голям военен спор..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Сеп 2009, 21:23

GVT написа::shock: Бах тия лазери и вакуми.Тва малко като градски легенди.Иначе имаме играч познал точния резултат,MatriX_Fucked .Американците още квичат против системата "Град",че не била хуманна.Са точно не ми се рови да цитирам с точност но ставаше въпрос за около 20 секунди всяка обстановка изтрелва 40 броя снаряди с тежина 66 кг на няколко десетки километра.Една система е от 24 броя коли по 40 снаряда сами си направете сметка.Някъде бях чел ,че няколко системи могат да подържат постояннен огън около 40 минути.
http://www.youtube.com/watch?v=2-ASZIUP ... edded#t=83

http://www.youtube.com/watch?v=1Hj8cL_h9S8&NR=1

Те са много добри във военните неща, ма чак пък толко... тва си много огнева мощ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2009, 21:24

Стига с тоя град бе, и ние имаме Град, кжо цшлата киртайска армия ли ще пепелим.
GVТ ти си чул, за скъд...
Оръжието за въпросния конфликт е мислено че е лазер, но никой не знае. Аз казжам че е копирана технология от немците.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Сеп 2009, 21:29

Всички имаме познати, някой от нас са служили...Един офицер какви откровенни небивалици ми е разказвал и след 10 години като му показах снимкови материали и човека страшно се засрами и 1 час не обели и дума!

Източници ли искате?

Ето - да речем това:

http://www.damanski-zhenbao.ru/

http://www.coldwar.ru/conflicts/china/s ... nflict.php

На анлийски:

http://www.damanski-zhenbao.ru/files/zhenbaodao.pdf

http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... p?p=250797

Ся ще кажеш - къде на снимките е "Град"-а! Установката е била секретна по това време!

Дайте да не се караме по този въпрос! Мисля, че го решихме! Дайте следващия мит!
Последна промяна MatriX_Fucked на 02 Сеп 2009, 21:31, променена общо 1 път
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2009, 21:31

НЕ сме го решили, град НЕ МОЖЕ да изпари никой. Може да направи дадена местност като картофено поле но...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Сеп 2009, 21:33

MatriX_Fucked написа:Дайте да не се караме по този въпрос! Мисля, че го решихме! Дайте следващия мит!
Чувал съм, че ако пиеш две лъжици сода бикарбонат ши имаж запек, имаше нещо общо с неутрализация на стомашните сокове. Има ли нещо вярно?
Надявам се да отговорите, защото това ме гложди от няколко дни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Сеп 2009, 21:38

Кой говори за "изпаряване", бе колега?

http://www.youtube.com/watch?v=iUe5n9B1QWY&NR=1

40 ракети за 20 секунди! Един реактивен дивизион - 18 машини = 720 ракети за 20 секунди!

Ти ако не си виждал подобно нещо никога през живота си, естествено, че ще го сравниш с геена огненая...
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 02 Сеп 2009, 21:39

///peter написа:Стига с тоя град бе, и ние имаме Град, кжо цшлата киртайска армия ли ще пепелим.
Оръжието за въпросния конфликт е мислено че е лазер, но никой не знае. Аз казжам че е копирана технология от немците.

Никой не оспорва ,че системата е копирана от германците.И няма нищо общо със "скът"Въпроса не е в системата а в боеприпасите.Американците доста по късно правят така наречените касетъчни бомби.А за лазери сте доста далеч от истината,през тази година руснаците не са си мечтали и в най добрите сънища за това.То и в момента няма такъв лазер да порази такава площ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2009, 21:41

MatriX_Fucked написа:Кой говори за "изпаряване", бе колега?

http://www.youtube.com/watch?v=iUe5n9B1QWY&NR=1

40 ракети за 20 секунди! Един реактивен дивизион - 18 машини = 720 ракети за 20 секунди!

Ти ако не си виждал подобно нещо никога през живота си, естествено, че ще го сравниш с геена огненая...

Както казах, конфликта е познат със останалите копяета от атакуващите... Но всъщност вече губя желание за спор.
Не знам какво се кефите толкова на град, като немците и руснаците ги имат още през 40тте.
За справка Nebelwerfer и Катюша, разбира се Град е по-модерния аналог на Катюшата, но в никакъв случай не е нещо ненормално ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Сеп 2009, 21:43

Айде, ся - кефили сме се! Все едно споря със стена! Аз ти пиша право куме в очи какво е станало - може и да е лъжа, може този, който цитирам да е на 2-3 водки, но си има всичко - имена, дати, хронология!

Докато ти казваш "Аз мисля, че е немско"... Ебати спора, симпатяга!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2009, 21:44

GVT написа:
///peter написа:Стига с тоя град бе, и ние имаме Град, кжо цшлата киртайска армия ли ще пепелим.

Никой не оспорва ,че системата е копирана от германците.И няма нищо общо със "скът"Въпроса не е в системата а в боеприпасите.Американците доста по късно правят така наречените касетъчни бомби.А за лазери сте доста далеч от истината,през тази година руснаците не са си мечтали и в най добрите сънища за това.То и в момента няма такъв лазер да порази такава площ.

Пак не си ме слушал, Щатите протестират за SS-23, а не че Град има нещо общо :D

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Сеп 2009, 21:45

Е то по тая логика още по времето на ВСВ "Органа на Сталин" е всявал страх и ужас у немците, а "Град" е просто усъвършенствана катюша. Моето мнение е, че няма никакви лазери и тем подобни щуротии, просто със залпов огън са прекопали острова, после като са видели жълтите колко много са оцапали гащите и са подметнали, че са си тествали секретно оръжие... и ето още един мит е роден. А относно немската технология.... нямам думи.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2009, 21:46

MatriX_Fucked написа:Айде, ся - кефили сме се! Все едно споря със стена! Аз ти пиша право куме в очи какво е станало - може и да е лъжа, може този, който цитирам да е на 2-3 водки, но си има всичко - имена, дати, хронология!

Симпатяга, мислиш ли че в едно сайтче от интернет ще намериш информация за секретните оръжия на великите сили, кай честно :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 02 Сеп 2009, 21:48

///peter написа:НЕ сме го решили, град НЕ МОЖЕ да изпари никой. Може да направи дадена местност като картофено поле но...

Пешо,за какво изпаряване говориш?Това си е било най обикновена битка и след нея всеки разтяга все по голям локум.От втората световна до 69 руснаците не са участвали в нито един военнен конфликт.Дори след този случай Висоцки има една песен

Как-то раз, цитаты Мао прочитав,
Вышли к нам они с большим его портретом.
Мы тогда чуть-чуть нарушили устав...
Остальное вам известно по газетам.

Вспомнилась песня, вспомнился стих,
Словно шепнули мне в ухо:
"Сталин и Мао слушают их..."
Вот почему - заваруха.

При поддержке минометного огня,
Молча, медленно, как-будто - на охоту,
Рать китайская бежала на меня...
Позже выяснилось - численностью в роту.

Вот почему - заваруха.

Раньше - локти хоть кусать, но не стрелять!
Лучше дома пить сгущенное какао.
Но сегодня приказали: не пускать!
Теперь вам шиш, no рasarans, товарищ Мао!

Вот почему - заваруха.

Раньше я стрелял с колена: на бегу
Не привык я просто к медленным решеньям,
Раньше я стрелял по мнимому врагу,
А теперь придется по живым мишеням.

Вот почему - заваруха.

Мины падают, и рота так и прет,
Кто как может - по воде, не зная броду.
Что обидно! - этот самый миномет
Подарили мы китайскому народу.

Вот почему - заваруха.

Он давно - Великий Кормчий - вылезал,
А теперь, не успокоившись на этом,
Наши братья залегли - и дали залп...
Остальное вам известно по газетам.

Вот почему - заваруха.

1969
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Сеп 2009, 21:50

///peter написа:
MatriX_Fucked написа:Айде, ся - кефили сме се! Все едно споря със стена! Аз ти пиша право куме в очи какво е станало - може и да е лъжа, може този, който цитирам да е на 2-3 водки, но си има всичко - имена, дати, хронология!

Симпатяга, мислиш ли че в едно сайтче от интернет ще намериш информация за секретните оръжия на великите сили, кай честно :shock:

А, да, сигурно някой пиян свързочник от 62-ра свързочна Горна Малина ще даде по-точна информация!

Имаше - снимки, клипове, разкази, документи! Какво искаш сега? Очевидец ли да ти намеря? Секретно, та секретно! Айде, не сме стигнали до секретните неща...

Аз пък имам един чичо.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

"В книгата на О. Самойлович *Заедно със Сухой* има малко информация по случая, но тъй да се каже от първоизточника Smile Самия главнокомандващ на Забайкалски военен окръг тогава Иван Григориевич Павловски(впоследствие главком на СВ) разказва накратко за случая с остров Даманский.Разказва как е опердашил китайците с РСЗО Град.Който има или може да намери книжката, това е на стр 62-63. Иначе и аз като гимназист съм чувал *достоверни* слухове за лазери "

Цитат от военен форум...
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Сеп 2009, 21:52

GVT написа:
///peter написа:НЕ сме го решили, град НЕ МОЖЕ да изпари никой. Може да направи дадена местност като картофено поле но...

Пешо,за какво изпаряване говориш?Това си е било най обикновена битка и след нея всеки разтяга все по голям локум.От втората световна до 69 руснаците не са участвали в нито един военнен конфликт.Дори след този случай Висоцки има една песен

GVT, на острова е имало около 2300 китайски ажтоматяици, как би нарекал ситуацията след като "нещо" поразява острова, той остава абсолютно безлюден? :shock: Без останки от окопалите се?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата