виждали ли сте такива устройства в наще катаджии...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: виждали ли сте такива устройства в наще катаджии...

Мнение от Dimitroff » 05 Ное 2009, 0:16

VesoPesa написа:...

Гледай сега...затъмни си на левите врати първо задното стъкло само...влез отзад...погледни през нощта към източник на светлина...премести се малко и погледни през стъклото на предната врата - има ли разлика?
Разбира се, че има!! - това ти е намаляване на прозрачността :idea:
Аз не знам кой ще е тоя катаджия, дето ти ще му се правиш на оборотен, а той ще си каже - може и да е право момчето, бе...аджеба дали е право?-ще го пусна да си ходи по живо, по здраво :kuku:

Аз виждам сценария така:
Катаджията -
Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.

Ти -
дрън, дрън, дрън

Катаджията -
Сваляй моментално фолиото на предните врати или спирам колата от движение :twisted:

Ти -
Амаа...нещо...почерпя...

Пауза...
Ти какво работиш...колата твоя ли е...ами сега...ще пишем акт...това последното го повтаря 3ти път без да пише - само държи химикала и актовете

Сещаш се нали...ей такива ми ти работи :idea:

А това с очите...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 05 Ное 2009, 0:23

Dimitroff написа:
VesoPesa написа:...

Гледай сега...затъмни си на левите врати първо задното стъкло само...влез отзад...погледни през нощта към източник на светлина...премести се малко и погледни през стъклото на предната врата - има ли разлика?
Разбира се, че има!! - това ти е намаляване на прозрачността :idea:
Аз не знам кой ще е тоя катаджия, дето ти ще му се правиш на оборотен, а той ще си каже - може и да е право момчето, бе...аджеба дали е право?-ще го пусна да си ходи по живо, по здраво :kuku:

Аз виждам сценария така:
Катаджията -
Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.

Ти -
дрън, дрън, дрън

Катаджията -
Сваляй моментално фолиото на предните врати или спирам колата от движение :twisted:

Ти -
Амаа...нещо...почерпя...

Пауза...
Ти какво работиш...колата твоя ли е...ами сега...ще пишем акт...това последното го повтаря 3ти път без да пише - само държи химикала и актовете

Сещаш се нали...ей такива ми ти работи :idea:

А това с очите...
Изображение

Колега ,ма ставаш за сценарист :yes:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 05 Ное 2009, 1:25

Имаш право да си с фолио на предните странични стъкла само ако автомобила е дипломатически, на полицията или състезателен(регистриран като такъв) ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Ное 2009, 8:48

Абе аз ли съм назад с материала, или в конституцията на РБ е написано, че никой не можа да бъде сниман и филмиран без негово изрично съгласие :roll: И как бихте се почувствали вие, ако докато ви проверяват полицая си извади ГСМ-а или цифровия и почне да ви снима :roll: Тия "контролни органи" трябваше по- твърдо да му разпоредят, да не снима-пък ако откаже е предвидена глоба, а ако се приеме, че им осуетява проверката по някакъв начин-втора такава. Вместо да оборудват патрулките с камери и записите от тях да се приемат за доказателствено средство, разни дрисльовци с GSM-и ще се правят на кинооператори :censored:
п.п.Полицейски автомобил със затъмнени прозорци аз лично не съм виждал.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 05 Ное 2009, 9:06

saleen написа: ... Полицейски автомобил със затъмнени прозорци аз лично не съм виждал.

Затова пък има полицаи, които се възползват от положението си, за да затъмнят всичките си прозорци на личните си автомобили ... пък, ако имат и една синя лампа отгоре... още по-добре ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Ное 2009, 9:20

Има 2 реални вратички за затъмняване,и те са следнате:
1-во,стъклата не се затъмняват с фолио а се "опушват"
2-ро,отива се после в някое представителство на БМВ и с малко връзки и пари взимате документ че автомобила така е излязъл фабрично
втори вариант на затъмняване
регистрирате си колата че извършва инкасо,и без това тука в тоя форум всички са командоси и нинджи,запознати са с процедурата по изваждане на разрешително за оръжие,процедурата е същата,взимате тапията и имате право да се движите със затъмнени стъкла,какви са негативите от тея работи-де що има милиционер ще ви спира за изясняване на причините...
Преди време карах един служебен мерцедес S-класа KS с оригинално опушени стъкла,сцепваха ме от спиране,даже един се опита да търка с ключ и да ми доказва че е фолио,а той е затъмнен външният прозорец(на мерцедеса прозорците са двойни)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 05 Ное 2009, 9:24

С опушени стъкла вижда ли се добре от вътре?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Ное 2009, 9:39

DanielzZz написа:С опушени стъкла вижда ли се добре от вътре?

Много добре се вижда,очевидно е че така нареченото "опушване" не се прави на огън а се слагаше на едни барабани дето тонират стъклото

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 05 Ное 2009, 9:49

Не бе,щото не съм фен на фолиото.А никой нищо не каза за опушването та за това питам,щото искам да си ги тонирам предните.Каква е цената на тая услуга и къде ги опушват?

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 05 Ное 2009, 9:55

Е.Димитров написа:втори вариант на затъмняване
регистрирате си колата че извършва инкасо....

По закон ценни пратки над 20 000 лв се извършват с инкасов автомобил..
Ако всеки които пренася под 20 000 лв. ежедневно в него ...... би трябвало да си затъмни прозорците ;)

п.п. Преди време карах инкасов бус с затъмнени предни прозорци..... и куките пак правеха проблеми :idea:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Ное 2009, 10:00

DanielzZz написа:Не бе,щото не съм фен на фолиото.А никой нищо не каза за опушването та за това питам,щото искам да си ги тонирам предните.Каква е цената на тая услуга и къде ги опушват?

Преди време ги правеха някъде около квартал илиенци,това са същите машини дето тонират стъкла,спомням си че се сваляха стъклата и се даваха за " опушат",трябва да се питат тея дето произвеждат автостъкла,ключовата дума е "тониране" и просто го правят по-плътно тонирането,по-наситено,издават ти документ за това и си ок

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 05 Ное 2009, 11:15

Само едно не им е ясно - какъв е тоя зор да си затъмнявате стъклата? По-големи гъзари ли ставате, самочувствието ви ли се повдига по този начин? Просто не ми е ясно, не искам да ви обиждам. На мен ми изглежда изключително грозно задни затъмнени стъкла и предни по-светли - като нещо недоправено.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 05 Ное 2009, 11:18

Е що трябва пък да се различават стъклата?Иначе аз предпочитам по-светлото фолио,не искам черни стъкла...

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 05 Ное 2009, 13:54

saleen написа:Абе аз ли съм назад с материала, или в конституцията на РБ е написано, че никой не можа да бъде сниман и филмиран без негово изрично съгласие :roll: И как бихте се почувствали вие, ако докато ви проверяват полицая си извади ГСМ-а или цифровия и почне да ви снима :roll: Тия "контролни органи" трябваше по- твърдо да му разпоредят, да не снима-пък ако откаже е предвидена глоба, а ако се приеме, че им осуетява проверката по някакъв начин-втора такава. Вместо да оборудват патрулките с камери и записите от тях да се приемат за доказателствено средство, разни дрисльовци с GSM-и ще се правят на кинооператори :censored:
п.п.Полицейски автомобил със затъмнени прозорци аз лично не съм виждал.

пич , не сравнявай поведението на полицаите в БГ и тези в по белите страни , ще се издрайфаш като видиш разликата
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 05 Ное 2009, 14:01

DanielzZz написа:Затъмняването на предните стъкла изобщо е забранено.Там е до определени проценти на пропускливост.

+1

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата