Бензина и Октановото му число в действителност
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Бензина и Октановото му число в действителност
аз съм ЗА ще съберем парите ,няма да е трудно.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз не вярвам да ги съберем . Така , да започнем да смятаме .
Трябват проби от поне 3 вериги бензиностанции , като поне на една от веригите , трябва да се вземе от различни клонове , за да се види дали има значение и това .
После от тези 4 места , трябва да се вземе проба от два вида бензин - А95 и другите най-масови - 95+ там с различните им търговски имена . Ест. ще се иска и проба на поне един А98 и А100 , да се види поне те в ред ли са . Та да смятаме сега . 4х2+2 = 10 х 240лв = 2400лв - 25% = 1800 лв .
Проблеми
1 - много пари са
2 - дизелджиите няма да се включат , по обективни причини
3 - газаджиите и те няма да се включат
4 - тъкмо минаха празниците и повечето хора са на "0"
Възможен бенефити
- доказва се един път завинаги , какво сипваме в резервоара
- доказва се , че БМВистите са задружни и правят нещо по-полезно от донъти и дрифтове
Трябват проби от поне 3 вериги бензиностанции , като поне на една от веригите , трябва да се вземе от различни клонове , за да се види дали има значение и това .
После от тези 4 места , трябва да се вземе проба от два вида бензин - А95 и другите най-масови - 95+ там с различните им търговски имена . Ест. ще се иска и проба на поне един А98 и А100 , да се види поне те в ред ли са . Та да смятаме сега . 4х2+2 = 10 х 240лв = 2400лв - 25% = 1800 лв .
Проблеми
1 - много пари са
2 - дизелджиите няма да се включат , по обективни причини
3 - газаджиите и те няма да се включат
4 - тъкмо минаха празниците и повечето хора са на "0"
Възможен бенефити
- доказва се един път завинаги , какво сипваме в резервоара
- доказва се , че БМВистите са задружни и правят нещо по-полезно от донъти и дрифтове
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Дам прав си,ама 1800 лева не са много пари,всеки да даде по 10 лева и ще съберем 18 000
Само че ще стане по друг начин,за да е по официално,ще се говори с клуба,някой от УС да пусне темата,да е по представително,мисля,че УС на клуба няма да имат нищо против,а ако и излезне нещо интересно от тези проби ще се вдигне шум.
Само че ще стане по друг начин,за да е по официално,ще се говори с клуба,някой от УС да пусне темата,да е по представително,мисля,че УС на клуба няма да имат нищо против,а ако и излезне нещо интересно от тези проби ще се вдигне шум.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
N.Mihaylovski написа:Дам прав си,ама 1800 лева не са много пари,всеки да даде по 10 лева и ще съберем 18 000

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Парите може да се събират и на сбирките, и да се внасят накуп, за да се избегне таксата в банката и чакането на много хора по отделно.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз нищо, че нямам кола или дори книжка. Имате от мен някаква минимална сума! Подкрепям ви!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
Kroki написа:Аз нищо, че нямам кола или дори книжка. Имате от мен някаква минимална сума! Подкрепям ви!
Евала на Момчето

И аз мисля че е по добре на збирките да се дават парите
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
N.Mihaylovski написа:аз съм ЗА ще съберем парите ,няма да е трудно.
Не, че съм песимист, ама си в голяма заблуда- пък и сумата е няк'ви смешни 2 бона... Като съберете половината ми кажете и аз да се включа

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Аз също съм съгласен да съберем пари за проверката на горивото. Тъй като най-разпространения бензин е А95 и ако наистина тези които карат дизелови автомобили не искат да се включат за тест на нафтата, то излиза че трябва да се вземат проби само от А95. Няма нужда да тестваме чак и клоновете на бензиностанциите.
Да речем че 95% от нас зареждат в тези вериги:
1. Shell
2. OMV
3. Лукойл
4. Еко петролиум
5. Петрол
Т.е. ще са необходими 5*195 лв. = 975 лв. или с ДДС се получават 1 170 лв. Като се калкулира отстъпката за мин. 5 проби се получава 877,50 лв. всичко.
Тези пари могат да се съберат за не повече от 10 дни и ако приемем че всеки ще даде по 5 лв. то излиза че трябва да се включим 175 човека. Има вариант банковите преводи от колегите да са с нулева такса
Ако пък решим да включим и дизеловото гориво - сумата става двойна - 1755 лв. - не е толкова колосална.
Та колеги ако решите - давайте да се организираме и февруари да може да и обявим резултатите. След като сме наясно с тях и ако има съществено разминаване от обявените стойности - защо да не си потърсим и правата ??
През седмицата, която идва с още един колега от Варна, мога да организирам среща с ръководителя на лабораторията да потвърди цените и да уточним подробностите.
Да речем че 95% от нас зареждат в тези вериги:
1. Shell
2. OMV
3. Лукойл
4. Еко петролиум
5. Петрол
Т.е. ще са необходими 5*195 лв. = 975 лв. или с ДДС се получават 1 170 лв. Като се калкулира отстъпката за мин. 5 проби се получава 877,50 лв. всичко.
Тези пари могат да се съберат за не повече от 10 дни и ако приемем че всеки ще даде по 5 лв. то излиза че трябва да се включим 175 човека. Има вариант банковите преводи от колегите да са с нулева такса

Ако пък решим да включим и дизеловото гориво - сумата става двойна - 1755 лв. - не е толкова колосална.
Та колеги ако решите - давайте да се организираме и февруари да може да и обявим резултатите. След като сме наясно с тях и ако има съществено разминаване от обявените стойности - защо да не си потърсим и правата ??
През седмицата, която идва с още един колега от Варна, мога да организирам среща с ръководителя на лабораторията да потвърди цените и да уточним подробностите.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ми направете няква сметка, сложете краен срок, минимално дарение 10 кинта, периодично пишете колко пари са събрани и ако до този срок не се съберат парите ги връщате на хората и тва е. тъпото е, че онлайн плащанията не са достатъчно развити и цялата тая работа става излишно трудно. после като се съберат парите разпространете резултатите само между тези, които са дали пари и готово. последното май е най-важно за да има инициатива няква
най-накрая клуба дори може да пусне резултатите за продажба. нали сте против комунизма... така се прави при капитализма 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Като ще го правите, го правете като хората ... включете и дизеловото гориво. И 20 лева съм навит да дам. Все от някъде трябва да се започне. Евала!
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Най-бързо ще стане, ако сумите се съберат по градове по време на сбирките. Избира се 1 човек, който например ще събере от останалите колеги в населеното място някаква сума и след това само ще я нареди с банков превод до Варна. Така ще са необходими само около 20-30 превода за да съберем всичко. Ако не се съберат нужните пари, ги нареждаме обратно по градове и после ще си ги разхвърляте пак по сбирките.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
Лошо няма и дизел да се тества, но при него проблемът с ЦЕТАНОВОТО число не е чак толкова сериозен, колкото при бензина и октановото. Поразиите при дизела произтичат повече от "бозата", която се добавя и такова мамата на филтри, дюзи и т.н.
Считам, че при евентуален тест на нафта е по-добре да се провери наличието и процентното съдържание на парафин, сяра и други гадости, които са характерни за мазут и леко корабно гориво.
Инициативата е похвална.
+1 готов да се присъедини с дялово участие.
Считам, че при евентуален тест на нафта е по-добре да се провери наличието и процентното съдържание на парафин, сяра и други гадости, които са характерни за мазут и леко корабно гориво.
Инициативата е похвална.

+1 готов да се присъедини с дялово участие.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Имайте предвид, че сипването на горивото трябва да бъде в туби (дето се продават в бензиностанциите, които са си за бензин), също така да се вземе и да се пази фактура за тези туби, после сипването да стане в присъствието на нотариус, за да се отбележе, че това гориво в тубата е от еди коя си бензиностанция. И после като се дават в лабораторията естествено да не пише на тубата Шел, ОМВ и т.н., мисля, че ви е ясно защо.
Трябва и тези разходи да се предвидят. Казвам ги тия неща, въпреки, че сигурно ги знаете, защото ако после тръгнеме да си търсиме правата от 9 кладенеца вода ще изкарат, че е нямало нотариус, че е забранено сипването в еди какъв си съд (иди после обяснявай, че си го зел от еди коя си бензиностанция) и т.н.
Иначе в предишната тема аз казах - навит съм и ме пишете.

Трябва и тези разходи да се предвидят. Казвам ги тия неща, въпреки, че сигурно ги знаете, защото ако после тръгнеме да си търсиме правата от 9 кладенеца вода ще изкарат, че е нямало нотариус, че е забранено сипването в еди какъв си съд (иди после обяснявай, че си го зел от еди коя си бензиностанция) и т.н.

Иначе в предишната тема аз казах - навит съм и ме пишете.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4