Formula 1 се разцепи....
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
"Тези нови серии ще имат прозрачно управление, единни правила, ще окуражават повече участници и ще слушат желанията на феновете. Включително и ще намалят цените на билетите на надпреварите".
...ако това е вярно - аз изкренно се надявам да се случи и ще стискам палци.
...ако това е вярно - аз изкренно се надявам да се случи и ще стискам палци.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Feanor написа:
Какво, има ексклузивни права върху пистите ли?
Ами ако не се лъжа е няква простотия, че тия отбори в друг формат на тези писти не могат да участват...
Wolfen написа:Eva* написа:и ква стана тя сега? Да не се окаже, че от догодина ще са в "24 часа Льо Ман"
хахах сега остава някой да пусне анкета как би се казвал новия формат, в който ще се състезават отцепилите се отбори
И хич не се шегувам... ето източника http://www.clubf1.net/novina.php?n=9263
Генералният мениджър на автомобилния клуб, който организира 24-часовата надпревара на Льо Ман - Реми Бруард, покани тимовете от Формула 1, които смятат да се оттеглят оттам, да се състезават догодина в легендарната надпревара по издържливост.
Президентът на Ферари и ФОТА - Лука ди Монтеземоло беше официалното лице, което даде старта на тазгодишното състезание на Льо Ман тази събота и тогава той заяви, че това състезание е сериозна алтернатива за италианската марка.
Ферари и още седем Ф1 отбора заплашват да се оттеглят от Формула 1, ако не се стигне до споразумение с президента на ФИА - Макс Мозли по наболелите в момента проблеми в спорта.
"Koлкото повече, толкова по-добре. Те са добре дошли при нас", заяви Бруард в отговор.
Изказвайки се по въпроса с правилата във Ф1, той каза, че Ферари, Макларън, БМВ, Рено, Тойота и останалите ще могат да предложат нови технически правила в Льо Ман.
"Ако те искат да предложат нещо - ние сме готови да ги чуем", добави още той.
Всички от гореспоменатите марки са участвали в Льо Ман в миналото.
И едно изказване на Президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло при откриването на 24 часа на Льо Ман на 13-ти този месец.
24-те часа на Льо Ман не се управлява от ФИА и покрай потенциалната възможност да се стигне до оттегляне от Формула 1 Монтедземоло иска да покаже, че животът не свършва с този спорт.
„Всички виждат какво става във Формула 1. Не разбирам причините." - казва той. „Все пак смятам, че нашите условия са конструктивни и много ясни: добро ръководство и стабилни правила - хората вече не разбират правила, които се променят на всеки шест месеца. В един момент се говори за KERS, в следващия за стандартни двигатели. Иначе се надяваме и на баланс между разходи и приходи, така че да помогнем на нови стопански структури да влязат."
„Много съм щастлив да имаме нови отбори и когато казвам отбори, имам предвид Формула 1, а не Формула 3."
„Не мисля, че е възможно да се състезаваш на най-високо ниво, т.е. да се опитваш да печелиш в прекалено много серии. Според мен си има Формула 1, има си Льо Ман и състезанията в САЩ, които според мен са доста предизвикателни..."
„Нашето намерение е да продължим да се състезаваме във Формула 1, ако има нужните условия. Ако не, както казах вече пред нашите тифози по света, ДНК-то на Ферари е в състезанията. Ако спрем с Формула 1, ще бъдем другаде. Със сигурност Льо Ман ще бъде един от основните ни приоритети."
„Има историческа връзка между Ферари и 24-те часа на Льо Ман, така че съм доволен да бъда тук и да дам началото на едно от състезанията, които толкова уважавам" - каза Монтедземоло. Италианецът не скри желанието си скоро екипът от Маранело да подготви кола за 24-те часа на Льо Ман.
Лично аз не бих се изненадала от такова развитие. Но, до тогава има много време, може от ФИА, заради финансови загуби да клекнат в крайна сметка.
Да караш Peugeot е страст!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
SKISA написа:просто ше наемат пистите в други дни!
аз съм доволен от това,което се случи!!!
бърни и компания си плачеха за такъв шамар.....
Абсолютно!

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Dimo написа:SKISA написа:просто ше наемат пистите в други дни!
аз съм доволен от това,което се случи!!!
бърни и компания си плачеха за такъв шамар.....
Абсолютно!

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Дано найстина ни огрее с по -евтини билети за шампионатите .....
пък и с тия тъпи правила си е яката боза
пък и с тия тъпи правила си е яката боза

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2