HELP за избор на цифров фотоапарат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 27 Апр 2005, 18:08

Тъй,тъй....
Нали нащо си е най-УБАВО аз ще хваля мойто :P
Пентакс Оптио 30.Снимка в Галерията.....
Нещо като лек минус на Апаратчето НЯМА звук на клиповете :uups:
Сравнение със ОЛИМПУС .... незнам точния модел ама от същия клас 3,2 и Канон Пауър Шот А310.
Е тоя Канон е такова дърво че страшно много се радвам че не се налапах с него :twisted: НЯМА ОПТИЧЕН ЗУУМ :shock:
А сега конкретно за трибоя.
Значи олимпуса малко съм боравил с него че ОНЯ русия тъкмо си го беше взел и той даже незнаеше как се бачка с него :mhihi:
НО моя като го почнеш 640*480,1024*768,1600*1200,2048*1536 тва са все разделителни способности.Олимпуса разбрах че имал само Лоу,мъдъл и хай куолити :shock: Ако бъркам търпя корекций :P
Менютата са съвсем объркани при другите два модела.
Има и още много неща ама сега ми литнаха от главата :uups:
А Сони мисля за Дигиталки са си най-добри и най-скъпи.
Все пак ако и е с Цайс оптика говорим заааа :twisted:
А ХР ползват пентакс оптики за дигиталките си ;)
А Самсунг отскоро са в тоя бизнес и колкото и да ги уважавам мисля не са дорасли още.
Минолти незнам как са.Имам химически такъв и прави луди снимки.Има си и оптика и е супер просто 8)
X-citer - мен ако питаш най добре иди в Технополис или Техномаркет Европа там има Консултанти ще питаш и ще ти обеснят.Тук даже и проба може да направиш преди да купиш.
УСПЕХ :P

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 27 Апр 2005, 18:15

Ми Жеков, кво да ти кажа, доста дървени снимки прави твойта. Са квото и да си говорим, нема да се лъжем.

Моя Канон (ПауърШот А200) е от първите и е само 2МП, но на добра светлина прави невероятно добри снимки.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 28 Апр 2005, 7:50

To на добра светлина и фотоклип прави добри снимки :mhihi:

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 28 Апр 2005, 8:28

Ми щом така си мислиш, ще сложа утре една снимка от моя апарт и вие кажете дали е лош или добър. като имате в предвид че е на 2 + години модел и е само 2 мега пиксела. 8) ;)

Един мой приател има Никон, ми не, че нещо ама не прави хич хубави снимки... :help: (не говоря за Никола)

Аз бих ти препоръчал този :
Olympus Camedia C-370 Zoom 3.2 Mpix ~ 325.00лв.с ДДС

;-)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 28 Апр 2005, 11:15

Значи първо за да достигнеш качеството на цветен любителски филм - рязкост, дълбочина и възможност за увеличение ти трябва между 9 и 10 MPx при съпоставима оптика. За да се ориентираш за възможностите на фотоапарата трябва да гледаш - 4-5MPx да е, светлосила на обектива(гледай ако има между 2 и 3.5 по - голямо число по - лошо), оптично увеличение на обектива(не се бъркай с цифрово увеличение не върши добра работа) 2-5х, вида на картата за памет ако имаш някакво друго устройство гледай да са с еднаква памет, за тези пари корпуса не може да е алумин или магнезий ама все пак си е хубаво, да е с акумулатори, вградени програми за автоматично снимане, време за заснемане на първата снимка от изключено положение - новите са под 5 сек и време между заснемане на две снимки. Не съм гледал отдавна какво има по пазара но ако си харесаш нещо прати детайли да видим

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 28 Апр 2005, 15:02

ето и снимката
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 28 Апр 2005, 15:25

А хубаво е и да може да снима клипове със звук неограничени по размер. Е все пак до размера на наличната памет де.

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 28 Апр 2005, 20:04

Благодаря на всички за оказаното съдействие :bchug:
Днес пообиколих и се оказа че за тези пари има само доста калпави апарати. Оказа се, че освен апарата трябва да закупя и зарядно и памет, което прави още около 100 лв. отгоре. :confused: Утре ще отида и ще взема нещо, пък "каквото сабя покаже"... :)
Изображение

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 28 Апр 2005, 20:21

X-citer е да това е общ консуматив и без него не може никой ;)
Вземи си акумулаторки ама най-големите налични.
Мойте са GP 2300 което е най-мощното мисля.
Но пък тези батерий с калпаво зарядно не вървят.
Търси такова с 500мАчаса заряден ток.
Прави пълен заряд за около 6 часа,което е завидно бързо на фона на другите :arrow: 12-14-16 дори 24 часа :shock:
И картата вече зависи от конкретния модел на апарата.
Четох някъде че ако имаш MMC/SD слот да купиш SD-то а не MMC :roll: Незнам защо ама ги послушах :D

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 28 Апр 2005, 21:33

за да не отварям нова тема искам да попитам дали този апарат http://market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=3132&cat=326&shop_id=38 - Samsung DigiMax A6 си заслужава, защото баща ми каза да избера до към 500 лева фотоапарат попринцип бих искал Canon ама тези по хубавите от 5 мп са доста пари така че искам да мо кажете дали си заслужава този самсунг,защото е 6 мп и е 500 кинта снима клипчета със звук без ограничение и има още доста възможности и според мене бива ама искам и вие да кажете своето мнение относно този фотоапарат.мерси предварително :)
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 28 Апр 2005, 22:59

Аз те съветвам да не избързваш, а да събереш още малко пари и да проучиш по-добре нещата. Наистина имай предвид какъв тип мемори карта ще използва апарата ти и преди да го вземеш провери и цените на тези артикулчета. Чувал съм добри думи за апарати с литиево-йонни батерии, за които не ти трябват отделни батерийки и зарядни устройства. Важно е апарата да снима добре, когато не е много осветено. На светло дори българските снимат добре. И един последен съвет -> Непременно поискай да ти го дадат в добре запечатана кутия! Когато купих моя мизерен фотоклип от метро ( 325лв.! ) специално помолих да ми донесат затворена кутия. Въпреки това пък обаче, когато се прибрах вкъщи с изненада установих, че на апарата имаше правени снимки и филмчета. Тия дебили от Метро се бяха снимали къде ли не, а след това са го запечатали отново! Освен това в комплекта имаше зареждащи се и нормални батерии, като вторите бяха напълно изхабени. За жалост нямах време да се връщам и да ги накарам да си изядат добре затворената и запечатана кутия. Българска му раота...
човек се учи докато е жив...

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 28 Апр 2005, 23:46

Събери пари и си купи нещо истинско.Такова нещо не се купува всеки ден.Виж какво може Sony P200.Това са нощни снимки.На първата снимка сградите отзад са на няколко километра.Снимано е през нощта,без използване на каквато и да е допълнителна светлина.Последната снимка е без използване на възможностите на фотоапарата,за да се види разликата.Апаратът е 7 мегапиксела.Снимките стават фантастични.Снима видео 640х480 с 30 кадъра в секунда и прекрасен звук.Успех
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 28 Апр 2005, 23:47

Това е нощна снимка.Обърни внимание на цветовете.

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 28 Апр 2005, 23:55

Това пак е нощна снимка,но не са използвани възможностите на камерата.Нищо не става,както се и вижда :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 28 Апр 2005, 23:56

Това е нормална дневна снимка в затворено пространство.Без светкавица.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата