Не се обаждайте!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 14 Юли 2009, 23:17

+4741845003

е това ми кипва постоянно ама ама не съм се обаждал добре че не се обаждам на клипаджий :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 14 Юли 2009, 23:46

добре де, това вече имам 2-ма приятели на който им се случи пред мен. Искам да питам каква е далаверата на този отсреща, като аз ще си платя сметака примерно на Глобул- какво печели този отсреща, а пък камоли ако е на предплатена карта????
Просто съм глупав спортист и нещо не схващам работата????
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Юли 2009, 23:49

Този номер ми го приложиха преди година може би, дори повече. НО... в цялата схема има вътрешни хора от мобилните оператори на 100%!!! Тъй като по това време говорех страшно много с чужбина приех за нормално позвъняване от Германия, вдигнах и се чуваше само цъкане. Върнах обаждането и след 2 позвънявания всичко утихна. Погледнах брояча и видях,че отчита, но се набутах със 7-8 сек... После ми се случи и с номер от Италия, но така и не върнах обаждането, тъй като по принцип ме търсят мен. Бях ги забравил тези случаи, сега си припомних... В момента, в който спрях отведнъж разговорите с чужбина от този номер, престанаха и "грешните" позвънявания. Еба си и хитреците...
Never mistake motion for action...

Голямата Базука
Аватар
Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio

Мнение от bozukov_g » 15 Юли 2009, 0:07

Колего благодаря за инфото!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Юли 2009, 0:52

за това като ме издразнят непознати номера да ми клипват имам една много приятна функция - Accepted Callers - Contacts Only :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Като се включи тя от другата страна се чува сигнал Network Busy и айде много ви зраве.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Donals » 15 Юли 2009, 0:53

без коментар....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 15 Юли 2009, 1:03

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 15 Юли 2009, 9:53

cable написа:добре де, това вече имам 2-ма приятели на който им се случи пред мен. Искам да питам каква е далаверата на този отсреща, като аз ще си платя сметака примерно на Глобул- какво печели този отсреща, а пък камоли ако е на предплатена карта????
Просто съм глупав спортист и нещо не схващам работата????

Там е работата, че този отсреща не съществува. Този отсреща не е никакъв обикновен абонат на компания, предоставяща мобилни услуги, а представители на самата компания. Това са само на 100 % вътрешни хора, които имат достъп до абонатите и логично прибират парите за собствения си джоб. Ако евентуално има външни хора извън компанията, тяхната функция е да набират балъци, да им прибират парите и после да делят с мизерниците мобилни оператори. Между другото интерпол и която и да е служба може за броени дни да ликвидира лайнарите, но явно не е в техен интерес, защото и те вероятно получават нещо от "приходите".
Ще го обясня малко по-подробно. Представители на оператор за мобилни телекомуникационни услуги хикс, създават импулсни телефонни номера, приходите от които отиват по отделна сметка. Импулсните телефони не се водят за престъпен начин за набиране на средства, стига легално да са регистрирани. Такива телефонни номера има много, всякакви розови, телевизионни предавания с джакпот и т.н. В случая става въпрос за импулсни номера, които не се водят в регистри и парите от тях отиват по сметка, която не съществува в счетоводството на мобилния оператор. Тази група мошеници с покровителството на шефовете, или без знанието им, действа по гореописаната схема. Предварително подготвят запис с гласовете на "прелестни екзотични момичета с меден глас :mhihi: :mhihi: :mhihi:", или на "изпаднали в беда" нашенци, работещи в чужбина. Телефонните разговори минават през централа и поради тази причина е много трудно да бъдат проследени. Според мен има два варианта на разиграване на сценария. Боклуците действат самостоятелно, без протекция и разчитат на бърза огромна печалба. Скоро далаверите им ще лъснат, когато се приключва счетоводния баланс и те ще бъдат разобличени, но дотогава те ще са изтеглили парите от сметката и ще са офейкали някъде, където се надяват да не ги намерят. Другият вариант е да имат протекцията на службите и правителствата, защото и те се облажват от далаверата. Пак повтарям, службите имат достъп до всичко в телекомуникациите и никакъм проблем няма да бъдат закопчани тези смрадливи твари, при това за отрицателно време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Юли 2009, 10:41

zeitgeist 3 :mhihi: ти в ква конспирация влезе не е истина :mhihi:
Достатъчно е да имаш импулсен "розов" номер и най-простата телефонна централа за 50 евро.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Mr_Spirit » 15 Юли 2009, 13:06

Благодаря колега за инфото!
Цяла България под едно небе с една марка автомобил - BMW !!! bmwpоwer-bg.net

Калоян Христов

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Юли 2009, 13:24

Абе те тука нали има измамници дето ревът по телефоните на бабички и после горят въпросните баби и дедовци,службите могат да ги барнат за броени минути,но най-вероятно нямат никакъв мерак за подобни неща,виж ако изгори някой полицаи,веднагически ще го намерят,както стана един път,някакво студентче се обади на бат Бойко и за 20 минути го окошариха.
Полиция и служби работят само когато са застрашени пряко интересите им,което е много чудно щото аз им плащам заплатите...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 16 Юли 2009, 1:03

Колега ивчо3,
вкарал си се в някакъв доста сериозен филм. То са протекций, централи, счетоводни баланси, импулсни телефони... уфейкване в чужбина с 'плячката'. Искам да ти кажа, че си страшно далеч от действителноста.

Измамници винаги си е имало, има и сигурно ще има.
Предполагам повечето тук сме си патили от недобросъвестни сервизи, от части ментета, има теми и за измами от колеги във форума.
Според мен идеята на този форум е да си помагаме и споделяме информация, която може да е полезна и да предпази останалите колеги по някакъв начин. Това беше причината да постна темата.
Неприятно ми е, че мошеници се възползват от нензнанието на хората. Мисля, че хванха групата измамници от ромски произход, който звъняха и караха да им се зареждат ваучери. Тогава за съжаление имаше и доста възрастни хора, който пострадаха от тях. Тогава дори журналистите успяха да направят репортажи от въпросното село, преди службите да 'установят виновниците'.

Дали да вдигнеш на непознат номер или да върнеш обаждане е въпрос на личен избор.
Аз лично не можах да вдигна и върнах обаждането, послушах сигнал свободно известно време и затворих. Признавм си, тогава не заподозрях, че е нещо нередно.
Сутринта стана въпрос на сутрешното кафе преди работа и се оказа, че са звъняли и на колегата. Номерата ни са близки, различавт ги единствено последните 2 цифри. Тогава ни щукна да проверим, какво се слчва. Оказа се, че ми е таксуван близо 10секунден разговор с чужбина, въпреки че аз слушах сигнал свободно. Разровихме се с помоща на google и ни светна за какво става въпрос. Не познавам човек, който може да вдигне в секундата в която телефона му изсвири първата нота на мелодията. Единствения вариант да ти отворят веднага линията и да ти пуснат някакъв запис според мен е IVR. Предолагам всички сме звънялаи на справка на мобилните оператори и знаем как е.

Написах ви нещо, в което съм сигурен.
Моля ви, не пълнете темата с подобни сценарий за криминални филми и статий разкрасени от бурното въобръжение на някой журналист.

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 16 Юли 2009, 1:13

Тарикатите прозваняват-шматките званят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ^Penata^ » 19 Юли 2009, 23:03

Касмет че вчера видях темата :) туко що ми призвъняха,да ги ......... :!: телефона е +393193269052

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 20 Юли 2009, 3:41

ората вече се чудят от какво да искарат пари без да правят нищо ..... :no:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата