Аман от неграмотни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Аман от неграмотни!

Мнение от carmanf1 » 21 Юли 2010, 22:17

копувам праскалки за стариа фейс и стакла за фаровете

Масово се наблюдава в последно време, не само в и-нет....., а и при официална кореспонденция. Положението е плачевно.
Народа деградира със страшни темпове, от безпаричие ли е, от какво е не знам...
Срамота е да не можеш да пишеш, да се изразяваш на родния си език......вбесявам се!

Най-лошото е, че като направиш забележка .....си най-дребнавия, най-заядливия.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 21 Юли 2010, 22:23

carmanf1 написа:
копувам праскалки за стариа фейс и стакла за фаровете

Масово се наблюдава в последно време, не само в и-нет....., а и при официална кореспонденция. Положението е плачевно.
Народа деградира със страшни темпове, от безпаричие ли е, от какво е не знам...
Срамота е да не можеш да пишеш, да се изразяваш на родния си език......вбесявам се!

Най-лошото е, че като направиш забележка .....си най-дребнавия, най-заядливия.

Прав си.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Юли 2010, 22:24

Топъл,топъл пари даже viewtopic.php?f=16&t=212858&p=2336716#p2336716

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 21 Юли 2010, 22:40

Наистина има доста неграмотно пишещи тук във форума,
но като цяло българинът си е неграмотен.
Чета доста голямо количество писания от всякакви "индивиди" напоследък и в някои случаи положението е направо плачевно...
Но едва ли тук с може да се направи нещо - тази тема трябва да се разисква в МОН (или както там е сега министерството на науката и образованието) :confused:

дано да нямам и аз някоя грешка сега от недоглеждане, та да се изложа :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 21 Юли 2010, 22:44

GRIPEN написа:
eraziel написа:Мине се не мине време и се появява няк'ва тема от сорта, в която група ерудити се възмущават от всеобщата неграмотност... :mhihi:

И смисъла е?

Бе то съвършенни хора няма ама да пишеш като изкарал 3-ти клас до обяд е леко грозно и би трябвало да е обидно за всеки пишещ така, ако може да го осъзнае това де....

Абе вярно си е,че има супер неграмотници ама преди да се обсъжда някой трябва първо на собствените си писания да се обърне внимание.Съвършен завършва само на ЕН а не на НЕН следователно се пише СЪВЪРШЕНИ.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 21 Юли 2010, 22:51

nik4o написа:Абе вярно си е,че има супер неграмотници, ама преди да се обсъжда някой някого, трябва първо на собствените си писания да се обърне внимание.Съвършен завършва само на ЕН, а не на НЕН,следователно се пише СЪВЪРШЕНИ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 21 Юли 2010, 22:54

То по една грешка да допускаха с мед да ги намажеш, както и казах, за съществуването на съвършеНите хора. :winky:
Темата е за хората допускащи очевадни грешки, във всяка дума по две, а не за перфектно писане, като завършил българска филология :idea:
Последна промяна GRIPEN на 21 Юли 2010, 22:56, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 21 Юли 2010, 22:55

*заяд* *заяд* :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nik4o » 21 Юли 2010, 22:56

Приятел аз не претендирам за безгрешност,правиш ли разликата?А и така написано не е правописно неправилно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nik4o » 21 Юли 2010, 22:59

GRIPEN написа:То по една грешка да допускаха с мед да ги намажеш, както и казах, за съществуването на съвършеНите хора. :winky:
Темата е за хората допускащи очевадни грешки, във всяка дума по две, а не за перфектно писане, като завършил българска филология :idea:

Абосолютно си прав.Разбирам какво имаш предвид. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 21 Юли 2010, 22:59

Малииииии... Всеки, който е писал в тая тема е набил яко запетаи и прочие ... :mhihi:
Абе, те хората станаха малоумни повсеместно... Не, че тия с бмв-тата не можели да пишат... Какво очакваш от поколение, на което целият мироглед и интереси се изразяват с:
"как да направим неква далаверка, бате"
"колата има ли забелеШки"
"деазнам, некво такоа"
"в смисъл некво такоа"
...има много примери на крилати и супер вървежни фрази, с които веднага си в играта...
А, в моята професия някой като ми каже "искам къщата ми да е изчистена, но и да е разчупена" идеално го разбирам какво има предвид и направо изживявам душевна "такоа" ... :lol:
Нацията ни е съставена от не по-малко от 80% пълни кретени, около 15% полуидиоти и 5% други...
...и ще става все по-зле...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 21 Юли 2010, 23:03

grayscale написа:Нацията ни е съставена от не по-малко от 80% пълни кретени, около 15% полуидиоти и 5% други...
...и ще става все по-зле...

истината

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Юли 2010, 23:03

пиша без големи букви ....пиша "неска" вместо "днес" и други подобни,ползвам сленг и диалект...! но това не значи ,че не знам правописа на думите,които ползвам. отделно не се сърдя като ме поправят-никога не е късно да научиш нещо.
има едно основно правило ,което съм запомнил като съм учил разни езици: важното е да те разберат! не да знаеш 11хил думи на езика ,а да те разберат!!! може да се използват обяснителни изречения,да обясниш някоя дума с много други,които знаеш,но е важно да те разберат.
тука малко все едно си говориме на различни езици. не е проблем да сбъркаш една дума ,или буква ,или запетая... проблем е да не те разберат или да те разберат трудно или погрешно.... :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Юли 2010, 23:08

SKISA написа:не е проблем да сбъркаш една дума ,или буква ,или запетая... проблем е да не те разберат или да те разберат трудно или погрешно.... :lol:

Еми Иво, такива теми са породени от системния тормоз прилаган върху читателите на форума.
Защото за мене това е тормоз, знаеш го и като модератор и като юзър.
Иначе съм забелязъл, че ти специално, ако не е страхотна история или нещо на майтап, си пишеш доста правилно за разлика от повечето хора по форумите, а иначе си праскаш точно "сленг".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 21 Юли 2010, 23:09

А мойта, пък, идея е, че без значение колко такива теми се пуснат (щото тая хич не е първата, едва ли ще е и последната) никой няма да се напъне да учи граматика, щот' бай Пешо от БМВ форума е възмутен... Аз лично не чета мнения, които ме затормозяват. И мисля, че тая тема е ненужен шум в ефира. Единствения ефект на тази тема е, че всеки си проверява по три пъти мнението, преди да постне в нея...
In Ban We Trust!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата