Отпада разсроченото плащане на "Гражданска отговорност"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Отпада разсроченото плащане на "Гражданска отговорност"

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 16:52

bum_bum написа:Кво излиза, мен колата ми захваща втора година в гаража. Понеже не я карам ама не е и спряна от движение ще трябва да си плащам гражданска..? При положение, че не я карам за какво да плащам гражданска? :dunno:

Чл. 259. (1) Договор за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е длъжно да сключи всяко лице, което притежава моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е било спряно от движение;

:roll:

Дали ще караш или не си е твоя работа ама трябва да плащаш :clap:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Апр 2011, 17:00

Договорът за застраховка гражданска отговорност се сключва, за да бъде покрита отговорността на водача на МПС, причинил ПТП, пред увредените от него лица :dunno:
Какво ПТП може да причини МПС на което е свалена главата. Ремонта продължава година или две, колкото на мен ми е кеф примерно.. в това време от какъв зор да я свалям от регистрация, че после да ходя да регистрирам на ново с всичките му произтичащи от това разходи и разправии.
Своего рода държавен рекет- или плащай сега ГО или после пререгистрация!
НЕма такава държава!
Изображение

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 17:04

bum_bum написа:НЕма такава държава!

Е сега де! Тия "подробности" около ГО са отдавна известни :mhihi: Просто сега може би се активизират и реално се сещат да прилагат някакви санкции :paranoid: Може би...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 20 Апр 2011, 17:10

За съжаление си прав
:bang: :ranting: :dummy: :banghead: :kuku: :bang: :dummy: :dummy: :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 20 Апр 2011, 17:13

meha написа:

За съжаление си прав

Защо? В другите държави можеш да си цъкаш без гражданска ли? :help:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 17:18

Воденичаров написа:
meha написа:

За съжаление си прав

Защо? В другите държави можеш да си цъкаш без гражданска ли? :help:

Да. Щом не караш не плащаш :roll: Тук обаче е - имаш регистрация - плащаш :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Апр 2011, 17:18

Там е работата, че не "цъкам". Ако "цъкам" нямам проблем да "цакам". На компакта, който се кара постоянно плащам ГО наведнъж, без вноски и т.н. На кола която не е в движение не виждам смисъл да плащам застраховка покриваща ми рисковете, ако блъсна някой.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Апр 2011, 17:22

bum_bum написа:Договорът за застраховка гражданска отговорност се сключва, за да бъде покрита отговорността на водача на МПС, причинил ПТП, пред увредените от него лица :dunno:
Какво ПТП може да причини МПС на което е свалена главата. Ремонта продължава година или две, колкото на мен ми е кеф примерно.. в това време от какъв зор да я свалям от регистрация, че после да ходя да регистрирам на ново с всичките му произтичащи от това разходи и разправии.
НЕма такава държава!

не. го се прави не само за птп а за да покрие всякакви щети нанесени от твоя автомобил независимо дали е стационарен без глава или на пътя с 240...

разбираш ли накъде отивам? :) ще ти дам жокер- работиш си по колата в твоя собствен гараж- колата пламва. изгаря, изгаря и гаража на съседа със с-класата вътре.
алекс
трабант 601с
разни други возила

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Апр 2011, 17:23

Както и Ogi, така и аз получих писмо за първата ми кола - която не е моя собственост вече 9 години... а тя е прехвърлена както си трябва още тогава при нотариус... отсвирил съм писмото у нас и няма да се занимавам с глупости.
Si non confectus, non reficiat.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 17:25

Zagy написа:Както и Ogi, така и аз получих писмо за първата ми кола - която не е моя собственост вече 9 години... а тя е прехвърлена както си трябва още тогава при нотариус... отсвирил съм писмото у нас и няма да се занимавам с глупости.

Е то нали си пише, че ако си я прехвърлил "горното" не се отнася за теб и ти се извиняват :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 20 Апр 2011, 17:30

Има и една друга схема, че трябва над 90% от колите да имат ГО, иначе ще се върне граничния контрол и зелената карта няма да е 20-30 лв, а 300-400.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 20 Апр 2011, 17:35

Alpina_fanatic написа:
Zagy написа:Както и Ogi, така и аз получих писмо за първата ми кола - която не е моя собственост вече 9 години... а тя е прехвърлена както си трябва още тогава при нотариус... отсвирил съм писмото у нас и няма да се занимавам с глупости.

Е то нали си пише, че ако си я прехвърлил "горното" не се отнася за теб и ти се извиняват :dunno:

Да де, ама ква е тая простотия, че ми я пращат на мен??? Аз нямам абсолютно нищо общо с тая кола.... :dunno:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 20 Апр 2011, 17:39

Zagy написа:
Alpina_fanatic написа:

Да де, ама ква е тая простотия, че ми я пращат на мен??? Аз нямам абсолютно нищо общо с тая кола.... :dunno:

Е сега :mhihi: Може да не е обявена от новия собственик в Данъчното, може да не ѝ е сменил талона в КАТ... Кой знае какво друго може да се е случило :roll:
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 20 Апр 2011, 17:45

На мен това ми е интересно - що ми ги пращат на мен, при положение, че не съм аз собственика??? :ranting: :ranting: :ranting: Баси олигофрените.....

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 20 Апр 2011, 18:28

alx написа:
bum_bum написа:Договорът за застраховка гражданска отговорност се сключва, за да бъде покрита отговорността на водача на МПС, причинил ПТП, пред увредените от него лица :dunno:
НЕма такава държава!

не. го се прави не само за птп а за да покрие всякакви щети нанесени от твоя автомобил независимо дали е стационарен без глава или на пътя с 240...

разбираш ли накъде отивам? :) ще ти дам жокер- работиш си по колата в твоя собствен гараж- колата пламва. изгаря, изгаря и гаража на съседа със с-класата вътре.

сигурен ли си ,че гражданската ми отговорност ще покрие такава щета към комшията ми! не твърдя нищо -питам!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата