Нещо се замислям за Айпад

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Нещо се замислям за Айпад

Мнение от steeN » 05 Фев 2011, 0:07

изчакай, скоро се очаква нова версия на iPad. по-бърз, по-голям екран и с камера. ако мислиш да заместваш лаптоп с него, няма да стане ;)

иначе, бутончето горе в дясно не излиза щото този дето е писал javascript-а е бил firefox фен :) и на други браузъри не излиза (дори с IE 8 не работи).

ако искаш да работи с мтел и ще го купуваш от сащ трябва да го хакнеш и отключиш иначе няма да стане. има риск да не може да се направи с версията, която ти се падне или да чакаш докато измислят как.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 05 Фев 2011, 0:55

Вземи си iPhone4 От Мтел или Глобул и не се занимавай с нещо което я вземеш със себе си някъде я не!
Въпреки че съм огромен фен на Епъл и съм им ползвал айфоните от както са ги пуснали в продажба това чудо колкото и да обясняват че е велико някак си не ме грабва, не ме грабва нищо което има тези размери и може да прави това което прави и айфона единственото което се прави малко по добре заради размера на екрана е браузването и четенето на книги в тоалетната!
Честно казано нямам представа защо хората въобще ги купуват всички тези продукти дето хем са почти лаптоп ама не са и са почти смарт фон ама малко по големи били.... :kuku: :banghead:
Погледнато технологично и маркетингово всички през последните 3 години от как излезе първият Айфон следват Епъл, факта че всяка фирма си сравнява продуктите с техните е достатъчен маркер за това колко са добри продуктите им софтуерно и хардуерно а със тоя APPSTORE убиха коча с лопатата, вътре има и от птиче мляко, просто това рахитичното еврейче Стив Джобс е много добър, евала му правя!!!

Относно това че приложенията са платени така е, но е въпрос на 3 минути всяко едно устройство било то айфон или айпад да бъде хакнато (Jailbreak) и от там на татък си правиш каквото си искаш и всичко що е платено може да се инсталира без $$$
За заключването към оператор винаги има оправия стига да не сте ъпдейтнали с последния фирмуер, тогава чакането за хак и пускането на ънлок варира от седмица до месеци и този ънлок излиза периодично през 1-2 версии на фирмуерите
На финала мога да кажа че никога не бих си купил такова устройство било то Айпад и ли боровинка някква или htc.

П.П. Ако не сте фен на хакнатия софтуер не се плашете, 90% от софтуера който ви се предлата за тези устройства струва по малко от кутия цигари, единственото по скъпо е навигацията!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Фев 2011, 1:41

с всичко съм сългасен, само че стив джобс не е евреин и няма нищо общо с тях ;)
iPad наистина е играчка за четене и разглеждане на картинки и филми. дано следващата версия е по-лека, че тази натежава за тва дето има вътре. ако човек има излишни пари за такава играчка е просто едно допълнение. предимството му за мен, е че не ти трябва никаква компютърна грамотност да се оправяш с него. трябва да минат още няколко итерации и ще е наистина добър продукт ;) единствените други, които могат да направят добра такава шашма са HP според мен (сега притежават Palm).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 05 Фев 2011, 1:57

Смисъла на "еврейче" който използвах в изречението не е точно този, който си разбрал, но се радвам че за останалото си съгласен с мен :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Фев 2011, 2:00

предположих аз, ама е готино когато има хора, които излизат извън клишето :yes:
ето го на HP нещото, то било готово вече ;) http://www.crunchgear.com/2011/01/18/hp ... ifed-ipad/

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 05 Фев 2011, 2:11

Ами то това HP направо си е iPad под прикритие :mhihi:
Не съм запознат с падовете на различните фирми, но едва ли ще предложат нещо по различно от iPad а и както вече казах този тип устройства са предназначени за четене на WWW в тоалетната или драскане във сурат тефтера, а от автора на темата някак си не можах да разбера от де му извира мерака за това устройство

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Фев 2011, 3:42

b2 написа:с iphone-а няма никакъв проблем писането на кирилица дори фонетична без никакви допълнителни приложения. Добавяш си просто езика в сетингс.. В ipad-a да е различно ли?

сега погледнах- няма го българския в езиците на айпада... а в айстор-а няма приложение за кирилица. има някакво приложение (свободно из интернета) но едно че трябва да си хакваш айпада за да го инсталираш, две че не е фонетична а бдс.. така че...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 05 Фев 2011, 9:43

Един колега показа такова преди време. Абсолютна играчка - става за браузване, игри, четене на книги. Май толкова. Но безусловно бих си купил такова, стига да му беше малко по-нормална цената. Защо точно ми е малко трудно да формулирам... Дали заради интерфейса или заради нещо друго, но просто останах очарован от това устройство. Това им го признавам на Епъл - умеят да уцелват нещата. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 05 Фев 2011, 11:14

Препоръчвам ти да си вземеш Samsung Galaxy таблета.
Ходих да гледам и двата таблета, като пърформанс Андроида е доста по-добър, доста приложения има, по-лек е, за флаша и камерата е ясно. Айпад-а - какво да кажа - само защото е Епъл може човек да си го купи. Но понеже съм с Айфон и малко ми е поомръзнал този интерфейс.
Преди да купиш, поразгледай и прочети повечко, за да не съжаляваш после.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 05 Фев 2011, 11:46

Интересно ми е само защо ти е таблет, и то при условие че имаш, 3 лаптопа както сам каза. Да имаш 3-ка, 5-ца и 7-ца, и да си купиш Смарт.
Ако намираш свободно време или пък пътуваш често - един чудесен вариант би бил Е-book. Вече книги онлайн има бол, колкото искаш и каквито искаш. Четеш си, музика можеш да си слушаш на него. Има и други приложения.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Фев 2011, 11:51

Icco написа:Относно това че приложенията са платени така е, но е въпрос на 3 минути всяко едно устройство било то айфон или айпад да бъде хакнато (Jailbreak) и от там на татък си правиш каквото си искаш и всичко що е платено може да се инсталира без $$$

Не баш, аз чакам джейла вече 2 месеца :mhihi: Всъщност ми направиха услуга, като осъзнах, че не искам да го джейлвам и почнах да си купувам програмки. Верно цените са смешни.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Фев 2011, 12:53

Във THE MALL София, магазина на Multirama , има Айпад да си го разглеждаш и т.н. Работих с него и ми хареса. повече нищо немога да кажа :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 05 Фев 2011, 15:54

Don_Emilio написа:Интересно ми е само защо ти е таблет, и то при условие че имаш, 3 лаптопа както сам каза. Да имаш 3-ка, 5-ца и 7-ца, и да си купиш Смарт.
Ако намираш свободно време или пък пътуваш често - един чудесен вариант би бил Е-book. Вече книги онлайн има бол, колкото искаш и каквито искаш. Четеш си, музика можеш да си слушаш на него. Има и други приложения.

Защото цял живот съм постъпвал разумно и практично. даже карам дизел :roll: Но ме разубедихте щом и във форума не мога да пиша вече е прекалено. А това го правя с мобилния ми телефон. Значи все още е рано в България за такава играчка. В тази връзка започвам да се замислям за Макбук Еър. За него някакви отзиви. Поне Леопарда му или там както се казваше операционната система работи ли добре с кирилица. Абе нещо все ме тегли към Епъл, но не и към Айфон. Да четворката е добра, но не ми се обвързва с Мтел или Глобул(и сега достатъно съм им роб) а иначе не ми се реже симкартата и да се занимавам с отключване и други простотии.

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 06 Фев 2011, 2:00

Макбука е супер машинка но ако не си имал досек с операционната система на епъл ще ти е малко зор до като свикнеш;)
За писането във форума не е вярно всяко едно устройство на епъл със iOS от версии 3,0 нагоре си има фабрично заложена фонетична кирилица, като изключение прави само 4.1 (тук не съм напълно сигурен) в момента фирмуера за устройствата е 4,2,1 и прилагането на каквито и да са регионални настройки било то менюта на БГ или клавиатура фонетична не са проблем!
Ако искаш да си вземеш Айфон 4 без обвързване с някой оператор най лесния начин е да отскочиш до Гърция, там апарата излиза фабрично отключен за всички оператори а цената е 500Е
Веднъж купииш ли си нещо от Епъл и краааай ще ти се иска да имаш всички техни продукти въпреки високите им цени :)

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 06 Фев 2011, 11:18

4.1 има вградена фонетика :yes:
Иначе на тия таблети и аз не им намирам особен смисъл. Винаги бих предпочел един МакБоок примерно :D
Tux0 Ca !
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата