проблем с операционна систима
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
аз само немога да разбера защо не изчаквате да излезе официалния SP2 на майкрософтските операционни системи преди да ги инсталирате ?!
еми човек, куци евтини памети, за по 15 лева 1г.... а има и един друг момент че доста дъна не харесват доста памети, случва се да не искат да работят и с тези които са описани в книжката на дъното ......... смотани асуси..........

Zagy написа:Не вярвах, че съвременна памет може да даде фира... последно съм виждал скапана памет в ерата на ЕДО РАМта, с една 386ца си имах проблеми...
еми човек, куци евтини памети, за по 15 лева 1г.... а има и един друг момент че доста дъна не харесват доста памети, случва се да не искат да работят и с тези които са описани в книжката на дъното ......... смотани асуси..........
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Днес взех компютъра, сменили са едната рам памет. Тръгвам да качвам уиндоус 7 и пак същото, свалих го отново и го записах на друг диск и нищо. Пуснах мемори чек пак, обаче няма грешки като преди, пуснах и някакъв чек на процесора и той не даде грешки. Успях да запиша уиндоус хр, обаче с него не мога да седя. Някакъв съвет друг?

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ииии, сагата продължава... пробвай да преместиш харда на друг САТА контролер и пиши какво става.
Si non confectus, non reficiat.
- Kristopher
-
-
Zagy написа:Ииии, сагата продължава... пробвай да преместиш харда на друг САТА контролер и пиши какво става.
не мога да го местя диска защото компютъра е с гаранцийонна лепенка

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
1.Зареди някаква live линукс дистрибуция
2.След зареждане си изтрий харда т.е. дяловете от него
3.Пробвай инсталиране на някакъв вин с вграден SP - има виста с SP2 вече или уин ХР с SP2
4.Ако получиш син екран опитай да запишеш на лист хартия(или ако можеш някакъв шот директно на целия екран) самото съобщение. По кода може да се открие точно къде е проблема.
Провери си БИОС-а. Ако си пипал там, пробвай да върнеш всичко на default. Обърни внимание на видео настройките - изключи всякакви shadowing, които имаш. Дай малко по-подробна информация за дъното - марка, модел и рам-та - пак марка модел или по-добре s/n, също и на видеокартата ако ти е отделна.
2.След зареждане си изтрий харда т.е. дяловете от него
3.Пробвай инсталиране на някакъв вин с вграден SP - има виста с SP2 вече или уин ХР с SP2
4.Ако получиш син екран опитай да запишеш на лист хартия(или ако можеш някакъв шот директно на целия екран) самото съобщение. По кода може да се открие точно къде е проблема.
Провери си БИОС-а. Ако си пипал там, пробвай да върнеш всичко на default. Обърни внимание на видео настройките - изключи всякакви shadowing, които имаш. Дай малко по-подробна информация за дъното - марка, модел и рам-та - пак марка модел или по-добре s/n, също и на видеокартата ако ти е отделна.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Kristopher
-
-
Дадох дифолт сетингс на биоса и се оправи, нямам представа как и защо
После си записах уиндоус 7, обаче след като се записа не ми се виждаше големия дял на твърдия диск, а при инсталацията си се виждаше. Затова си сложих пак уиндоус виста и се видя големия дял на диска. Аз диска съм го делил преди време с вистата. И последно имам много дразнещ проблем
, като си пускам компютъра ме пита дали искам да включа уин виста или по ранна версия
, а аз форматирах дяла даже го трих и го правих наново. Защо така ме пита?

- Zagy
- нафтения
-
Най-вероятно като си ресетнал БИОСа си махнал защитата (ако е имало такава) на буутсектора. Кажи как точно си цепил харда и с каква програма?
- Kristopher
-
-
Харда го разделих с вградената програма във вистата- Disk Managment

- Zagy
- нафтения
-
Ми аз на Глиста тая вградената не я знам, щото не съм му фен леко казано.... Пробвай с партишън меджик да сетнеш партишъните и виж какво ще стане.
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
Колеги, имам спешен бърз въпрос, да не пускам друга тема, изгоря ми дъното и го смених с друго, Abit sd7-533 което работи на 400 Mhz, а процесора работи на 800 Mhz, той е Pentium 4 2.6 Ghz/800.
Конкретно
два пъти преинсталирам уиндоуса но компа постоянно забива, прави грешки, на моменти не разпознава харда или процесора. Възможно ли е това да става от несъвместимост на процесора с дъното (800 - 400) ?
Конкретно

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
- xpl0d
-
-
Kristopher написа:Дадох дифолт сетингс на биоса и се оправи, нямам представа как и защоПосле си записах уиндоус 7, обаче след като се записа не ми се виждаше големия дял на твърдия диск, а при инсталацията си се виждаше. Затова си сложих пак уиндоус виста и се видя големия дял на диска. Аз диска съм го делил преди време с вистата. И последно имам много дразнещ проблем
, като си пускам компютъра ме пита дали искам да включа уин виста или по ранна версия
, а аз форматирах дяла даже го трих и го правих наново. Защо така ме пита?
Много си проблемен бе мой

Виж са дет се казва - вземи си оправи диска както ти написах по-горе, щото както ми обясняваш, че си изтрил дяловете и т.н. всъщност толкова си ги изтрил. Новия ти проблем се дължи на факта че не си си си оправил диска и дяловете като хората. Не напразно ти писах как да го направиш по горе. Оправил си по-големия проблем със сините екрани. Сега си изтегли Partition Magic - няма версия за Виста. За Вистата можеш да ползваш Paragon Partition Manager. Ако си навътре с нещата провери си loader-a и при нужда го редактирай. Същото и за MBR-a. Set-ни си коректния дял за активен. Aко не знаеш за какво става въпрос изтрий всички дялове както трябва с помощта на програмите, които ти написах и си сложи наново някоя ОС.

- xpl0d
-
-
speedmaniac написа:Колеги, имам спешен бърз въпрос, да не пускам друга тема, изгоря ми дъното и го смених с друго, Abit sd7-533 което работи на 400 Mhz, а процесора работи на 800 Mhz, той е Pentium 4 2.6 Ghz/800.
Конкретнодва пъти преинсталирам уиндоуса но компа постоянно забива, прави грешки, на моменти не разпознава харда или процесора. Възможно ли е това да става от несъвместимост на процесора с дъното (800 - 400) ?
Сам си си отговорил. Ако процесора и дъното ти позволяват можеш да се пробваш да set-неш CPU-то на 100 вместо 200MHz шина, ама от 2,6 ще стане 1.3

P.S. Забрави да си намериш лаптопа. МАС-а се сменя за 5< минути. Пък и да не са го сменили не знам как очакваш да ти го намерят по MAC.

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3