Бихте ли изгасяли двигателя на Светофар?
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
То всичко хубаво, даже съм чел че им смисъл ако колата седи повече от минута на място. Но какво става като навънка е -5 -10 градуса нали трябва парното да работи или ако е като сега 30 35 градуса да се стопа от жега. И това постоянно палене и гасене няма да спести кой знае колко емисии и гориво. Наи-много да се постигне по-бързо изхабяване на акомулатор, четки на стартер и т.н. По-голям ефект би имало ако вместо да настъпваш колата я караш по-внимателно. Пък и тези дето толкова са се загрижили за екологията да минат на гас и готово.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Не бих, защото е абсолютно безсмислено.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Feanor написа:Не, защото симпатизирам на еко-настроените (в разумни граници) и смятам, че така ще замърсявам повече, всъщност.

E34, E38
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Не бих я изгасил,защото от каквато и гледна точка да го погледнеш няма смисъл
Камиона които карам на място гори м-у 1 и 2 литра на час,а колата нямам идея но не е повече

Камиона които карам на място гори м-у 1 и 2 литра на час,а колата нямам идея но не е повече

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
А коя логика ще последват новоизлюпени БГ тузари без грам възпитание, на които им пука единствено колко хора ще го видят във VIPсепарето!?Кой ти казва да станеш и ти като тях, значи ти ще загасиш колата, а до теб ще чадят, е кога ще им дадеш пример и кой ще възприеме нещо, питай ме....МАНТАЛИТЕТА ни е променен хора и то в много отрицателна насока!Трябват според мен десетки години за да се научим да пазим чисто, да се поздравяваме в магазини, да се извиняваме-а не "Опппа", да не се засичаме комплексарски по светофарите и т.н.!Иначе теоритично всеки знае какво не трябва да се прави и дава акъл на другите!Feanor написа:titto написа:Бих гасил колата, ако престоят на светофар е по-продължителен, а и ако С класата до мен също гаси мотора на вс.светофар, а не някои да пазим околната среда, а други киселяци да си хвърлят даже и хартиите през прозореца...!
Ако всички следват тази логика, никой никога няма да пази нищо. Защото винаги ще има простаци, на които не им пука... само че това не го виждам като основание да стана и аз като тях.
Не се оправдавам ама хич, а просто не виждам смисъл да пазя чист въздуха на селяка без възпитание, а той да не си гаси колата, а има и такива с разни бангии, дето оставят 50 м.пушек зад себе си и го боли фара какво дишат хората....Темата е толкова обширна и наистина няма смисъл според мен, защото за да мислим за екология и т.н., първо държавата трябва да се смили над нас и да се взимат кардинални мерки, да се наложи на всички да пазят, да не рушат, а не "тука има-тука нема"!spdrrk0 написа:
Та мисълта ми беше, че , не е нужно да се оправдаваме с това, че другите като не правят пазят, не трябва и ние да пазим,напротив трябва да се стараем ние да им "даваме пример" така да го кажем.....

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Не, не бих.Изглежда ми абсолютно безсмислено и неефективно.Ако се загрижа за околната среда някой ден, ще сменя колата с колело или с градския транспорт.Карам стари коли, които замърсяват здраво и няма какво да лицемерствам и да се правя , че ми пука за околната среда.
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
На светофар-никога! Наистина ми се струва че с това гасене и палене в готинбия софийски трафик през 1 мин по-скоро ще си прееба колата (в часност стартера), отколкото ще изчистя въздуха! Както казаха колегите горе, това според мен е приложимо когато е вложено в конструкцията на колата като Efiicient Dynamics, или всички хибридни коли, които вече се произвеждат,а те стават все повече,макар и с бавни темпове (вчера на автосалона дори видях хибридна S класа, мисля че първата за мерцедес).
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4