Айде да ни е честит новия данък :(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Айде да ни е честит новия данък :(

Мнение от FaceOff » 21 Мар 2010, 18:25

Абе пичове, аман от демагогия вече!! До вчера, докато се разискваха антикризисните мерки засягащи социално слабите (което си беше чиста провокация) всички бяха против, сега като мерките засягат богатите - пак недоволни!??! Изобщо някой прочете ли статията или само чухте '150 коня' и скочихте като ужилени?!? Повече от ясно беше, че след падането на акциза ще има по-висок данък за по-мощните коли, къде в Европа не е така - Германия, Гърция???

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 21 Мар 2010, 18:26

BadAngel написа:от кога кола над 150 коня се води луксозна.....

От,както "ИСките" се водят спортни - и сега ще отърват тоя данък :D
очаквайте скоро и данък гуми - с колкото по широки и големи джанти-толкова по голям данък :banghead:
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Мар 2010, 18:27

///milko way написа:
BadAngel написа:от кога кола над 150 коня се води луксозна.....

От,както "ИСките" се водят спортни - и сега ще отърват тоя данък :D
очаквайте скоро и данък гуми - с колкото по широки и големи джанти-толкова по голям данък :banghead:

тоя данък си го плащаме от доста време, в случай че не си карал с нископрофилни гуми по наще улици =)))))))
No bling at the Ring

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Мар 2010, 18:33

а емиграция как му звучи на тоя тъп пожарникар!?!?
и данъците да си ги плащам у ню дзилънд....!
нито ме топлят театралните му изяви по тиливизора,нито пискливото фалцетче на онова недоразумение -дянков да ми обяснява ,че треало да дам повече!
та върху квадратури,та на кубатури,та на депозити....!!! ми ше ги платя точно ,колкото и другите съм платил и ше платя...!! и изобщо няма да излъжа-заклеам се на майка му в фичката се заклеам....!
и кое па му е ясното ,че треа да има ,че не разбрах!?!? в германия каквато и да е кола се води не лукс ,а съвсем нормален човешки придобитък!
да тури и данък -зъби! като турците! или данък -въздух!па данък-гъз ....като сереме! па данък-.... ай сиктир! скапаняци-скапани! и онова джудже-хер флик! са искат да ни опоскат съвсем ,та съвсем да имат кво да гепят после! щото нали се сещате ,че тия данъци нема да се превърнат в хасфалт у дупките ,а в нови офиси на цветелина и разни други..... ай сиктир ебаси!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Мнение от CHUKANSKI » 21 Мар 2010, 18:37

кмета на стара загора го ваведе тоя данак вече,ама за всички 50% увеличение на данака за мпс!

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 21 Мар 2010, 18:44

kokobm написа:Абе пичове, аман от демагогия вече!! До вчера, докато се разискваха антикризисните мерки засягащи социално слабите (което си беше чиста провокация) всички бяха против, сега като мерките засягат богатите - пак недоволни!??! Изобщо някой прочете ли статията или само чухте '150 коня' и скочихте като ужилени?!? Повече от ясно беше, че след падането на акциза ще има по-висок данък за по-мощните коли, къде в Европа не е така - Германия, Гърция???

Защо ни е да имаме хорските данъци,нека им пойскаме заплатите.Защо се гледа от време оно,всичко което отърва на държавата,а за народа в нея квото дойде.Продължавайте в същия дух,и накрая България ще се изгуби от картата и ще се появи някоя сиганотурска държава,всички сме се пръснали по светано като няма варианти в БГ какво да прави човек,стяга багажа изхвърля си егото и отива на гурбед.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 21 Мар 2010, 18:54

за жалост и това не са антикризисни мерки...а кво правиме с държавната администрация? Нормално е да се дразниме при положение че управляващите не дават пример със себе си на обществото...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 21 Мар 2010, 18:56

Скиор, аз не виждам нищо похвално в това, че не си плащаш данъците, а между другото аз знам за м/у 20 и 40% данъци в Ню Зиленд в зависимост от инкъма - колкото повече, толкова повече.

Писта, да им поискаме заплатите, когато им стигнеме и продуктивността им, а? и стандарта и све...??

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 21 Мар 2010, 19:06

Не ме притеснява какво ще трябва да плащам - тази държава трябва да се издържа от него . Дразнещ е факта ,че всеки опитва да скатава ,събраните пари не отиват по предназначение ,а има и една група хрантутници наречени роми ,които живеят на гърба на всички останали .Е некак си не е приятно да преливаш от пусто в празно .Иначе съм съгласна с написаните мерки ,макар че ме съмнява че ще ги приемат .Няма акциз има по -висок данък.Резонно . То и в момента някои плащат по високи данъци - щото карат по -скъпи коли ,щото живеят в идеален център ,щото вземат по -висока заплата .Аз лично не виждам нищо странно . Можеш да вземеш от човек които има , от тоя който няма к'во ще му вземеш .
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 21 Мар 2010, 19:12

То на края да не излезе като във вица:
"Срещнали се двама пенсионери и си говорят за трети:
- Иване, ти разбра ли, че Пешо е спечелил Волга от лотарията?
- Разбрах, ама не е Волга, ами е Москвич и не е спечелил, ами го е блъснал!" :mhihi:
Какво ше стане с данъците още никой не знае :evil:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Мар 2010, 19:12

окси, ама нали знаете, че това тепърва да се гласува за да стане факт =))

това със 150те коня според мен трябва да се премисли
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 21 Мар 2010, 19:17

[FF]GODFLESH написа:за жалост и това не са антикризисни мерки...а кво правиме с държавната администрация? Нормално е да се дразниме при положение че управляващите не дават пример със себе си на обществото...

Още един непрочел статията..

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 21 Мар 2010, 19:21

kokobm написа:Абе пичове, аман от демагогия вече!! До вчера, докато се разискваха антикризисните мерки засягащи социално слабите (което си беше чиста провокация) всички бяха против, сега като мерките засягат богатите - пак недоволни!??! Изобщо някой прочете ли статията или само чухте '150 коня' и скочихте като ужилени?!? Повече от ясно беше, че след падането на акциза ще има по-висок данък за по-мощните коли, къде в Европа не е така - Германия, Гърция???

Не ве мъжки. Аз рабирам да вземам яко кинти и да си ги плащам данъци манъци. Щото в Германия и Гърция дет ми ги приказваш да, плащат хората данъци разни, ама и взимат истински заплати, а не като тези в България - подобия на заплати. Пресен пример да ти дам - кандидаствам аз за 2nd lvl WINTEL админ, обаждат ми се тъпаците от Адеко ли са кви са на НР чираците и почва да ми обяснява пачата - Active Directory, ESX, clustering, DNS, DHCP и още един куп неща ми изброява по телефона. Повече от половината неща ги знам, там клъстери млъстери и достаналите не съм гуру, ама знам за какво иде реч. Викам чакай да се направя на чукнат - викам да всичко го владея, знам го и го прилагам. Оназ ахна ехна, кога ще може да дойдете тинтири минтири. Подсещам я леко, викам тва ли беше и са сети пачата, ааамиии каква заплата очаквате. Викам чакай да пробвам абсолютния минимум и й викам 1500лв. чисто. Тва нали за София става въпрос. И оназ - оооо, не , не , не не можем да ви предложим такова възнаграждение, надвишава с доста определената от НР заплата за тази позиция. Аз по телефона е така останах :shock: . Викам й, абе да нямате грешка нещо, аз в момента като 1st lvl взимам повече. Мънка врънка обаче не можело 1500. Викам мерсииии, лек дееееен и затворих. Значи кажи ми как си представяш 2nd lvl пък с 1500 лв. в София - за квартира ли , храна ли, сметки ли, забавление ли, за кое по-напред?
Та, че хич не ми ги слагай Гърция и Германия в едно изречение с България. За сведение само 2nd lvl в Германия взима поне 1500 евро чисти.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 21 Мар 2010, 19:27

xpl0d написа: .............

К'во общо имат размера на дължимите данъци с т'ва че ти не можеш да се разбереш с частна фирма относно размера на заплащането . И кой е казал ,че всички трябва да живеете в София и да карате коли от по 150 к.с .Всеки се разполага според чергата си ;)
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 21 Мар 2010, 19:28

kokobm написа:
[FF]GODFLESH написа:за жалост и това не са антикризисни мерки...а кво правиме с държавната администрация? Нормално е да се дразниме при положение че управляващите не дават пример със себе си на обществото...

Още един непрочел статията..

много добре си я прочетох...имах предвид да се ореже от към щатове администрацията щото има толкоз много хора там дето само седят и вземат пари без нищо съществено да правят...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата