Избор на навигация
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Избор на навигация
Благодаря много! Тези дни ще си закупя устройството посочено по-горе
Ако имате други предложение - ще следя темата
Благодаря отново!

Благодаря отново!

Здравейте,
както повечето колеги ти казаха и аз ще ти кажа да не си взимаш гармин(но май вече си решил
).
В България не съм я ползвал много, но като пътувах до Италия щях да я сложа под гумата и да боксувам върху нея.
Толкова много грешки правеше че се наложи да я изключа и да си карам по знаците.
Като си заредих телефона си продължих с IGO8 без проблеми.
Може да си помослиш и за телефон с Windows Mobile и вграден GPS за тези пари.
Също тези китайските у-ва не са никак зле. Мой колега си ползва от година такова у-во с много екстри(WinCE, FM transmiter, Bluetooth) и по спомен го купи за около 150 лв.
Писал си и за кракнати карти, при гармина става малко по особен начин(първоначално ще се затрудниш), при IGO е доста по лесно(copy -> paste)
п.п Сетих се за навигон, преди време интерфейса им беше доста приличен, но незнам как са с картите. Ей тук видях че се продават
Поздрави
както повечето колеги ти казаха и аз ще ти кажа да не си взимаш гармин(но май вече си решил

В България не съм я ползвал много, но като пътувах до Италия щях да я сложа под гумата и да боксувам върху нея.
Толкова много грешки правеше че се наложи да я изключа и да си карам по знаците.
Като си заредих телефона си продължих с IGO8 без проблеми.
Може да си помослиш и за телефон с Windows Mobile и вграден GPS за тези пари.
Също тези китайските у-ва не са никак зле. Мой колега си ползва от година такова у-во с много екстри(WinCE, FM transmiter, Bluetooth) и по спомен го купи за около 150 лв.
Писал си и за кракнати карти, при гармина става малко по особен начин(първоначално ще се затрудниш), при IGO е доста по лесно(copy -> paste)
п.п Сетих се за навигон, преди време интерфейса им беше доста приличен, но незнам как са с картите. Ей тук видях че се продават
Поздрави
Нямам идея при другите карти как е, затова ще споделя какво знам от опит за гарминската:
Два пъти съм се прибирал от Германия до тук с Garmin, неточности в европейската им карта е имало само преди Букурещ, никъде другаде.
При покупка на гарминско устройство то идва с последната версия на картата за Европа. Един колега си взе преди седмица Nuvi 255W и то е със City Navigator 2010.
Българската карта се прави от българи, които се занимават само с нея, и както споменах вече има ъпдейти на всеки 3 месеца.
Tук пишат и четат хората, които правят карата :
http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17
Споделените от потребителите неточности се коригират в следващата версия.
А и още нещо, което предполагам ще е важно, като информация за тези, които мислят да си вземат Garmin, става въпрос за сервизната поддръжка. Моето Nuvi 760 нещо се бъгна миналата година, загуби говор иначе работеше, пратих го в сервиза на Геотрейд и след седмица се обадиха, че не може да се оправи, и че ще ми пратят новия модел- Nuvi 765 понеже моето вече не се произвеждало. Ден-два след този разговор го получих.
Два пъти съм се прибирал от Германия до тук с Garmin, неточности в европейската им карта е имало само преди Букурещ, никъде другаде.
При покупка на гарминско устройство то идва с последната версия на картата за Европа. Един колега си взе преди седмица Nuvi 255W и то е със City Navigator 2010.
Българската карта се прави от българи, които се занимават само с нея, и както споменах вече има ъпдейти на всеки 3 месеца.
Tук пишат и четат хората, които правят карата :
http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17
Споделените от потребителите неточности се коригират в следващата версия.
А и още нещо, което предполагам ще е важно, като информация за тези, които мислят да си вземат Garmin, става въпрос за сервизната поддръжка. Моето Nuvi 760 нещо се бъгна миналата година, загуби говор иначе работеше, пратих го в сервиза на Геотрейд и след седмица се обадиха, че не може да се оправи, и че ще ми пратят новия модел- Nuvi 765 понеже моето вече не се произвеждало. Ден-два след този разговор го получих.

Както казах, отворен съм за предложения
Но... нямам доверие на китайските му работи. Може ли някой да им даде точно предложение на Igo8 до 400 лв.

Но... нямам доверие на китайските му работи. Може ли някой да им даде точно предложение на Igo8 до 400 лв.
rampag3 написа:Както казах, отворен съм за предложения![]()
то IGO8 масово се пуска на китайските навигации
идеални са за него, не бъди с предубеждения

може да си вземеш някое сони за тези пари или някой друга по-маркова навигация, но аз не съм много запознат с тях ... ползвам китайски само

Помисли хубаво дали ще ползваш българската карта.И изобщо навигация в България.
Преди 2 години се бях засилил да купувам навигация.Като последно за малък размисъл взех на приятел навигацията и пътувах Благоевград - София - Стара Загора и обратно.
Навигацията беше Гармин....с OFRM Geotrade....от високите класове.
Благоевград - имаше 2-3 основни улици - на мен си ми е роден град, но ти ако дойдеш в Благо и мислиш да разчиташ на навигация...
Продължението на магистралата до Стара Загора го нямаше в навигацията.Карах насред полето според нея.В Стара Згаора също беше много зле.На връщане ме забута в някакъв индустриален квартал и накрая карах по обходния път ...успоредно на магистралата, а навито мислеше, че съм си на магистралата.
Та освен ако не си Такси....и ти трябват адресите в София....не виждам за какво ще я ползваш тая навигация.Само ангажимент....да я сваляш и слагаш на таблото/стъклото.....а на дълъг път....колкото и да си нямаме знаци.....май по-добре с останалите такива....
Преди 2 години се бях засилил да купувам навигация.Като последно за малък размисъл взех на приятел навигацията и пътувах Благоевград - София - Стара Загора и обратно.
Благоевград - имаше 2-3 основни улици - на мен си ми е роден град, но ти ако дойдеш в Благо и мислиш да разчиташ на навигация...

Продължението на магистралата до Стара Загора го нямаше в навигацията.Карах насред полето според нея.В Стара Згаора също беше много зле.На връщане ме забута в някакъв индустриален квартал и накрая карах по обходния път ...успоредно на магистралата, а навито мислеше, че съм си на магистралата.
Та освен ако не си Такси....и ти трябват адресите в София....не виждам за какво ще я ползваш тая навигация.Само ангажимент....да я сваляш и слагаш на таблото/стъклото.....а на дълъг път....колкото и да си нямаме знаци.....май по-добре с останалите такива....
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Щом си се насочил към Иго8 , защо не погледнеш Prestigio Geovision 150, евтина и добра.
Но и китайските Clever от Метро доста приятели ги хвалят.
Но и китайските Clever от Метро доста приятели ги хвалят.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Колега, за къде ти трябва навито? за България или за Европа? ТомТома за европа е най-доброто - един път не ме е забутала, а за България немога да ти помогна, просто нямам нужда да използвам нави тука. 

Ще се използва предимно в България, много рядко в чужбина. Другия месец ще ми трбва до Милано (само там, до там съм със самолет) и вече за околните градове. Но като цяло ще е предимно в БГ. 

Картата на Гармин за България е наистина най-добра и най-подробна... За Европа, както казаха колегите Томтом е много добра. И според мен е най-удачният вариант едно устройство с WinCE и можеш да си сложиш, каквато навигация искаш. А може и няколко наведнъж.
Иначе, ако ти се занимава за около 400 лв. може би нещо такова: http://gps-6.com/298-goclever-5010-fm-bt-cam.htm отключваш го и си слагаш каквато навигация ти е кеф...

mitkoa написа:Помисли хубаво дали ще ползваш българската карта.И изобщо навигация в България.
Благоевград - имаше 2-3 основни улици - на мен си ми е роден град, но ти ако дойдеш в Благо и мислиш да разчиташ на навигация...![]()
Имам Гармин от 2 години и това като го чета сякаш се говори за някаква друга карта...или за най-най-най-първата българска гарминска карта.....

http://coverage.karta.bg/news/139.html
Тази карта за 2 години след ъпдейти на всеки 3 месеца нали се сещаш колко се е променила.

Само в разстояние на 3 месеца, до последната версия са добавени :
........................във версия 5.11 са добавени 28 нови населени места с възможност за търсене на улици и кръстовища. Въведени са много нови интересни и полезни POI-точки. В 28 нови града е възможно търсене на адреси, а търсенето на жилищни блокове е добавено в още 10 града. Във всички големи градове са въведени точните за момента правила за движение (еднопосочни улици, забранени завои и др.).
http://news.karta.bg/
Малии тея дет' правят картата трябва вече някой лев за рекламата да ми платят.

Последна промяна GRIPEN на 28 Апр 2010, 22:54, променена общо 1 път
картата на гармин е наистина подробна
в 5.01 имаше разни грешки - кръгчета по маршрута, или пък път през който не минаваш, а тръгваш по някакви офроуд маршрути
но в последната 5.11 като че ли всичко е оправено. До сега не съм срещнал нещо фрапиращо неточно
п.с сега се сещам за един мост на р. Марица от с. Върбица към Чирпан за да стигнеш до магистралата
и трите навигации (гармин, иго и томтом) казваха че остава 18км до Чирпан и съответно магистралата, но като стигнах до моста се оказа забранен за автомобили
Понеже бях и с джип над 2т реших да не рискувам 
http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 8&t=h&z=11
това не знам дали са го оправили в картите (или пък моста е станал проходим)
в 5.01 имаше разни грешки - кръгчета по маршрута, или пък път през който не минаваш, а тръгваш по някакви офроуд маршрути

п.с сега се сещам за един мост на р. Марица от с. Върбица към Чирпан за да стигнеш до магистралата
и трите навигации (гармин, иго и томтом) казваха че остава 18км до Чирпан и съответно магистралата, но като стигнах до моста се оказа забранен за автомобили

http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 8&t=h&z=11
това не знам дали са го оправили в картите (или пък моста е станал проходим)
- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
mitkoa написа:....
наистина си бил с някоя доста стара или първата версия на картата колега!
в настоящата 5.11 са фикснати всички проблеми които посочваш както и куп други
GRIPEN написа:Малии тея дет' правят картата трябва вече някой лев за рекламата да ми платят.
за "лев" не знам, но за няколко бири, нямаш никакъв проблем!

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Аз ползвам iGo 8.3 от почти година в САЩ и съм доволен. Като си ходих в БГ я пробвах и там. На пътя София-Кулата имаше леки неточности преди Долна Диканя, но като цяло беше добре. Имах вкаран и файл с камерите уж, но се оказа че в него са не само местата на които има камери, ами и тези, където чакат полицаи. С търсенето на адрес в София се справи идеално, но не можах да разбера как да търся блок, а не номер. Сигурно не съм с най-новите карти и някои от нещата предполагам са изгладени. Иначе вие пак сте добре, за тук доста търсих файлове с местоположения на камери и не открих нищо.
Колкото до устройствата гледай да е съвместимо с Windows, както казаха колегите можеш да си качиш всякаква навигация. Един пич тук даже си го беше направил и филми да гледа. Препоръчвам ти по-голям екран. В момента 5 инчовите са малко неизгодни спрямо 4.3 и може би 4.3 е най-удачния избор.
Ако колата ти позволява монтаж на double-din уредба и не бързаш, по-добре посъбери някой за нещо такова: http://www.alpine-usa.com/product/view/ina-w900 Като чета коментарите засега са доста бъгави, а и цените се очаква да паднат. Много по-естетично е, без жици, лепки и други простотии.
Колкото до устройствата гледай да е съвместимо с Windows, както казаха колегите можеш да си качиш всякаква навигация. Един пич тук даже си го беше направил и филми да гледа. Препоръчвам ти по-голям екран. В момента 5 инчовите са малко неизгодни спрямо 4.3 и може би 4.3 е най-удачния избор.
Ако колата ти позволява монтаж на double-din уредба и не бързаш, по-добре посъбери някой за нещо такова: http://www.alpine-usa.com/product/view/ina-w900 Като чета коментарите засега са доста бъгави, а и цените се очаква да паднат. Много по-естетично е, без жици, лепки и други простотии.
Не мисля, че картата беше първата такава версия изкарана на пазара.Нямам представа дали са й правени ъпдейти и т.н.
Имаше и ужасен бъг....при липса на адекватна карта....навито си започваше да повтаря " преизчисляване, преизчисляване....." до безкрай....., което изнерви обстановката в колата, а единствения адекватен вариант да се спре този буквално тормоз, беше да я изключа.А относно ъпдейтите....и гръмките 30 града добавени...и подобни на сайта на картата.....искам да кажа, че и тогава имаше подобни changelogove....и рекламни трикове.....е ако ми добавят град и в него 3 улици само....каква ми е файдата.....
Както и да е - препоръка към пусналия темата - помоли приятел, нека ти даде навито си за няколко дневно пътуване из страната.Изгради си мнението не вече като собственик, а като кандидат собственик.За да не се окаже, че си разочарован и да я ползваш един път годишно при някое пътуване извън страната.
Имаше и ужасен бъг....при липса на адекватна карта....навито си започваше да повтаря " преизчисляване, преизчисляване....." до безкрай....., което изнерви обстановката в колата, а единствения адекватен вариант да се спре този буквално тормоз, беше да я изключа.А относно ъпдейтите....и гръмките 30 града добавени...и подобни на сайта на картата.....искам да кажа, че и тогава имаше подобни changelogove....и рекламни трикове.....е ако ми добавят град и в него 3 улици само....каква ми е файдата.....
Както и да е - препоръка към пусналия темата - помоли приятел, нека ти даде навито си за няколко дневно пътуване из страната.Изгради си мнението не вече като собственик, а като кандидат собственик.За да не се окаже, че си разочарован и да я ползваш един път годишно при някое пътуване извън страната.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3