Бригада-САЩ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Бригада-САЩ?

Мнение от vicho » 07 Яну 2011, 18:41

$9800 зa 4 месеца, спасител + чистене на басейни
Fortmill, SC (South Carolina)

бях достатъчно тъп, че да се върна в БГ, но такава ми беше настройката

за документите вече ти казаха, моя съвет е да обмислиш много сериозно оставане там, а именно докато работиш си намираш университет и подаваш документи и те приемат.

мой бивш колега от МГУ му предстои започването на първата учебна година след няколко месеца в USA

та така
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
Мечтае да кара: S50/52

Мнение от lubaka_320 » 09 Яну 2011, 0:33

vicho написа:$9800 зa 4 месеца, спасител + чистене на басейни
Fortmill, SC (South Carolina)

бях достатъчно тъп, че да се върна в БГ, но такава ми беше настройката

за документите вече ти казаха, моя съвет е да обмислиш много сериозно оставане там, а именно докато работиш си намираш университет и подаваш документи и те приемат.

мой бивш колега от МГУ му предстои започването на първата учебна година след няколко месеца в USA

та така

колга.четеш ми мислите честно :lol:

имам и още едно въпросче обачее,щото не сам само аз,с най-добрия ми приятел искаме да заминеме заедно,поради много разбираеми причини...обаче той не е студент,къв е фи :lol: ма като не си студент,кви са възможностите в тва положение...???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Яну 2011, 0:45

За него - май никакви.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 09 Яну 2011, 2:15

колеги, не си заслужава тая работа с бригадите, поне за мен

вместо да вземеш някаква сериозна работа или стаж тук, която след време ще ти помогне в живота по един или друг начин, ти заебаваш всичко тука и отиваш в америка, най-големия плюс на това е, че малко ще им научиш езика, но за сметка на това си губиш доста време там да им слугуваш на тия пичове и тъпчеш на едно място

човек трябва да се развива, а когато от сутрин до вечер седиш и чакаш да ти кажат ква работа да вършиш закърнява мисленето

човек трябва да търси възможностите постоянно, не може да си позволи в най-активните си години да се откъсне от живота, които живее, колкото и пари да печели от това

отделно печалбата на пари е малко спорен въпрос, доста хора, които в крайна сметка се набутаха от тия бригади познавам
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 09 Яну 2011, 2:47

Една приятелка миналото лято беше в САЩ и се върна крайно недоволна в тоя смисъл че неможа да си спести почти нищо.. Разходите и да замине бяха към 3000лв. Тя там бачкаше като спасителка. Квартира и всичко си плаща... И накрая като се върна и си направи равносметка излезе че горе доло 2000лв е спестила за 5 месеца. Братовчед ми 3 години подред ходи на бригада в Англия когато паунда още беше 3 лева почти. След 3тия път си купи апартамент на зелено в Русе. Ама там е било направо робски труд... Спиш в каравана на "пейка" в буквалния смисъл. Спиш по 5-6 часа. През останалото време яко на нивата. Той е спортистче и е доста едър и силен мъж. Първия път като замина се обади след 1 месец и ревеше по телефона колко е ужасно :mhihi: Върна се с 17-20кг по лек :mhihi: Аз бях в Малта това лято но без посредници бригади и тн. Просто един приятел бачкаше там за 2ро лято и ме уреди и мен първо като момче за всичко. След седмица ме направиха барман. Все пак за какво го уча това висше в Колежа по туризъм ако ми е безполезно :mhihi: За период 3 юни - 7 септември аз се върнах с чисти 10 470лв. Аверчето беше 1 месец по рано там от мен. Той се върна с 14 000лв. Заминах с разходи 400лв - за билет и 200 евро джобни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 09 Яну 2011, 3:00

то ако се търси многото пара мястото е на север.. финландия. ама май не е за тва темата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Яну 2011, 7:09

lubaka_320 написа:колга.четеш ми мислите честно :lol:

имам и още едно въпросче обачее,щото не сам само аз,с най-добрия ми приятел искаме да заминеме заедно,поради много разбираеми причини...обаче той не е студент,къв е фи :lol: ма като не си студент,кви са възможностите в тва положение...???

за приятеля ти няма шансове, но да ти кажа от моя икспириънс

аз също заминах с тогавашния ми най-добър приятел и всичко беше супер, впоследствие същия ме измами с 2000лв, които на практика съм му дал и така свърши приятелството ни, т.е. то струваше 2к :mhihi: , в един момент се радвах, че не ми направи някоя мизерия в Щатите, защото можеше да е по-сериозно.

замини с познат, а не с приятел ;)

за Англия - изкарват се двойно пари, но пък работата е петорно

а стига бе, та аз лежах 2,5 месеца на басейна, направих супер тен, релеф, познавах всички и беше ебати купона
останалите 1,5 месеца поработих, вярно, не е лесно да се чистят басейни, но пак вземах по някоя смяна спасител и си ми беше фън

общо взето не е като да береш малини в Англия или да правиш хамбургери.

още един съвет, ориентирай се, какво ти се бачка и си го гони до край :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 26 Яну 2011, 0:15

И аз мога да ти дам съвет понеже имам опит.
Когато първият път исках да ходя на бригада се бях ориентирал към Англия понеже заминаването беше с пъти по-евтино от САЩ. Отивам на интервю с работодател и първото нещо което ме пита е как са ти колената и кръста ..... :kuku:
Говорих с приятели които са били там и те ми казаха ставаш в 4 сутринта и бачкаш на къра наведен в калта цяяяял ден.
Накрая на лятото си без кръст, без крака, без 10-тина кг, със самочувствие на циганин понеже си спал 4 месеца по земята като клошар, къпал си се в обща баня с 200 човека и в повечето случаи със студена вода ,..... Жената от агенцията още като ни видя, ни дръпна настрани и ни каза заминавате за САЩ нямате работа в Англия и така направихме. Вярно дадох 3500 вместо 1000 ама за 4 месеца се върнах с 10000$ като не съм извършвал никакъв кой знае какъв тежък физически труд! Американеца е много, много по-добър работодател от англичанина. Повечето тука плюят бригадата за там, НО аз ти казвам трябва да си мега тъп за да отидеш на полето и да бачкаш за 6 паунда на час и понякога ако направиш грешка да ти кажат ПАУНД ОФФ което значи днес работеше благотворително , отколкото да взимаш 10$+ на час и да си работиш нормална работа като бял човек. Вторият път като заминах на бригада в САЩ беше миналото лято и работих на езерото Тахо като помощник сервитьор. Честно ти казвам няма такава работа. Единственото ти задължение е да им напълниш чашите с вода, да им занесеш по една питка хляб с масло и после да махнеш мръсните чинии след което да наредиш масата за следващите. Всичко друго си го прави сервитьора. През това време можеш да си хапваш спокойно в кухнята да си пиеш колкото искаш газирани напитки дори редбули и накрая на 6 часовата ти смяна да вземеш 70-100$ бакшиш + това което ти се полага на час. Бях там за 3 месеца и си избих парите 2 пъти, като съм работил от 2 на обяд до 10-11 вечерта. През другото време на плажа :) След което бях във Вегас, Лос Анджелис, Сан Франциско, Рино, Маями и съм супер доволен! Ако спечеля зелена карта пак отивам!!!
Пожелавам ти успех и да ходиш на север в щатите, понеже на юг заплащането на час е мн малко и не дават пари реднеците :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 26 Яну 2011, 11:48

latrel написа:И аз мога да ти дам съвет понеже имам опит.
Когато първият път исках да ходя на бригада се бях ориентирал към Англия понеже заминаването беше с пъти по-евтино от САЩ. Отивам на интервю с работодател и първото нещо което ме пита е как са ти колената и кръста ..... :kuku:
Говорих с приятели които са били там и те ми казаха ставаш в 4 сутринта и бачкаш на къра наведен в калта цяяяял ден.
Накрая на лятото си без кръст, без крака, без 10-тина кг, със самочувствие на циганин понеже си спал 4 месеца по земята като клошар, къпал си се в обща баня с 200 човека и в повечето случаи със студена вода ,..... Жената от агенцията още като ни видя, ни дръпна настрани и ни каза заминавате за САЩ нямате работа в Англия и така направихме. Вярно дадох 3500 вместо 1000 ама за 4 месеца се върнах с 10000$ като не съм извършвал никакъв кой знае какъв тежък физически труд! Американеца е много, много по-добър работодател от англичанина. Повечето тука плюят бригадата за там, НО аз ти казвам трябва да си мега тъп за да отидеш на полето и да бачкаш за 6 паунда на час и понякога ако направиш грешка да ти кажат ПАУНД ОФФ което значи днес работеше благотворително , отколкото да взимаш 10$+ на час и да си работиш нормална работа като бял човек. Вторият път като заминах на бригада в САЩ беше миналото лято и работих на езерото Тахо като помощник сервитьор. Честно ти казвам няма такава работа. Единственото ти задължение е да им напълниш чашите с вода, да им занесеш по една питка хляб с масло и после да махнеш мръсните чинии след което да наредиш масата за следващите. Всичко друго си го прави сервитьора. През това време можеш да си хапваш спокойно в кухнята да си пиеш колкото искаш газирани напитки дори редбули и накрая на 6 часовата ти смяна да вземеш 70-100$ бакшиш + това което ти се полага на час. Бях там за 3 месеца и си избих парите 2 пъти, като съм работил от 2 на обяд до 10-11 вечерта. През другото време на плажа :) След което бях във Вегас, Лос Анджелис, Сан Франциско, Рино, Маями и съм супер доволен! Ако спечеля зелена карта пак отивам!!!
Пожелавам ти успех и да ходиш на север в щатите, понеже на юг заплащането на час е мн малко и не дават пари реднеците :)

Е този коментар доста ме заинтригува :shock:
Би ли споделил повече за първия ти път :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от sloter » 30 Яну 2011, 0:13

И аз се навих да отида, подадох документи, платих си таксите и вече имам работна оферта за Кейп Код, остров Нантъкет. Видях, че някой по-напред е писал, че е бил на същото място.
Надявам се сега и с визата да нямам проблеми и да отида. Ще следя темата с интерес :)
Иначе аз използвам агенцията Usit Colors, имам познати, които ходиха с нея и затова я избрах, а и в последствие прочетох много добри отзиви за нея.
До момента ми струва $940 за агенцията. Остава да платя интервю за виза и самолетни билети и да си подсигуря джобни ако всичко е ок в посолството.
Поздрави :)

Потребител
Аватар

Мнение от ceco_041171 » 31 Яну 2011, 1:18

snipermkd написа:ХУбава работа е бригадата. Аз ходих 4 пъти и съм предоволен. Работих в фирма която продаваше строителни материяли. Правих по 60-70 часа на седмица (плащаха ми оувър тайм, бонуси и инсентив за всяка доставка която я правех (на ден по 15-20 ги правех)). И 4те години ходих на същото място и всяка година ми накачваха заплатата и бонусите. Там си искарах книжка за мотокар. Абе трудна беше работата много, ама плащаха американците.

Значи, аз ходих на селф-арейнджед т.е. сам да си уредиш всичко в Щатите (работа и квартира). Агенцията само ми среди докумените за визата.
От документи ти трябват документи:
Студентска книшка, справка с оценките, Удостоверение че си студент, Задграничен Паспорт който има поне още една година валидност, 1 снимка за Американса виза (5х5 см), 140 долара за интервю в Посолството, Севис такса (плаща се в агенцията) и ДС (също се добива от агенцията, което е дозвола за работа).
За агенцията не знам колко се плаща, щот има 5 агенции и всички взимат различно (ама от порядака на 500+ долари).
За самолетни билети ти трябват от 550-700 евро (зависи с коя компания искаш да летиш, и до къде). Аз платих 2 години по 570 евро София Бостън и другите две години по 640 евро същата маршрута.
За там ако нямаш обезбедено квартира ти трябват поне 600-700 долара. (за наем първа+последна седмица+депозит). Ако имаш от работата още подобре.
Аз ходих на Нантъкет, МА. Луди пари се искарват ама яко ти дупе. Там имам и познати, та ако си сериозен може да ти дам контакти за квартира. А работа се намира лесно ако търсиш и ако английския ти е добър.

Ако съм забравил нещо, питай.

Здр.Аз искам с моята приятелка да ходя в USA и по специално в Nantucket. Може ли да ни даде някакви емеили на твой работодатели.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 31 Яну 2011, 9:57

Изпратих ти ЛС с координати.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 31 Яну 2011, 19:35

Ебати :mhihi: Много лошо била в тая кална и дъждовна Англия . Само аз май не се оплаквам ... нищо не правя и си вземам 4 цифрена сума на седмица .

Не сега сериозно , ягоди не съм брал и лейбър не съм бил ама съм чувал страшни истории от други Българи . Само малък пример да ви дам , един новодошъл ще изкарва £30-35 чисти на ден , само еднопосочен билет за градския транспорт е £2.20 така че правете си сметката .
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318D

Мнение от KristianSS » 31 Яну 2011, 22:25

Ми колеги благодарение на бригадата успях да заделя пари и да си закупя бленувания БАВАРЕЦ!
Иначе аз работих на остров до ЛА в един ресторант на яхтено пристанище, първата година миех чиний за 10 долара на час, след 8мия час ми се плащаха вече 15 на час, което е мн добре .
Втората година бях на същото място но хората ме повишиха в готвач за същите пари, заслужава си изживяването заради нещата които ще видиш, както и езика който ще научиш!
Също обрах младежите с които работех...................( на покер ). :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
Мечтае да кара: S50/52

Мнение от lubaka_320 » 03 Фев 2011, 20:48

Определено отзивите които прочетох от вашите мнения,ме насочиха окончателно към щатите,щото бях започнал да се колебая и за Англия ама няма да го бъде тва мъчение :lol: задействам нещата сериозно пък дано всичко стане по план,пожелавам успех и на всички колеги които възнамеряват да предприемат подобна авантюра :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата