Без книжка..
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
spdrrk0 написа:Аз тва за пътниците без колан не го разбрах. Вече задължително и на задните седалки ли трябва да са с колан
в моя кола когато се качи човек е длъжен да си сложи колан независимо на коя седалка е!!! Дали отпред или отзад няма значение,това си е моя закон!
Кубиците няма да ги коментирам
Това за книжките предполагам е за неправоспособни и за такива с взети книжки... На мен оня ден ми писаха 10 лв фиш,че си бях забравил документите.Направиха ми справка,видяха че не съм лишен от правоуправление,барнаха ми фишче и готово.Нито съм се дърпал,нито нищо.Кат си грешен си кротуваш

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
разхлаждам маиймуните със сладолед

P.S. Как мислят как да на изцедят до шушка.. тва особено за колана не стига ,че по 30 лв за парче ами и 50 лв отделно е добре бе маму стара, ако не иска да си слага колан кво да не тръгвам ли, а и то си е за твоя сметка тоз колан,нищо не пречиш на околните... пфф

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
EcLipSeR написа:bivola написа:Един бърз скан от мен за желаещите![]()
разхлаждам маиймуните със сладолед![]()
![]()
![]()
P.S. Как мислят как да на изцедят до шушка.. тва особено за колана не стига ,че по 30 лв за парче ами и 50 лв отделно е добре бе маму стара, ако не иска да си слага колан кво да не тръгвам ли, а и то си е за твоя сметка тоз колан,нищо не пречиш на околните... пфф
Като не иска да слага колан като се състави акта му го връчваш на него и да се оправя

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: ///M Power
направо незнам....голяма безсмилица е всичко.....а някаде чух че ако си на 25 години и днеска земеш книжка неси нов шофиор но ако земеш на 18 си нов....е кажете ми каде е смисала 

Ако след каране на BMW не ти е замаяна главата значи само си се возил!
закона за коланите не гласеше ли, че всички колани с които колата е снабдена трябва да бъдат използвани при достатъчен брой пътници?
т.е. ако са 4-ма души в кола с 5 колана си ползват 4-те
ако са 4-ма в жигула - ползват само двата, понеже отзад си няма
т.е. ако са 4-ма души в кола с 5 колана си ползват 4-те
ако са 4-ма в жигула - ползват само двата, понеже отзад си няма

Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Gh0s7 написа:Това за кубатурата е просто най-абсурдната тъпотия, която съм чувал скоро... Въведат ли го официално това нещо в закона, все едно съобщават публично, че правителството няма и капка мозък... Ако искат да има някакво ограничение, то със сигурност не трябва да е в кубатурата, а в конете.
А, всъщност за какво е това ограничение, как се преценява кой е млад шофьор и кой не?
че ограничението трябва да е в конете съм съгласен, но трябва задължително да има такова даже ако питаш мет трябва да е 2 години и да се обозначава на колата че си млад шофер да знаят околните
и понеже питаш защо е това ограничение еми защото младите шофьори(току що взелите книжка) нямат опита и реакциите на отреагиране и като се качат на силна кола после имало жертви по пътищата. Мисля че трябва да се въведе и специално ограничение за тях с 10 км по-ниска скорост докато не направят 1-2 години стаж!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
А на някой да му минава през акъла, че наказанията се определят за нарушения на закона, а не за нарушения на вестникарски статии ?!
Защо никой не следи какво пише в закона и постоянно се пускат разни клюкарски теми - чух от приятел на комшията на един приятел, който разбрал от сигурен човек, близък до сина на лелята на баджанака му, която работи като чистачка в тоалетните на едно министерство и тя докато сменяла тоалетната хартия дочула от съседната кабинка....
Защо никой не следи какво пише в закона и постоянно се пускат разни клюкарски теми - чух от приятел на комшията на един приятел, който разбрал от сигурен човек, близък до сина на лелята на баджанака му, която работи като чистачка в тоалетните на едно министерство и тя докато сменяла тоалетната хартия дочула от съседната кабинка....
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
EcLipSeR написа:ако не иска да си слага колан кво да не тръгвам ли, а и то си е за твоя сметка тоз колан,нищо не пречиш на околните... пфф
Гледах някаква статистика преди години, че в 80% процента от катастрофите, хората не умират от самия сблъсък, а от това, че са ударени и затиснати от нищо и никому не пречещите пътници, които се возят отзад без колан.
Той закона за коланите отзад си го има много отдавна, просто до скоро никой не следеше за него.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
ineedmoney написа:
и понеже питаш защо е това ограничение еми защото младите шофьори(току що взелите книжка) нямат опита и реакциите на отреагиране и като се качат на силна кола после имало жертви по пътищата. Мисля че трябва да се въведе и специално ограничение за тях с 10 км по-ниска скорост докато не направят 1-2 години стаж!
Съгласна съм за опита и реакциите!! Ама така като гледам....отстрани...повечето МЛАДИ шофьори т.е туку-що взели книжки....карат недотолкова бързи коли, а катастрофите идват именно от това, че нямат опита и реакциите. Ама кой ги е бил през главата да се правят на Шумахер???!!!

Има и още един фактор: От шофьорски курс не можеш да се научиш да караш...който си мисли, че след шоф. курс и вземането на книжка е адския шофьор е в пълна грешка. Разликата е огромна от това да караш с "У" и тоя до тебе да има педали, и това да караш различна кола.
- coupe
- кандидат ентусиаст
-
напълно съм сагласен с ВИКСИ....за тия часове нищо неможеш да направиш...ако неси карал преди тоя курс кво...изкарваш го хубаво излизаш на пътя и се паникиосваш и става още по лошо...има такива аз имам книжка фанал съм бога за ..... е нестава така
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
((:BuKcu:)) написа:ineedmoney написа:
Съгласна съм за опита и реакциите!! Ама така като гледам....отстрани...повечето МЛАДИ шофьори т.е туку-що взели книжки....карат недотолкова бързи коли, а катастрофите идват именно от това, че нямат опита и реакциите. Ама кой ги е бил през главата да се правят на Шумахер???!!!![]()
Има и още един фактор: От шофьорски курс не можеш да се научиш да караш...който си мисли, че след шоф. курс и вземането на книжка е адския шофьор е в пълна грешка. Разликата е огромна от това да караш с "У" и тоя до тебе да има педали, и това да караш различна кола.
Така - най-малкото не те учат да паркираш . Според мен трябва на изпита за книжка , да има успоредно паркиране , потелгяне от голям наклон и тн . Аз взех книжката , чак тази зима . Млад шофиор съм , защото съм на 24

За колите , май имаше и такава клауза - колата да е под 1600 кк и под 100 коня - е няма такъв смях

Ако остане само тва - под 1,6 ще ме изкефи да се появи някой със Mini Cooper S JCW 1,6 - 211 коня

Абе боли ме х*я - карам си 2,4 и хич не ме интересува ... А тва да караш със 10 км/ч по-бавно от ограниченията -

Гледам и не вярвам на ушите си
Чудя се кое е повече за смях- това, че този проектозакон се дъвче от миналата година по това време (когато беше върнат за промяна) или това, че хлапетата са се хванали за думичката МЛАД шофьор...
Деца хубави и прекрасни! Пилета шарени! Как да ви го кажа, че след шофьорския курс сте мнооого далеч още от умението да управлявате автомобил?!? Това е нещо, което се научава с много километри практика и добър учител/баща/респективно майка. Като сте взели синьото талонче с розовото и хайдеее хванахте Господ за шлифера
Този закон ако бъде приет ще бъде чудесно. Не го осъзнавате сега, защото все още по детски се биете мъжкарската в гърдите, но един ден като станете мами и татковци ще загреете за какво иде реч. Това което се цитира в медиите разбир се не е много точно обяснение на същността на закона. Основната иде е да се ограничат шофьори с малък стаж и възраст да управляват мощни автомобили, да шофират нощно време САМИ (а не изобщо да не шофират!). А за коланите... крайно време беше да се засилят и там глобите, а не разни пишлемета да разправят, че им било стягало... разни пикли да разправят, че били бременни и им стягало... Абе деца хубави тия колани спасяват живота, който не струва глоба от 50 лева!!!
Жалкото в случая е, че вместо да се радвате, че китните ни управници уж симулират някаква дейност в опитите си да подобрят положението и да ограничат труповете по пътищата, вие сте се хванали за думичката "млад" шофьор... Не е това начина да се променят нещата към по-добро

Деца хубави и прекрасни! Пилета шарени! Как да ви го кажа, че след шофьорския курс сте мнооого далеч още от умението да управлявате автомобил?!? Това е нещо, което се научава с много километри практика и добър учител/баща/респективно майка. Като сте взели синьото талонче с розовото и хайдеее хванахте Господ за шлифера

Жалкото в случая е, че вместо да се радвате, че китните ни управници уж симулират някаква дейност в опитите си да подобрят положението и да ограничат труповете по пътищата, вие сте се хванали за думичката "млад" шофьор... Не е това начина да се променят нещата към по-добро

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
А аз какво казах в предния си пост?! Че след шоф. курс....не си научил нищо. По време на моите курсове - само веднъж съм паркирала успоредно и веднъж перпендикулярно!!!!
И за капак на изпита, ме накараха да паркирам успоредно!!! И ако ме бяха скъсали заради това, че големият ми инструктур...не си мръдна пръста да практикуваме повече въпросното паркиране...../ Ама то неволята учи/
Lia, вместо да казваш кой е пиле и дали е шарено или пъстро, въпросния "закон" не значи по-малко инциденти по пътя причинение от "млади" шофьори. Че трябва да има някакво ограничение и някаква спирачка - ДА!!! Но не по такъв безумен начин!!
Да се намалива наплива от "млади" шофьори..... - а кой да остане бе??? Дядото на по 60год. с ладата си, която е по-стара и от него???2 Той ли да остане на пътя, защото той НЕ Е опасен за движението!!!!
Защо думата "млади" - защото е адското безумие да определиш един шофьор на възраст м/у 18 и 25 год, туку-що взел книжка като такъв, а този който е на 26год. да речем, който пак туку-що е взел книжка - да не е "млад шофьор". Аз лично не виждам никаква, ама....никаква разлика, камо ли смисъл....????
И двамата са без опит и умение? Но този на 26год. ще може да кара 500к.с, нощно време и всичките простотии нататъка???? И квоо?? Той не е опасен??
И за капак на изпита, ме накараха да паркирам успоредно!!! И ако ме бяха скъсали заради това, че големият ми инструктур...не си мръдна пръста да практикуваме повече въпросното паркиране...../ Ама то неволята учи/
Lia, вместо да казваш кой е пиле и дали е шарено или пъстро, въпросния "закон" не значи по-малко инциденти по пътя причинение от "млади" шофьори. Че трябва да има някакво ограничение и някаква спирачка - ДА!!! Но не по такъв безумен начин!!
Да се намалива наплива от "млади" шофьори..... - а кой да остане бе??? Дядото на по 60год. с ладата си, която е по-стара и от него???2 Той ли да остане на пътя, защото той НЕ Е опасен за движението!!!!
Защо думата "млади" - защото е адското безумие да определиш един шофьор на възраст м/у 18 и 25 год, туку-що взел книжка като такъв, а този който е на 26год. да речем, който пак туку-що е взел книжка - да не е "млад шофьор". Аз лично не виждам никаква, ама....никаква разлика, камо ли смисъл....????
И двамата са без опит и умение? Но този на 26год. ще може да кара 500к.с, нощно време и всичките простотии нататъка???? И квоо?? Той не е опасен??
- coupe
- кандидат ентусиаст
-
пак го казвам напълно съм съгласен с Викси....но няма никакъв смисал в цялата тази простотия...говора за новите шофиори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4