно да си е лукс. Тва са редови коли, непретенциозни, невзрачни, но вършещи работа. Е39 е кола за каране, не за вършене на работа. Можеш да се гъзариш, да излизаш на кафе и т.н., но не върви да товариш зарзават или тор за село. Не че няма и такива дебили де.
А тва практично няма да е лошо да го разясниш какво имаш впредвид, че да ти помогнат повече хора. Щото за мене практично означава едно, ама за друг ще значи съвсем друго.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 10 Авг 2011, 13:32

latrel написа:Алигаторе карай си голфа и не питай 1000 пъти едно и също, очаквайки различни отговори. :bchug:

Аз па ше му кажа, намирай си бързо една читава Е39-ка и се мятай :D :driving: Със сигурност няма да съжаляваш :D
Честно, винаги съм се чудела на хора, които не знаят каква кола искат.. и като се почнат едни теми и проучвания :banghead: ... Ама кой двигател еди кво си, ама дали да не е дизел, ама дали да не е Опел :shock: , ама колко му струва на тва един носач... Абе големи мъже сте вече, толкова ли не знаете какво ви харесва, какво може да си позволите и ... да, най-вече какво ви ХАРЕСВА, като излъчване, дизайн, комфорт...разбира се съобразено с възможности, ежедневие и пр...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 10 Авг 2011, 13:38

Проблема, че за момента не е закупена колата не е в това дали се съмнявам в колата. Въпроса е, че не ми е останало време да се разходя по автокъщите извън Варна. Досега не съм видял една във Варна където да си заслужава. А когато имаше такава ме спъваше човека които отговаря за парите.
В случая колата не е за мое лично ползване, ами за семейна кола. Колата ще я карам предимно аз, но покупката поддръжката и другите му там неща ще са от общия бюджет.
Ако бяха мои парите и ако беше колата за мен въобще нямаше да се чудя толкова. И със сигурност нямаше да е с 2.0 мотор ами с 2.5 или 2.8. Но това е друга тема.
И въпроса на темата е не дали да се купува или не даден автомобил ами какво ви е мнението за дадения автомобил. Дали е практичен за всекидневна кола. И като казвам всекидневна това означава не всеки ден в града по 100 километра ами примерно 250 километра за 2 седмици. От които половината са извън градски преход през уикендите с 4 човека и багаж, а другото е ходене от тук до там в града да се свърши някоя работа. Това за мен е разбирането за всекидневен автомобил.
Аз избора съм го направил и той е Е39-тката. Но въпроса е да се разбие мита за скъпите BMW-та и евтините за поддръжка Опели и VW.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Авг 2011, 13:42

За цената си е най-доброто което може да се купи. Много приятна возия, добра звукова изолация, цени и части вече има каквито си пожелаеш, носач можеш да купиш за 70 и за 300. Аз бях със М52Б20, но определено ми дойде муден, колата ми е стептроник и този мотор изобщо не е за нея. Със М52Б28 вече нещата стоят по съвсем друг начин + газовия инжекцион всичко е песен, върви малко по-малко от 28-ца, но повече от 523-ка, разхода в пари е като на кадет 1,8 на бензин пък и винаги можеш да цъкнеш на бензин когато ти дотрябва повер. Доволен съм много и бих го заменил само за Е60 или Е90 и нагоре. Има доволно много екстри които можеш да накичиш без особени преправяния и трудности. Моята като я взех нямаше нищо, сега е със големия монитор, големия борд, HI-FI усилвател със 12 колони и оригинален бас бокс, блутуут, навигация, AUX in и всичко работи перфектно. Прекрасен автомобил. На моята съм навъртял над 100 000 за три-четири години.
Последна промяна spacepl на 10 Авг 2011, 13:44, променена общо 1 път

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 10 Авг 2011, 13:43

спри да пишеш тука и прочети за честите проблеми при е39, виж кое колко струва и дали ти се вписва в общия бюджет ..
иначе е39 става за вашите цели, цъкваш и газчица и става още по-добре (стига да не те е срам да си платиш на бензиностанцията де.. :mhihi: ) .. пусни анкета за по-голяма тежест, че из редовете мненията се размиват .. :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Авг 2011, 13:50

ALiGaToR написа:Но въпроса е да се разбие мита за скъпите BMW-та и евтините за поддръжка Опели и VW.

Разбери, че това е до човека, който поддържа колата!

Познавам много хора с БМВ-та, които купуват само оригинални части.
Всичките са маниаци и поддръжката на колите им е струвала повече от самите коли.
Аз примерно съм дал за поддръжка и за гориво над 3 пъти повече от сумата, която съм броил за колата!!!

Познавам и много хора с Опели, които купуват винаги най-евтиното. Един не познавам с Опел,
който някога да е купувал оригинална част!!!!!

Един такъв шофьор на Опел смени 3 бензинови помпи за 1 година.
Ама иначе Опела е евтин за поддръжка :mhihi:

Та какво очакваш да ти кажем.

Давам ти пример. Носачите на E39 били скъпи :banghead: :banghead: :banghead:
Скъпи ама ходих на преглед преди месец на предницата и носачите ми, по-точно шарнири и тампони
са ОК въпреки, че съм минал около 110000 км. А като вземат да се скапват сменям всико с оригинално
и забравям за тях. Та това е. Какво точно си мислиш че ще чуеш тук?
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 10 Авг 2011, 14:02

Вие тука хубаво си давате мнения, но незнаете, че Алигатора се съобразява с "мъжът" в къщата, а и търси кола до 5к. Логиката му е по-добре да взема за 5 и да вложа 3 за ходова част, кожа и боя, отколкото да дам 8 и да има изненади ...
Под практична и евридейка той разбира, за 2 седмици 250км като половината са извънградско да ходел на излет. Иска 520 газифицирана вместо 528 на газ.... :dunno: сравнява 5-цата с вектра и пасат .... :dunno: Кара му се Е39 сигурно от година ама все си остава с Голф 2, понеже още сондира мнения и те така ... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 10 Авг 2011, 14:20

viewtopic.php?f=35&t=93901 влизаш в подраздел Е39 и почваш части, чести проблеми има си важни теми най-отгоре, хващаш калкулатора и си смяташ, дали ти е по джоба, въпреки че една кола е до късмет може нищо да не смениш за една година , може и всичко да и смениш. Не била практична, това твърдение е смешно, вярно че имаме и тесни улици ма не чак толкова, 5цата е автомобил, за мъжа, семейството и душата. Бих ти препоръчал ако вземеш такъв екземпляр да е с по големичък мотор 2,5 - 3,0 това разбирасе ако искаш и сериозна динамика от нея, и можеш да и плащаш данъците и застраховките.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Авг 2011, 14:31

тука се прокрадна идеята ,че Е39 била само за гъзария :kuku: то бива фенщина ,ама все пак модела е на 16 години вече ..
автора не знаех ,че кара Гол 2 .. колега каквото и да си купиш ще е адската гъзария в сравнение с Гол 2 :mhihi:
частите за БМВ са много по скъпи от колкото за Опел примерно .. говорим за оригинални части .. не заблуждавайте човека .. отделно че колкото е по стара една кола толкова повече пари за поддръжка иска и това като се съчетае с високите цени на частите и се получава случая на Зак - да дадеш за поддръжка 3 пъти повече от колкото си дал за колата :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 10 Авг 2011, 14:49

Alexi написа: и се получава случая на Зак - да дадеш за поддръжка 3 пъти повече от колкото си дал за колата :mhihi:

Чети хубаво какво съм написал :idea: :idea: :idea:

Писах гориво и части, защото почнаха веднага за горенето и газта. Иначе относно проблемите съм
сменил блока на ABS/ASC с оригинален нов за около 700 лева от Германия и тампони за горните носачи още като я купих!!!!!!!!!!!!!!

Това е което е било като проблем.

Всичко останало съм го дал примерно за части като водна помпа оригинална, която смених за да съм спокоен и т.н.
А да купил съм и нов съединител комплект ама си стои в гаража все още :mhihi: Взех го да има :mhihi:
Разни казанчета за маслото на хидравликата, филтри за картерни газове, всички неща оригинални и с маркучите и т.н. :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: А сега се сетих, че съм взел и О-пръстените на ваноса + всички гарнитури и т.н. + динамометричен ключ :mhihi:
и те си седят в гаража че нямам време да ги сменя :mhihi:

Това че обичам колата да ми е ОК не значи че съм взел някой кенеф по-евтин даже напротив ;)

А иначе ти сметни за гориво колко пари съм изхарчил на бензин средно разход 10 на 100 :mhihi: за 110000 км. :mhihi:

110000 км при разход 10 на 100 прави 11000 литра гориво и ако приемем средна цена от 2.30 лева = 25300 лева само за гориво :mhihi: :mhihi: :mhihi:

За гараж съм дал още около 3500 :mhihi: и т.н.

Да продължавам ли да смятам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. Та алигаторе :mhihi: , общо взето взимай лятещия кокошарник и не се занимавай с БМВ-та със скъпа поддръжка :mhihi:
Последна промяна zAcK на 10 Авг 2011, 15:14, променена общо 5 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 10 Авг 2011, 14:56

Джи стига лъга за разхода на тоя параход бе, ще вземе Алигатора да се върже че гори 10 на 100 :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 10 Авг 2011, 15:00

deyan-enchev написа:Джи стига лъга за разхода на тоя параход бе, ще вземе Алигатора да се върже че гори 10 на 100 :mhihi:

:mhihi: :mhihi: Твойта печка да не гори по-малко бе състезател :mhihi:

Пък и аз пътувам доста на дълго та може и да е толкова :mhihi:
Въпреки че май като се замисля не е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. Икономията майка на мизерията. Аман от икономисти :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Баси тоя емотикон ако го махнат и ще се разболея :mhihi: помня по едно време като го нямаше, мъка еййййй :mhihi: сигурно съм напускал повече такива и от Явор :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата