автоджамбаз "работим комбина с полицията и застраховате

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 16 Юни 2009, 2:17

На мен друго ми е интересно.Ако колата е открадната с оригиналния ключ застраховката не важи, но какво се случва, ако ме изкарат от колата на някое кръстовище с пистолет.Ключа си е в колата и си работи, застраховката не важи ли....

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 16 Юни 2009, 2:42

пресен случай с мой приятел - оставя си едногодишния джип на ремонт в официален сервиз, след 4ри дни му се обаждат от 5то РПУ и му казват , че колата е открадната и обявена за издирване, след което застрахователя отказва обезщетение поради липсата на ключа оставен в сервиза .... И какво излиза , комбините май са повечко в днешно време - сервиз-крадци-полиция-застрахователи.....

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 16 Юни 2009, 9:32

_BoBI_ написа:На мен друго ми е интересно.Ако колата е открадната с оригиналния ключ застраховката не важи, но какво се случва, ако ме изкарат от колата на някое кръстовище с пистолет.Ключа си е в колата и си работи, застраховката не важи ли....

Това, което си обяснил се нарича - ГРАБЕЖ, докато кражбата е нещо друго, различни рискове са, но повечето застрахователи ги покриват и двата при пълното каско.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 16 Юни 2009, 11:04

gecko написа::shock: :shock: :shock: :shock: E*а мааму .. демек нищо не може да те предпази , ако са решили да ти откраднат колата ... :roll:

мда :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 16 Юни 2009, 11:07

Projektzwo написа:
_BoBI_ написа:На мен друго ми е интересно.Ако колата е открадната с оригиналния ключ застраховката не важи, но какво се случва, ако ме изкарат от колата на някое кръстовище с пистолет.Ключа си е в колата и си работи, застраховката не важи ли....

Това, което си обяснил се нарича - ГРАБЕЖ, докато кражбата е нещо друго, различни рискове са, но повечето застрахователи ги покриват и двата при пълното каско.

Лошото на грабежа е че ще те мотат следователите и пари може да видиш най рано след година и половина!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 16 Юни 2009, 12:18

hemicharger написа:
Projektzwo написа:

Лошото на грабежа е че ще те мотат следователите и пари може да видиш най рано след година и половина!

Ами твърде относително е, зависи от това кога властите ще приключат следствието и след представянето на необходимият документ пред застрахователите се задвижва изплащането на обезщетението. Принципно процедурата отнема най-малко 6 месеца и всичко е доволно мудно, защото кореспонденцията м/у застрахователите и органите на реда се извършва само и единствено - писмено.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 16 Юни 2009, 13:11

Projektzwo написа:Това, което си обяснил се нарича - ГРАБЕЖ, докато кражбата е нещо друго, различни рискове са, но повечето застрахователи ги покриват и двата при пълното каско.

Мисля, че на това с ключовете му викаха "небрежност" или нещо от тоя сорт, за това не изплащат... докато при грабежа е различно. ;)

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 16 Юни 2009, 15:04

това се практикува още от златната 95година го знам,тогава научих за тая пратика инак всички застрахователи(визирам главните шефове)са бивши барети ;)
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 16 Юни 2009, 22:07

[steeN] написа:
Vlados написа:...

според теб излиза, че колите се крадат от наркомани, на случаен принцип и т.н. ? не говорим за кокошкарски истории като халогени и сиди-та...

Говорех за кражбите на части от колите, но ако някой си мисли, че застрахователна полица в жабката ще впечатли който и да е, мнооого се лъже. Трябва да е някой начинаещ самостоятелен кокошкар, за да се стресне.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 16 Юни 2009, 23:25

Vlados написа:
[steeN] написа:
Vlados написа:...

според теб излиза, че колите се крадат от наркомани, на случаен принцип и т.н. ? не говорим за кокошкарски истории като халогени и сиди-та...

Говорех за кражбите на части от колите, но ако някой си мисли, че застрахователна полица в жабката ще впечатли който и да е, мнооого се лъже. Трябва да е някой начинаещ самостоятелен кокошкар, за да се стресне.

До колкото съм чувал искат полицата да е в колата, точно за сверка от бригадата на самия застраховател.
Понякога стикерите може да не отговарят на истината и за по-сигурно "официалните бригади" поглеждат и полицата. За това преди имаше случаи на разбит десен джам и отворена жабка, без да е пипано нищо друго...

Естествено самостоятелните джамбази (които обикновенно не изкарват дълго) и наркоманите, това не ги бърка....
Но така или иначе цели коли се вдигат почти-ексклузивно от "професионалистите" зачислени към някои от нашите родни застрахователи :>

Но аз мислех, че това е отживелица, последно БулИнс преди години ме караха да я държа, сега при Армеец не помня да е имало такова нещо..

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 17 Юни 2009, 19:48

Fking написа:До колкото съм чувал искат полицата да е в колата, точно за сверка от бригадата на самия застраховател.
Понякога стикерите може да не отговарят на истината и за по-сигурно "официалните бригади" поглеждат и полицата. За това преди имаше случаи на разбит десен джам и отворена жабка, без да е пипано нищо друго...

Естествено самостоятелните джамбази (които обикновенно не изкарват дълго) и наркоманите, това не ги бърка....
Но така или иначе цели коли се вдигат почти-ексклузивно от "професионалистите" зачислени към някои от нашите родни застрахователи :>

Но аз мислех, че това е отживелица, последно БулИнс преди години ме караха да я държа, сега при Армеец не помня да е имало такова нещо..

Интересно мнение, няма да коментирам повече.
След като това ви прави спокойни, дръжте си полиците в жабките... :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 17 Юни 2009, 19:57

Май минаха тия времена, когато крадците , като видеха стикера на застрахователя трепереха и бягаха.Сега се краде поголовно, без значение къде си застрахован.Има логика за полицата, само ако застрахователя дава списък на колите с изтекло " Каско " на бригадата, а ти междувременно платиш, та да не стане грешка.

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 17 Юни 2009, 20:13

Каското е легален рекет :| :| Вярно ли е че когато си регистрирам колата в кат, ще дойде някакъв представител на някоя от застрахователните фирми и ще ми предложи застраховка в тяхната фирма? Ако откажа, записвали номера и търсили колата след това?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 17 Юни 2009, 21:22

Vlados написа:
Fking написа:До колкото съм чувал искат полицата да е в колата, точно за сверка от бригадата на самия застраховател.

Интересно мнение, няма да коментирам повече.
След като това ви прави спокойни, дръжте си полиците в жабките... :dunno:

:?: :?: :?:
Не виждам да съм изразявал отношение дали това ме прави спокоен или не, просто малко факти...
няма да коментираш повече....?!?!?!?!?!?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 17 Юни 2009, 21:50

аве ще си карам старата баба е30 ка и няма да мисля нито за каско нито за жабката - и ще ми е густо...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата