Спира ли се нощем на полицай? Ако не-какво се прави

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 01 Юли 2009, 9:36

Добре, айде сега някой да каже от законова гледна точка как седят нещата, защото за сега всеки говори какво би направил в такава ситуация.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 01 Юли 2009, 9:37

The Shadow написа:Мисля, че нощем на магистралата полицайте не спират за проверки. Почти сигурен съм за това - пътувам често по "Тракия" и никога не са ме спирали през нощта. Ако ми вдигнат палка няма да спра, ако ще с 2 астри да са - да ме догонат или със шипове да ме спрат. И през деня не съм спирал на полицай на магистралата, но на влизане в София се обадих на полицайте на карулката и им обясних, че не съм спрял на магистралните полицай, защото не са ми изглеждали истински :D Те малко така ме изгледаха :shock: и ми казаха, че добре съм постъпил, при което аз :shock:. Е разпитаха ме къде са били, колко, с каква кола и т.н. Казаха, че ще проверят и така.

Тва е щото нощно време спят :mhihi:
Не те съветвам да не спираш при подаден сигнал с палка. При условие че видиш патрул (астра), жилетки и бели фуражки, по-добре си спри, защото може да стане по-лошо.
Иначе по-темата аз си спирам винаги. Няколко пъти са ме спирали за скорост (само на Хемус) и всички пъти са ме пускали. Тея магистрали са направени за да се глобяват чужденците на тях :mhihi: ;)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 01 Юли 2009, 9:41

аз пътувам предимно вечер, и да ти кажа те кукуте от както се помня седят все на едни и същи места... :mhihi: 2 пъти не съм спирал на палка нощем където ми е било съмнително но нище не е ставало, спират само като са с радар а и то се знае къде са де...но глава шамандура кво а праиш :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 01 Юли 2009, 10:00

Вечер седят САМО на осветени места - т.е. бензиностанции или след тунела (ако идвате от София де), другаде не. Правил съм доста курсове по Тракия през ноща и винаги са били на осветени места или изобщо ги е нямало :zzz:

Иначе в някоя тъмница и бате Бойко да ми махне, няма да му спра :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Юли 2009, 10:22

Cinder написа:
Иначе в някоя тъмница и бате Бойко да ми махне, няма да му спра :mhihi:

Що бе, може да ти маха да го качиш на автостоп :D :D :D

Иначе да - гледа се за отличителните знаци - астра/330i с надписите и служебният номер на патрулката, както и униформата на полицая и джама не се отваря много... ако имате бутон за заключване на вратите - използвайте го.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 01 Юли 2009, 10:35

Ако е вечер примерно след 22:00, не си длъжен да спреш на полицай ако те спира на участък от пътя който не е осветен, ако тръгнат след теб спираш на първото осветено място или бензиностанция ( става дума за магистрала "Тракия").

п.с. Колкото и пъти да съм се пребирал вечер от София към Пловдив,
винаги полицайте седят по бензиностанции или на тунела.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 01 Юли 2009, 11:25

Както каза ferdy ... ако не са с астричка описана като по учебник с нужните надписи, нямат ли униформи и жилетки ... да забравят. Наскоро писаха за един случай на АМ "Тракия", бял автомобил със светещ син буркан настига БМВ 5ца с чужда регистрация и хорицата спират ... уж нали полиция ги гони. Слизат от бялата кола маскирани лица с униформи, пребиват возещото се в БМВ-то турско семейство и го ограбват, връзват ги за някакво дърво или стълб и отмъкват БМВ-то, след което го запалват на безлюдно място (светотатство!!!! ). Та в този ред на мисли ... не мисля, че бих спрял, ако попадна в подобна ситуация.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 01 Юли 2009, 12:09

Wolfen написа:Както каза ferdy ... ако не са с астричка описана като по учебник с нужните надписи, нямат ли униформи и жилетки ... да забрави

Само че вече освен Астрите има вече и две 330 ки Е 90 - те са пратани точно в магистрална полиция - естествено и Е90 ките са бели и имат големи сини надписи полиис и петцифрен номер от двете страни в задната част до стопа и отпред на капака, както и задължително са с продълговати буркани.

А това с отварянето на два пръста от стъклото и закл. на вратите не играе никаква роля - ония винаги са с пистолет, а последния случай дето четох са насочили Калашников към заключилия се шофьор когото спрели.

Какъв е смисълът че си заключен с два пръста отворено стъкло като ти насочи АК 47 към главата? :confused: :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Юли 2009, 12:10

MaXimal написа:Добре, айде сега някой да каже от законова гледна точка как седят нещата, защото за сега всеки говори какво би направил в такава ситуация.

ако ти махнат и ти се стори,че са ментета подминаваш ги и на първия пост на кат спираш или по гсма званиш и обясняваш кво е станло,че си имал съмнения дали са катаджии и тн.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 01 Юли 2009, 12:23

Демирев написа:
Wolfen написа:Както каза ferdy ... ако не са с астричка описана като по учебник с нужните надписи, нямат ли униформи и жилетки ... да забрави

Само че вече освен Астрите има вече и две 330 ки Е 90 - те са пратани точно в магистрална полиция - естествено и Е90 ките са бели и имат големи сини надписи полиис и петцифрен номер от двете страни в задната част до стопа и отпред на капака, както и задължително са с продълговати буркани.

На 330-ките не само ще спра, но и ще помоля да ме повозят :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 01 Юли 2009, 13:06

Wolfen написа:На 330-ките не само ще спра, но и ще помоля да ме повозят :twisted:

Като ги видиш: спираш, фиксираш най-близкия и с всичка сила с 2-те ръце по главата. Ако след тая покана не те повозят, значи няма начин просто.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Юли 2009, 14:20

Да на тъмно по магистралата е най-лесно да се направят на полицай с една бела астра и тия жилетките дето секи ги има в багажника. Затва ако некой такъв тарикат се опитва, бам една предавка надолу и да слуша звукофф, пък после ако са истински да гонят тъкмо ще е интересно :D

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 01 Юли 2009, 14:41

По магистралите не знам защо, ама никога....не забелязвам полицаите :uups: :mhihi: Един реши да става да ме спира....ама...нц....подпиманах го като пътен знак :mhihi:

Ама ако стане така да ги забележа и ме спрат, спирам....тъмно...светло....

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 01 Юли 2009, 17:47

WALL написа:Отварям сантим, сантим и половина джамчето и им показвам картата....... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ти се прееби да спреш па докато се осетиш картата ще я глътнеш.Колегите ясно казаха,бяла астра ,надписи "полиция"5 цифрен номер,бели капи и задължително буркан тип пура.Единствения вариант да спират на неосветено място е когато има ПТП или при операция,но буркана трябва да е включен и да се вижда от далече.
Изображение

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 01 Юли 2009, 18:06

Hito написа:Ако не се лъжа след 22.00 нямат право да спират извън града на неосветено място.... :roll:
Напълно съм съгласен,не съм сигурен само за вечерния им час,но дори и да се е смрачерява застават до някоя бензиностанция кадето е по-осветено-иначе как на ще спра на не осветено (Тексаско клане - гледали ли сте го :shock: )
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата