Без книжка..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 12 Юни 2009, 22:31

spdrrk0 написа:Аз тва за пътниците без колан не го разбрах. Вече задължително и на задните седалки ли трябва да са с колан :shock:

в моя кола когато се качи човек е длъжен да си сложи колан независимо на коя седалка е!!! Дали отпред или отзад няма значение,това си е моя закон!

Кубиците няма да ги коментирам
Това за книжките предполагам е за неправоспособни и за такива с взети книжки... На мен оня ден ми писаха 10 лв фиш,че си бях забравил документите.Направиха ми справка,видяха че не съм лишен от правоуправление,барнаха ми фишче и готово.Нито съм се дърпал,нито нищо.Кат си грешен си кротуваш :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 12 Юни 2009, 22:50

bivola написа:Един бърз скан от мен за желаещите :)

Изображение

разхлаждам маиймуните със сладолед :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
P.S. Как мислят как да на изцедят до шушка.. тва особено за колана не стига ,че по 30 лв за парче ами и 50 лв отделно е добре бе маму стара, ако не иска да си слага колан кво да не тръгвам ли, а и то си е за твоя сметка тоз колан,нищо не пречиш на околните... пфф
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 12 Юни 2009, 23:01

EcLipSeR написа:
bivola написа:Един бърз скан от мен за желаещите :)

разхлаждам маиймуните със сладолед :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
P.S. Как мислят как да на изцедят до шушка.. тва особено за колана не стига ,че по 30 лв за парче ами и 50 лв отделно е добре бе маму стара, ако не иска да си слага колан кво да не тръгвам ли, а и то си е за твоя сметка тоз колан,нищо не пречиш на околните... пфф

Като не иска да слага колан като се състави акта му го връчваш на него и да се оправя ;)
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: ///M Power

Мнение от coupe » 13 Юни 2009, 11:27

направо незнам....голяма безсмилица е всичко.....а някаде чух че ако си на 25 години и днеска земеш книжка неси нов шофиор но ако земеш на 18 си нов....е кажете ми каде е смисала :(
Ако след каране на BMW не ти е замаяна главата значи само си се возил!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 13 Юни 2009, 11:37

закона за коланите не гласеше ли, че всички колани с които колата е снабдена трябва да бъдат използвани при достатъчен брой пътници?

т.е. ако са 4-ма души в кола с 5 колана си ползват 4-те
ако са 4-ма в жигула - ползват само двата, понеже отзад си няма :help:
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 13 Юни 2009, 12:33

Gh0s7 написа:Това за кубатурата е просто най-абсурдната тъпотия, която съм чувал скоро... Въведат ли го официално това нещо в закона, все едно съобщават публично, че правителството няма и капка мозък... Ако искат да има някакво ограничение, то със сигурност не трябва да е в кубатурата, а в конете.
А, всъщност за какво е това ограничение, как се преценява кой е млад шофьор и кой не?

че ограничението трябва да е в конете съм съгласен, но трябва задължително да има такова даже ако питаш мет трябва да е 2 години и да се обозначава на колата че си млад шофер да знаят околните

и понеже питаш защо е това ограничение еми защото младите шофьори(току що взелите книжка) нямат опита и реакциите на отреагиране и като се качат на силна кола после имало жертви по пътищата. Мисля че трябва да се въведе и специално ограничение за тях с 10 км по-ниска скорост докато не направят 1-2 години стаж!
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 13 Юни 2009, 12:45

А на някой да му минава през акъла, че наказанията се определят за нарушения на закона, а не за нарушения на вестникарски статии ?!
Защо никой не следи какво пише в закона и постоянно се пускат разни клюкарски теми - чух от приятел на комшията на един приятел, който разбрал от сигурен човек, близък до сина на лелята на баджанака му, която работи като чистачка в тоалетните на едно министерство и тя докато сменяла тоалетната хартия дочула от съседната кабинка....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 13 Юни 2009, 13:00

EcLipSeR написа:ако не иска да си слага колан кво да не тръгвам ли, а и то си е за твоя сметка тоз колан,нищо не пречиш на околните... пфф

Гледах някаква статистика преди години, че в 80% процента от катастрофите, хората не умират от самия сблъсък, а от това, че са ударени и затиснати от нищо и никому не пречещите пътници, които се возят отзад без колан.
Той закона за коланите отзад си го има много отдавна, просто до скоро никой не следеше за него.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 13 Юни 2009, 14:10

ineedmoney написа:
и понеже питаш защо е това ограничение еми защото младите шофьори(току що взелите книжка) нямат опита и реакциите на отреагиране и като се качат на силна кола после имало жертви по пътищата. Мисля че трябва да се въведе и специално ограничение за тях с 10 км по-ниска скорост докато не направят 1-2 години стаж!

Съгласна съм за опита и реакциите!! Ама така като гледам....отстрани...повечето МЛАДИ шофьори т.е туку-що взели книжки....карат недотолкова бързи коли, а катастрофите идват именно от това, че нямат опита и реакциите. Ама кой ги е бил през главата да се правят на Шумахер???!!! :help:

Има и още един фактор: От шофьорски курс не можеш да се научиш да караш...който си мисли, че след шоф. курс и вземането на книжка е адския шофьор е в пълна грешка. Разликата е огромна от това да караш с "У" и тоя до тебе да има педали, и това да караш различна кола.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coupe » 13 Юни 2009, 14:29

напълно съм сагласен с ВИКСИ....за тия часове нищо неможеш да направиш...ако неси карал преди тоя курс кво...изкарваш го хубаво излизаш на пътя и се паникиосваш и става още по лошо...има такива аз имам книжка фанал съм бога за ..... е нестава така

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Юни 2009, 15:42

((:BuKcu:)) написа:
ineedmoney написа:

Съгласна съм за опита и реакциите!! Ама така като гледам....отстрани...повечето МЛАДИ шофьори т.е туку-що взели книжки....карат недотолкова бързи коли, а катастрофите идват именно от това, че нямат опита и реакциите. Ама кой ги е бил през главата да се правят на Шумахер???!!! :help:

Има и още един фактор: От шофьорски курс не можеш да се научиш да караш...който си мисли, че след шоф. курс и вземането на книжка е адския шофьор е в пълна грешка. Разликата е огромна от това да караш с "У" и тоя до тебе да има педали, и това да караш различна кола.

Така - най-малкото не те учат да паркираш . Според мен трябва на изпита за книжка , да има успоредно паркиране , потелгяне от голям наклон и тн . Аз взех книжката , чак тази зима . Млад шофиор съм , защото съм на 24 :help: След като взех книжката , разбрах , че въпреки че имам 1200 реални км шофиорски курсове - нищо не знам .
За колите , май имаше и такава клауза - колата да е под 1600 кк и под 100 коня - е няма такъв смях :help: :help: :help: . Почти всички 1,6 са по около 102-3-4 коня . И със какво ще постигнат безопастност - НЕщАСТНИ ГЛУПАЦИ - колко време ти трябва да изпревариш със 80 коня кола - колко време ще бъдеш в насрещтното . . . Ами ако имаш щастието да си във планински район , както във Търново , например - ще се потиш като идиот на тези баири :evil: Според мен , трябва да има даже ДОЛНА гранца - малд шофьор да не кара кола под 80 коня , защото наистина е по-трудно със маломощна кола :idea:
Ако остане само тва - под 1,6 ще ме изкефи да се появи някой със Mini Cooper S JCW 1,6 - 211 коня :D
Абе боли ме х*я - карам си 2,4 и хич не ме интересува ... А тва да караш със 10 км/ч по-бавно от ограниченията - :ahah: Те ограниченията са сложени и без тва , без никаква мисъл . Пътя Плевен-Ловече , например почти НЯМА място където да няма 60 и какво - ще карам извън града със 50 :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lia » 13 Юни 2009, 18:15

Гледам и не вярвам на ушите си :dunno: Чудя се кое е повече за смях- това, че този проектозакон се дъвче от миналата година по това време (когато беше върнат за промяна) или това, че хлапетата са се хванали за думичката МЛАД шофьор...
Деца хубави и прекрасни! Пилета шарени! Как да ви го кажа, че след шофьорския курс сте мнооого далеч още от умението да управлявате автомобил?!? Това е нещо, което се научава с много километри практика и добър учител/баща/респективно майка. Като сте взели синьото талонче с розовото и хайдеее хванахте Господ за шлифера :D Този закон ако бъде приет ще бъде чудесно. Не го осъзнавате сега, защото все още по детски се биете мъжкарската в гърдите, но един ден като станете мами и татковци ще загреете за какво иде реч. Това което се цитира в медиите разбир се не е много точно обяснение на същността на закона. Основната иде е да се ограничат шофьори с малък стаж и възраст да управляват мощни автомобили, да шофират нощно време САМИ (а не изобщо да не шофират!). А за коланите... крайно време беше да се засилят и там глобите, а не разни пишлемета да разправят, че им било стягало... разни пикли да разправят, че били бременни и им стягало... Абе деца хубави тия колани спасяват живота, който не струва глоба от 50 лева!!!
Жалкото в случая е, че вместо да се радвате, че китните ни управници уж симулират някаква дейност в опитите си да подобрят положението и да ограничат труповете по пътищата, вие сте се хванали за думичката "млад" шофьор... Не е това начина да се променят нещата към по-добро ;)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 13 Юни 2009, 21:02

А аз какво казах в предния си пост?! Че след шоф. курс....не си научил нищо. По време на моите курсове - само веднъж съм паркирала успоредно и веднъж перпендикулярно!!!!
И за капак на изпита, ме накараха да паркирам успоредно!!! И ако ме бяха скъсали заради това, че големият ми инструктур...не си мръдна пръста да практикуваме повече въпросното паркиране...../ Ама то неволята учи/

Lia, вместо да казваш кой е пиле и дали е шарено или пъстро, въпросния "закон" не значи по-малко инциденти по пътя причинение от "млади" шофьори. Че трябва да има някакво ограничение и някаква спирачка - ДА!!! Но не по такъв безумен начин!!

Да се намалива наплива от "млади" шофьори..... - а кой да остане бе??? Дядото на по 60год. с ладата си, която е по-стара и от него???2 Той ли да остане на пътя, защото той НЕ Е опасен за движението!!!!

Защо думата "млади" - защото е адското безумие да определиш един шофьор на възраст м/у 18 и 25 год, туку-що взел книжка като такъв, а този който е на 26год. да речем, който пак туку-що е взел книжка - да не е "млад шофьор". Аз лично не виждам никаква, ама....никаква разлика, камо ли смисъл....????
И двамата са без опит и умение? Но този на 26год. ще може да кара 500к.с, нощно време и всичките простотии нататъка???? И квоо?? Той не е опасен??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coupe » 13 Юни 2009, 21:14

пак го казвам напълно съм съгласен с Викси....но няма никакъв смисал в цялата тази простотия...говора за новите шофиори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Стани » 13 Юни 2009, 22:31

Пълен Ъпсурт издават ти удостоверение че си правоспособен водач а пък не може да караш еди кое си и еди кое си значи не си водач
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата