Поколението Y - или поредната дискусия- Какво могат младите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

Мнение от BMW дизайн » 19 Юни 2009, 19:50

много истина има тук :shock:
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 19 Юни 2009, 20:32

аз пък си мисля че поколението Y е едно от най-хубавите неща които са се случвали от 44-та година насам в тая държава...и благодарение на него ще тръгнем нагоре
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 19 Юни 2009, 20:42

бая глупусти пише какво могат младите даи му малко власт и му гледаи сеира ,младите искат за 3 дена и да са милионери -да ама не .Аз също съм си милил ,че мога и точно това беше примера :ето ти свобода прави каквото сметнеш за добре 1-2 пъти се справях ,но съм се дънил така ,че сега като видя хората които преди 5г ми даваха свобода им се покланям и питам какво пиете .Младите трябва да си знаят мястото изказвания от рода всички са на морето а аз не са жалки бих изгонил такъв и да видим нека си мисли ,че морето е до колене ! Аз също съм си викал тия кога щепуснат властта та аз да я хвана само ,че минава време и викаш малеее добре ,че беше еди кои си та да ми избърше г.за ,аз съм убеден -нормалните деца с нормално мислене знаят какво преследват и как да го хванат другите са поредните неудачници които ще продадът някоя нива за да си купят кола и да изпият парите и така докато неостане имот за продаване ще изплащат 25г панелка и ще мразят всички които карат лъскави коли и ходят в скъпи ресторанти (нацилнална черта на българския неудачник ) . Това ще стане едни от децата ще наследят бизнес които или ще развият ако имат акъл или ще изпият всичко другите тези дето си мислят че могат всичко и са велики в кафето нямата 1 диплаома ще са обикновенни работници

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 20 Юни 2009, 0:56

практиката ще научи-стига да има достатъчно упоритост и мозък

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 20 Юни 2009, 1:45

Това важи за всички поколения и нас не са ни разбирали, и ние сме си мислили, че можем да повдигнем планини и сме поне безсмъртни, когато бяхме на 17-20 години.

Прав е авторът, че трябва да се използват уменията на У-поколението. Аз преди няколко месеца си направих такъв експеримент - поканих на работа едно момиче, което още учи, оплаква се от настоящата си работа, заради липсата на свобода и ниската заплата. Сега е на бригада и я чакам да се върне след месец-два, за да поеме рекламата и пи ар - а на фирмата и ако успее нас да ни презентира успешно, ще й направим собствен отдел. За резултатите от експеримента ще имам някакви данни след няколко месеца работа и ако темата още съществува, ще ги обсъдим.

Но всъщност и мен доста ме дразни това поколение, ужасно непостоянни са, губят интерес към всичко доста бързо и са невъзможно неграмотни, а това просто ме съсипва, както и бедната им обща култура. Което вече е шокиращо, като се има предвид, че са заляти от информация.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 20 Юни 2009, 8:39

Между поколенията винаги ще има дистанция, защото всичко се променя с времето. Но да не забравяме, че под ябълката круша не пада. Дори когато децата ни не са такива каквито искаме, то е защото сме ги изтървали навремето, т.е. пак са наш продукт /на нашето бездействие/.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 20 Юни 2009, 9:20

ferdy написа: и са невъзможно неграмотни

Оня ден ми попадна едно jpg - сканирано CV на някаква девойка, написано с 4-ки и 6-ци вместо Ч и Ш

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

Мнение от Vaio E30 » 20 Юни 2009, 11:48

Mr_Spirit написа:Дано повече от поколението Y да го прочетат! 8)
Дано
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 20 Юни 2009, 12:03

Мишу написа:бая глупусти пише какво могат младите даи му малко власт и му гледаи сеира ,младите искат за 3 дена и да са милионери -да ама не .

Това и старите са си го мислели, когато са били млади :D

Мишу написа:Това ще стане едни от децата ще наследят бизнес които или ще развият ако имат акъл или ще изпият всичко другите тези дето си мислят че могат всичко и са велики в кафето нямата 1 диплаома ще са обикновенни работници.

Абсолютно нормално, естествен ход на нещата. Благодарение на тези, които ще пропилеят наследен бизнес, "другите" ще имат възможността да се "закачат".

М/у другото аз като представител на това поколение намерих много верни неща за себе си. Статията е добра, но има едно нещо, което наистина много дразни - хората са ненормално неграмотни. НО! това не важи само за младото поколение за съжаление, а неграмотни хора движат собствен бизнес, имат претенции, че са успели хора, разбирачи и т.н.

Кирливи ризи си имат всички поколения :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: AvGo's Devil
Мечтае да кара: дълго

Мнение от AVGO » 20 Юни 2009, 13:55

И аз съм представител на това поколение и гледайки около мен, мисля че изказването на автора е твърде оптимистично за жалост.

Вие казвате че нали всички искали да забогатеят и това било глупаво.Аз пък не мисля така, защото забогатяването е като всяка една друга цел за която се борим, която прави така че да съществуваме, която ни прави хора.
А именно тази цел я няма в днешното поколение.Дай им на "децата" кутия цигари, телефон и 5 лева за кафе и са радостни.За тях това е щтастието.Те нямат амбиция , нямат борбеност за успех, за промяна или по-просто, за еволюция.
Те си мислят че нищо не могат да променят и затова и не се опитват.Колко пъти сме чували " А че то щом той/те не може/могат , аз ли пък ще успея?" "Управниците не стават, ама какво ли можем да направим....но пък какво ли ни пука, нали си имам тела, цигарите и кафето...

Младите днес в България нямат ценности, нямат принципи, а без тях не може да се просъществува. Шлаят се безцелно и халотично като свободни електрони.

И да Ви кажа честно, от една гледна точка, може да съм доволен заради това, защото именно защото те са такива, аз ще имам повече шанс за успех, но от друга, твърде много обичам страната си за да гледам как "младите" ще я съсипят.

А и друго има, господа, ако те са такива в момента, то е защото Вие така сте ги възпитали.

:bgflag:
Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 20 Юни 2009, 14:10

Попаднах и на това малко след като написах мнението си, то обяснява по-добре засегнати от мен точки.

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=154079

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Юни 2009, 14:27

Мишу написа:ще изплащат 25г панелка и ще мразят всички които карат лъскави коли и ходят в скъпи ресторанти (нацилнална черта на българския неудачник )

:yes: :clap: Много вярно. За много голямо съжаление. Не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле :dummy:

AVGO написа:Вие казвате че нали всички искали да забогатеят и това било глупаво.Аз пък не мисля така, защото забогатяването е като всяка една друга цел за която се борим, която прави така че да съществуваме, която ни прави хора.
А именно тази цел я няма в днешното поколение.Дай им на "децата" кутия цигари, телефон и 5 лева за кафе и са радостни.За тях това е щтастието.Те нямат амбиция , нямат борбеност за успех, за промяна или по-просто, за еволюция.

Ех, колега, колега, колко мъдрост има в думите ти - дано повече хора успеят да ги проумеят...

Ако преосмислиш някои от крайтите си възгледи за нещата, някой ден може и да си от лидерите на нацията :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 20 Юни 2009, 14:48

Много ти благодаря, колега, но да не мешим темите , макар че според те са свързани и то до много голяма степен.

А за второто....какво да ти кажа, даже ако трябва да съм честен вече силно започвам да се замислям за тази посока....
Пък от друга страна ми се струва че все още е неусъществимо понеже съм само на 18....Но няма невъзможни неща, аз ще продължавам да се боря !

Нека и тук да вмъкна, хора използвайте правото си на глас и нека променим нещата !

За БЪЛГАРИЯ :bgflag:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 20 Юни 2009, 15:22

множество хора множество съдби и множество възгледи- всеки сам си решава дали ще е щастлив ако има gsm 5 лева и много свободно време или нещо по-голямо...

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 20 Юни 2009, 15:54

Там е проблема, този противен индивидуализъм който ни засегна и нас.

Защото ей така всеки гледа сам за себе си.Говориш ми за личните избори на хората, но не ми говориш за последиците върху България като цяло, трябва да се гледа мащабно!

Защо да си мравка ако можеш да си Бог?

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата