Докосване до хаоса, или Какво се случи като ми откраднаха ко
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Между другото zнаете ли това каско zа 1 седмица къде може да се сключи? Има ли БУЛИНС на границата директно при влиzане?
Щото току що раzбрах, че май ще се наложи да карам една служебна диzелова голфетка до БГ след 2-3 седмици.
Btw тя има ÖAMTC, което би следвало да е австрийския ADAC, дали важи далаверата със обаждането където трябва ако бъде открадната? Е все пак бих предпочел да направя каското де...
Щото току що раzбрах, че май ще се наложи да карам една служебна диzелова голфетка до БГ след 2-3 седмици.

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
ivo написа:Btw тя има ÖAMTC, което би следвало да е австрийския ADAC, дали важи далаверата със обаждането където трябва ако бъде открадната? Е все пак бих предпочел да направя каското де...
при ADAC има нормално членство, което е само на територията на ГЕР и ADAC PLUS което важи за цяла европа. Какво има твоя голф в ÖAMTC трябва да провериш ... а забравих, че членството не е на кола, а на човек. Тоест независимо каква кола караш си винаги ти титуляра ...
а за каското си е задължително ... кофти са разправиите после ако се наложи да се ползва

На мен след прочитането на този разказ ми спадна и патриотизма и национализма
и въобще... това и да е, и да не е "по действителен случай", пак е твърде много близо до истината.
Великото законодателство в България!

и противовеса
Какво ли се учудвам
А това направо ме разби по точки!

Великото законодателство в България!
КошмарЦял ден четохме закона и тълкуването, нещата бяха съвсем яани – няма никаква основателна причина да ме спират след като колата е налична. Ако я няма трябва да платя мито.

и противовеса
Решен на всичко отидох в Централна митница в София и казах че искам да си платя митото или да подаря тази кола на държавата. Казаха ми че не мога да я подаря, защото тя е веществено доказателство и в момента нямам право на ползване.
Мито не мога да платя, защото не съм я нито продал, нито съм й сменил регистрацията с българска. Няма основание предизвикващо плащане на мита и дори и да искам не мога в момента и да предизвикам такова обстоятелство. Ударих го на молба да им платя митото, но ми обясниха че това е абсурдно което го искам.
Какво ли се учудвам

А това направо ме разби по точки!
Главния казва:тогава митница на аерогарата ще поеме отговорното пазене,
а 7-мо РПУ ще е изпълнител на пазенето.
![]()
От публиката инспектори – одобрителни възгласи в духа на: "Бал сии маата шйефа, сичку знай."
Да караш Peugeot е страст!
Това, което прави впечатление са също така постингите след статията. Не малко хора не крият задоволството си от това, че "родоотстъпникът" е изпаднал в подобна ситуация - в духа така му се пада, като бяга от БГ??? Има и не малко предложения от "журналисти" за по-нататъшни публикации... Дано да се пораздухат малко нещата, за да се премахне този абсурд с плащането на мита за откраднати чужди автомобили. А за полиция като тази само
.

Madmax написа:Това, което прави впечатление са също така постингите след статията. Не малко хора не крият задоволството си от това, че "родоотстъпникът" е изпаднал в подобна ситуация - в духа така му се пада, като бяга от БГ???
Супер тъпотия и аz ги zабеляzах коментарите под статията. Напомнят точно zа вица zащо в Ада на кладенеца с българите няма паzач - zащото ако някой тръгне да иzлиzа другите веднага ще го дръпнат обратно

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
баси... нямам думи просто... а кат се сетя аз като ходих да пиша обяснения във Второ РПУ и как един час чаках оня идиот да напише 1 страничка, и после как не знаеше как да си пусне принтера, и после как му заби компа, и после как седна да пише наново, и после как го дигнах от стола и седнах сам да си напиша обясненията, и после как половин час го учих как да си пуска принтера, и как загубих половин ден заради глупости (квото и да ми откраднат повече в полицията не отивам)...
просто опре ли работата до държавни инстанции може да умреш преди да ти се решат проблемите... и всичко това щото човека е имал късмета да си намери колата (в случая се е оказало нещастие де)
и кат се сетя кат свиха колата на баща ми, как ченгета му казаха че не можели да гарантират нищо, ако напрая засада и как откровено му препоръчаха да си плати на ггадовете щото те нямали бензин да ги гонят....
просто не знам точ човек откъде е имал толкова нерви да се занимава с тия тъпанари....
просто опре ли работата до държавни инстанции може да умреш преди да ти се решат проблемите... и всичко това щото човека е имал късмета да си намери колата (в случая се е оказало нещастие де)
и кат се сетя кат свиха колата на баща ми, как ченгета му казаха че не можели да гарантират нищо, ако напрая засада и как откровено му препоръчаха да си плати на ггадовете щото те нямали бензин да ги гонят....
просто не знам точ човек откъде е имал толкова нерви да се занимава с тия тъпанари....
DEFLEPPARD написа:...и после как го дигнах от стола и седнах сам да си напиша обясненията, и после как половин час го учих как да си пуска принтера, и как загубих половин ден заради глупости (квото и да ми откраднат повече в полицията не отивам)...
Братле и аz съм писал сам обяснения в полицията ама на машина, щото ония всеки втори клавиш натискаше грешната буква

DEFLEPPARD написа:и как откровено му препоръчаха да си плати на ггадовете щото те нямали бензин да ги гонят....
Е, те ако очакват и бензин ли да им сипваме?

В същност, в повечето случаи разчитат на сигнал, за да заловят краден автомобил. Иначе, просто оставят нещата на съдбата.
А, колкото до въпросния човек, явно не е патил и затова само е тичал от инстанция, до инстанция и накрая нищо.
Колкото до "въоръжението им" аз познавам няколко полицаи в РПУ-та, които на всичкото отгоре са си донесли компютри в кабинетите. Виждала съм невероятна пародия. Двама криминални в един офис, със свързани бюра.

Да караш Peugeot е страст!
На когото са му крали кола, явно не е учуден. На мен са ми тръли три и вече приемам нещата нормално.
Отивам в Н-ско полицейско управление да се взема преписката, та да я нося на застрахователите. Оня ми вика:
-Помогни да я намерим!
Та зад вратата имаше три купа с преписки, високи по метър. В един от тях ми беше преписката, щото без нея ония педали не плащат ...
Оттогава имам принцип:
Повече от 1000 лв. за кола не давам и застраховки не плащам.
Отивам в Н-ско полицейско управление да се взема преписката, та да я нося на застрахователите. Оня ми вика:
-Помогни да я намерим!
Та зад вратата имаше три купа с преписки, високи по метър. В един от тях ми беше преписката, щото без нея ония педали не плащат ...
Оттогава имам принцип:
Повече от 1000 лв. за кола не давам и застраховки не плащам.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2