Да обсъдим един акт
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
EnimEn написа:идеята ми бе да не се стига до съд.
Мисля, че в 3-дневен срок имаш право да внесеш допълнителни обяснения по случая. Съветвам те да го направиш и ако може да мине и без обжалване ще е най-добре.
п.п. Подписа ли акта, вписа ли някакви възражения в него

Никой не мое ма връне на селу!
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
колега къде става това в Плевен? Паркинга частен ли е или е публичен? Бяха ли катаджии или полицай от РУ?
Обяснение: ако паркинга е частен (частна собственост в някаква форма), можеш да си караш каквото си искаш и както си искаш - ако искаш и летяща чиния може да си караш! На такъв паркинг НЕ важи закона за движението по пътищата, освен ако не е указано с табела! А още по-добре е че си бил спрял - тоест колата НЕ е била в движение!
Ако е бил обществен паркинг, трябва да обжалваш, защото закона не ти забранява да си оправиш бронята, която в предния си вид е застрашавала сигурността на движението по пътя (даже те задължава закона). Предният номер НЕ е бил скрит и при желание е можел да бъде видян през стъклото на автомобила. Задният номер е бил на място и колата е можела да бъде идентифицирана по всяко време! Така или иначе мотоциклетите имат номера само отзад, което е достатъчно за идентифициране на ПТС-а!
не може да се стигне до съд - никой прокурор няма да го допусне, защото казуса е обречен за КАТ. А загубилият делото плаща разноските му
Не си мълчете при такива случай, а обжалвайте още на пътя! Отстоявайте правата си!
Обяснение: ако паркинга е частен (частна собственост в някаква форма), можеш да си караш каквото си искаш и както си искаш - ако искаш и летяща чиния може да си караш! На такъв паркинг НЕ важи закона за движението по пътищата, освен ако не е указано с табела! А още по-добре е че си бил спрял - тоест колата НЕ е била в движение!
Ако е бил обществен паркинг, трябва да обжалваш, защото закона не ти забранява да си оправиш бронята, която в предния си вид е застрашавала сигурността на движението по пътя (даже те задължава закона). Предният номер НЕ е бил скрит и при желание е можел да бъде видян през стъклото на автомобила. Задният номер е бил на място и колата е можела да бъде идентифицирана по всяко време! Така или иначе мотоциклетите имат номера само отзад, което е достатъчно за идентифициране на ПТС-а!
EnimEn написа:идеята ми бе да не се стига до съд.
не може да се стигне до съд - никой прокурор няма да го допусне, защото казуса е обречен за КАТ. А загубилият делото плаща разноските му

Не си мълчете при такива случай, а обжалвайте още на пътя! Отстоявайте правата си!
Последна промяна CheGevara на 25 Юли 2009, 9:47, променена общо 1 път
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
flame написа:Ако можеш говори с шефа на катаджиите, ако не - обжалвай
Какво да говори с него - това да не е Талкшоу? Те са му написали АКТ - веднага официална жалба или обжалване!
CheGevara написа:flame написа:Ако можеш говори с шефа на катаджиите, ако не - обжалвай
Какво да говори с него - това да не е Талкшоу? Те са му написали АКТ - веднага официална жалба или обжалване!
Чекай малко - катаджиите пишат актовете, ама шефа издава нащазателните постановления

Както казаха колегите след акта се пише възражение да вземе шефа да го прочете, че да помисли дали да издаде наказателно постановление или да прецени, че подчинените му са пълни идиоти и няма такова нарушение

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Е нали трябва да покажем колко сме велики-да имаше начин и в Страсбург да се обжалва....Не е правилно според мен, че са му писали акт на колегат, но ако обжалва в съда, ще се стигне до въпроса защо не е подал тази информация в 3-дневен срок (и на акта си го пише-който е грамотен) и въобще да не се стига да тия простотии. Мое мнение, никого не ангажирам с него.
Никой не мое ма връне на селу!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Леле, колега тия са станали супер нахални напоследък. Зимай добър адвокат, и хубаво да обясниш за отношението им в съда и за загубеното ти време, че освен да ти свалят акта и да им треснеш едно хубаво обезщетение тия тапаци. И следващия път да знаеш ,че в спряло положение само лична карта могат да ти искат.
Мен редовно се опитват да ми го правят тоя номер с АТВ-то щото то вобще е без номер. Идват и почват на кой е това, няма номер няма гражданска сега ти взимаме всичките документи и АТВ-то. След което им обяснявам ,че ми е паркирано пред дома и не е в движение и да си гледат работата. След което най-нагло си го изключвам от скорост и си го бутам в двора. И после се почва "ти са ше видиш, не ми харесва тона ти", минава се през "черпи старшините една ракия" и накрая си отиват.
Мен редовно се опитват да ми го правят тоя номер с АТВ-то щото то вобще е без номер. Идват и почват на кой е това, няма номер няма гражданска сега ти взимаме всичките документи и АТВ-то. След което им обяснявам ,че ми е паркирано пред дома и не е в движение и да си гледат работата. След което най-нагло си го изключвам от скорост и си го бутам в двора. И после се почва "ти са ше видиш, не ми харесва тона ти", минава се през "черпи старшините една ракия" и накрая си отиват.
BMW_RIDER написа:Зимай добър адвокат, и хубаво да обясниш за отношението им в съда и за загубеното ти време, че освен да ти свалят акта и да им треснеш едно хубаво обезщетение тия тапаци.
И най-много накрая да плати и глоба и адвокатски хонорар и да си изгуби времето

Според мен целта тук е
1. Да не се плаща глоба
2. Това да стане най-бързо и с най-малко нерви
Затова и препоръчах варианта личен разговор с началника

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
kiro_320 написа:Жалба до началника, после в съда.. че сега гледах правилника и...
От 1 до 6 месеца без книжка и от 50 до 200 лв глоба..![]()
тея луди ли са бе...
това ако нямаш никакви номера , той поне единия който е пломбиран си го е имал тоест колата не е призрак . И ако не си карал за чий си даде книжката ? че и възражения не написа ?!?!? Лекинко си я предвижвал на някаде май ?

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
mitrax написа:kiro_320 написа:Жалба до началника, после в съда.. че сега гледах правилника и...
От 1 до 6 месеца без книжка и от 50 до 200 лв глоба..![]()
тея луди ли са бе...
това ако нямаш никакви номера , той поне единия който е пломбиран си го е имал тоест колата не е призрак . И ако не си карал за чий си даде книжката ? че и възражения не написа ?!?!? Лекинко си я предвижвал на някаде май ?
грешиш, в закона става дума за липсваща регистрационна табела, без да се уточнява коя

а случая на колегата е направо странен... на спрял автомобил, и номера е налице... доста са се изложили блюстителите на реда, и едно пояснение, ако не си писал в акта, ще накара шефа сериозно да размисли относно наказанието...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Оказва се, че колегата явно е карал в града преди това без броня и е бил засечен от камера. Т.е. ще извадят записа и ще яде уя. Тъй, че по-добре да си мълчи и да си носи последствията за да не стане по-зле.
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
какво има за събаряне колега... ако са го щракнали на кадро, и е валидно това кадро /само тук е слаба евентуално позицията на полицията/, си го отнася като куцо пиле домат ...
ами да седне да измисли някакъв вариант че е за боя бронята, или от боя, или нещо друго, че ножицата 1 - 6 месеца е голяма... много голяма
ами да седне да измисли някакъв вариант че е за боя бронята, или от боя, или нещо друго, че ножицата 1 - 6 месеца е голяма... много голяма

- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
Аз лично съм съборил доста актове,повече отколкото пръсти имам на ръцете и краката и знам че съм невинен до доказване на противното,винаги има вратички при този случай вратичките са повече от една затова напиши обяснение по случая и като излезе наказателното обжалвашВладо написа:какво има за събаряне колега... ако са го щракнали на кадро, и е валидно това кадро /само тук е слаба евентуално позицията на полицията/, си го отнася като куцо пиле домат ...
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3