ЕКО на завод "Електроника" лъжат в количествата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Re: ЕКО на завод "Електроника" лъжат в количествата

Мнение от Alexi » 07 Авг 2011, 20:05

мен не смеят да ме лъжат тука из района :mhihi: те по принцип не смеят да лъжат та такива случаи ме изненадват .. дори и да те излъже с 5-10%( ако изобщо знае как) ,после няма как да си източи горивото управителя ,та полза персонала от такива измами няма ..

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 08 Авг 2011, 17:44

Това за Еко и аз съм го забелязал ,без да съм засичал конкретни литри.На едни и същи километри минати по един и същи маршрут(с еднакъв стил на каране) от Еко ми свършва по бързо горивото отколкото от Ромпетрол.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Авг 2011, 12:40

CONAN написа:Това за Еко и аз съм го забелязал ,без да съм засичал конкретни литри.На едни и същи километри минати по един и същи маршрут(с еднакъв стил на каране) от Еко ми свършва по бързо горивото отколкото от Ромпетрол.

Едва ли е за всяка бензиностанция,зареждам само на 1 в софия - щото е до нас,винаги за еднакви пари - количество не съм гледал,разлика в минатите км +-10/15 което е повече от нормално за изцяло градско.
Всички лъжат за мен най-зле ОМВ ,тва е просто уж резервоар до горе ,той изчезва като 15лтр :kuku:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 10 Авг 2011, 12:44

не ти ли е хрумвало ,че може много да ти гори колата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Авг 2011, 12:48

Alexi написа:не ти ли е хрумвало ,че може много да ти гори колата :mhihi:

Да гори много,трудо се отоплява къщата с този агрегат :) :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 10 Авг 2011, 13:40

Като си знаем търговците, някак е трудно да им повярваме. Наш приятел работеше в една от веригите бензиностанции. Занимваше се точно с инсталацията на колонките и други техничарски неща. Та от него знам, че когато се зарежда, е най-добре да е догоре, докато пистолета изключи сам. После не трябва да се "дощрака" до някакви пари/литри/до капачката, защото тогава дава много голямо отклонение. Може да прехвърли около половин литър на натискане. Тъй като малко хора пълнят до горе, упражнението е по-трудно постижимо, защото бензинджията няма как да ти отсече 50 кинта, примерно, без да цъка по малко докато закръгли.

В конкретния случай на колегата с бутилката в възможно точно затова да има такава разлика. В бутилката се налива бавно, заради налягането и т.н.

Това, разбира се, не е оправдаващо бензиностанциите мнение, а по-скоро вариант на причина за проблема. Отделно в сайта на Лукойл си пише, че обема на горивата е определен при 15 градуса темепратура, та може и това да е от значение, но...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 11 Авг 2011, 12:15

sapio написа: Като си знаем търговците, някак е трудно да им повярваме. Наш приятел работеше в една от веригите бензиностанции. Занимваше се точно с инсталацията на колонките и други техничарски неща. Та от него знам, че когато се зарежда, е най-добре да е догоре, докато пистолета изключи сам. После не трябва да се "дощрака" до някакви пари/литри/до капачката, защото тогава дава много голямо отклонение. Може да прехвърли около половин литър на натискане. Тъй като малко хора пълнят до горе, упражнението е по-трудно постижимо, защото бензинджията няма как да ти отсече 50 кинта, примерно, без да цъка по малко докато закръгли.

Няма такова нещо ,като половин литър разлика при "цъкане" на пистолета ;) Ти май в двулитрова бутилка не си пълнил гориво никога,където общо взето цялото сипване е на тоя прицип.Също така при проверка на дадена колонка,докато горивото се налива в кантата,за да се налеят точно 20л ,накрая пистолета ,отново се "цеди" и там допустимото отколонение е +/-50мл. Така ,че това половин кило на "щракане" е абсурд ;)

sapio написа:В конкретния случай на колегата с бутилката в възможно точно затова да има такава разлика. В бутилката се налива бавно, заради налягането и т.н.

И при наливането на пропан-бутана също не е възможно да има такива отклонения ,ако ще и за половин час да сипват 30л. Просто няма такива "възможности",ако не е барана колонката .

sapio написа:Това, разбира се, не е оправдаващо бензиностанциите мнение, а по-скоро вариант на причина за проблема. Отделно в сайта на Лукойл си пише, че обема на горивата е определен при 15 градуса темепратура, та може и това да е от значение, но...

Обема на горивата има значение при пълненето на цистерните,където минават на кантар. И то не за друго,ами защото горивата имат различно относително тегло при различни температури. Демек един литър бензин при 15 градуса тежи 950гр, а при 25 градуса,тежи 870гр... (цифрите са примерни ,не си спомням точно какво беше относителното тегло ) . Но това обикновения потребител не го бърка по никакъв начин ,защото той плаща за ЛИТЪР гориво ,а не за килограм. И колонката мери в литри ,тъй че температурата при която се налива горивото няма значение в случая .
Последна промяна plradev на 11 Авг 2011, 12:22, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Авг 2011, 12:22

Лукойл са същите. Преди един месец ми напълниха 5 литрова метална туба за бензин с 6.71 л. Скандала беше безрезултатен, а оправданието .. че било лято, топло и съдовете се разширявали......... :kuku:

С близо 30% нали ... :kuku:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Авг 2011, 12:24

ти усети ли се какво каза, че при различни температури теглото се променя, а обема не... :lol:
физика за 5ти клас ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 11 Авг 2011, 12:34

steeN написа:ти усети ли се какво каза, че при различни температури теглото се променя, а обема не... :lol:
физика за 5ти клас ?

Физиката,никога не ми е била стихия . Но ти четеш ли хубаво какво се опитвам да обясня .1 литър гориво и при 15 и при 30 градуса си е 1 литър = 1 куб.дм. Резервоара ти е 60л (60 куб.дм) и ти очакваш колонката да ти сипе 60л,независимо дали навън е -20 или + 35 градуса. А това че лукойл дават данни за обема на 1 тон гориво измерен при + 15 градуса никой обикновен човек не го брига ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 11 Авг 2011, 12:36

колонката ти сипва винаги 1 литър ,тъй като разходомера и е механичен бутален и мери обем само .. но при -20° тоя литър примерно са 900 грама а при +30° са 850 грама .. примера е само пояснителен ,горивото винаги е около 15-20°тъй като под земята винаги е горе долу толкова .. газта е изключение ,тя стига и до 35° лятото
Последна промяна Alexi на 11 Авг 2011, 12:37, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Авг 2011, 12:37

Ъъъ... обема се променя, но теглото не. Щото се приема че маржа на разширение при металните съдове е до 1% . Тоест ако самата маса на тубата е 500 грама, без значение от температурната амплитуда тя ще си тежи винаги 500 г. но ще събира между 4950 и 5050 грама ... което е много далече от 6710 г. :mhihi:

Нещо такова ми се мотае из главата .. но 5ти клас беше отдавна :mhihi:
Последна промяна ogata на 11 Авг 2011, 12:40, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Авг 2011, 12:39

писал си, че обема има значение само при пълнене на цистерните. а обем и литри са едно и също ;)
т.е. точно това е важно какъв е обема при температурата, която е под земята, щото пълним в литри.

п.с. бензина се разширява много повече от 1% мисля по памет, ама наистина трудно ще стане толкова много освен ако тубата не си я извадил от печката хаха
Последна промяна steeN на 11 Авг 2011, 12:43, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 11 Авг 2011, 12:42

Alexi написа:... горивото винаги е около 15-20°тъй като под земята винаги е горе долу толкова .. газта е изключение ,тя стига и до 35° лятото

Не е баш така ... Това важи за бензиностанциите с вкопани резервоари ,но при малките модулни бензиностанции ,където баките са над земята темпаратураа на горивото се движи успоредно с тази на околоната среда .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 11 Авг 2011, 12:43

върху такива нямам поглед ,а и те са малко но принципно да там ще е по топло горивото .. да цитирам и нормата на отклонение на колонката по БДС ,че горе се цитираха неверни норми ,а тя е +- 0,5% за бензин и дизел и +- 1% за газта

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата